eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa wołowo - wieprzowego, mięsa drobiowego, wędlin, mrożonek owocowo warzywnych i rybnych, jaj do jednostek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej na tere

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-19

Olsztyn: Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa wołowo - wieprzowego, mięsa drobiowego, wędlin, mrożonek owocowo warzywnych i rybnych, jaj do jednostek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie miasta Olsztyn
Numer ogłoszenia: 399590 - 2009; data zamieszczenia: 19.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Knosały 3/5, 10-015 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5340414, faks 089 5340538.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.olsztyn.e-bip

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa wołowo - wieprzowego, mięsa drobiowego, wędlin, mrożonek owocowo warzywnych i rybnych, jaj do jednostek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie miasta Olsztyn.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa wołowo - wieprzowego, mięsa drobiowego, wędlin, mrożonek owocowo warzywnych i rybnych, jaj do jednostek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie miasta Olsztyn. Wielkośc zamówienia została określona w załącznikach 7a -7h do SIWZ.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.51.10.00 - Mleko 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.20.00 - Drób 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.21.10.00 - Filety rybne 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 03.14.25.00 - Jaja .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy , których oferta odpowiada zasadom określonym w Prawie zamówień publicznych (Dz.U. z 2007r Nr 223, poz.1655 oraz z 2008r Nr 171,poz. 1058) : 1. posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia ; 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art.24 ustawy p.z.p. Zamawiający będzie żądał następujących dokumentów: 1.Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków, o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert 2.Oświadczenie nr 1 i nr 2 -o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (art.22 ust.1 i art.24 ust.1 i 2 ustawy p.z.p.) W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zamawiający będzie żądał następujących dokumentów: 1.Wykaz samochodów, którymi Wykonawca dysponuje w celu realizacji zamówienia. Dodatkowe oświadczenia i dokumenty wymagane przez Zamawiającego: 1. Formularz oferty 2. Pełnomocnictwo -jeżeli dotyczy 3. Upoważnienie do podpisania oferty podpisane przez osobę lub osoby figurujące w rejestrze handlowym jako posiadające uprawnienia do podpisywania zobowiązań w imieniu wykonawcy 4. Formularze cenowe sporządzone na podstawie opisu przedmiotu zamówienia 5. Projekt umowy - zaakceptowany i podpisany projekt umowy 6.Ważne zezwolenie Inspektora Sanitarnego na środek transportu, służący przewożeniu artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa i wędlin, mrożonek, jaj 7. Zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, że Wykonawca się znajduje się pod stałym nadzorem Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub od którego zaopatruje się w wędliny, mięso, jaja 8. Oświadczenie dotyczące udziału podwykonawców w wykonaniu zamówienia Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu odbędzie się poprzez sprawdzeniezłożonych przez wykonawców oświadczeń i dokumentów i zbadanie wg zasady : spełnia/ nie spełnia. 4.5. Projekt umowy - zaakceptowany i podpisany projekt umowy. 4.6.Ważne zezwolenie Inspektora Sanitarnego na środek transportu, służący przewożeniu artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa i wędlin, mrożonek, jaj. 4.7. Zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, że Wykonawca się znajduje się pod stałym nadzorem Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub od którego zaopatruje się w wędliny, mięso, jaja. 4.8. Oświadczenie dotyczące udziału podwykonawców w wykonaniu zamówienia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Oferta 2. Oświadczenie nr 1, którego wzór stanowi załącznik do SIWZ 3.Oświadczenie nr 2, którego wzór stanowi załącznik do SIWZ 4.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków, o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert 5. Wykaz samochodów, którymi Wykonawca dysponuje w celu realizacji zamówienia 6. Pełnomocnictwo - jeżeli dotyczy 7.Upoważnienie - jeżeli dotyczy 8.Formularze cenowe sporządzone na podstawie opisu przedmiotu zamówienia 9.Projekt umowy - zaakceptowany i podpisany projekt umowy 10. Ważne zezwolenie Inspektora Sanitarnego na środek transportu, służący przewożeniu artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa i wędlin, mrożonek, jaj 11. Zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, że Wykonawca się znajduje się pod stałym nadzorem Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub od którego zaopatruje się w wędliny, mięso, jaj 12.Oświadczenie dotyczące udziału podwykonawców w wykonaniu zamówienia..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.olsztyn.e-bip.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul Piłsudskiego 61A, 10-449 Olsztyn pok. nr 314 III pietro.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej przy ul. Piłsudskiego 61A 10-449 Olsztyn, pok. nr 317, III pietro.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze, wielkośc zamówienia okerślona w załączniku 7a do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.00.00.00-8, 15.13.10.00-5, 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mleko i przetwory mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko i przetwory mleczarskie, wielkość zamówienia określona w załączniku nr 7b do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo, wielkość zamówienia określona w załączniku nr 7c do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso wołowo - wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wołowo - wieprzowe, wielkość zamówienia określona w załącznikach nr 7 d do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso drobiowe, wielkość zamówienia określona w załącznikach nr 7e do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny, wielkość zamówienia określona w załącznikach nr 7f do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mrożonki owocowo warzywne i rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mrożonki owocowo warzywne i rybne, wielkość zamówienia określona w załączniku nr 7g do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3, 15.33.11.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Jaja kurze konsumpcyjne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze konsumpcyjne, wielkość zamówienia określona w załączniku nr 7h do SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.