eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tarnów › Dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywających w DPS w 2010 roku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-26

Tarnów: Dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywających w DPS w 2010 roku.
Numer ogłoszenia: 407754 - 2009; data zamieszczenia: 26.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych im. świętego Brata Alberta w Tarnowie , ul. Szpitalna 53, 33-100 Tarnów, woj. małopolskie, tel. 0-14 6888-667, 6888-668, faks 0-14 6888-666.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.okay.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa Gminy Miasta Tarnowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywających w DPS w 2010 roku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywających w DPS. Symbol dostaw wg Wspólnego Słownika Zamówień: wg CPV:03142500, 03212100, 03311000, 15100000,15500000, 15800000 W celu umożliwienia składania ofert częściowych Zamawiający ustalił niżej wymienione zadania: Zadanie nr 1 - Mąki i kasze Zadanie nr 2 - Pieczywo świeże Zadanie nr 3 - Przyprawy i używki, Zadanie nr 4 - Pozostałe produkty spożywcze Zadanie nr 5 - Mleko i produkty mleczarskie Zadanie nr 6 - Drób i podroby. Zadanie nr 7 - Mięso , wędliny i wyroby drobiowe Zadanie nr 8 - Ryby i produkty rybne Zadanie nr 9 - Warzywa i owoce Zadanie nr 10 - Jajka Definicje: - Mąki i kasze- produkty suche, niezawilgocone, bez obecności szkodników(chrząszcze, larwy motyli), opakowania nieuszkodzone. Opakowania jednostkowe 1 kg. Termin ważności w dniu dostawy minimum 2 miesiące. Wykonawca odpowiada za odpowiednie warunki transportu. - Pieczywo świeże-wyroby o odpowiedniej barwie charakterystycznej dla upieczonego pieczywa, kształcie, smaku i wymaganej gramaturze. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Do każdej dostawy należy dołączyć wykaz zawierający rodzaj pieczywa, wagę, skład surowcowy i datę przydatności do spożycia. - Przyprawy i używki-produkty suche, niezawilgocone, opakowania nieuszkodzone. Termin ważności w dniu dostawy minimum 2 miesiące. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Pozostałe produkty spożywcze- opakowania produktów, czyste, nieuszkodzone, bez oznak bombażu. Zachowane terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. - Mleko i produkty mleczarskie- wyroby świeże o odpowiednim smaku i zapachu. Opakowania czyste nieuszkodzone. Zachowana wymagana gramatura, terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. - Drób i podroby świeże- produkty o odpowiednim zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Mięso, wędliny i wyroby drobiowe świeże -produkty o odpowiednim naturalnym zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Ryby i produkty rybne- wyroby mrożone w odpowiednich opakowaniach. Wyroby w puszkach bez oznak bombażu o odpowiednim terminie ważności i odpowiednich warunkach transportu. - Warzywa i owoce-produkty świeże (w okresie sezonowym) dojrzałe, czyste, nieuszkodzone. Bez oznak pleśni, zepsucia i zanieczyszczeń. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Jaja świeże -klasa A , rozmiar L, gramatura 63-73 g o podłużnym kształcie, czyste, nieuszkodzone. O odpowiednim terminie ważności nie krótszym niż 14 dni i odpowiednich warunkach transportu. Jakość dostarczanego towaru powinna odpowiadać ogólnie przyjętym normom w tym zakresie z zastrzeżeniem art. 357 ustawy kodeks cywilny. Zarówno przedmiot jak i zakres zamówienia określony jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w postaci Formularza Cenowego (załącznik nr 1do nr 10 do siwz), który określa roczne potrzeby asortymentowo - ilościowe Zamawiającego. Zamawiający nie jest zobowiązany do zamówienia podanych w załączniku ilości. Ilość ta będzie wynikać z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Dostawy przedmiotu zamówienia w poszczególnych okresach czasu muszą być realizowane wg. odrębnych zamówień dokonywanych przez Zamawiającego telefonicznie, fax lub e-mail na jeden dzień roboczy przed planowaną dostawą. Terminarz dostaw: Dostawy towarów z zadań: nr 2 -(Pieczywo) ; nr 5 - (Mleko i produkty mleczarskie) muszą odbywać się w dni robocze od poniedziałku do soboty w wyznaczonych godzinach. Zadanie nr 1 - Mąki i kasze -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 2 - Pieczywo świeże -dostawy 6 razy w tygodniu w godz.7-730 Zadanie nr 3 - Przyprawy i używki -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 4 - Pozostałe produkty spożywcze -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 5 - Mleko i produkty mleczarskie -dostawy 6 razy w tygodniu w godz.7-715 Zadanie nr 6 - Drób i podroby. -dostawy 3 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 7 - Mięso , wędliny i wyroby drobiowe -dostawy 3 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 8 - Ryby i produkty rybne -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 9 - Warzywa i owoce -dostawy 3 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 10 - Jajka -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Dostawy żywności muszą być realizowane przez Wykonawcę przystosowanym do tego celu transportem i w opakowaniach Wykonawcy do magazynu Zamawiającego. Zwrotne opakowania winny być oznakowane przez Wykonawcę. Opakowania transportowe środków spożywczych powinny być wykonane z materiałów, które nie powodują zmiany cech organoleptycznych środków spożywczych, są łatwe do utrzymania w czystości oraz zapewniają środkom spożywczym odpowiednie warunki w czasie przewozu..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 03.21.21.00-1, 03.31.10.00-2, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 04.01.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Prowadzenie zarejestrowanej działalności gospodarczej w zakresie odpowiadającym treści składanej oferty. 2. Posiadanie doświadczenia w realizowaniu dostaw podobnych do zakresu objętego tym przetargiem i zakresem wskazanym w ofercie , potwierdzone pozytywnymi opiniami minimum 2-ch wybranych Odbiorców z okresu ostatnich 3-ch lat tj 2007, 2008 i 2009. 3. Posiadanie zorganizowanego zaplecza potrzebnego do prowadzenia działalności. 4. Dysponowanie pracownikami i środkami transportu właściwymi dla wykonania opisanego zakresu dostaw. 5. Wdrożenie w praktyce u siebie procedury HACCP wymaganej ustawą z dnia 11.05.2001 o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2001 nr.63 poz.634 z pzn.zm). 6. Uregulowane zobowiązania na ubezpieczenia społeczne i zobowiązania wobec organów podatkowych. 7. Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie tej części zamówienia , której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom . Ocena spełnienia tych warunków nastąpi poprzez komisyjne porównanie oferty z wymaganiami w siwz i odnotowaniem w protokole z postępowania czy oferta spełnia lub nie spełnia wymagania siwz..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W ofercie należy zamieścić n.w. oświadczenia i dokumenty: 1. Oświadczenia zgodnie z art. 22 i 24 ustawy o Prawo Zamówień Publicznych 2. Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z treścią specyfikacji istotnych warunków zamówienia, nie wnosi co do niego zastrzeżeń i akceptuje ogólne warunki umowy ujęte w niniejszej siwz.- wg wzoru (Oświadczenie nr 2) 3. Oświadczenie Wykonawcy, że nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne lub, że uzyskał zgodę na odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności.-wg wzoru (Oświadczenie nr 3) 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed terminem składania ofert). 5. Wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostaw tym stanowiących przedmiot zamówienia opisany w niniejszym siwz i odniesiony do zakresu zadeklarowanego w ofercie , z podaniem: zakresu i wartości dostaw, daty i miejsca ich wykonania oraz przestawienie dokumentu potwierdzającego należyte wykonanie dostawy w okresie obowiązywania umowy. 6. Jeżeli ofertę podpisuje ktoś inny niż osoby wymienione w rejestrze w ofercie muszą być załączone dokumenty wymagane odpowiednio; kodeksem cywilnym lub kodeksem spółek handlowych - właściwe dla rodzaju umocowania. 7. Oświadczenie wykonawcy, że wdrożył u siebie procedury HCCP określone ustawą o warunkach żywienia ( Dz.U z 2001 r nr. 63 poz.634 z pzm.)..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 80
  • 2 - okres stałości cen [w miesiącach] - 20

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.okay.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych im. Świętego Brata Alberta w Tarnowie, ul. Szpitalna 53, p.23.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2009 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych im. Świętego Brata Alberta w Tarnowie, ul. Szpitalna 53, p.23.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mąki i kasze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Kasza gryczana 156 Kg 130 2 Kasza gryczana /100g x 4/ 156 Kg 5 3 Kasza jęczmienna 156 kg. 250 4 Kasza jęczmienna/100g x 4/ 156 Kg 5 5 Kasza manna 156 Kg 83 6 Mąka kartoflana 156 kg. 124 7 Mąka krupczatka 156 kg. 40 8 Mąka pszenna poznańska typ.500 156 kg. 1 700 9 Płatki kukurydziane 1000g 156 kg. 110 10 Płatki owsiane 156 kg. 290 11 Płatki zbożowe z miodem 250g 156 Kg 80 12 Ryż (100g x 4) 156 kg. 234 13 Ryż brązowy 156 Kg 10 14 Ryż brązowy(100g x 4) 156 Kg 5 15 Ryż długoziarnisty kl.I 156 kg. 460.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen (w miesiącach) - 20

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Bułka tarta 158 kg. 204 2 Bułka zwykła 0,10 kg 158 Szt. 22 810 3 Chałka drożdżowa 0,50kg 158 kg. 412 4 Chleb graham 0,80kg niekrojony 158 Szt. 3 990 5 Chleb pszenno-żytni 1,20kg niekrojony 158 Szt. 4 220 6 Chleb pszenny 1,20kg niekrojony 158 Szt. 4 100 7 Ciastka kruche mieszane na wagę 158 Kg 25 8 Ciastka przekładane z masą na wagę 158 Kg 25 9 Drożdżówka z kakao 100g 158 Szt. 640 10 Drożdżówki z ciasta francuskiego 100g z serem 158 Szt 400 11 Drożdżówki ze serem 100g 158 Szt. 1 900 12 Pączki 100g z marmoladą 158 Szt. 500 13 Rogale z masą czekoladową 100g 158 Szt 760 14 Rogale z konfiturą z róży 100g 158 Szt 1 070 15 Weki 0,4 kg 158 Szt. 5 380.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przyprawy i używki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Bazylia w proszku 10g 158 Szt 16 2 Budyń bez cukru 158 Kg 50 3 Bulion drob. w kostkach 10g 158 Szt 2 200 4 Cukier biały kryształ kt.2 158 kg. 3 970 5 Cukier puder 158 kg. 170 6 Cukier waniliowy 32g 158 Szt. 640 7 Cynamon 20g 158 Szt. 60 8 Czekolada 0% cukru 80g 158 Szt. 100 9 Czekolada mleczna 100g 158 Szt. 400 10 Drożdże w kostkach 158 kg. 10 11 Gałka muszkatołowa mielona 20g 158 Szt. 20 12 Grzyby suszone -podgrzybek, mieszane 158 kg. 5 13 Herbata ekspresowa w torebkach 100szt równoważna jak herbata Lipton 158 op. 3 14 Herbata czarna granulowana równoważna jak herbata Saga 158 kg. 110 15 Imbir mielony 15g 158 Szt. 40 16 Kakao ekstra ciemne 158 kg. 24 17 Kawa rozpuszczalna 2g 158 Szt 100 18 Kawa rozpuszczalna (3 w 1) 18g 158 Szt 50 19 Kawa mielona naturalna 250g 158 Kg 3 20 Kawa zbożowa rozpuszczalna150g 158 kg. 32 21 Keczup 450g łagodny 158 Kg 100 22 Kisiel bez cukru 158 Kg 30 23 Kminek 20g 158 Szt. 100 24 Przyprawa do potraw równoważna jak przyprawa Kucharek 158 kg. 230 25 Kukurydza konserwowa 400g 158 Szt 80 26 Kwasek cytrynowy 50g 158 Szt. 290 27 Liść laurowy 10 g 158 Szt. 180 28 Przyprawa w płynie do zup równoważna jak przyprawa Winiary 158 L 470 29 Majeranek 10g 158 Szt. 40 30 Majonez 158 kg. 280 31 Majonez light (niskotłuszczowy)250g 158 Kg 50 32 Mak 158 kg. 10 33 Makaron z mąki makaronowej pszennej równoważny jak makaron Lubelski. 158 kg. 860 34 Miód naturalny 25g 031 Szt 5 550 35 Masa krówkowa w puszce 400g 158 Szt 10 36 Musztarda 158 kg. 130 37 Ocet spirytusowy 0,50 l 10% 158 L 60 38 Oregano w proszku 10g 158 Szt 20 39 Papryka mielona słodka 20g 158 Szt. 350 40 Pieprz czarny mielony 20g 158 Szt. 570 41 Proszek do pieczenia 36g 158 Szt. 100 42 Przyprawa curry 20g 158 Szt 20 43 Przyprawa do drobiu 20g 158 Szt. 90 44 Soki owocowe 2 litrowe w kartonach 158 Szt 50 45 Sok pomarańczowy 100% w kartoniku 200ml 158 Szt 600 46 Sól czosnkowa 40g 158 Szt. 420 47 Sól jodowana 158 kg. 250 48 Suchary 290g 158 op. 15 49 Susz owocowy . 158 kg. 6 50 Tzatziki przyprawa 158 Szt 10 51 Śliwki kalifornijskie wędzone 158 kg. 1 52 Woda mineralna 1,5l gazowana 159 Szt 50 53 Ziele angielskie 15g 158 Szt. 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pozostałe produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Aromaty do ciast 10g 153 Szt. 170 2 Bita śmietana w proszku 55g 153 Szt. 390 3 Chrzan tarty 180g równoważny jak chrzan (Polonaise). 153 Kg 60 4 Dżem bez cukru słodzony fruktozą 195g 153 Kg 60 5 Dżem owocowy 25g 153 Szt 6 800 6 Dżem niskosłodzony 280g 153 Kg 120 7 Fasola szparagowa mrożona 153 kg. 100 8 Galaretka owocowa 153 Kg 230 9 Groszek konserwowy 400g 153 Szt 550 10 Kalafior mrożony 153 kg. 220 11 Kompot owocowy 0,9l z czarnej porzeczki lub wiśni 153 Szt. 2 600 12 Koncentrat pomidorowy 30% równoważny jak koncentrat Pudliszki. 153 kg. 200 13 Marmolada wieloowocowa twarda 153 kg. 35 14 Ogórki konserwowe 0,9l 153 Szt 510 15 Olej z pierwszego tłoczenia równoważny jak olej Kujawski. 154 l. 460 16 Oliwa z oliwek 154 l. 3 17 Papryka konserwowa 0,9l 153 Szt 270 18 Pasztet drobiowy kremowy 131g 151 Szt. 1 900 19 Pieczarki konserwowe 0,8l 153 Szt 150 20 Rodzynki 158 kg. 8 21 Szynka drobiowa mielona 120g 151 Szt. 2 200 22 Szynka wieprzowa mielona 120 g 151 Szt. 1 100 23 Żelatyna 50g 153 Kg 15.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mleko i produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Jogurt naturalny 175g 155 Szt. 2 900 2 Jogurt owocowy 150g 155 Szt. 7 490 3 Kefir 250 ml 155 Szt. 1 200 4 Margaryna do pieczenia i smażenia równoważna jak Palma Murzynek 250g 154 kg. 710 5 Masło ekstra świeże 200g zaw.tł . 82% ze śmietanki- bez dodatku tłuszczu roślinnego. 155 kg. 1 500 6 Mleko 2% w op. 10L i 0,9l 155 L 25 500 7 Ser biały półtłusty krajanka 155 kg. 235 8 Ser biały tłusty krajanka 155 kg. 1 700 9 Ser homogenizowany 150g 155 Szt. 4 600 10 Ser topiony 100g 155 Szt. 1 500 11 Ser topiony typu Hochland-trójkątny 25g 155 Szt 5 000 12 Ser żółty (gouda wędzony) 155 kg. 107 13 Ser żółty (gouda) 155 kg. 200 14 Serek typu bieluch 150g 155 Szt. 1 080 15 Serek typu ostrowia 120g 155 Szt. 2 000 16 Śmietana 18% w kubkach plastikowych 155 kg. 930 17 Śmietana kremowa 30% 155 kg. 30 18 Twarożek ziarnisty 200g 155 Szt. 3 740.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Drób i podroby świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Filet z indyka świeży z mięśnia piersiowego, bez skóry, przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. 151 kg. 1 300 2 Filet z kurczaka szacowany świeży cała lub połowa piersi bez skóry, przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. 151 kg. 180 3 Kurczaki świeże całe tusze wypatroszone, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. 151 kg. 1 050 4 Udko/noga z kurczaka świeże , kość udowa łącznie z otaczającymi mięśniami, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. 151 kg. 1 700 5 Wątroba drobiowa świeża -całe wątróbki bez pęcherzyków żółciowych, powierzchnia czysta, niepostrzępiona. Barwa jednolita, charakterystyczna dla tego produktu. 151 kg. 160 6 Żołądki drobiowe świeże -całe żołądki wypatroszone, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa charakterystyczna dla tego rodzaju produktu. 151 kg. 105.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso, wędliny i wyroby drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Baleron gotowany powierzchnia czysta lekko wilgotna , konsystencja soczysta krucha. Niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku podczas krojenia Plaster grubości 3mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 100 2 Boczek gotowany ekstra b/k- powierzchnia czysta lekko wilgotna , konsystencja soczysta krucha. Niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku podczas krojenia oraz pozostałości kości. Plaster grubości 3mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 130 3 Flaki wołowe całe płaty , gotowane. 151 kg. 370 4 Karkówka b/k świeża-część zasadnicza wieprzowiny odcięta z odcinka szyjnego półtuszy. 151 kg. 180 5 Kaszanka - wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym lub w osłonce sztucznej. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 430 6 Krupnioki-wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Wyrób umiarkowanie słony. 151 Kg 20 7 Kiełbasa krakowska wieprzowa -batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 85 8 Kiełbasa podwawelska batony w osłonkach naturalnych średnio rozdrobnionych, wędzonych. Konsystencja ścisła. Plastry grubości 3mm nie powinny rozpadać się. Wyrób umiarkowanie słony. 151 Kg 150 9 Kiełbasa szynkowa- wieprzowa batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 270 10 Kiełbasa toruńska batony w osłonkach naturalnych. Konsystencja ścisła , dość krucha, dobre związanie składników. Wyrób średnio rozdrobniony , niedopuszczalne kawałki chrząstek. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 220 11 Kiełbasa wiejska batony w osłonkach naturalnych średnio rozdrobnionych, wędzonych. Konsystencja ścisła. Plastry grubości 3mm nie powinny rozpadać się. Wyczuwalne przyprawy: pieprz, czosnek. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 250 12 Kiełbasa żywiecka batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony 151 kg. 82 13 Kości wieprzowe pokrzepowe klasa I. 151 kg. 1 590 14 Łopatka wieprzowa b/k świeża -część zasadnicza wieprzowiny bez fałdu skóry, kości i bez tłuszczu. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. 151 kg. 660 15 Mortadela batony w osłonkach sztucznych. Konsystencja ścisła, elastyczna, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 55 16 Parówka cienka drobiowa -batony w osłonkach naturalnych lub sztucznych o wadze jednej sztuki 100g. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 405 17 Parówka gruba wieprzowa -batony w osłonkach naturalnych lub sztucznych o wadze jednej sztuki 100g. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 290 18 Pasztet wiejski w osłonkach naturalnych. Konsystencja smarowna, dobrze związana, bez rozwarstwień składników. Wyrób umiarkowanie słony 151 Kg 100 19 Pasztet pieczony z indyka -wyrób w foremkach aluminiowych o wadze 500g, zapieczony. Konsystencja smarowna, dobrze związana, bez rozwarstwień składników. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 100 20 Polędwica drobiowa -batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-40cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 120 21 Polędwica wieprzowa sopocka -wędzony schab bez kości o barwie charakterystycznej dla wyrobu / kolor złoty/. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 260 22 Rolada drobiowa nadziewana farszem drobiowym z przyprawami. Konsystencja ścisła , plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 105 23 Salceson domowy-wieprzowy wyrób w osłonce sztucznej. Konsystencja soczysta. Plaster grubości 5mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 80 24 Salceson drobiowy -wyrób w osłonce sztucznej. Konsystencja soczysta. Plaster grubości 5mm nie powinien się rozpadać. 151 kg. 144 25 Schab b/k świeży -część zasadnicza wieprzowiny odcięta od półtuszy bez kości i tłuszczu. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. 151 kg. 150 26 Schab pieczony, wyrób wędzony, parzony, zapiekany. Wyprodukowany z peklowanego schabu wieprzowego konsystencja soczysta. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 Kg 103 27 Słonina bez skóry Wyrób barwy białej o grubości powyżej 2cm. 151 kg. 150 28 Szynka wieprzowa parzona. Powierzchnia czysta, sucha. Konsystencja soczysta krucha, niedopuszczalne skupiska galarety na przekroju, oraz wyciek soku. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 375 29 Szynka pieczona -wyrób zapiekany w foremkach. Powierzchnia czysta, sucha. Konsystencja soczysta krucha, niedopuszczalne skupiska galarety na przekroju, oraz wyciek soku. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. . 151 kg. 105 30 Szynka z indyka - batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-40cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 175 31 Wołowina b/k świeża-mięso uzyskane z części udźca, bez kości i tłuszczu .Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. 151 kg. 770 32 Żeberka wieprzowe świeże klasa I .Słonina całkowicie odcięta. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. 151 kg. 230.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ryby i produkty rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Filet z pangi mrożony metodą IQF 152 kg. 470 2 Filet z dorsza mrożony metodą IQF. 152 Kg 350 3 Filet z mintaja mrożony metodą IQF. 152 kg. 245 4 Filet z miruny mrożony metodą IQF 152 Kg 240 5 Karp żywy (waga od 1,20kg-1,50kg) 152 kg. 40 6 Makrela w oleju 170g 152 Szt 1 100 7 Makrela w pomidorach 170g 152 Szt 1 100 8 Ryba wędzona - makrela 152 kg. 140 9 Szprot w pomidorach 170g 152 Szt 450 10 Śledzie marynowane z cebulą po wiejsku , w oleju. Zawartość śledzia min, 80%.Opakowanie 2,50kg lub 4kg. 152 kg. 230 11 Tuńczyk w sosie własnym w kawałkach 170g 152 Szt 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Arbuzy -sezon 032 kg. 510 2 Banany 032 kg. 1 920 3 Borówki -sezon 032 kg. 105 4 Brokuły -sezon 032 Szt 160 5 Brzoskwinie-sezon 032 kg. 140 6 Buraki ćwikłowe 032 kg. 1 200 7 Cebula 032 kg. 505 8 Cytryny 032 kg. 1 850 9 Czereśnie -sezon 032 kg. 27 10 Czosnek 032 kg. 16 11 Fasola (Jaś)suszona 032 kg. 85 12 Fasola szparagowa -sezon 032 kg. 100 13 Groch (krakowiak) 032 kg. 3 14 Groch omielany 032 kg. 21 15 Gruszki -sezon 032 kg. 200 16 Jabłka klasa I 032 kg. 8 020 17 Kalafior -sezon 032 Szt. 500 18 Kapusta biała 032 kg. 500 19 Kapusta czerwona 032 kg. 145 20 Kapusta kiszona 153 kg. 825 21 Kapusta pekińska 032 Szt. 450 22 Kapusta włoska 032 kg. 50 23 Koper zielony w pęczkach 032 Szt. 1 040 24 Maliny -sezon 032 Kg 50 25 Mandarynki 032 kg. 450 26 Marchew 032 kg. 3 400 27 Morele-sezon 032 kg. 18 28 Natka pietruszki w pęczkach 032 Szt. 1 013 29 Nektarynki-sezon 011 kg. 350 30 Ogórki kiszone 153 kg. 150 31 Ogórki zielone -sezon 032 kg. 290 32 Papryka czerwona świeża-sezon 032 kg. 10 33 Pieczarki świeże 032 kg. 245 34 Pietruszka korzeń 032 kg. 620 35 Pomarańcze 032 kg. 1 100 36 Pomidory -sezon 032 kg. 700 37 Pory 032 kg. 130 38 Porzeczki czarne -sezon 032 kg. 60 39 Rzodkiewka w pęczkach-sezon 032 Szt. 160 40 Sałata zielona -sezon 032 Szt. 320 41 Seler korzeń 032 kg. 880 42 Szczypiorek w pęczkach 032 Szt. 1 170 43 Śliwki-węgierka -sezon 032 kg. 580 44 Truskawki -sezon 032 kg. 300 45 Winogrona 032 kg. 280 46 Wiśnie -sezon 032 kg. 250 47 Ziemniaki jadalne 032 kg. 14 540.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Jajka wielkość (L) 63-73 g 031 Szt. 39 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.