eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Trzebielino › Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-02-24

Trzebielino: Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Numer ogłoszenia: 40830 - 2016; data zamieszczenia: 24.02.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Nadleśnictwo Trzebielino , 53A, 77-235 Trzebielino, woj. pomorskie, tel. 59 8580244, faks 59 8580115.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_szczecinek/nadl_trzebielino/zamowienia_publiczne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Skarb Państwa - Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Trzebielino.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia Przedmiotem zamówienia są usługi z zakresu obsługi pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17. Miejscem realizacji przedmiotu zamówienia będzie obszar administracyjny obwodów łowieckich nr 107 i 125, przy czym realizacja poszczególnych części zamówienia będzie się odbywała zgodnie ze szczegółowym opisem części. Szczegółowe położenie granic obwodów łowieckich można uzyskać w siedzibie Nadleśnictwa Trzebielino lub w załączniku nr 1 do uchwały Sejmiku Województwa Pomorskiego nr 380/XIX/12 z dn. 28.05.2012 r lub na stronie internetowej urzędu wojewódzkiego: http://edziennik.gdansk.uw.gov.pl/ActDetails.aspx?year=2012&book=0&poz=1994. 3.2. Części zamówienia Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 części: 3.2.1. Część I - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków Zamówienie obejmuje: a) Obsługę pensjonatu myśliwskiego w terminie od 1.04.2016 roku do dnia 31.03.2017 roku polegające na utrzymaniu w czystości i stałej gotowości (w trakcie obowiązywania umowy) do wynajęcia pomieszczeń budynku pensjonatu myśliwskiego w miejscowości Wiatrołom 9, szczegóły zawiera wzór umowy (zał. nr 9.I. do SIWZ). b) Przygotowywanie i podawanie posiłków takich jak śniadania, obiady, obiadokolacje, kolacje w pensjonacie myśliwskim i posiłku w terenie ( drugiego śniadania) w trakcie polowań zbiorowych, szczegóły zawiera wzór umowy (zał. nr 9.I. do SIWZ). Przygotowywanie posiłków może odbywać się w wyposażonej we wszystkie niezbędne media (prąd, woda, kanalizacja) kuchni zlokalizowanej w pensjonacie myśliwskim w miejscowości Wiatrołom 9. Udostępnienie kuchni będzie stanowić odrębna umowa z Zamawiającym (wzór umowy - załącznik nr 10 do SIWZ). c) Zakresy ilościowe usług w zamówieniu: Lp. Rodzaj usługi j.m. Ilość 1. Obsługa pensjonatu myśliwskiego - ryczałt miesięczny miesiące - 12 2. Wyżywienie całodzienne -polowania zbiorowe - osobodni 630 w tym: śniadania X posiłek w lesie X obiadokolacje X 3. Wyżywienie całodzienne - polowania indywidualne, wyżywienie innych gości korzystających z pensjonatu osobodni - 550 w tym: śniadania X obiad X kolacje X 4. Wyżywienie dla naganki i obsługi polowania zbiorowego - osobodni 640 3.2.2. Część II - Zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino Szczegóły zamówienia: a) Zamawiający oczekuje miejsca do zakwaterowania i wyżywienia gości w obiekcie np. agroturystyka, pokoje gościnne. b) Zagwarantowanie osobom korzystającym z zakwaterowania całotygodniowej obsługi, łącznie z dniami świątecznymi i wolnymi od pracy (dotyczy również pojedynczych osób). c) Dodatkowo miejsce musi być zlokalizowane w granicach obwodu łowieckiego nr 107*, w przyrodniczo ciekawym miejscu, które gwarantuje wypoczynek po polowaniu i swobodę w ich użytkowaniu (wyklucza się duże skupiska ludzi np. bloki, miejsca położone przy ruchliwej trasie itp.). d) Usługa zakwaterowania obejmuje zakwaterowanie osób na polowaniach indywidualnych w standardzie kategorii S w ilości: - 200 osobodni w pokojach dwuosobowych, - 150 osobodni w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych do pojedynczego użytku Wymagania odnośnie standardu S: - nie mogą być więcej niż 2 miejsca noclegowe w jednym pokoju i pokoje nie mogą być przechodnie. - zamykane, niekrępujące wejście, otwieranie na każde życzenie gości drzwi wejściowe, - specjalnie wydzielony pokój jadalny- wyżywienie wyłącznie w miejscu zakwaterowania, - łóżko lub tapczan jeden na osobę. - pokój wyposażony minimum w: szafkę lub półkę oraz lampkę nocną, szafę ubraniową z półkami i wieszakami, łazienkę i WC dla każdego pokoju osobno. W celu zapewnienia odpowiedniego standardu przy zakwaterowaniu w pokojach jednoosobowych Wykonawca określi stawkę o 20% większą od stawki za wynajęcie pokoju dwuosobowego. Wykonawca musi posiadać do dyspozycji minimum 5 pokoi 2 osobowych. e) Usługa wyżywienia obejmuje 350 osobodni. f) Podawanie posiłków takich jak śniadania, obiady i kolacje w miejscu zakwaterowania. g) Wzór umowy (zał. nr 9.II. do SIWZ) zawiera szczegółową zawartość przygotowywanych posiłków. h) Wykonawca zobowiązany jest posiadać naczynia niezbędne do przygotowania posiłków i ich podawania. Podawanie posiłków odbywać się będzie w godzinach od 500 do 2200. Szczegółowy harmonogram będzie ustalany na bieżąco z Zamawiającym. i) Zakresy ilościowe usług w zamówieniu: Lp. Rodzaj usługi j.m. Ilość 1. zakwaterowanie-pokój dwuosobowy osobodni 200 2. zakwaterowanie - pokój jednoosobowy lub dwuosobowy do pojedynczego użytku osobodni - 150 3. całodzienne wyżywienie osobodni - 350 w tym: śniadania X obiad X kolacje X W przypadku wystąpienia niepełnego dnia wyżywienia, przyjmuje się, że 1 posiłek stanowi 1/3 wartości wyżywienia całego dnia. 3.3. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub większą ilość części zamówienia. Oferta złożona na daną część zamówienia musi obejmować cały zakres prac przewidzianych w SIWZ dla danej części. 3.4. Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone zgodnie ze Wspólnym Słownikiem Zamówień (CPV): Część nr I: 55322000-3 usługi gotowania posiłków 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków 55320000-9 usługi podawania posiłków 90911000-6 usługi sprzątania/czyszczenia miejsc noclegowych, budynków i okien 90910000-9 usługi sprzątania 77314100-5 usługi w zakresie trawników Część nr II: 55270000-3 usługi świadczone przez placówki oferujące wyżywienie i miejsca noclegowe, 55322000-3 usługi gotowania posiłków 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków 55320000-9 usługi podawania posiłków 3.5. Unormowania, których zobowiązany będzie w szczególności przestrzegać Wykonawca przy realizacji przedmiotu zamówienia 1) Podstawowe akty prawne: - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy (Dz.U.2015.594 z późn. zm.) - ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 178/2002 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U.UE.L.2002.31.1 z późn. zm.) - ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE.L.2004.139.1 z późn. zm.). 2) Zasady ogólne realizacji przedmiotu zamówienia. 3.6. Wykonawca może powierzyć realizację części przedmiotu zamówienia podwykonawcom. 3.6.1. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia dla części I - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków. 3.6.2. Zamawiający zastrzega obowiązek osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia dla usługi zakwaterowania w części II - Zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino, zgodnie z art. 36a ust. 2 ustawy PZP..

II.1.5)

V przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 PZP w wysokości 50% wartości poszczególnych części zamówienia.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.32.00.00-9, 90.91.10.00-6, 90.91.00.00-9, 77.31.41.00-5, 55.27.00.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiające nie żąda wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie): 2.I.) dla części I zrealizował lub realizuje (przy czym w tym przypadku będzie liczona wartość zrealizowanej części umowy) co najmniej 1 usługę (przez usługę rozumie się wykonywanie prac na podstawie 1 umowy) polegającą na przygotowywaniu i podawaniu posiłków lub usłudze hotelarskiej w połączeniu z gastronomią, na kwotę nie mniejszą niż 80 000 PLN brutto 2.II.) dla części II zrealizował lub realizuje (przy czym w tym przypadku będzie liczona wartość zrealizowanej części umowy) co najmniej 1 usługę (przez usługę rozumie się wykonywanie prac na podstawie 1 umowy) polegającą na przygotowywaniu i podawaniu posiłków lub usłudze hotelarskiej w połączeniu z gastronomią, na kwotę nie mniejszą niż 40 000 PLN brutto.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten, w zakresie dysponowania potencjałem technicznym zostanie spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że dysponuje: 3.I.) dla części I a) co najmniej 1 samochód z napędem na dwie osie, b) co najmniej 30 kompletów serwisów stołowych, c) co najmniej 40 kompletów do podawania posiłków w terenie. Przez komplet naczyń do podawania posiłków w terenie Zamawiający rozumie, naczynie szklane lub metalowe do podania dania jednogarnkowego, kubek do gorących napoi (szklany lub metalowy) oraz metalowe sztućce. 3.II.) dla części II Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek, w zakresie dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zostanie spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że dysponuje: 3.III.) dla części I co najmniej 1 osoba odpowiedzialna za podawanie posiłków musi porozumiewać się językiem obcym angielskim lub niemieckim w stopniu co najmniej komunikatywnym; 3.IV.) dla części II co najmniej 1 osoba odpowiedzialna za podawanie posiłków musi porozumiewać się językiem obcym angielskim lub niemieckim w stopniu co najmniej komunikatywnym

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 80
  • 2 - doświadczenie wykonawcy składającego ofertę - 20

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_szczecinek/nadl_trzebielino/zamowienia_publiczne
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Nadleśnictwo Trzebielino 77-235 Trzebielino Trzebielino 53A.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.03.2016 godzina 09:00, miejsce: Nadleśnictwo Trzebielino, Trzebielino 53A, 77-235 Trzebielino, pokój nr 1 - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia Przedmiotem zamówienia są usługi z zakresu obsługi pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17. Miejscem realizacji przedmiotu zamówienia będzie obszar administracyjny obwodów łowieckich nr 107 i 125, przy czym realizacja poszczególnych części zamówienia będzie się odbywała zgodnie ze szczegółowym opisem części. Szczegółowe położenie granic obwodów łowieckich można uzyskać w siedzibie Nadleśnictwa Trzebielino lub w załączniku nr 1 do uchwały Sejmiku Województwa Pomorskiego nr 380/XIX/12 z dn. 28.05.2012 r lub na stronie internetowej urzędu wojewódzkiego: http://edziennik.gdansk.uw.gov.pl/ActDetails.aspx?year=2012&book=0&poz=1994. 3.2 Część I - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków Zamówienie obejmuje: a) Obsługę pensjonatu myśliwskiego w terminie od 1.04.2016 roku do dnia 31.03.2017 roku polegające na utrzymaniu w czystości i stałej gotowości (w trakcie obowiązywania umowy) do wynajęcia pomieszczeń budynku pensjonatu myśliwskiego w miejscowości Wiatrołom 9, szczegóły zawiera wzór umowy (zał. nr 9.I. do SIWZ). b) Przygotowywanie i podawanie posiłków takich jak śniadania, obiady, obiadokolacje, kolacje w pensjonacie myśliwskim i posiłku w terenie ( drugiego śniadania) w trakcie polowań zbiorowych, szczegóły zawiera wzór umowy (zał. nr 9.I. do SIWZ). Przygotowywanie posiłków może odbywać się w wyposażonej we wszystkie niezbędne media (prąd, woda, kanalizacja) kuchni zlokalizowanej w pensjonacie myśliwskim w miejscowości Wiatrołom 9. Udostępnienie kuchni będzie stanowić odrębna umowa z Zamawiającym (wzór umowy - załącznik nr 10 do SIWZ). c) Zakresy ilościowe usług w zamówieniu: Lp. Rodzaj usługi j.m. Ilość 1. Obsługa pensjonatu myśliwskiego - ryczałt miesięczny miesiące 12 2. Wyżywienie całodzienne -polowania zbiorowe osobodni 630 w tym: śniadania X posiłek w lesie X obiadokolacje X 3. Wyżywienie całodzienne - polowania indywidualne, wyżywienie innych gości korzystających z pensjonatu osobodni 550 w tym: śniadania X obiad X kolacje X 4. Wyżywienie dla naganki i obsługi polowania zbiorowego osobodni 640 3.3. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub większą ilość części zamówienia. Oferta złożona na daną część zamówienia musi obejmować cały zakres prac przewidzianych w SIWZ dla danej części. 3.4. Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone zgodnie ze Wspólnym Słownikiem Zamówień (CPV): Część nr I: 55322000-3 usługi gotowania posiłków 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków 55320000-9 usługi podawania posiłków 90911000-6 usługi sprzątania/czyszczenia miejsc noclegowych, budynków i okien 90910000-9 usługi sprzątania 77314100-5 usługi w zakresie trawników 3.5. Unormowania, których zobowiązany będzie w szczególności przestrzegać Wykonawca przy realizacji przedmiotu zamówienia 1) Podstawowe akty prawne: - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy (Dz.U.2015.594 z późn. zm.) - ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 178/2002 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U.UE.L.2002.31.1 z późn. zm.) - ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE.L.2004.139.1 z późn. zm.). 2) Zasady ogólne realizacji przedmiotu zamówienia. 3.6. Wykonawca może powierzyć realizację części przedmiotu zamówienia podwykonawcom. 3.6.1. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia dla części I - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 90.91.10.00-6, 90.91.00.00-9, 77.31.41.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. doświadczenie wykonawcy składającego ofertę - 20

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II - Zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia Przedmiotem zamówienia są usługi z zakresu obsługi pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17. Miejscem realizacji przedmiotu zamówienia będzie obszar administracyjny obwodów łowieckich nr 107 i 125, przy czym realizacja poszczególnych części zamówienia będzie się odbywała zgodnie ze szczegółowym opisem części. Szczegółowe położenie granic obwodów łowieckich można uzyskać w siedzibie Nadleśnictwa Trzebielino lub w załączniku nr 1 do uchwały Sejmiku Województwa Pomorskiego nr 380/XIX/12 z dn. 28.05.2012 r lub na stronie internetowej urzędu wojewódzkiego: http://edziennik.gdansk.uw.gov.pl/ActDetails.aspx?year=2012&book=0&poz=1994. 3.2 Część II - Zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino Szczegóły zamówienia: a) Zamawiający oczekuje miejsca do zakwaterowania i wyżywienia gości w obiekcie np. agroturystyka, pokoje gościnne. b) Zagwarantowanie osobom korzystającym z zakwaterowania całotygodniowej obsługi, łącznie z dniami świątecznymi i wolnymi od pracy (dotyczy również pojedynczych osób). c) Dodatkowo miejsce musi być zlokalizowane w granicach obwodu łowieckiego nr 107*, w przyrodniczo ciekawym miejscu, które gwarantuje wypoczynek po polowaniu i swobodę w ich użytkowaniu (wyklucza się duże skupiska ludzi np. bloki, miejsca położone przy ruchliwej trasie itp.). d) Usługa zakwaterowania obejmuje zakwaterowanie osób na polowaniach indywidualnych w standardzie kategorii S w ilości: - 200 osobodni w pokojach dwuosobowych, - 150 osobodni w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych do pojedynczego użytku Wymagania odnośnie standardu S: - nie mogą być więcej niż 2 miejsca noclegowe w jednym pokoju i pokoje nie mogą być przechodnie. - zamykane, niekrępujące wejście, otwieranie na każde życzenie gości drzwi wejściowe, - specjalnie wydzielony pokój jadalny- wyżywienie wyłącznie w miejscu zakwaterowania, - łóżko lub tapczan jeden na osobę. - pokój wyposażony minimum w: szafkę lub półkę oraz lampkę nocną, szafę ubraniową z półkami i wieszakami, łazienkę i WC dla każdego pokoju osobno. W celu zapewnienia odpowiedniego standardu przy zakwaterowaniu w pokojach jednoosobowych Wykonawca określi stawkę o 20% większą od stawki za wynajęcie pokoju dwuosobowego. Wykonawca musi posiadać do dyspozycji minimum 5 pokoi 2 osobowych. e) Usługa wyżywienia obejmuje 350 osobodni. f) Podawanie posiłków takich jak śniadania, obiady i kolacje w miejscu zakwaterowania. g) Wzór umowy (zał. nr 9.II. do SIWZ) zawiera szczegółową zawartość przygotowywanych posiłków. h) Wykonawca zobowiązany jest posiadać naczynia niezbędne do przygotowania posiłków i ich podawania. Podawanie posiłków odbywać się będzie w godzinach od 500 do 2200. Szczegółowy harmonogram będzie ustalany na bieżąco z Zamawiającym. i) Zakresy ilościowe usług w zamówieniu: Lp. Rodzaj usługi j.m. Ilość 1. zakwaterowanie-pokój dwuosobowy osobodni 200 2. zakwaterowanie - pokój jednoosobowy lub dwuosobowy do pojedynczego użytku osobodni 150 3. całodzienne wyżywienie osobodni 350 w tym: śniadania X obiad X kolacje X W przypadku wystąpienia niepełnego dnia wyżywienia, przyjmuje się, że 1 posiłek stanowi 1/3 wartości wyżywienia całego dnia. 3.3. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub większą ilość części zamówienia. Oferta złożona na daną część zamówienia musi obejmować cały zakres prac przewidzianych w SIWZ dla danej części. 3.4. Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone zgodnie ze Wspólnym Słownikiem Zamówień (CPV): Część nr II: 55270000-3 usługi świadczone przez placówki oferujące wyżywienie i miejsca noclegowe, 55322000-3 usługi gotowania posiłków 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków 55320000-9 usługi podawania posiłków 3.5. Unormowania, których zobowiązany będzie w szczególności przestrzegać Wykonawca przy realizacji przedmiotu zamówienia 1) Podstawowe akty prawne: - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy (Dz.U.2015.594 z późn. zm.) - ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 178/2002 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U.UE.L.2002.31.1 z późn. zm.) - ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE.L.2004.139.1 z późn. zm.). 2) Zasady ogólne realizacji przedmiotu zamówienia. 3.6. Wykonawca może powierzyć realizację części przedmiotu zamówienia podwykonawcom. 3.6.1. Zamawiający zastrzega obowiązek osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia dla usługi zakwaterowania w części II - Zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino, zgodnie z art. 36a ust. 2 ustawy PZP..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.27.00.00-3, 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. doświadczenie wykonawcy składającego ofertę - 20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.