eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Białystok › Usługa żywienia uczestników kursów organizowanych na terenie Białegostoku i Łomży przez Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży



Ogłoszenie z dnia 2014-12-04

Białystok: Usługa żywienia uczestników kursów organizowanych na terenie Białegostoku i Łomży przez Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży
Numer ogłoszenia: 397646 - 2014; data zamieszczenia: 04.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ochotnicze Hufce Pracy Podlaska Wojewódzka Komenda, ul. Handlowa 6G, 15-399 Białystok, woj. podlaskie, tel. 85 8516187, faks 85 6516187.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka budżetowa nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa żywienia uczestników kursów organizowanych na terenie Białegostoku i Łomży przez Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa żywienia na terenie Łomży i Białegostoku (przygotowanie i dowóz posiłku w postaci II dania), która powinna być świadczona zgodnie z harmonogramem w godzinach 12.00 do 12.30 w okresie obowiązywania umowy. Usługa żywienia będzie wykonywania wyłącznie w dni powszednie: poniedziałek - sobota (Białystok), poniedziałek - piątek (Łomża). Posiłek powinien składać się z dania gorącego dla każdego z uczestników: 1) Ziemniaki, ryż, makaron lub kasza - 200 g 2) Sztuka mięsa bez sosu - 150 g lub sztuka mięsa z sosem (100/100) 200 g lub kotlet schabowy - 120g, lub kotlet z piersi kurczaka w panierce 130 g lub ryba bez panierki 130 g lub ryba z panierką 150 g, lub udziec z kurczaka 170 g lub kotlet mielony - 120 g lub pulpety (100/50g sos) 150 g lub gołąbki 200 g lub gulasz potrawka - 200 g (100/100). 3) Surówka z warzyw sezonowych - 150 g lub warzywa gotowane 150 g. Wymagania Zamawiającego: 1) Danie gorące poporcjowane na każdego uczestnika powinno być podane na ciepło w pojemnikach termoizolacyjnych (przeznaczonych do kontaktów z żywnością, posiadające deklarację zgodności stwierdzającą, że wyroby są zgodne z przepisami mającymi wobec nich zastosowanie) z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek. 2) Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia wraz z posiłkami, każdego dnia worka na odpady. 3) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 4) Wykonawca nie odpowiada za usuwanie i utylizację odpadków i zabrania naczyń i resztek jedzenia. 5) Składnik mięsny dania gorącego nie może się powtórzyć w ciągu tygodnia 6) Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z zasadą racjonalnego żywienia, dobrze zbilansowane pod względem zawartości podstawowych składników odżywczych. 7) Wykonawca powinien przygotować posiłki zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi zbiorowego żywienia. 8) Wykonawca powinien zrealizować czynności będące przedmiotem zamówienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi zbiorowego żywienia. 9) Zamawiający nie dopuszcza możliwości przesunięcia ilości posiłków w poszczególnych dniach. 10) Niepełna dostawa i realizacja zamówienia lub wykonanie niezgodne ze złożoną ofertą uznawana jest za niewykonaną w całości. 11) W przypadku kontroli Zamawiającego przez organ do tego uprawniony Wykonawca zobowiązany jest do udostępnienia dokumentów, w tym dokumentów finansowych w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Usługa żywienia uczestników kursów organizowanych na terenie Białegostoku przez Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.10.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Pruszynka Gastronomia Piotr Pruszyński, ul. Jarzębinowa, 15-793 Białystok, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 3370,37 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 3740,00

  • Oferta z najniższą ceną: 3740,00 / Oferta z najwyższą ceną: 3740,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Usługa żywienia uczestników kursów organizowanych na terenie Łomży przez Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.10.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • CONCORDIA RYSZARD RACHUBKA, ul. Poznańska 97, 18-400 Łomża, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1592,59 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 1620,00

  • Oferta z najniższą ceną: 1620,00 / Oferta z najwyższą ceną: 1620,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zamawiający zastosował tryb zamówienia z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy Pzp w stosunku do usługi o charakterze niepriorytetowym. Konieczność realizacji usługi żywienia wynikła nagle, w skutek wygrania przetargu przez jednostkę Zamawiającego. Usługa żywienia rozpoczynała się następnego dnia po dniu w którym nastąpiło podpisanie umowy. Zamawiający zastosował wybrany tryb gdyż wybór innego trybu skutkowałoby uniemożliwieniem terminowej realizacji zadań.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.