eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Usługi restauracyjne i hotelarskie wraz z zapewnieniem sali konferencyjnej- na potrzeby realizacji seminarium w ramach projektu Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej- przetarg nr 1

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-10-18

Kraków: Usługi restauracyjne i hotelarskie wraz z zapewnieniem sali konferencyjnej- na potrzeby realizacji seminarium w ramach projektu Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej- przetarg nr 1
Numer ogłoszenia: 406930 - 2012; data zamieszczenia: 18.10.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 198743 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Krakowie, ul. Piastowska 32, 30-070 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 422 06 36, faks 12 422 06 36 w. 44.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi restauracyjne i hotelarskie wraz z zapewnieniem sali konferencyjnej- na potrzeby realizacji seminarium w ramach projektu Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej- przetarg nr 1.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia obejmuje: świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych, wraz z zapewnieniem sali konferencyjnej - w granicach administracyjnych powiatu bocheńskiego, krakowskiego, miechowskiego, myślenickiego, nowosądeckiego, olkuskiego, proszowickiego, tarnowskiego, wadowickiego lub wielickiego - na potrzeby realizacji seminarium dla grupy maksymalnie 90 osób (w tym 1 koordynator ze strony Zamawiającego), zwanych dalej uczestnikami. Usługi hotelarskie obejmują: zapewnienie uczestnikom (maks. 90 osób - ostateczną liczbę uczestników w danym dniu świadczenia usługi Zamawiający będzie podawał z jednodniowym wyprzedzeniem) noclegu ze śniadaniem (w formie bufetu: bufet gorący - 2 dania gorące oraz bufet zimny - wędliny, sery, jajka, dżemy, jogurty naturalne, owocowe, mleko, musli, masło, pieczywo, napoje: kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), cukier do kawy i herbaty, woda mineralna, soki owocowe), w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych (co najmniej 8 pokoi jednoosobowych), w terminie od 15 do 16 października 2012 r. (jeden nocleg); każdy z pokoi musi być wyposażony w łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym; pobyt uczestników rozpocznie się w dniu 15 października 2012 r. o godz. 9.30, a zakończy w dniu 16 października 2012 r. o godz. 15.30. Usługi restauracyjne (dla grupy maks. 90 osób - ostateczną liczbę uczestników w danym dniu świadczenia usługi Zamawiający będzie podawał z jednodniowym wyprzedzeniem) obejmują: 1. serwis kawowy ciągły w trakcie każdego dnia trwania seminarium, obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier w saszetkach, wodę gazowaną i niegazowaną, soki, ciasteczka, ciasto domowe; 2. dwudaniowy obiad z deserem w każdym dniu trwania seminarium (zgodnie z harmonogramem zawartym w załączniku nr 1 do wzoru umowy, stanowiącego Część II SIWZ) - zgodnie z poniższym opisem: zupa, ciepłe danie główne: mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub sola) - 150 g, dodatki: ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki - 150 g, surówki - 100 g, kompot - 200 ml i woda mineralna - 200 ml (podana w dzbankach), deser; 3. kolację w dniu 15 października 2012 r., zgodnie z harmonogramem zawartym w załączniku nr 1 do wzoru umowy, stanowiącego Część II SIWZ), w formie bufetu (jajka na twardo w majonezie, wędliny różne, sery żółte różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, oraz min. 2 dania ciepłe do wyboru. 4. Szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego. 5. Realizacja usług restauracyjnych powinna odbywać się zgodnie z harmonogramem zawartym w załączniku nr 1 do wzoru umowy, stanowiącego Część II SIWZ. 6. Zamawiający wymaga, aby przy realizacji usług restauracyjnych przestrzegane były następujące zasady: 1) obiad oraz serwis kawowy powinny być zorganizowane w innym pomieszczeniu, niż to, w którym organizowane będzie seminarium, przy czym serwis kawowy będzie zorganizowany w bezpośrednim sąsiedztwie pomieszczenia, w którym organizowane będzie seminarium; 2) brakujące/wyczerpane składniki serwisu kawowego powinny być na bieżąco uzupełniane, zarówno w trakcie trwania przerwy kawowej, jak i po jej zakończeniu, 3) na każdą przerwę kawową powinny zostać zapewnione czyste naczynia co najmniej w liczbie odpowiadającej liczbie uczestników seminarium. 7. Usługa zapewnienia sali konferencyjnej obejmuje zapewnienie sali konferencyjnej w każdym dniu trwania seminarium zgodnie z harmonogramem zawartym w załączniku nr 1 do wzoru umowy, stanowiącego Część II SIWZ (8 godz. w każdym dniu), spełniającej co najmniej następujące wymogi: 1) powierzchnia co najmniej 90 m2, 2) ilość miejsc siedzących odpowiadających liczbie uczestników, z układem miejsc szkolnym, kinowym lub w podkowę, 3) utrzymanie w czystości, brak przedmiotów niezwiązanych ze szkoleniem, 4) dostęp do zaplecza sanitarnego, 5) dostęp do światła dziennego oraz możliwość zasłonięcia okien, 6) wyposażenie w sprawną klimatyzację oraz sprawne ogrzewanie, 7) wyposażenie w sprzęt do przeprowadzenia szkoleń: nagłośnienie, rzutnik multimedialny oraz ekran do wyświetlania multimediów, flipcharty z kartkami papieru oraz kompletem markerów, dostęp do internetu. 8. Realizacja przedmiotu zamówienia powinna przebiegać zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności dotyczącymi wymogów sanitarnych stawianych osobom biorącym udział w realizacji usługi oraz miejscom przygotowania i podawania posiłków. 9. Zamawiający wymaga, aby obiekt, w którym zamówienie będzie realizowane: 1) spełniał standard obiektu nie mniejszy niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii 3 gwiazdki (***), zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (tekst jednolity Dz. U. z 2006 r., Nr 22, poz. 169), zwanym dalej rozporządzeniem, 2) spełniał wymogi określone w załączniku nr 8 do rozporządzenia, z zastrzeżeniem, iż niezależenie od ilości jednostek mieszkalnych, co najmniej jedna musi być dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych w sposób określony w tym załączniku (Zamawiający podczas zgłoszenia ostatecznej liczby uczestników, poda również informację, czy określony powyżej pokój należy zarezerwować dla uczestnika seminarium); 3) był wyposażony w dźwig osobowy lub platformę schodową w części przeznaczonej dla gości niezależnie od ilości kondygnacji (wymóg ten nie będzie obowiązywał w przypadku, gdy zarówno sala konferencyjna, jak i jednostka mieszkalna dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych znajdować się będzie na parterze); 4) bezpośrednio przy obiekcie znajdował się parking strzeżony lub monitorowany z zapewnionymi miejscami parkingowymi dla pojazdów uczestników seminarium; 5) w obiekcie znajdował się restauracja/bar (korzystanie przez uczestników z restauracji/baru nie wchodzi w skład ceny ofertowej, uczestnicy pokryją koszty ewentualnego korzystania z restauracji/baru ze środków własnych); 6) wszystkie usługi objęte zamówieniem były realizowane w jednym obiekcie.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie jest realizowane w ramach i na potrzeby Projektu Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej realizowanego przez Zamawiającego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet VII - Promocja integracji społecznej, Działanie 7.1 - Rozwój i upowszechnienie aktywnej integracji, Poddziałanie 7.1.3. - Podnoszenie kwalifikacji kadr pomocy i integracji społecznej.Środki Europejskiego Funduszu Społecznego stanowią 85% środków przeznaczonych na realizację zamówienia.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.10.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 14.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 6.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma WOLTOM Tomasz Wołoch, ul. Targowa 26, 42-350 Koziegłowy, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 24398,12 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 15840,00

  • Oferta z najniższą ceną: 15840,00 / Oferta z najwyższą ceną: 28380,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.