Ogłoszenie z dnia 2014-12-04
Białystok: Usługa żywienia uczestników kursów organizowanych na terenie Białegostoku i Łomży przez Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży
Numer ogłoszenia: 397646 - 2014; data zamieszczenia: 04.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ochotnicze Hufce Pracy Podlaska Wojewódzka Komenda, ul. Handlowa 6G, 15-399 Białystok, woj. podlaskie, tel. 85 8516187, faks 85 6516187.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka budżetowa nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa żywienia uczestników kursów organizowanych na terenie Białegostoku i Łomży przez Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa żywienia na terenie Łomży i Białegostoku (przygotowanie i dowóz posiłku w postaci II dania), która powinna być świadczona zgodnie z harmonogramem w godzinach 12.00 do 12.30 w okresie obowiązywania umowy. Usługa żywienia będzie wykonywania wyłącznie w dni powszednie: poniedziałek - sobota (Białystok), poniedziałek - piątek (Łomża). Posiłek powinien składać się z dania gorącego dla każdego z uczestników: 1) Ziemniaki, ryż, makaron lub kasza - 200 g 2) Sztuka mięsa bez sosu - 150 g lub sztuka mięsa z sosem (100/100) 200 g lub kotlet schabowy - 120g, lub kotlet z piersi kurczaka w panierce 130 g lub ryba bez panierki 130 g lub ryba z panierką 150 g, lub udziec z kurczaka 170 g lub kotlet mielony - 120 g lub pulpety (100/50g sos) 150 g lub gołąbki 200 g lub gulasz potrawka - 200 g (100/100). 3) Surówka z warzyw sezonowych - 150 g lub warzywa gotowane 150 g. Wymagania Zamawiającego: 1) Danie gorące poporcjowane na każdego uczestnika powinno być podane na ciepło w pojemnikach termoizolacyjnych (przeznaczonych do kontaktów z żywnością, posiadające deklarację zgodności stwierdzającą, że wyroby są zgodne z przepisami mającymi wobec nich zastosowanie) z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek. 2) Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia wraz z posiłkami, każdego dnia worka na odpady. 3) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 4) Wykonawca nie odpowiada za usuwanie i utylizację odpadków i zabrania naczyń i resztek jedzenia. 5) Składnik mięsny dania gorącego nie może się powtórzyć w ciągu tygodnia 6) Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z zasadą racjonalnego żywienia, dobrze zbilansowane pod względem zawartości podstawowych składników odżywczych. 7) Wykonawca powinien przygotować posiłki zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi zbiorowego żywienia. 8) Wykonawca powinien zrealizować czynności będące przedmiotem zamówienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi zbiorowego żywienia. 9) Zamawiający nie dopuszcza możliwości przesunięcia ilości posiłków w poszczególnych dniach. 10) Niepełna dostawa i realizacja zamówienia lub wykonanie niezgodne ze złożoną ofertą uznawana jest za niewykonaną w całości. 11) W przypadku kontroli Zamawiającego przez organ do tego uprawniony Wykonawca zobowiązany jest do udostępnienia dokumentów, w tym dokumentów finansowych w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Usługa żywienia uczestników kursów organizowanych na terenie Białegostoku przez Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.10.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Pruszynka Gastronomia Piotr Pruszyński, ul. Jarzębinowa, 15-793 Białystok, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 3370,37 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 3740,00
Oferta z najniższą ceną: 3740,00 / Oferta z najwyższą ceną: 3740,00
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: Usługa żywienia uczestników kursów organizowanych na terenie Łomży przez Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.10.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- CONCORDIA RYSZARD RACHUBKA, ul. Poznańska 97, 18-400 Łomża, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1592,59 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 1620,00
Oferta z najniższą ceną: 1620,00 / Oferta z najwyższą ceną: 1620,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zamawiający zastosował tryb zamówienia z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy Pzp w stosunku do usługi o charakterze niepriorytetowym. Konieczność realizacji usługi żywienia wynikła nagle, w skutek wygrania przetargu przez jednostkę Zamawiającego. Usługa żywienia rozpoczynała się następnego dnia po dniu w którym nastąpiło podpisanie umowy. Zamawiający zastosował wybrany tryb gdyż wybór innego trybu skutkowałoby uniemożliwieniem terminowej realizacji zadań.
INNE PRZETARGI Z BIAŁEGOSTOKU
- BUDOWA NOWEJ SIEDZIBY POSTERUNKU POLICJI W ŚNIADOWIE
- PRZEBUDOWA I MODERNIZACJA BUDYNKU ADMINISTRACYJNEGO KOMENDY WOJEWÓDZKIEJ POLICJI W BIAŁYMSTOKU przy ul. H. SIENKIEWICZA 65 - III etap
- Opracowanie dokumentacji projektowej klimatyzacji we wskazanych pomieszczeniach na potrzeby CUI w budynku przy ul. Świętojańskiej 22 w Białymstoku wraz z uzyskaniem pozwolenia na budowę.
- Opracowanie dokumentacji projektowej klimatyzacji we wskazanych pomieszczeniach na potrzeby CUI w budynku przy ul. Warszawskiej 13 w Białymstoku na działce nr 358 w obrębie 17 .
- Cyfryzacja analogowych materiałów państwowego zasobu geodezyjnego i kartograficznego.
- Dostawa produktów do receptury
więcej: przetargi w Białymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 im. Henryka Sucharskiego we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- Usługi cateringowe i gastronomiczne na potrzeby spotkań organizowanych przez Instytut Badań Edukacyjnych na terenie m.st. Warszawy w ramach działalności statutowej oraz realizowanych projektów
- Świadczenie usługi hotelarskiej i restauracyjnej na potrzeby organizacji 44 Ogólnopolskiego Rajdu Statystyków "Święto Wina, czyli niesamowite lubuskie z krótką wizytą u sąsiadów na pograniczu"
- 4WOG-1200.2712.29.2024 Świadczenie usług restauracyjnych w formie przygotowania i dostarczenia czterech posiłków dziennie (śniadanie, II śniadanie, obiad, kolacja) dla żołnierzy z jednostek wojskowych
- Usługa cateringowa realizowana w dniach 07.06.2024 - 09.06.2024 podczas XXX Wielkopolskich Targów Rolniczych w Sielinku.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.