eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zakopane › Dostawa żywności do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-11-25

Zakopane: Dostawa żywności do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem
Numer ogłoszenia: 398166 - 2011; data zamieszczenia: 25.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 3 , ul. Karłowicza 6, 34-501 Zakopane, woj. małopolskie, tel. 018 2015633, faks 018 2015633.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp3zakopane.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorzadowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET I -mięso wołowe i wieprzowe ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Wołowe pieczeń bez kości kg 60 Schab bez kości kg 120 Karkówka bez kości kg 60 Szynka wieprzowa kg 240 Łopatka bez kości kg 50 Gulasz wołowy kg 60 PAKIET II - mięso drobiowe, podroby ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Filet z kurczaka kg 150 Udka z kurczaka kg 200 Filet z indyka kg 60 Skrzydełka kg 150 Porcje rosołowe kg 80 PAKIET III -wędliny wołowe, wieprzowe, drobiowe ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Kiełbasa toruńska kg 160 Kiełbasa podwawelska kg 50 Boczek wędzony kg 150 Smalec wieprz. kg 30 Słonina kg 50 Kości wędzone kg 40 PAKIET IV - nabiał ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Twaróg półtłusty kg 80 Masło 82% kg 30 Margaryna mleczna kg 70 Śmietana 18% l 240 Mleko karton 3% l 110 Kefir l 55 Śmietana kremówka 30 % l 50 Ser żółty edamski kg 18 Jogurt Bakoma 200 ml szt 1500 PAKIET V - jarzyny, owoce, przetwory ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Mieszanka warzywna mrożona trzyskładnikowa kg 60 Buraki kg 200 Cebula kg 150 Czosnek kg 4 Gruszki kg 70 Fasola JAŚ kg 20 Fasolka szparagowa mrożona kg 50 Groch łuszczony kg 12 Kapusta kiszona kg 200 Kapusta biała kg 180 Kapusta czerwona kg 50 Kapusta włoska kg 15 Kapusta pekińska szt. 80 Koper zielony pęczek 100 Kalafior mrożony kg 40 Marchew kg 200 Mieszanka warzywna mrożona 7-składnikowa kg 60 Ogórki zielone kg 80 Ogórki kiszone kg 70 Pietruszka korzeń kg 60 Pietruszka zielona pęczek 100 Pory szt. 100 Papryka czerwona kg 40 Pieczarki kg 30 Pomidory kg 60 Rzodkiewka pęczek 20 Seler kg 70 Sałata zielona szt. 80 Ziemniaki kg 3000 Banany kg 100 Mandarynki kg 100 Kiwi kg 50 Nektarynki kg 100 Cytryna kg 30 Rodzynki kg 3 Śliwka suszona kg 8 Truskawki mrożone kg 80 Mieszanka kompotowa mrożona kg 70 Jabłka kg 200 Groszek konserwowy szt. 30 Chrzan tarty 0,40l szt. 18 Koncentrat pomidorowy Bażant 0,4 l szt. 80 Syrop malinowy l 20 Soczki (Kubuś 0,3 l) szt 750 Soczki (Tymbark 0.2 l) szt 750 Marchewka z groszkiem mrożona kg 60 Szczypiorek szt 20 Miód 0,9 l szt 20 Papryka konserwowa 1L szt 15 Buraczki tarte w słoiku 1L szt 40 Brzoskwinie w puszce 0,9 kg szt 30 Koncentrat buraczany 0,5 L szt 15 Ogórki konserwowe 1 L szt 70 Ketchup 0,5 L szt 6 Musztarda Sarepska 0,2 L szt 20 Szczaw konserwowy 0,2 L szt 30 Drożdże kg 2 Polewa czekoladowa 1L szt 12 Polewa truskawkowa 1 L szt 7 PAKIET VI - pieczywo ARTYKUŁY Jedn. miary Zużycie Chleb pszenno- żytni 600g szt. 120 Bułki zwykłe szt. 500 Bułka tarta w 1kg opakowaniach kg 150 PAKIET VII - ryby ARTYKUŁY Jednostka miary Zużycie Filet z pangi kg 120 PAKIET VIII - artykuły sypkie i przetwory ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Cukier kg 400 Kasza jęczmienna wiejska -gruba kg 60 Kasza manna kg 12 Mąka pszenna poznańska Typ 500 (lubella) kg 200 Makaron łazanki (lubella) kg 40 Makaron świderki (lubella) kg 60 Makaron muszelki (Lubella) kg 25 Makaron Rurki (Lubella) kg 30 Makaron nitki (Lubella) kg 30 Makaron nitki typu Czaniecki Babuni kg 25 Makaron zacierka Babuni kg 25 Makaron Spaghetti (lubella) kg 50 Ryż biały długoziarnisty kg 120 Sól kg 40 Herbata granulowana szt. 120 Herbata Expresowa Saga (100) szt 5 Kwasek cytrynowy szt. 20 Kminek szt. 10 Liść laurowy szt. 15 Majeranek szt. 10 Cynamon szt. 30 Oregano szt. 20 Przyprawa w płynie typu Magii 1 l szt. 60 Ocet spirytusowy l 15 Pieprz naturalny mielony szt. 80 Pieprz ziołowy szt. 80 Tymianek szt. 10 Przyprawa do mielonego typu Kamis szt 25 Przyprawa do kurczaka łagodna typu Kamis szt 30 Przyprawa do gulaszu typu Kamis szt 30 Przyprawa sypka typu Kucharek kg 15 Ziele angielskie szt. 30 Żurek w proszku Winiary szt 30 Barszcz czerwony w proszku Winary szt 40 Bulion drobiowy Winiary op. 60 g szt 200 Bulion wołowy Winiary op.60 g szt 200 Olej Kujawski roślinny 1 litr szt. 200 Majonez typu kielecki l 35 Mąka ziemniaczana kg 20 Proszek do pieczenia szt 20 Cukier puder kg 12 Cukier waniliowy szt 80 Wafelki w czekoladzie- Princessa szt 1000 Baton Nestle LION szt 1000 Pepitki Lubisie szt 1000 PAKIET IX- jajka ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Jaja I gat. szt. 4000 PAKIET X - wyroby mrożone ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Naleśniki z serem szt. 1500 Pierogi ruskie kg 180 Pierogi z mięsem kg 120 Pierogi z truskawkami kg 120 Gołąbki szt 600 Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy stołówki w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane faxem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej, niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Szkole Podstawowej Nr 3 przy ul. Karłowicza 6 w Zakopanem Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. W przypadku nie przestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art.spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami Mrożonki mają być dostarczane do Stołówki Szkolnej w formie nie rozmrożonej, Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. Zamawiający dopuszcza składanie ofert artykułów równoważnych. Zamawiający podał nazwy producentów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego ( np.: skład, wagę , gramaturę itp.).

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.22.10.00-3, 03.14.25.00-3, 03.22.00.00-9, 15.51.00.00-6, 15.54.40.00-3, 15.53.00.00-2, 15.55.10.00-5, 15.89.60.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 28.06.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli wykonawca złoży stosowne oświadczenie Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty .

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli wykonawca złoży stosowne oświadczenie Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty .

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli wykonawca złoży stosowne oświadczenie Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty .

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli wykonawca złoży stosowne oświadczenie Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty .

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli wykonawca złoży stosowne oświadczenie Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty .

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wykonawca jest zobowiązany dołączyć do oferty wypełniony formularz cenowy proponowanych artykułów - zgodnie ze wzorem formularza stanowiącego załącznik nr 7 do siwz. Zamawiający wymaga wypełnienia każdej pozycji formularza

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w zakresie: Cena jednostkowa danego produktu może ulec zmianie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług VAT ,przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena jednostkowa brutto, ceny jednostkowe netto pozostaną bez zmian. Zamawiający przewiduje możliwość podwyższenia cen jednostkowych poszczególnych produktów raz na kwartał o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych za dany kwartał publikowany w Monitorze Polskim (tzw. klauzula waloryzacyjna). O zmianę cen winien wystąpić pisemnie Wykonawca, dokumentując Zamawiającemu zaistnienie powyższego faktu. Ceny zostaną podwyższone z pierwszym dniem miesiąca następującego po miesiącu, w którym złożono pismo o zmianę cen; Zmiana cen w wyniku gwałtownego wzrostu cen rynkowych (tj. powyżej 5%) może następować w okresach jednomiesięcznych. Przewiduje sie możliwość w sezonie na dane owoce i warzywa z wystąpieniem do wykonawcy o obniżenie cen jednostkowych w stosunku do podanych w ofercie Zmiana cen z ww powodów nie wymaga wypowiedzenia warunków umowy a jedynie aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp3zakopane.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Sekretariat Szkoły Podstawowej Nr 3 w Zakopanem ul. Karłowicza 6 34-500 Zakopane.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.12.2011 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Szkoły Podstawowej Nr 3 w Zakopanem ul. Karłowicza 6 34-500 Zakopane.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa: mięso wołowe i wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET I -mięso wołowe i wieprzowe ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Wołowe pieczeń bez kości kg 60 Schab bez kości kg 120 Karkówka bez kości kg 60 Szynka wieprzowa kg 240 Łopatka bez kości kg 50 Gulasz wołowy kg 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa-mięso drobiowe, podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje PAKIET II - mięso drobiowe, podroby ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Filet z kurczaka kg 150 Udka z kurczaka kg 200 Filet z indyka kg 60 Skrzydełka kg 150 Porcje rosołowe kg 80.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa-wędliny wołowe, wieprzowe, drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET III -wędliny wołowe, wieprzowe, drobiowe ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Kiełbasa toruńska kg 160 Kiełbasa podwawelska kg 50 Boczek wędzony kg 150 Smalec wieprz. kg 30 Słonina kg 50 Kości wędzone kg 40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa-nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET IV - nabiał ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Twaróg półtłusty kg 80 Masło 82% kg 30 Margaryna mleczna kg 70 Śmietana 18% l 240 Mleko karton 3% l 110 Kefir l 55 Śmietana kremówka 30 % l 50 Ser żółty edamski kg 18 Jogurt Bakoma 200 ml szt 1500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.00.00-9, 15.54.40.00-3, 15.53.00.00-2, 15.55.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa jarzyny, owoce, przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET V - jarzyny, owoce, przetwory ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Mieszanka warzywna mrożona trzyskładnikowa kg 60 Buraki kg 200 Cebula kg 150 Czosnek kg 4 Gruszki kg 70 Fasola JAŚ kg 20 Fasolka szparagowa mrożona kg 50 Groch łuszczony kg 12 Kapusta kiszona kg 200 Kapusta biała kg 180 Kapusta czerwona kg 50 Kapusta włoska kg 15 Kapusta pekińska szt. 80 Koper zielony pęczek 100 Kalafior mrożony kg 40 Marchew kg 200 Mieszanka warzywna mrożona 7-składnikowa kg 60 Ogórki zielone kg 80 Ogórki kiszone kg 70 Pietruszka korzeń kg 60 Pietruszka zielona pęczek 100 Pory szt. 100 Papryka czerwona kg 40 Pieczarki kg 30 Pomidory kg 60 Rzodkiewka pęczek 20 Seler kg 70 Sałata zielona szt. 80 Ziemniaki kg 3000 Banany kg 100 Mandarynki kg 100 Kiwi kg 50 Nektarynki kg 100 Cytryna kg 30 Rodzynki kg 3 Śliwka suszona kg 8 Truskawki mrożone kg 80 Mieszanka kompotowa mrożona kg 70 Jabłka kg 200 Groszek konserwowy szt. 30 Chrzan tarty 0,40l szt. 18 Koncentrat pomidorowy Bażant 0,4 l szt. 80 Syrop malinowy l 20 Soczki (Kubuś 0,3 l) szt 750 Soczki (Tymbark 0.2 l) szt 750 Marchewka z groszkiem mrożona kg 60 Szczypiorek szt 20 Miód 0,9 l szt 20 Papryka konserwowa 1L szt 15 Buraczki tarte w słoiku 1L szt 40 Brzoskwinie w puszce 0,9 kg szt 30 Koncentrat buraczany 0,5 L szt 15 Ogórki konserwowe 1 L szt 70 Ketchup 0,5 L szt 6 Musztarda Sarepska 0,2 L szt 20 Szczaw konserwowy 0,2 L szt 30 Drożdże kg 2 Polewa czekoladowa 1L szt 12 Polewa truskawkowa 1 L szt 7.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa- pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET VI - pieczywo ARTYKUŁY Jedn. miary Zużycie Chleb pszenno- żytni 600g szt. 120 Bułki zwykłe szt. 500 Bułka tarta w 1kg opakowaniach kg 150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa-ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: III. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET VII - ryby ARTYKUŁY Jednostka miary Zużycie Filet z pangi kg 120.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa-artykuły sypkie i przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET VIII - artykuły sypkie i przetwory ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Cukier kg 400 Kasza jęczmienna wiejska -gruba kg 60 Kasza manna kg 12 Mąka pszenna poznańska Typ 500 (lubella) kg 200 Makaron łazanki (lubella) kg 40 Makaron świderki (lubella) kg 60 Makaron muszelki (Lubella) kg 25 Makaron Rurki (Lubella) kg 30 Makaron nitki (Lubella) kg 30 Makaron nitki typu Czaniecki Babuni kg 25 Makaron zacierka Babuni kg 25 Makaron Spaghetti (lubella) kg 50 Ryż biały długoziarnisty kg 120 Sól kg 40 Herbata granulowana szt. 120 Herbata Expresowa Saga (100) szt 5 Kwasek cytrynowy szt. 20 Kminek szt. 10 Liść laurowy szt. 15 Majeranek szt. 10 Cynamon szt. 30 Oregano szt. 20 Przyprawa w płynie typu Magii 1 l szt. 60 Ocet spirytusowy l 15 Pieprz naturalny mielony szt. 80 Pieprz ziołowy szt. 80 Tymianek szt. 10 Przyprawa do mielonego typu Kamis szt 25 Przyprawa do kurczaka łagodna typu Kamis szt 30 Przyprawa do gulaszu typu Kamis szt 30 Przyprawa sypka typu Kucharek kg 15 Ziele angielskie szt. 30 Żurek w proszku Winiary szt 30 Barszcz czerwony w proszku Winary szt 40 Bulion drobiowy Winiary op. 60 g szt 200 Bulion wołowy Winiary op.60 g szt 200 Olej Kujawski roślinny 1 litr szt. 200 Majonez typu kielecki l 35 Mąka ziemniaczana kg 20 Proszek do pieczenia szt 20 Cukier puder kg 12 Cukier waniliowy szt 80 Wafelki w czekoladzie- Princessa szt 1000 Baton Nestle LION szt 1000 Pepitki Lubisie szt 1000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawaj- ajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET IX- jajka ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Jaja I gat. szt. 4000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Dostawa-wyroby mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET X - wyroby mrożone ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Naleśniki z serem szt. 1500 Pierogi ruskie kg 180 Pierogi z mięsem kg 120 Pierogi z truskawkami kg 120 Gołąbki szt 600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.