eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jaworze › Dostawa wraz z transportem pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owocow, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-25

Jaworze: Dostawa wraz z transportem pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owocow, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj.
Numer ogłoszenia: 406680 - 2009; data zamieszczenia: 25.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy , ul. Pałacowa 1, 43-384 Jaworze, woj. śląskie, tel. 0-33 8172172, faks 0-33 8172172.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: bip:silesia-region.pl/mowjaworze

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wraz z transportem pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owocow, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający zaprasza do udziału w postępowaniu prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego na wykonanie dostaw pod nazwą sukcesywne dostawy wraz z transportem pieczywa, nabiału, mięsna i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj Część A - pieczywo, Cześć B - nabiał ,Cześć C - mięsno i przetwórstwo mięsne, Część D - warzywa i owoce, Część E - artykuły spożywcze,Część F - ryby, Część G - mrożonki, Część H - jaja zgodnie z wymogami określonymi w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. Do udzielenia przedmiotowego zamówienia stosuje się przepisy ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych tekst jednolity Dz. U. z 2007 r. Nr 223 poz. 1655 z póż.zm. , zwanej dalej ustawą oraz akty wykonawcze a w sprawach nieuregulowanych ustawą, przepisy ustawy - Kodeks cywilny. III. Opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wraz z transportem pieczywa w ilości określonych poniżej Kody i nazwy określone we Wspólnym Słowniku Zamówień CPV: 15811500-1 Część A - pieczywo L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Chleb krojony - 1 kg szt. 6800 2 Bułka pszenna 80 g szt. 6600 3 Bułka graham 100g szt. 2500 4 Bułka hotdog szt. 1100 5 Rogal 90g szt. 2500 6 Drożdżówka z budyniem, marmoladą ,jabłkiem i serem120g szt. 2880 7 Pączek z pudrem szt. 1100 8 Bułka - wek 350 g kg 10 9 Bułka tarta kg 110 10 Jagodzianki 120 g szt. 800 11 Drożdże kg 5 Część B -nabiał i przetwory mleczne CPV15511400-7, 15530000-2, 15431100-8, 15512100-1, 15551320-5, 15551500-0, 15544000-3,15542100-0, 15550000-8 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Mleko 2 % 1 litr karton szt. 2200 2 Masło 200 g śmietankowe stołowe szt. 3000 3 Margaryna mleczna 250 g kg 750 4 Margaryna śniadaniowa 500 g szt. 280 5 Margaryna Palma 250 g szt. 100 6 Śmietana 18 % 400 g szt. 320 7 Jogurt z owocami 150 g szt. 1600 8 Kefir 200 g szt. 200 9 Ser żółty twardy - Salami kg 200 10 Ser żółty twardy - Morski kg 60 11 Twaróg półtłusty krajanka kg 200 12 Serek homogenizowany 150 g szt. 2200 13 Serek do chleba 100 g szt. 550 14 Serek topiony z dodatkami 100 g szt. 1700 Część C -mięso i przetwory mięsne CPV 15113000-3, 15112210-1, 15114000-0, 15131133-6 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Schab zk kg 150 2 Łopatka bk kg 200 3 Karczek bk kg 100 4 Udka z kurczaka kg 210 5 Filet z kurczaka kg 140 6 Mięso mielone Kg 20 7 Wątroba wieprzowa kg 90 8 Serca wieprzowe kg 30 9 Kiełbasa toruńska kg 150 10 Kiełbasa zwyczajna kg 115 11 Pasztetowa wieprzowa kg 40 12 Polędwica drobiowa kg 33 13 Kiełbasa kminkowa kg 25 14 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 25 15 Boczek wędzony bk kg 60 16 Boczek rolowany faszerowany kg 35 17 Kiełbasa biała kg 130 18 Parówka śląska kg 190 19 Kiełbasa mortadela kg 30 20 Baleron kg 15 21 Szynka wieprzowa gotowana-wędzona Kg 130 22 Mielonka wieprzowa kg 80 23 Pieczeń rzymska kg 63 24 Słonina wędzona kg 60 25 Kabanosy wieprzowe kg 6 26 Krupniok - kaszanka kg 60 27 Porcje rosołowe kg 400 28 Kiełbasa śląska wieprzowa kg 100 29 Kiełbasa żywiecka kg 60 30 Kości wołowe kg 18 31 Boczek świeży kg 30 32 Kiełbasa parówkowa gruba kg 10 33 Żeberka wieprzowe kg 50 Część D - Warzywa świeże CPV 01121000-1 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Burak czerwony kg 190 2 Cebula kg 400 3 Ziemniak kg 4320 4 Kapusta czerwona kg 150 5 Kapusta biała kg 380 6 Marchew kg 250 7 Pietruszka kg 85 8 Seler kg 90 9 Pieczarka kg 80 10 Por kg 40 11 Czosnek główka szt. 25 Warzywa sezonowe 1 Ogórek zielony kg 100 2 Pomidor kg 150 3 Kalafior szt. 15 4 Kalarepa kg 10 5 Pietruszka zielona pęcz 50 6 Sałata zielona szt. 45 7 Koperek zielony pęcz 60 8 Szczypiorek pęcz 80 9 Cebulka zielona pęcz 84 10 Kapusta pekińska kg 50 11 Rzodkiewka pęcz 100 12 Botwinka kg 15 13 Papryka świeża kg 20 14 Cukinia kg 10 15 Fasola szparagowa kg 20 Warzywa kiszone 1 Kapusta kiszona kg 290 2 Ogórek kiszony kg 180 3 Żurek 0,5 l szt. 100 Owoce 1 Cytryna kg 80 2 Pomarańcze kg 140 3 Mandarynki kg 80 4 Kiwi kg 40 5 Banany kg 200 6 Rabarbar kg 20 7 Truskawka kg 36 8 Arbuz kg 90 9 Jabłko kg 450 10 Śliwki kg 80 11 Gruszka kg 70 12 Nektarynka kg 40 13 Brzoskwinia kg 20 14 Agrest kg 10 15 Wiśnie kg 10 Część E - Artykuły Spożywcze CPV 15830000-5, 15613100-9,1561000-7, 15331400-1,15332290-3,1581100-9, 1581100-9 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Cukier kg 1350 2 Cukier puder kg 55 3 Cukier waniliowy 32g szt. 80 4 Kasza jęczmienna op.1kg kg 70 5 Kasza manna op.1 kg kg 40 6 Mąka wrocławska op.1 kg kg 470 7 Mąka krupczatka op.1 kg kg 50 8 Mąka ziemniaczana op.1 kg kg 30 9 Ryż op. 1 kg kg 180 10 Sól kg 180 11 Płatki czekoladowe Nesguik 750 g szt. 100 12 Płatki owsiane kg 25 13 Makaron gruby 500g Lubella szt. 450 14 Makaron nitki 250 g Czaniecki szt. 400 15 Olej l 350 16 Liść laurowy 20g szt. 30 17 Majeranek 15 g szt. 110 18 Ziele angielskie 15 g szt. 30 19 Papryka mielona 20 g słodka szt. 150 20 Papryka ostra mielona 20 g szt. 20 21 Przyprawa do zupy typu magii 1 litr szt. 70 22 Czosnek mielony 20 g szt. 500 23 Pieprz mielony 20 g szt. 440 24 Kminek 20 g szt. 30 25 Carry 20g Szt. 20 26 Zioła prowansalskie 20g Szt. 10 27 Gałka muszkatołowa 10 g Szt. 5 28 Jarzynka typu Kucharek 1 kg szt. 90 29 Proszek do pieczenia 36g szt. 50 30 Soda oczyszczona 20 g szt. 25 31 Kisiel owocowy 79 g szt. 100 32 Budyń 60 g szt. 100 33 Cynamon 20 g szt. 30 34 Kwasek cytrynowy 20 g szt. 15 35 Galaretka 80 g szt. 20 36 Zupka chińska rożne smaki Vifona szt. 700 37 Musztarda 200g szt. 450 38 Krem chrzanowy 170g szt. 150 39 Majonez 900 g szt. 140 40 Keczup 1000 g szt. 140 41 Chrzan tarty 180 g szt. 90 42 Ocet 500 g szt. 20 43 Herbata 100 g szt. 480 44 Kawa zbożowa 500 g szt. 20 45 Kakao 200 g szt. 50 46 Dżem owocowy 1 kg szt. 400 47 Dżem wysokosłodzony 6,5 kg szt. 5 48 Miód naturalny 400 g szt. 140 49 Krem czekoladowy orzechowy360g szt. 460 50 Czekolada mleczna 100 g szt. 400 51 Przecier pomidorowy 1 kg szt. 115 52 Sok owocowy 1 l - karton szt. 250 53 Szynka drobiowa konserwa 110 g szt. 840 54 Groszek konserwowy 400g szt. 110 55 Kukurydza konserwowa 400 g szt. 90 56 Papryka konserwowa 900 g szt. 170 57 Ogórek konserwowy 900 g szt. 300 58 Fasola Jaś kg 60 59 Fasola kolorowa kg 45 60 Groch łuskany kg 40 61 Pasztet drobiowy 160 g szt. 1600 62 Ananas w puszce 565 g szt. 2 63 Brzoskwinia w puszce 850 g szt. 6 64 Rodzynki 200g szt. 5 65 Wiórki kokosowe 200 g szt. 4 66 Mieszanka bakaliowa 100g szt. 8 67 Skórka pomarańczowa 100g szt. 4 68 Ciastka - wafle różne smaki Kg 50 69 Napoje gazowane kolorowe 1,5 l szt. 400 70 Wody mineralne gazowane 1,5 l szt. 400 71 Wody mineralne niegazowane 1,5 l szt. 400 Część F - ryby CPV 15222000-0, 15230000-9, 15200000-0 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Filet z mintaja mrożony kg 160 2 Ryba Panga mrożona kg 50 3 Matyjas solony 1 wiaderko 4 kg szt. 20 4 Makrela wędzona kg 40 5 Konserwa rybna -filet170 g w oleju szt. 830 6 Konserwa rybna - filet 170 g w pomidorach szt. 830 7 Paprykarz 330 g szt. 300 8 Tuńczyk - konserwa 170g szt. 150 Część G - Mrożonki warzywa, owoce, kluski, hamburgery CPV 15331170-9 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Mieszanka kompotowa kg 280 2 Mieszanka warzywna zupa kg 120 3 Kalafior kg 100 4 Fasola szparagowa kg 80 5 Pierogi ruskie z serem kg 180 6 Pierogi z kapustą i grzybami kg 100 7 Pierogi z mięsem kg 100 8 Hamburgery drobiowe kg 100 9 Groszek mrożony kg 15 10 Rabarbar kg 30 11 Warzywa na patelnie kg 20 12 Wiśnia kg 20 13 Truskawka kg 80 14 Kluski ze śliwkami kg 150 15 Uszka z kapustą i grzybami kg 40 Część H - jaja CPV 01242000-5 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Jaja klasa A szt. 15.000.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.15.00-1, 15.51.14.00-7, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-8, 15.51.21.00-1, 15.55.13.20-5, 15.55.15.00-0, 15.54.40.00-3, 15.54.21.00-0, 15.55.00.00-8, 15.11.30.00-3, 15.11.22.10-1, 15.11.40.00-0, 15.13.11.33-6, 01.12.10.00-1, 15.83.00.00-5, 15.61.31.00-9, 15.61.00.00-7, 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3, 15.81.10.00-9.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy 1.1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. a W celu potwierdzenia uprawnień Wykonawca musi prowadzić działalność gospodarczą adekwatną do przedmiotu zamówienia. b Stosować system HACCP. c Wykonawca składa oświadczenie, że nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub że uzyskał przewidywane prawem zezwolenie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - załącznik nr 6 do niniejszej SIWZ. 1.2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. a. Wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w ciągu ostatnich 3 lat minimum 2 porównywalne dostawy, a jeżeli okres działalności jest krótszy, w tym okresie. b. Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. Wykonawca jest zobowiązany do złożenia oświadczenia, iż spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych i nie podlega wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 wg wzoru. Należy złożyć druk, będący załącznikiem nr 1 do SIWZ. UWAGA W przypadku złożenia oferty wspólnej konsorcjum, spółka jawna, cywilna itp. oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 składa każdy wykonawca oddzielnie. 2. Ocena spełniania w w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt XII niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż ww warunki Wykonawca spełnił. 3. Nie spełnienie ww warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. 4. Wykonawca ma prawo złożyć tylko jedną ofertę . 5.Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku ich oferta musi spełniać następujące wymagania: a Wykonawcy występujący wspólnie konsorcja muszą ustanowić pełnomocnika lidera do reprezentowania lub do reprezentowania i zawarcia umowy w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia. Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie pełnomocnikiem liderem konsorcjum, b W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzący w skład konsorcjum oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, 6. Wykonawcy ponoszą wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty, z zastrzeżeniem art. 93 ust. 4 ustawy..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta musi zawierać następujące dokumenty i oświadczenia a wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 1 i załącznik nr 2 do SIWZ b wypełniony formularz cenowy - załącznik nr 3 do SIWZ c pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie d aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert e oświadczenie potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidywane prawem zezwolenie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu załącznik nr 6. f wykaz wykonanych dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie nie dłuższym niż ostatnie 3 lata, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie dwóch max. 10, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu zamówienia, dat wykonania i odbiorców oraz dokumentów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie załącznik nr 4 do SIWZ g oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1,2 Ustawy prawo zamówień publicznych - załącznik nr 1 do SIWZ. h potwierdzenie stosowania przepisów żywnościowych Rozdz. III pkt. 3ujętych w załączniku nr 7 do SIWZ oraz systemu HACCP w jednej z następującej formie: - certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju; - zaświadczenie lub inny dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o stosowaniu zasad systemu HACCP - oświadczenie - załącznik nr 7 do niniejszej SIWZ. 2. Dokumenty dołączone do oferty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę tj. przez osobę y upoważnioną e do reprezentowania Wykonawcy. 3. Brak jakiegokolwiek z wyżej wymienionych dokumentów spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania z mocy art. 24 ust. 2 pkt 3. 4. Zamawiający informuje, że zgodnie z art. 96 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeśli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane. 5. Stosowne zastrzeżenie Wykonawca winien złożyć na formularzu ofertowym. W przeciwnym razie cała oferta zostanie uznana za jawną. 6. Informacje zastrzeżone jako tajemnica przedsiębiorstwa powinny być przez Wykonawcę złożone w oddzielnej kopercie z oznakowaniem tajemnica przedsiębiorstwa lub spięte zszyte oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip:silesia-region.pl/mowjaworze.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Jaworzu ul. Pałacowa 1.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Jaworzu ul. Palacowa 1 sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wraz z transportem pieczywa w ilości określonych poniżej : Kody i nazwy określone we Wspólnym Słowniku Zamówień Część A L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Chleb krojony - 1 kg szt. 6800 2 Bułka pszenna 80 g szt. 6600 3 Bułka graham 100g szt. 2500 4 Bułka hotdog szt. 1100 5 Rogal 90g szt. 2500 6 Drożdżówka z budyniem, marmoladą ,jabłkiem i serem120g szt. 2880 7 Pączek z pudrem szt. 1100 8 Bułka - wek 350 g kg 10 9 Bułka tarta kg 110 10 Jagodzianki 120 g szt. 800 11 Drożdże kg 5.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.15.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa Nabiału.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część B -nabiał i przetwory mleczne L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Mleko 2 % 1 litr karton szt. 2200 2 Masło 200 g śmietankowe/stołowe szt. 3000 3 Margaryna mleczna 250 g kg 750 4 Margaryna śniadaniowa 500 g szt. 280 5 Margaryna Palma 250 g szt. 100 6 Śmietana 18 % 400 g szt. 320 7 Jogurt z owocami 150 g szt. 1600 8 Kefir 200 g szt. 200 9 Ser żółty twardy - Salami kg 200 10 Ser żółty twardy - Morski kg 60 11 Twaróg półtłusty krajanka kg 200 12 Serek homogenizowany 150 g szt. 2200 13 Serek do chleba 100 g szt. 550 14 Serek topiony z dodatkami 100 g szt. 1700.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.14.00-7, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-8, 15.51.21.00-1, 15.55.13.20-5, 15.55.15.00-0, 15.54.40.00-3, 15.54.21.00-0, 15.55.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso i przetwory mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część C -mięso i przetwory mięsne L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Schab z/k kg 150 2 Łopatka b/k kg 200 3 Karczek b/k kg 100 4 Udka z kurczaka kg 210 5 Filet z kurczaka kg 140 6 Mięso mielone Kg 20 7 Wątroba wieprzowa kg 90 8 Serca wieprzowe kg 30 9 Kiełbasa toruńska kg 150 10 Kiełbasa zwyczajna kg 115 11 Pasztetowa wieprzowa kg 40 12 Polędwica drobiowa kg 33 13 Kiełbasa kminkowa kg 25 14 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 25 15 Boczek wędzony b/k kg 60 16 Boczek rolowany/faszerowany kg 35 17 Kiełbasa biała kg 130 18 Parówka śląska kg 190 19 Kiełbasa mortadela kg 30 20 Baleron kg 15 21 Szynka wieprzowa gotowana-wędzona Kg 130 22 Mielonka wieprzowa kg 80 23 Pieczeń rzymska kg 63 24 Słonina wędzona kg 60 25 Kabanosy wieprzowe kg 6 26 Krupniok - kaszanka kg 60 27 Porcje rosołowe kg 400 28 Kiełbasa śląska wieprzowa kg 100 29 Kiełbasa żywiecka kg 60 30 Kości wołowe kg 18 31 Boczek świeży kg 30 32 Kiełbasa parówkowa gruba kg 10 33 Żeberka wieprzowe kg 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.22.10-1, 15.11.40.00-0, 15.13.11.33-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część D - Warzywa świeże L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Burak czerwony kg 190 2 Cebula kg 400 3 Ziemniak kg 4320 4 Kapusta czerwona kg 150 5 Kapusta biała kg 380 6 Marchew kg 250 7 Pietruszka kg 85 8 Seler kg 90 9 Pieczarka kg 80 10 Por kg 40 11 Czosnek główka szt. 25 Warzywa sezonowe 1 Ogórek zielony kg 100 2 Pomidor kg 150 3 Kalafior szt. 15 4 Kalarepa kg 10 5 Pietruszka zielona pęcz 50 6 Sałata zielona szt. 45 7 Koperek zielony pęcz 60 8 Szczypiorek pęcz 80 9 Cebulka zielona pęcz 84 10 Kapusta pekińska kg 50 11 Rzodkiewka pęcz 100 12 Botwinka kg 15 13 Papryka świeża kg 20 14 Cukinia kg 10 15 Fasola szparagowa kg 20 Warzywa kiszone 1 Kapusta kiszona kg 290 2 Ogórek kiszony kg 180 3 Żurek 0,5 l szt. 100 Owoce 1 Cytryna kg 80 2 Pomarańcze kg 140 3 Mandarynki kg 80 4 Kiwi kg 40 5 Banany kg 200 6 Rabarbar kg 20 7 Truskawka kg 36 8 Arbuz kg 90 9 Jabłko kg 450 10 Śliwki kg 80 11 Gruszka kg 70 12 Nektarynka kg 40 13 Brzoskwinia kg 20 14 Agrest kg 10 15 Wiśnie kg 10.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Artykuły Spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część E - Artykuły Spożywcze 1 Cukier kg 1350 2 Cukier puder kg 55 3 Cukier waniliowy 32g szt. 80 4 Kasza jęczmienna op.1kg kg 70 5 Kasza manna op.1 kg kg 40 6 Mąka wrocławska op.1 kg kg 470 7 Mąka krupczatka op.1 kg kg 50 8 Mąka ziemniaczana op.1 kg kg 30 9 Ryż op. 1 kg kg 180 10 Sól kg 180 11 Płatki czekoladowe Nesguik 750 g szt. 100 12 Płatki owsiane kg 25 13 Makaron gruby 500g Lubella szt. 450 14 Makaron nitki 250 g Czaniecki szt. 400 15 Olej l 350 16 Liść laurowy 20g szt. 30 17 Majeranek 15 g szt. 110 18 Ziele angielskie 15 g szt. 30 19 Papryka mielona 20 g słodka szt. 150 20 Papryka ostra mielona 20 g szt. 20 21 Przyprawa do zupy typu magii 1 litr szt. 70 22 Czosnek mielony 20 g szt. 500 23 Pieprz mielony 20 g szt. 440 24 Kminek 20 g szt. 30 25 Carry 20g Szt. 20 26 Zioła prowansalskie 20g Szt. 10 27 Gałka muszkatołowa 10 g Szt. 5 28 Jarzynka typu Kucharek 1 kg szt. 90 29 Proszek do pieczenia 36g szt. 50 30 Soda oczyszczona 20 g szt. 25 31 Kisiel owocowy 79 g szt. 100 32 Budyń 60 g szt. 100 33 Cynamon 20 g szt. 30 34 Kwasek cytrynowy 20 g szt. 15 35 Galaretka 80 g szt. 20 36 Zupka chińska rożne smaki Vifona szt. 700 37 Musztarda 200g szt. 450 38 Krem chrzanowy 170g szt. 150 39 Majonez 900 g szt. 140 40 Keczup 1000 g szt. 140 41 Chrzan tarty 180 g szt. 90 42 Ocet 500 g szt. 20 43 Herbata 100 g szt. 480 44 Kawa zbożowa 500 g szt. 20 45 Kakao 200 g szt. 50 46 Dżem owocowy 1 kg szt. 400 47 Dżem wysokosłodzony 6,5 kg szt. 5 48 Miód naturalny 400 g szt. 140 49 Krem czekoladowy orzechowy360g szt. 460 50 Czekolada mleczna 100 g szt. 400 51 Przecier pomidorowy 1 kg szt. 115 52 Sok owocowy 1 l - karton szt. 250 53 Szynka drobiowa konserwa 110 g szt. 840 54 Groszek konserwowy 400g szt. 110 55 Kukurydza konserwowa 400 g szt. 90 56 Papryka konserwowa 900 g szt. 170 57 Ogórek konserwowy 900 g szt. 300 58 Fasola Jaś kg 60 59 Fasola kolorowa kg 45 60 Groch łuskany kg 40 61 Pasztet drobiowy 160 g szt. 1600 62 Ananas w puszce 565 g szt. 2 63 Brzoskwinia w puszce 850 g szt. 6 64 Rodzynki 200g szt. 5 65 Wiórki kokosowe 200 g szt. 4 66 Mieszanka bakaliowa 100g szt. 8 67 Skórka pomarańczowa 100g szt. 4 68 Ciastka - wafle różne smaki Kg 50 69 Napoje gazowane kolorowe 1,5 l szt. 400 70 Wody mineralne gazowane 1,5 l szt. 400 71 Wody mineralne niegazowane 1,5 l szt. 400.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5, 15.61.31.00-9, 15.61.00.00-7, 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3, 15.81.10.00-9, 15.81.10.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część F - ryby L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Filet z mintaja mrożony kg 160 2 Ryba Panga mrożona kg 50 3 Matyjas solony 1 wiaderko 4 kg szt. 20 4 Makrela wędzona kg 40 5 Konserwa rybna -filet170 g w oleju szt. 830 6 Konserwa rybna - filet 170 g w pomidorach szt. 830 7 Paprykarz 330 g szt. 300 8 Tuńczyk - konserwa 170g szt. 150.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-0, 15.23.00.00-9, 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mrożonki warzywa, owoce, kluski, hamburgery.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część G - Mrożonki warzywa, owoce, kluski, hamburgery L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Mieszanka kompotowa kg 280 2 Mieszanka warzywna/zupa/ kg 120 3 Kalafior kg 100 4 Fasola szparagowa kg 80 5 Pierogi ruskie z serem kg 180 6 Pierogi z kapustą i grzybami kg 100 7 Pierogi z mięsem kg 100 8 Hamburgery drobiowe kg 100 9 Groszek mrożony kg 15 10 Rabarbar kg 30 11 Warzywa na patelnie kg 20 12 Wiśnia kg 20 13 Truskawka kg 80 14 Kluski ze śliwkami kg 150 15 Uszka z kapustą i grzybami kg 40.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Jaja klasa A szt. 15.000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.