eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jelenia Góra › DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA UZDROWISKO CIEPLICE sp z o.o. w JELENIEJ GÓRZE

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-25

Jelenia Góra: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA UZDROWISKO CIEPLICE sp z o.o. w JELENIEJ GÓRZE
Numer ogłoszenia: 406394 - 2009; data zamieszczenia: 25.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Cieplice Sp. z o.o. , ul. P. Ściegiennego 5/7, 58-560 Jelenia Góra, woj. dolnośląskie, tel. 075 7551003 do 05, faks 075 7552557.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: spółka prawa handlowego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA UZDROWISKO CIEPLICE sp z o.o. w JELENIEJ GÓRZE.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych na bieżące potrzeby zamawiającego w ilości i asortymencie przedstawionym specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 1. Przedmiot zamówienia został podzielony na sześć zadań : - pakiet nr 1 artykuły sypkie - pakiet nr 2 ryby i przetwory rybne - pakiet nr 3 nabiał - pakiet nr 4 jajka - pakiet nr 5 mrożonki - pakiet nr 6 pieczywo.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie wymagamy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają określone przez Zamawiającego warunki: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej czynności, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, złożą ofertę zgodną z przedmiotem zamówienia, - złożą ofertę, w której wszystkie zaoferowane artykuły wymienione w SIWZ powinny być I gatunku, dobrej jakości o odpowiedniej barwie, zapachu i smaku. Zgodne z wymogami systemu HACCP. złożą ofertę, w której cena zaoferowanych artykułów będzie stała i niezmienna przez cały okres trwania umowy, złożą dokumenty określone w pkt. 7 SIWZ. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienia publiczne: Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienia publiczne, w którym mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych, wykonawców, którzy złożyli nieprawidłowe informacje, mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów, potwierdzających spełnienie tych warunków, Zamawiający odrzuca ofertę, która: jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia, zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88 lub błędy w obliczeniu ceny, jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: wypełniony formularz cenowy wypełniony formularz ofertowy oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, ponadto oświadczenie, że wszystkie oferowane artykuły spożywcze są dopuszczone do obrotu i posiadają wszelkie wymagane na terenie kraju atesty i posiadają ważne terminy do spożycia aktualny wypis z rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające dopuszczenie do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem lub inny dokument stwierdzający status prawny Wykonawcy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. oświadczenie o nie zaleganiu z zapłatą podatków i składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne podpisany projekt umowy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko-cieplice.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Uzdrowisko Cieplice Spółka z o.o. W Jeleniej Górze adres: Jelenia Góra, ul. Piotra Ściegiennego 5/7 pokój 108.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Cieplice Spółka z o.o. W Jeleniej Górze adres: Jelenia Góra, ul. Piotra Ściegiennego 5/7 sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ananas puszka szt=580ml szt. 50 2 Barszcz biały 1 kg szt. 55 3 Barszcz czerwony szt.=65g. szt. 50 4 Bita śmietana -spray- szt. 130 5 Brzoskwienie w syropie szt=850g szt. 75 6 Budyń nie gorszy niż Winiary szt. 2500 7 Chrzan szt=300g. szt. 280 8 Cukier kg 6050 9 Cukier waniliowy szt=16g. szt. 550 10 Czosnek granulowany szt. 30 11 Ćwikła z chrzanem 330g. szt. 460 12 Dżem owocowy op=0,9l szt. 2200 13 Dżem owocowy bez cukru 250 g szt. 750 14 Dżem owocowy porcja 25g szt. 5200 15 Fasola czerwona konserwowa 400g. szt. 150 16 Fasola sucha biała, drobny Jaś kg 220 17 Fasola sucha Jaś kg 180 18 Fasolka konserwowa szparagowa szt=500g szt. 430 19 Galaretka owocowa 90g. Winiary szt. 620 20 Gałka muszkatołowa szt=15g szt. 50 21 Groch łuskany połówki kg 260 22 Groszek konserwowy 400g. szt. 750 23 Herbata granulowana szt=100g Assan szt. 3400 24 Herbata op.=100szt. Exp op. 140 25 Herbata owocowa op.=25 szt. op. 25 26 Imbir szt=20g. szt. 65 27 Kakao szt.=200g. Holendreskie szt. 115 28 Kasza gryczana kg 60 29 Kasza jączmienna drobna kg 320 30 Kasza jączmienna gruba kg 240 31 Kasza manna kg 585 32 Kawa Inka zbożowa szt.=150g. szt. 55 33 Kawa naturalna mielona szt.=250g TYPU TCHIBO EXCLUS szt. 65 34 Kawa naturalna rozpuszczalna szt. =200g. TCHIBO, Nesca szt. 190 35 Kasza kukurydziana kg 210 36 Ketchup 1 kg Pudliszki szt. 250 37 Kisiel szt.=40g Gelwe szt. 1500 38 Kminek szt. 80 39 Kompot aronia szt=0,9l szt. 190 40 Kompot śliwkowy szt=0,9l szt. 150 41 Kompot wisniowy szt=0,9l szt. 210 42 Koncentrat pomidorowy szt. =4550g.Pudliszki, Kotlin kg 530 43 Kukurydza konserwowa szt. =400g nie gorsz niż Pudliszki szt. 1450 44 Kwasek cytrynowy 20g szt. 800 45 Liść laurowy szt. =500g. szt. 70 46 Majeranek szt.= 150g. szt. 20 47 Majonez szt. =700ml sałatkowy Winiary szt. 1300 48 Makaron świderki 2,5 kg op kg 30 49 Makaron nitki szt. =250g szt. 1500 50 Mąka tortowa Diamont, bolesławiecka kg 350 51 Makaron spagetti 500g kg 50 52 Makaron łazanki 500g kg 100 53 Mąka pszenna kg 1650 54 Mąka ziemniaczana kg 200 55 Miód naturalny kg 5 56 Miód porcja 25g szt. 3800 57 Musli owocowe op.=0,5-5kg kg 55 58 Musztarda 1 kg szt. 200 59 Napój owocowy szt.=200ml szt. 1300 60 Ocet 0.5l L 90 61 Ocet winny szt. 55 62 Ogórki konserwowe szt.= 900g szt. 1200 63 Olej uniwesalny 1l L 1400 64 Oliwa z oliwek L 30 65 Oliwki zielone 240g szt. 20 66 Oregano 20g szt. 85 67 Orzechy włoskie 100g op. 30 68 Papryka konserwowa szt=0,9kg szt. 110 69 Papryka mielona słodka kg 25 70 Pasztet podlaski 50 g szt. 250 71 Pieprz naturalny czarny op 1 kg kg 40 72 Płatki kukurydziane 250 g szt. 650 73 Płatki jęczmienne 0,4 kg szt. 940 74 Płatki owsiane szt-=0,5 kg szt. 1540 75 Płatki ryżowe 0,4 kg szt. 700 76 Proszek do pieczenia szt.= 30g. szt. 120 77 Przyprawa do zup w płynie szt. =850ml szt. 300 78 Przyprawa uniwersalne do potraw Jarzynka 1kg szt. 1020 79 Rodzynki szt=100g szt. 30 80 Ryż w torebkach op 400g szt. 620 81 Ryż op.=1kg kg 650 82 Sok pomidorowy 1l szt. 30 83 Sok owocowy - czarna porzeczka 1l szt. 120 84 Sok owocowy żurawina szt. 100 85 Sok owocowy grapejrutowy szt. 120 86 Sok owocowy jabłkowy 1l szt. 200 87 Sok owocowy pomarańczowy 1l szt. 200 88 Sok bannan 1l szt. 50 89 Sok jabłko 2l szt. 100 90 Sok pomarańcz 2l szt. 100 91 Sos grzybowy szt.=1 kg szt. 10 92 Sos pieczeniowy kg 5 93 Sos spagetti w proszku szt-45g szt. 50 94 Sól warzona jodowana kg 950 95 Suchary szt.=285g. szt. 60 96 Syrop owocowy szt.=1280mll. szt. 15 97 Śliwka kalifornijska szt.=100g. szt. 40 98 Śmietanka do kawy op=200szt op. 30 99 Tymianek 20g op. 20 100 Wafle ryzowe szt=300g szt. 30 101 Woda mineralna gazow. 1szt.=1,5l szt. 500 102 Woda mineralna gazow.szt.=0,33ml but. plastikowa szt. 300 103 Woda mineralna niegazow. 1 szt.=1,5L szt. 400 104 Woda mineralna niegazow. 1 szt=0,33ml szt. 300 105 Ziele angielskie szt.= 500g. szt. 55 106 Żelatyna 45g opak szt. 1400 107 Żur 1000g szt. 65.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Filet z miruny ze skórą I gatunek max 20% glazury kg 600 2 Filet z mintaja bs, I gatunek max 20% glazury kg 270 3 Filet z morszczuka bs, I gatunek max 20% glazury kg 450 filet z pangi, I gatunek max 20% glazury kg 100 4 Filet z dorsza bs, I gatunek max 20% glazury kg 700 5 Łosoś wędzony plastry kg 60 6 Makrela wedzona kg 320 7 Tuńczyk w kawałku, wsosie własnym 1szt=1705g szt 100 8 Filet z matjasa op 4 kg szt 250 9 Konserwa-makrela w pomidorach 300g szt. 600 Konserwa byczki w pomidorach 310 g szt 150 10 Konserwa rybna szprot w oleju 1 szt= 175g. szt. 200 11 Konserwa rybna sardynki w pomidorach 1 szt= 170g. szt 285 12 Pstrąg świeży tusza kg 125 Pstrąg mrożony tusza 250.350 g kg 140 śledź po kaszubsku op 2,5 kg op 70 13 Karp świeży patroszony kg 30.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Kefir 200ml szt 200 2 Kefir owocowy 200ml szt 2300 3 Kefir 380 ml szt 1200 4 Jogurt naturalny op.=135ml szt 2300 5 Jogurt naturalny op.=400ml szt 300 6 Jogurt owocowy op.=120ml Gratka szt 600 7 Jogurt owocowy op.=125ml serduszko szt. 1500 8 Margaryna szt.=0,25kg mleczna szt. 480 9 Margaryna 500 g z masłem szt 400 10 mix z masłem 200 g szt 850 11 Masło roślinne 250g kostka kostka 1600 12 Masło szt=200g smietankowe, extra, wiejskie szt 450 13 Mleko 3,2% L 50 14 Mleko 1,5% UHT L 600 15 Mleko w proszku op.450 -500g niebieskie op 3600 16 Ser brie op=120g typu Turek szt. 100 17 Ser camembert op=120g typu Turek szt 100 18 Ser camembert op=170g typu Turek szt 120 19 Ser tartare mini 20 g szt 7000 20 Ser topiony typu kiri op 6 szt op. 1200 21 Ser TYPU FETA 280g lub fAWITA szt 300 22 Ser żólty typu edamski, ZAMOJSKI, gouda kg 800 23 Ser żólty typu salami kg 150 24 Ser żólty wędzony Zamojski, rydzki kg 200 25 Serek topiony krążki 8x 14g op. 210 26 ser topiony plastry op 300 27 ser topiony blok 100g szt 150 28 Śmietana 18% op.=400ml L 1200 29 Śmietana 30 % 200g L 100 30 Twaróg półtłusty W PERGAMIONIE kg 1800.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: jaja spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Jajka szt= 70g I gatunek szt. 70 600.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Brokuł mrożony kg 110 2 Fasolka szparagowa kg 200 3 mieszanka grzybów leśnych kg 100 4 pieczarka mrozona kg 30 5 Kalafior kg 300 6 Knedle owocowe kg 150 7 Marchew kostka kg 150 8 Marchew z groszkiem kg 30 9 Mieszanka kompotowa kg 1500 10 Mieszanka jarzynowa 5 składnikowa kg 520 11 Papryka różnokolorowa kg 75 12 Pierogi ruskie op-2,5kg kg 200 13 Pierogi z mięsem op -2,5 kg kg 100 14 Pyzy z miesem kg 150 15 zupa kalafiorowa kg 100 16 szpinak liść op 2,5 kg kg 120.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Chleb krojony baltonowski 0,7lub 0,6kg kg 20100 2 Chleb krojony razowy 0,5 kg szt 11150 3 Kawiarka krojona 0,4 kg szt 1850 4 Chleb razowy krojony pełnoziarnisty 0,5 kg szt 300 5 Bułka tarta pszenna kg 315.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.