eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Świadczenie usług cateringowych w m-cu grudniu 2014 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej



Ogłoszenie z dnia 2014-12-02

Warszawa: Świadczenie usług cateringowych w m-cu grudniu 2014 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej
Numer ogłoszenia: 394908 - 2014; data zamieszczenia: 02.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Prokuratura Generalna, ul. Rakowiecka 26/30, 02-528 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 12 51 390, faks 22 12 51 313.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych w m-cu grudniu 2014 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie w m-cu grudniu 2014 roku usług cateringowych na rzecz Prokuratury Generalnej. Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczania i podawania posiłków z wykorzystaniem przez Wykonawcę własnych urządzeń, sprzętu, naczyń, produktów w czasie spotkań organizowanych przez Prokuraturę Generalną w budynkach zlokalizowanych w Warszawie przy ul. Rakowieckiej 26/30 - zgodnie z wymaganiami określonymi w Załączniku nr 5 do SIWZ. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania Zamawiającego przedstawia Załącznik nr 5 do SIWZ. 3. Wypełniony przez Wykonawcę Załącznik nr 5 do SIWZ stanowi załącznik do umowy. 4. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia określone zostały w Załączniku nr 1 do SIWZ - Wzór umowy. 5. Usługa cateringowa realizowana będzie zgodnie z bieżącymi potrzebami Zamawiającego, w standardzie odpowiednim do rangi spotkania i jego uczestników. 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany dopiero na etapie realizacji umowy, poszczególnego menu lub wybranych pozycji menu, przy czym zaoferowane ceny brutto za osobę w poszczególnym menu nie ulegają zmianie, a Wykonawca zobowiązany zostaje do zaproponowania Zamawiającemu wariantu całego menu lub poszczególnych pozycji menu odpowiadających jakości, charakterowi wskazanego poniżej. 7. Cena brutto za osobę zawiera wszelkie koszty związane z realizacją zamówienia, w tym logistykę, transport, przygotowanie stołów, obsługę kelnerską, sprzątanie, zastawę, dekoracje, obrusy, stoliki koktajlowe oraz pozostałe. 8. Organizacja spotkań jednodniowych, dwudniowych lub trzydniowych.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.31.10.00 - Restauracyjne usługi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.11.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ENTERPRISE S. C. Sabina Rajzer, Cezary Rot, ul. Szuberta 13, 02-408 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 27777,77 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 26560,00

  • Oferta z najniższą ceną: 26560,00 / Oferta z najwyższą ceną: 31510,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zgodnie z art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013 r. poz. 907 ze zm.), zwanej dalej ustawą, Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. Usługi cateringowe są usługami powszechnie dostępnymi o ustalonych standardach jakościowych, oferowanymi przez szeroki krąg podmiotów, a wartość przedmiotowego zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. Zastosowanie powyższego trybu jest zgodne z przepisami z uwagi na przedmiot zamówienia (dostawy powszechnie dostępne o określonych standardach jakościowych) oraz z uwagi na wartość przedmiotu zamówienia - nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.