eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Malbork › Przedmiotem postępowania jest udzielenie zamówienia w zakresie świadczenie na rzecz Zamawiającego usług w postaci dostarczania gotowych posiłków szkolnych dla dzieci z rodzin objętych wsparciem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Malborku dla ok. 100 d

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-30

Malbork: Przedmiotem postępowania jest udzielenie zamówienia w zakresie świadczenie na rzecz Zamawiającego usług w postaci dostarczania gotowych posiłków szkolnych dla dzieci z rodzin objętych wsparciem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Malborku dla ok. 100 dzieci.
Numer ogłoszenia: 412238 - 2009; data zamieszczenia: 30.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Juliusza Słowackiego 74, 82-200 Malbork, woj. pomorskie, tel. 055 6472781,82,83, faks 055 6472781 w. 33.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem postępowania jest udzielenie zamówienia w zakresie świadczenie na rzecz Zamawiającego usług w postaci dostarczania gotowych posiłków szkolnych dla dzieci z rodzin objętych wsparciem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Malborku dla ok. 100 dzieci..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1 Świadczenie usług w postaci dostarczania gotowych posiłków szkolnych Zadanie Nr 1 Posiłki szkolne w Szkole Podstawowej Nr 5 dla ok. 40 dzieci Zadanie Nr 2 Posiłki Szkolne dla dzieci ze szkół ponadpodstawowych dla ok. 60 dzieci 3.2 Posiłek szkolny powinien składać się z 2 dań dla Zadania Nr 1 i Zadania Nr 2. tj. 1. Zupa - min 400 ml 2.1. Ziemniaki - min. 200g. 2.2. Danie mięsne - min. 200g 2.3. Surówka - min. 200 g 3. Danie bezmięsne - min. 400g. 3.3 Posiłki zostaną przygotowane przez Wykonawcę i dostarczone do szkół. W przypadku dzieci ze szkół ponadpodstawowych posiłki będą spożywane w stołówce wykonawcy na terenie miasta Malborka ( stołówka musi znajdować się w centrum miasta). 3.4 Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225) oraz w przepisach wykonawczych. 3.5. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia rejestru osób korzystających z obiadów 3.6 . Rozliczenie za obiady następować będzie w częściach miesięcznych. Podstawą zapłaty będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę, określająca ilość faktycznie wydanych obiadów, wraz załączonym wykazem osób i ilością skonsumowanych przez nich obiadów 3.8 Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania jadłospisu miesięcznego z wyprzedzeniem 2 tygodniowym do akceptacji przez Zamawiającego tj. Dyrektora Ośrodka - Jacka Wojtuszkiewicza..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 15.89.42.10 - Posiłki szkolne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 5.1Zgodnie z art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych, o udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 5.2 Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 5.3 Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 5.4 Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 5.5 Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust.1 i 2..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 6.1.1 Informację na temat liczby zatrudnionych pracowników w okresie ostatnich trzech lat, a w przypadku, gdy okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie. 6.1.2 Oświadczenie, że Wykonawca związany jest z ofertą 30 dni. Bieg terminu związania z ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert. 6.1.3 Oświadczenie, iż Wykonawca przyjmuje warunki umowy stanowiącej załącznik A do SIWZ. 6.1.6 Oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 6.1.7 Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki określone w art. 22 ust.1 6.1.8 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6.1.9 Aktualne zaświadczenie od właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6.10. Aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia społecznego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.malbork.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul.Słowackiego 74 82-200 Malbork.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.12.2010 godzina 09:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul.Słowackiego 74 82-200 Malbork.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie Nr 1 Posiłki szkolne w Szkole Podstawowej Nr 5 dla ok. 40 dzieci.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3.2 Posiłek szkolny powinien składać się z 2 dań dla Zadania Nr 1 i Zadania Nr 2. tj. 1. Zupa - min 400 ml 2.1. Ziemniaki - min. 200g. 2.2. Danie mięsne - min. 200g 2.3. Surówka - min. 200 g 3. Danie bezmięsne - min. 400g. 3.3 Posiłki zostaną przygotowane przez Wykonawcę i dostarczone do szkół. W przypadku dzieci ze szkół ponadpodstawowych posiłki będą spożywane w stołówce wykonawcy na terenie miasta Malborka ( stołówka musi znajdować się w centrum miasta). 3.4 Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225) oraz w przepisach wykonawczych. 3.5. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia rejestru osób korzystających z obiadów 3.6 . Rozliczenie za obiady następować będzie w częściach miesięcznych. Podstawą zapłaty będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę, określająca ilość faktycznie wydanych obiadów, wraz załączonym wykazem osób i ilością skonsumowanych przez nich obiadów 3.8 Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania jadłospisu miesięcznego z wyprzedzeniem 2 tygodniowym do akceptacji przez Zamawiającego tj. Dyrektora Ośrodka - Jacka Wojtuszkiewicza..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00-9, 15.89.42.40-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie Nr 2 Posiłki Szkolne dla dzieci ze szkół ponadpodstawowych dla ok. 60 dzieci.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3.2 Posiłek szkolny powinien składać się z 2 dań dla Zadania Nr 1 i Zadania Nr 2. tj. 1. Zupa - min 400 ml 2.1. Ziemniaki - min. 200g. 2.2. Danie mięsne - min. 200g 2.3. Surówka - min. 200 g 3. Danie bezmięsne - min. 400g. 3.3 Posiłki zostaną przygotowane przez Wykonawcę i dostarczone do szkół. W przypadku dzieci ze szkół ponadpodstawowych posiłki będą spożywane w stołówce wykonawcy na terenie miasta Malborka ( stołówka musi znajdować się w centrum miasta). 3.4 Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225) oraz w przepisach wykonawczych. 3.5. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia rejestru osób korzystających z obiadów 3.6 . Rozliczenie za obiady następować będzie w częściach miesięcznych. Podstawą zapłaty będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę, określająca ilość faktycznie wydanych obiadów, wraz załączonym wykazem osób i ilością skonsumowanych przez nich obiadów 3.8 Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania jadłospisu miesięcznego z wyprzedzeniem 2 tygodniowym do akceptacji przez Zamawiającego tj. Dyrektora Ośrodka - Jacka Wojtuszkiewicza..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00-9, 15.89.42.40-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.