eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › Dostawa produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-02-25

Poznań: Dostawa produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 40836 - 2009; data zamieszczenia: 25.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu , ul. Polna 33, 60-535 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8419294, faks 061 8419620.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gpsk.am.poznan.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych z podziałem na 15 części : - Część nr 1 - Pieczywo - Część nr 2 - Ryby i przetwory rybne - Część nr 3 - Cukier - Część nr 4 - Jajka - Część nr 5 - Makarony - Część nr 6 - Kurczaki, mięso i wędliny drobiowe - Część nr 7 - Mięso wołowe - Część nr 8 - Mięso wieprzowe - Część nr 9 - Podroby - Część nr 10 - Wędliny podrobowe - Część nr 11 - Smalec - Część nr 12 - Przyprawy - Część nr 13 - Artykuły sypkie - Część nr 14 - Mrożonki - Część nr 15 - Wędliny 2) Opis przedmiotu zamówienia wraz z wymogami Zamawiającego został zawarty w załączniku nr 1 specyfikacji - zestawieniu asortymentu, który jest jednocześnie formularzem specyfikacji cenowej, stanowiącym integralną jej część. Na podstawie przepisu art. 25 ust. 1 pkt. 2 ustawy w celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający wymaga przedstawienia w ofercie n/w aktualnych decyzji administracyjnych oraz oświadczeń : a) o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów (art. 27, ust. 2 ustawy z dnia 11.05.2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - Dz. U. z 2005 roku, Nr 178, poz. 1480) wydanej przez właściwy terytorialnie organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej - w odniesieniu do wszystkich części zamówienia; b) o spełnieniu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego (art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 16.12.2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z dnia 02.02.2006 roku, Nr 17, poz. 127) wydanej przez właściwy terytorialnie organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej - w odniesieniu do części nr 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 15. c) oświadczenie, iż do każdej dostawy produktów spożywczych zostanie dołączony Handlowy dokument identyfikacyjny - w odniesieniu do części zamówienia nr 2, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 15. d) oświadczenie Wykonawcy, iż warunki transportu oferowanych produktów spożywczych odpowiadają wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 roku, nr 171, poz. 1225 oraz Rozporządzeniem w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności - Dz. U. z 2003 roku, Nr 21, poz. 179) - w odniesieniu do wszystkich części zamówienia. 4) Zamawiający w odniesieniu do przedmiotu zamówienia wymaga: a) realizacji dostaw w terminie określonym w załączniku nr 1 - formularzu specyfikacji cenowej stanowiącym jednocześnie zestawienie asortymentu; b) realizacji dostaw na CITO nie dłuższego niż 24 godziny;, c) dostaw produktów spożywczych identycznych z zaproponowanymi w ofercie..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 15.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający z uwzględnieniem przepisu art. 45 ust. 1 nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy; 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Szczegółowe warunki udziału w postępowaniu ustalone przez Zamawiającego : 1) w zakresie warunku wskazanego w punkcie 7.2) specyfikacji zamawiający wymaga : a) wykazania się wykonaniem co najmniej jednej dostawy odpowiadającej przedmiotowi zamówienia i wartości nie mniejszej niż : - dla części nr 1 o wartości : 16 000,00 zł. - dla części nr 2 o wartości : 8 000,00 zł. - dla części nr 3 o wartości : 3 000,00 zł. - dla części nr 4 o wartości : 3 000,00 zł. - dla części nr 5 o wartości : 1 000,00 zł. - dla części nr 6 o wartości : 19 000,00 zł. - dla części nr 7 o wartości : 700,00 zł. - dla części nr 8 o wartości : 20 000,00 zł. - dla części nr 9 o wartości : 200,00 zł. - dla części nr 10 o wartości : 900,00 zł. - dla części nr 11 o wartości : 170,00 zł. - dla części nr 12 o wartości : 600,00 zł. - dla części nr 13 o wartości :11 000,00 zł. - dla części nr 14 o wartości : 5 000,00 zł. - dla części nr 15 o wartości :18 000,00 zł. Ocena spełniania warunków dokonana będzie na podstawie dokumentów i oświadczeń żądanych w pkt. 8 specyfikacji i przedstawionych wraz z ofertą, z zastosowaniem metody spełnia / nie spełnia . Wykonawca nie spełniający któregokolwiek z warunku zostaje wykluczony z postępowania, a złożona przez niego oferta nie będzie rozpatrywana, ponieważ na podstawie art. 24 ust. 4 ustawy uznaje się ją za odrzuconą. Decyzję dotyczącą wykluczenia Wykonawcy z postępowania Zamawiający podejmuje z uwzględnieniem obowiązków, o których mowa w art. 26 ust. 3 ustawy..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy, wraz z ofertą należy przedstawić; 1) aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 2) aktualny wpis do rejestru podmiotów prowadzących działalność w zakresie produkcji lub umieszczania na rynku produktów pochodzenia zwierzęcego, prowadzonego przez Powiatowego Lekarza Weterynarii (zgodnie z art. 20, ust. 1 ustawy z dnia 16.12.2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2002, Nr 17, poz. 127) - w odniesieniu do części nr 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 15. W celu potwierdzenia opisanego przez Zamawiającego warunku posiadania przez Wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, do oferty należy dołączyć następujące dokumenty : 1)wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych - według wzoru załącznika nr 7 do specyfikacji - dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie. Za dokumenty potwierdzające należyte wykonanie dostaw Zamawiający przyjmie referencje, rekomendacje, listy polecające. Z treści w/w dokumentów winno jednoznacznie wynikać, iż dotyczą one przedstawionych w wykazie dostaw. Zamawiający wymaga przedstawienia w w/w wykazie co najmniej jednej dostawy odpowiadającej przedmiotowi zamówienia o wartości brutto, nie niższej niż : - dla części nr 1 o wartości : 16 000,00 zł. - dla części nr 2 o wartości : 8 000,00 zł. - dla części nr 3 o wartości : 3 000,00 zł. - dla części nr 4 o wartości : 3 000,00 zł. - dla części nr 5 o wartości : 1 000,00 zł. - dla części nr 6 o wartości : 19 000,00 zł. - dla części nr 7 o wartości : 700,00 zł. - dla części nr 8 o wartości : 20 000,00 zł. - dla części nr 9 o wartości : 200,00 zł. - dla części nr 10 o wartości : 900,00 zł. - dla części nr 11 o wartości : 170,00 zł. - dla części nr 12 o wartości : 600,00 zł. - dla części nr 13 o wartości :11 000,00 zł. - dla części nr 14 o wartości : 5 000,00 zł. - dla części nr 15 o wartości :18 000,00 zł. Oświadczenie o spełnieniu warunków wskazanych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych wg załącznika nr 5 do specyfikacji Oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy wg załącznika nr 6 do specyfikacji. Wykonawcy mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej stosują się do przepisów § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. ( Dz. U. Nr 87, poz. 605 ) w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane oraz Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 października 2008 r. ( Dz. U. Nr 188, poz. 1155) zmieniającego rozporządzenie w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty przez dwóch lub więcej Wykonawców ( w ramach oferty wspólnej ) w rozumieniu art. 23 ustawy, pod warunkiem, że taka oferta spełniać będzie następujące wymagania; 1) Wykonawcy są zobowiązani ustanowić Wykonawcę - Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy stosownie do art. 23, ust. 2 ustawy - Prawo zamówień publicznych. 2) Dokument pełnomocnictwa musi być załączony do oferty i zawierać w szczególności wskazanie: postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczy, Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, ustanowionego Wykonawcę - Pełnomocnika oraz zakres jego umocowania. 3) Dokument pełnomocnictwa musi być podpisany w imieniu wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, w tym Wykonawcę ustanowionego jako Pełnomocnika i przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli wymienione we właściwym rejestrze lub ewidencji Wykonawcy. 4) Dokumenty wymienione w punkcie 8.1, 8.3 i 8.4 specyfikacji każdy Wykonawca składa oddzielne. Pozostałe dokumenty mogą dotyczyć zarówno jednego, większej liczby, jak i wszystkich Wykonawców. 5) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. Na podstawie przepisu art. 36, ust. 4 ustawy Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. Wymagane dokumenty mogą mieć formę oryginałów lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. Zamawiający zażąda przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu, gdy złożona kopia dokumentu będzie nieczytelna lub wzbudzi wątpliwość co do jej prawdziwości. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski poświadczonym przez Wykonawcę..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gpsk.am.poznan.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: W siedzibie Zamawiającego, przy ul. Polnej 33, w pokoju nr 105 - dział Zamówień Publicznych mieszczącym się w Budynku Technicznym, wejście E1, ze strony internetowej Zamawiającego lub drogą pocztową.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.03.2009 godzina 09:00, miejsce: W siedzibie Zamawiającego, przy ul. Polnej 33, w pokoju nr 317 - Kancelaria Ogólna mieszcząca się w Budynku Wielofunkcyjnym szpitala, wejście D1 lub drogą pocztową na adres podany wyżej.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6, 15.81.11.00-7, 15.81.12.00-8, 15.81.14.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby i przetwory rybne Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.21.10.00-0, 15.23.40.00-7, 15.23.50.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Makarony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makarony szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Kurczaki, mięso i wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczaki, mięso i wędliny drobiowe szczegółowy zakres zamówienia okreśala załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.12.00-6, 15.11.21.30-6, 15.13.11.35-0, 15.13.15.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wołowe Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Mięso wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wieprzowe Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Podroby Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Wędliny podrobowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny podrobowe Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.12.11.34-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Smalec.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Smalec Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.21.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawy szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.22.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Artykuły sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły sypkie szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.60.00-4, 15.87.10.00-4, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.67.24.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mrożonki Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.14.10-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.