Ogłoszenie z dnia 2014-12-02
Warszawa: Świadczenie usług cateringowych w m-cu grudniu 2014 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej
Numer ogłoszenia: 394908 - 2014; data zamieszczenia: 02.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Prokuratura Generalna, ul. Rakowiecka 26/30, 02-528 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 12 51 390, faks 22 12 51 313.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych w m-cu grudniu 2014 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie w m-cu grudniu 2014 roku usług cateringowych na rzecz Prokuratury Generalnej. Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczania i podawania posiłków z wykorzystaniem przez Wykonawcę własnych urządzeń, sprzętu, naczyń, produktów w czasie spotkań organizowanych przez Prokuraturę Generalną w budynkach zlokalizowanych w Warszawie przy ul. Rakowieckiej 26/30 - zgodnie z wymaganiami określonymi w Załączniku nr 5 do SIWZ. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania Zamawiającego przedstawia Załącznik nr 5 do SIWZ. 3. Wypełniony przez Wykonawcę Załącznik nr 5 do SIWZ stanowi załącznik do umowy. 4. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia określone zostały w Załączniku nr 1 do SIWZ - Wzór umowy. 5. Usługa cateringowa realizowana będzie zgodnie z bieżącymi potrzebami Zamawiającego, w standardzie odpowiednim do rangi spotkania i jego uczestników. 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany dopiero na etapie realizacji umowy, poszczególnego menu lub wybranych pozycji menu, przy czym zaoferowane ceny brutto za osobę w poszczególnym menu nie ulegają zmianie, a Wykonawca zobowiązany zostaje do zaproponowania Zamawiającemu wariantu całego menu lub poszczególnych pozycji menu odpowiadających jakości, charakterowi wskazanego poniżej. 7. Cena brutto za osobę zawiera wszelkie koszty związane z realizacją zamówienia, w tym logistykę, transport, przygotowanie stołów, obsługę kelnerską, sprzątanie, zastawę, dekoracje, obrusy, stoliki koktajlowe oraz pozostałe. 8. Organizacja spotkań jednodniowych, dwudniowych lub trzydniowych.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.31.10.00 - Restauracyjne usługi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.11.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- ENTERPRISE S. C. Sabina Rajzer, Cezary Rot, ul. Szuberta 13, 02-408 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 27777,77 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 26560,00
Oferta z najniższą ceną: 26560,00 / Oferta z najwyższą ceną: 31510,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013 r. poz. 907 ze zm.), zwanej dalej ustawą, Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. Usługi cateringowe są usługami powszechnie dostępnymi o ustalonych standardach jakościowych, oferowanymi przez szeroki krąg podmiotów, a wartość przedmiotowego zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. Zastosowanie powyższego trybu jest zgodne z przepisami z uwagi na przedmiot zamówienia (dostawy powszechnie dostępne o określonych standardach jakościowych) oraz z uwagi na wartość przedmiotu zamówienia - nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Naprawa 9 świetlików w dachu hali sportowej w budynku Ośrodka Sportu i Rekreacji m.st. Warszawy w Dzielnicy Włochy przy ul. Gładkiej 18, 02-172 Warszawa
- Remont pustostanów lokali mieszkalnych: gen. W. Andersa 13 m 17, Jana Pawła II 32 m 41 (w podziale na 2 części)
- Skwer przy filii Bielańskiego Ośrodka Kultury ul. Estrady
- Remont balkonów wraz z wykonaniem nowej wyprawy elewacyjnej od spodu balkonów (bez balkonów w lokalu nr 15 i 40) w budynku mieszkalnym przy ul. Włókienniczej 51 w Warszawie.
- Remont lokali mieszkalnych - pustostanów na terenie Dzielnicy Ochota m.st. Warszawy
- Dostawa artykułów spożywczych do bielańskich placówek
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
- Prowadzenie stołówki w Szkole Podstawowej w Tenczynie
- Usługa kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu w Ostródzie S. A.
- Przygotowanie i podawanie wyżywienia uczestnikomprojektu Tomaszowskie Centrum Usług Środowiskowych w okresie od 19.06.2024 r. do 31.12.2024 r.
- Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej w Pogorzałkach rok szkolny 2024/2025
- Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnej rezerwacji usług cateringowych na rzecz Sieci Badawczej Łukasiewicz - Instytut Lotnictwa
więcej: Restauracyjne usługi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.