eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łęczna › DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-12-02

Łęczna: DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Numer ogłoszenia: 394870 - 2014; data zamieszczenia: 02.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 2 w Łęcznej z Klasami Integracyjnymi i Oddziałami Sportowymi , ul. Jaśminowa 6, 21-010 Łęczna, woj. lubelskie, tel. 0-81 4627003, faks 0-81 4628415.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: zs2-leczna@wp.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: zs2-leczna@wp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki do SIWZ od 4.1. do 4.9. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, których termin ważności upływa nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy oraz z cechami podanymi w SIWZ. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie w dni robocze w godzinach między 7 - 14. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. 8. Dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany, co miesiąc przez GUS. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami. Mrożonki mają być dostarczane w formie nie rozmrożonej..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.81.10.00-6, 15.10.00.00-9, 03.22.00.00-9, 03.22.00.00-9, 15.33.11.70-9, 15.50.00.00-3, 03.31.10.00-2, 03.22.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 10.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie wymaga się

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 1
  • 2 - Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury - 2

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zs2-leczna.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół nr 2 z Klasami Integracyjnymi i Oddziałami Sportowymi w Łęcznej ul. Jaśminowa 6, 21-010 Łęczna.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2014 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Zespołu Szkół nr 2 z Klasami Integracyjnymi i Oddziałami Sportowymi w Łęcznej ul. Jaśminowa 6, 21-010 Łęczna.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet rybny mrożony- RYBA MORSKA (miruna, błękitek, dorsz)gat. I, bez lodu kg 400 Filet rybny mrożony- RYBA MORSKA (dorsz)gat. I, bez lodu kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 1
    • 2. Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury - 2

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 18 % op. Min 1L gat. I Szt. 600 Śmietana 30% do ubijania op. Min 1L gat. I Szt. 300 Śmietana 12 % op. Min 1l gat. I Szt. 250 Twaróg półtłusty krajanka. gat. I Kg 250 Twaróg półtłusty mielony gat. I kg 250 Ser żółty gat. I Kg 120 Mleko 2%-3% op. Folia min 1l Szt. 250 Masło ekstra zawartość tłuszczu 82 % op. min 200 g. gat. I kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 1
    • 2. Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury - 2

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieszanka kompotowa op. min 2 kg gat. I kg 1200 Wiśnie b/pestki op. min 2 kg gat. I kg 70 Truskawki op. Min 2 kg gat. I kg 200 Marchewka z groszkiem op. Min 2 kg gat. I kg 200 Kalafior op. Min 2 kg gat. I kg 120 Brokuł op. Min 2 kg gat. I kg 70 Fasolka szparagowa op. Min 2 kg gat. I kg 60 Groszek zielony op. min. 2 kg gat. I kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 1
    • 2. Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury - 2

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty owocowo- warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki gat. I kg 20000 Marchewka gat. I kg 2000 Pietruszka gat. I kg 350 Seler gat. I kg 200 Buraki czerwone gat. I kg 850 Por gat. I kg 450 Kapusta biała gat. I kg 850 Kapusta czerwona gat. I kg 200 Kapusta pekińska gat. I kg 250 Kapusta włoska gat. I kg 350 Kapusta młoda gat. I Szt. 250 Koperek gat. I Szt. 200 Natka pietruszki gat. I Szt. 600 Ogórek świeży gat. I kg 300 Pomidory gat. I kg 250 Sałata gat. I Szt. 450 Papryka gat. I kg 100 Cebula gat. I kg 550 Czosnek gat. I Szt. 150 Kalafior gat. I Szt. 100 Brokuł gat. I Szt. 50 Fasolka szparagowa gat. I kg 50 Szczypiorek gat. I Szt. 150 Rzodkiewka gat. I Szt. 200 Szczaw gat. I kg 12 Śliwki gat. I kg 250 Truskawki gat. I kg 200 Jabłka gat. I kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 1
    • 2. Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury - 2

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb zwykły, krojony 600g. Szt. 3600 Bułka tarta op. papierowe min. 500g. kg 250 Pączki 100 g. Szt. 390.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 1
    • 2. Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury - 2

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso z kurczaka gulaszowe gat. I kg 100 Mięso z indyka gulaszowe gat. I kg 100 Ćwiartka z kurczaka gat. I kg 550 Kurczaki gat. I kg 500 Filet z kurczaka gat. I kg 600 Filet z indyka gat. I kg 150 Mięso drobiowe z nogi surowe bez przypraw gat. I kg 200 Porcja rosołowa ze skrzydełkiem kg 700.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 1
    • 2. Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury - 2

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso gulaszowe wieprzowe gat. I kg 1800 Schab b/ kości gat. I kg 250 Karkówka b/ kości gat. I kg 100 Szynka wieprzowa surowa b/kości gat. I kg 100 Łopatka wieprzowa b/kości gat. I kg 200 Szynka wołowa b/kości gat. I kg 200 Kości pokrzepowe gat. I kg 150 Boczek surowy łuskany gat. I kg 180 Flaki suche podgotowane krojone gat. I kg 100 Kiełbasa zwyczajna gat. I kg 280 Boczek wędzony łuskany gat. I kg 220 Smalec op. min. 200 g gat. I kg 50 Kiełbasa śląska kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 1
    • 2. Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury - 2

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Produkty ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały, sypki, op. papier. 1 kg gat. I Kg 1300. Cukier puder op. min. 400g. gat. I Kg 60. Cukier wanilinowy op. papier. min.30 g. gat. I Szt. 120. Mąka pszenna poznańska typ.500 op. papier. 1kg gat. I Kg 1100. Mąka ziemniaczana op. papier.1 kg gat. I Kg 150. Kasza jęczmienna op.min400g. gat. I Kg 50. Kasza jęczmienna saszetka 100g. gat. I Kg 250. Kasza gryczana saszetka op. 400g. gat. I.Kg 120. Ryż biały op. papier. 1 kg gat. I Kg 80. Ryż biały saszetka 100g. gat. I Kg 300. Makaron (kolanka, rurki, świderki, nitki, łazanka, spaghetti)op. min.0,5kg gat. I. Skład:100%mąka z pszenicy durum. Typ LUBELLA lub równoważny Kg 1100. Sól jodowana op. folia 1 kg gat. I Kg 400. Barszcz biały w postaci proszku bez konserwantów, op. min. 1 kg gat. I Kg 15. Barszcz czerwony w postaci proszku bez konserwantów, op. min. 1 kg gat. I Kg 18. Fasola sucha gat. I Kg 150. Groch łuskany gat. I Kg 50. Pieczarki gat. I Kg 100. Kukurydza konserwowa op. puszka min.340-285g gat. I Kg 15. Groszek konserwowy op. puszka min 400-240g gat. I Kg 10. Ogórki konserwowe op. słoik min 870g gat. I Kg 450. Koncentrat pomidorowy30% op. słoik-puszka min 800g. gat. I Kg 100. Chrzan tarty op. słoik min.600 g. gat. I Kg 30. Seler cięty sałatkowy op. słoik min. 1700ml. Gat. I Kg 40. Szczaw konserwowy op. słoik min. 330g. gat. I Kg 20. Dżemy niskosłodzone ZAWARTOŚĆ OWOCÓW 50g-100g op. słoik wiaderko plastik. min. 900 g smaki wiśnia, czarna porzeczka, brzoskwinia gat. I Kg 130. Jabłka prażone op. min.900g słoik-wiaderko plastik. gat. I Kg 250. Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia op. min. 5l butelka plastik. gat. I Szt. 130. Galaretka owocowa bez sztucznych barwników , różne smaki op. papier. min. 75 g gat. I Szt. 300. Kasza manna op. papier. 1 kg Kg 20. Soda oczyszczana op. Papier. Min. 30 g gat. I Szt. 10. Pieprz czarny mielony op. Papier. 20g gat. I Szt. 300. Pieprz ziołowy skład: kolendra, gorczyca biała, kminek, papryka, czosnek, kozieradka, majeranek. Op. papier. 20g gat. I Szt. 300. Majeranek otarty op. Papier. 14g gat. I Szt. 150. Liść laurowy op. Papier. 6 g. gat. I Szt. 250. Ziele angielskie op. Papier. 15 g. gat. I Szt. 300. Sosy sałatkowe różne smaki w postaci proszku op. Min. 600 g. gat. I bez konserwantów i sztucznych barwników typ KNOR lub równoważne Kg 10. Przyprawa do potraw w postaci proszku op. Min. 250 g gat. I skład: sól suszone warzywa min. 15,5 % marchew, cebula, pietruszka ,seler tłuszcz roślinny, por, papryka słodka, natka pietruszki. Bez konserwantów i sztucznych barwników. Kg 100. Przyprawa do kurczaka w postaci proszku op. Min. 250 g. gat. I skład: sól, papryka, cebula , czosnek, majeranek, pieprz, kolendra, tymianek, kurkuma, natka pietruszki, liść laurowy, imbir, kmin rzymski, gorczyca biała, goździki, bez konserwantów i sztucznych barwników. Kg 10. Przyprawa do mięs w postaci proszku op. Min. 250g. gat. I skład: papryka, mąka pszenna, cebula, aromaty, tłuszcz roślinny, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, gałka muszkatołowa, majeranek, papryka, bez konserwantów i sztucznych barwników. Kg 10. Zioła toskańskie, dalmatańskie (mieszanka przypraw)op. min. 25 g gat. I Szt. 50. Przyprawa do bigosu w postaci proszku op. Min. 20 g. gat. I bez konserwantów i sztucznych barwników. Szt. 100. Sosy w postaci proszku ( bolognese, myśliwski, słodko kwaśny, grzybowy, pieczeniowy, serowy, węgierski) op. min. 700 g. gat. l bez konserwantów i sztucznych barwników. Typ. KNOR lub równoważny Kg 40. Przyprawa do gulaszu w postaci proszku op. Min. 1 kg gat. I Skład: papryka mielona, maltodekstryna, sól, tłuszcz roślinny, cebula suszona, 8,5 %, pomidory suszone mielone 4,6 %,cukier, aromaty, sos sojowy, czosnek, kminek, majeranek, liść laurowy bez konserwantów i sztucznych barwników. Typ. KNOR lub równoważne Kg 15. Przyprawa do zup w płynie op. Min. 1 l skład: woda, sól, ekstrakty drożdżowe ( w tym jęczmień), cukier, aromaty, tłuszcz kurzy, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości, kwas cytrynowy Szt. 12. Rosół drobiowy w postaci proszku op. Min. 500 g. gat. I Kg 10. Majonez dekoracyjny op. Słoik wiaderko plastik. Min.700 g. I olej roślinny, żółtko jaj 6 %, ocet, musztarda Kg 100. Kwasek cytrynowy op. Papier. Min. 20 g. gat. I Szt. 900. Przyprawa do ryb w postaci proszku op. Min.600 g. gat. I Kg 3. Przyprawa do flaków w postaci proszku op. Papier. Min. 20g. gat. I Szt. 50. Ocet 10 % op. Butelka min. 0,5 l gat. L Szt. 20. Czosnek granulowany 100% naturalny op.25 g. Szt. 100. Jaja Szt. 6500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 1
    • 2. Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury - 2

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Warzywa kiszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta kiszona naturalnie (bez dodatku octu i sztucznych konserwantów) kg 2000 Ogórki kiszone (bez odcieku) kg 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 1
    • 2. Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury - 2

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.