Ogłoszenie z dnia 2010-12-17
Bytów: PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA GORĄCYCH POSIŁKÓW - OBIADÓW DO MAŁYCH DOMÓW DLA DZIECI FUNKCJONUJĄCYCH W RAMACH ZESPOŁU OPIEKUŃCZO-WYCHOWAWCZYCH W BYTOWIE W 2011 ROKU
Numer ogłoszenia: 412982 - 2010; data zamieszczenia: 17.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych w Bytowie , ul. Domańskiego 2, 77-100 Bytów, woj. pomorskie, tel. 59 822 86 07, faks 59 822 86 07.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna powiatu bytowskiego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA GORĄCYCH POSIŁKÓW - OBIADÓW DO MAŁYCH DOMÓW DLA DZIECI FUNKCJONUJĄCYCH W RAMACH ZESPOŁU OPIEKUŃCZO-WYCHOWAWCZYCH W BYTOWIE W 2011 ROKU.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA GORĄCYCH POSIŁKÓW - OBIADÓW DO MAŁYCH DOMÓW DLA DZIECI FUNKCJONUJĄCYCH W RAMACH ZESPOŁU OPIEKUŃCZO-WYCHOWAWCZYCH W BYTOWIE W 2011 ROKU. I. Część zamówienia obejmuje przygotowanie i dostawę gorących posiłków-obiadów do placówki opiekuńczo-wychowawczej przy ul. Buczka 2 w Tuchomiu (cały rok 2011). II. Część zamówienia obejmuje przygotowanie i dostawę gorących posiłków-obiadów do: 1) placówki opiekuńczo-wychowawczej przy ul. Bolesława Chrobrego 16 (cały rok 2011), 2) placówki opiekuńczo-wychowawczej: - przy ul. Domańskiego 2 w Bytowie (w dniach od 1.01.2011 do 16.01.2011 r.) - w Gostkowie 59B (w dniach od 17.01.2011 r. do 31.12.2011 r.) Wyprodukowanie i dostawa obiadów zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia składających się z trzech dań: a) zupy 300 ml; b) drugiego dania 320 g, w tym: - ziemniaki ( kasza, ryż lub makaron ) - 150 g, - mięsno, ryba - 70 g, - surówka lub jarzyny gotowane - 100 g - naleśniki, pierogi -150 g. c) kompot - 150 ml z produktów świeżych i wartościowych. Kaloryczność jednego obiadu powinna wynosić minimum 800 kalorii. W/w ilości zostały oszacowane mogą ulec zmianie Wytyczne dotyczące dostawy: a) posiłki należy dostarczać w ściśle określonych godzinach uzgodnionych z koordynatorami poszczególnych placówek; b) dowóz przygotowanych posiłków będzie się odbywał środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności spełniającymi podstawowe wymagania sanitarno - higieniczne. c) dostawca zapewnia termosy do przewozu posiłków zapewniających właściwą temperaturę i ochronę oraz jakość przewożonych potraw wraz z ich myciem, wyparzaniem oraz ich odbiór; d) dostawca zobowiązuje się do odbioru zlewek; e) dostawca przechowuje próbki posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami; f) obiady muszą być przywożone w termosach do poszczególnych placówek; g) dostawa posiłków na dzień świąteczny możliwa dzień wcześniej; h) zamówienie ilości posiłków obiadowych - telefonicznie na jeden dzień przed dostawą do godziny 20:00; i) dostawca musi spełniać warunki sanitarno-epidemiologiczne..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 365.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do niniejszego postępowania nie jest zobowiązany wnieść wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zgodnie z oświadczeniem Wykonawcy dot. posiadania kuchni dopuszczonej przez właściwego Inspektora Sanitarnego do przygotowywania posiłków.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.powiatbytowski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych w Bytowie
ul. Domańskiego 2, 77-100 Bytów.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Zespół Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych w Bytowie ul. Domańskiego 2, 77-100 Bytów - sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część zamówienia obejmuje przygotowanie i dostawę gorących posiłków-obiadów do placówki opiekuńczo-wychowawczej przy ul. Buczka 2 w Tuchomiu (cały rok 2011).
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i dostawę gorących posiłków-obiadów do placówki opiekuńczo-wychowawczej przy ul. Buczka 2 w Tuchomiu (cały rok 2011) dla 14 wychowanków.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 365.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część zamówienia obejmuje przygotowanie i dostawę gorących posiłków-obiadów do: 1) placówki opiekuńczo-wychowawczej przy ul. Bolesława Chrobrego 16 (cały rok 2011), 2) placówki opiekuńczo-wychowawczej: - przy ul. Domańskiego 2 w Bytowie (w dniach od 1.01.2011 do 16.01.2011 r.) - w Gostkowie 59B (w dniach od 17.01.2011 r. do 31.12.2011 r.).
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i dostawę gorących posiłków-obiadów do: 1) placówki opiekuńczo-wychowawczej przy ul. Bolesława Chrobrego 16 (cały rok 2011) dla 14 wychowanków 2) placówki opiekuńczo-wychowawczej: - przy ul. Domańskiego 2 w Bytowie (w dniach od 1.01.2011 do 16.01.2011 r.) dla 14 wychowanków - w Gostkowie 59B (w dniach od 17.01.2011 r. do 31.12.2011 r.) dla 14 wychowanków.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 365.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z BYTOWA
- Modernizacja dróg powiatowych nr 1334G i 1705G zapewniających mieszkańcom powiatu bezpieczny dojazd do DK nr 21 i DW nr 212, 211, 228, 209
- Dostawa aparatu ultrasonograficznego na potrzeby Szpitala Powiatu Bytowskiego Sp. z o.o. ZP18/2024
- Dostawa produktów leczniczych - umowa ramowa ZP16/A/11/2024
więcej: przetargi w Bytowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Związku Gmin i Powiatów Subregionu Centralnego Województwa Śląskiego w latach 2024-2025
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizacji wydarzeń realizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Krakowie - postępowanie nr 3
- "Zapewnienie wyżywienia i prelegentów na dwóch posiedzeniach Regionalnego Komitetu Rozwoju Ekonomii Społecznej Województwa Mazowieckiego".
- Wykonanie usługi cateringowej w dniu 17.06.2024 oraz w dniu 10.06.2024r.
- Postępowanie na świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Białymstoku
- Świadczenie usług cateringowych.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.