eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bystrzyca Kłodzka › Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej w 2012 roku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-11-23

Bystrzyca Kłodzka: Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej w 2012 roku.
Numer ogłoszenia: 392972 - 2011; data zamieszczenia: 23.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Górna 23, 57-500 Bystrzyca Kłodzka, woj. dolnośląskie, tel. 0-74 8110555, faks 0-74 8110550.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.bystrzyca.bip-info.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej w 2012 roku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne pogrupowanych na części: Część I - Drób CPV 15111200-6; Wieprzowina CPV 15113000-3 Część II - Produkty mięsno-wędliniarskie CPV 15131100-6 Część III - Produkty mleczarskie CPV 15500000-3; Margaryna i podobne produkty CPV 15431000-8 Część IV - Różne produkty spożywcze CPV 15800000-6; Jaja CPV 03142500-3; Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne CPV 15400000-2; Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4 Część V - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9 Część VI - Owoce, warzywa i podobne produkty CPV 15300000-1 Część VII - Ryby przetworzone i konserwowane CPV 15200000-0.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3, 15.13.11.00-6, 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9, 15.30.00.00-1, 15.20.00.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia wykonawca przedłoży wykaz, zgodnie z załącznikiem nr 11, wykonanych lub wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres wykonywania działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Wykaz powinien zawierać co najmniej 2 dostawy. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie przedłożonych dokumentów

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający dopuszcza zmianę cen zawartych w ofercie wyłącznie w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za kwartał danego roku ogłaszany komunikatem Prezesa GUS w Monitorze Polskim, jeżeli wskaźnik ten wzrośnie lub zmaleje o minimum 3%. Cena danych towarów może być w takim przypadku zmniejszona lub zwiększona o tyle procent o ile wzrośnie lub ulegnie zmniejszeniu wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za kwartał danego roku. Zmiana cen wymaga uprzedniego pisemnego zawiadomienia zamawiającego przez wykonawcę wraz ze wskazaniem podstawy zmiany. 2.Zmiana stawki podatku VAT obowiązywać będzie z mocy prawa i nie wymaga aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.bystrzyca.bip-info.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej; ul. Górna 23.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.11.2011 godzina 09:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej; ul. Górna 23 - sekretariat..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Drób, Wieprzowina..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczaki961kg Nogi z kurcząt370 kg Filet z kurczaka160 kg Wątróbki drobiowe52 kg Łopatka b/k860 kg Mięso wieprzowe od szynki185 kg Karczek b/k155kg Schab b/k115 kg Żeberka wieprzowe110 kg Filet z indyk 175 kg Mięso gulaszowe z indyka75 kg Wołowina b/k5,75.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mięsno-wędliniarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierś wędzona z indyka32kgSzynka indycza92 kgPieczeń dietetyczna36 kgSalceson z indyka86 kgKrakowska z indyka13 kgSzynka wieprzowa36 kgSzynka wiejska156 kgSmaczek w galarecie91 kgBaleron70 kgPolędwica sopocka105 kgPolędwica bostońska62 kgSzynka konserwowa wieprzowa27 kgKurczak po staropolsku16 kgPasztet kremowy drobiowy56 kgPasztet wieprzowy100 kgPasztet drobiowy 130g2037 sztKaszanka45 kgSalceson włoski30 kgMortadela73 kgKiełbasa szynkowa wieprzowa70 kgKiełbasa szynkowa drobiowa36 kgKiełbasa żywiecka60 kgKiełbasa śląska 24 kgKiełbasa wiejska63 kgKiełbasa podwawelska167 kgKiełbasa luksusowa40 kg Kiełbasa biała parzona107 kgOgonówka82 kgSerdelki wieprzowe100 kgParówki drobiowe 150 kgPasta boczkowa 200g176 sztBoczek wędzony47 kgKonserwa mięsna 330g(zawartość mięsa wieprzowego min. 90%)256 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 2%11520lMleko w proszku(zawartość tłuszczu min.26%)86 kgŚmietana 12%379 l Masło roślinne kostce 250g579 kgMasło śmietankowe ekstra w kostce 200g365 kg Margaryna do pieczenia w kostce 250 g12 kgMargaryna do smażenia w kostce 250g 200 kgTwaróg346 kgSerek śmietankowy25 kgSer topiony92 kgSer topiony krążki209 op Ser topiony blok 100g1065 sztSerek twarogowo-śmietankowy w porcji (typu KIRI)150 opSerek smakowy 150g1600 sztSerek wiejski 150 g1500 sztSerek waniliowy 100 g 600 sztKefir 150g145 sztJogurt owocowy 130g2858 sztJogurt naturalny 200 g1000 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Różne produkty spożywcze..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja (L 63g-73g)22010 sztOlej 1l447sztOlej 0,5 l27 sztRyż261 kgMąka pszenna typ500 626 kgPłatki owsiane 0,5 kg223 sztKasza manna81kgKasza kukurydziana46 kgKasza gryczana44 kgKasza jęczmienna79 kgMąka ziemniaczana46 kgCukier kryształ1453 kg Cukier puder10kgSól236 kgHerbata czarna granulowana 100g 991 sztKawa zbożowa 1 kg195 sztMakaron różny423 kgOcet 1l80sztMusztarda 180 g391 sztCynamon 20 g 59sztPrzyprawa do piernika 20 g4 sztGałka muszkatołowa 15g13 sztPieprz ziołowy 20 g 80 sztPrzyprawa gyros 20g32 sztSoda oczyszczona 50 g10 szProszek do pieczenia 40g 44 sztCukier waniliowy 30g302sztŚmietana śnieżka18 sztKetchup łagodny 1kg68 kg Kalafior mrożony75 kgDżem 260g1730sztSyrop owocowy 330ml254 sztMiód naturalny 25 g3243sztKwasek cytrynowy 20g100 sztKakao ciemne 200g61 sztCzekolada mleczna100g100 sztWafelki czekoladowe 28g1434 sztMieszanka truflowa 400g90 op Ciastka herbatniki 60 g632 opChrzan w słoikach 49 sztKukurydza - puszka114szt Imbir 20g12sztGroszek konserwowy74 sztKoncentrat pomidorowy 30% 200g137 szt Sok pomidorowy 1l80sztBiszkopty 500g297 opBiszkopt z nadzieniem 38g1100 szt Suchary 285g47 op.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenny krojony 0,6kg8761 szt.Bułka paryska krojona 0,4 kg7909 szt. Chleb graham krojony 0,5 kg2190 szt.Bułki drożdżowe 120g1462szt.Pączki 162 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Owoce, warzywa i podobne produkty..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki8500 kgZiemniaki młode (czerwiec, lipiec, sierpień)3000 kgKapusta biała 406 kgKapusta młoda202sztKapusta pekińska307kgKapusta kiszona445 kg Kapusta czerwona264kgKapusta włoska94 sztSeler korzeń200 kgPietruszka korzeń 220 kgMarchew1484 kgSałata160 sztBurak ćwikłowy623 kgBotwina pęczek10 szt Por kg117 kgPor szt.100 sztPapryka czerwona68 kgPieczarki11,5 kgCukinia22 kg Ogórek zielony150 kgKalafior108 sztBrokuł23 sztCzosnek kg11 kgCzosnek sztuki175 Rzodkiewka-pęczek211 sztSzczypior-pęczek185 sztKoper zielony-pęczek315 szt Pietruszka natka-pęczek75 sztCebula634 kgPomidor825 kgSałatki warzywne konserwowane 900g230 sztOgórki kiszone 66 kgSzczaw konserwowy 330g50szt Papryka konserwowa 900g35 sztOgórki konserwowe 900g453 sztFasola sucha53 kg Groch suchy23 kgJabłka947kgCytryny51 kgBanany280 kgMandarynka17 kgPomarańcze 10 kgNektaryna 50 kgBrzoskwinia koszyk20 opKiwi kg12Kiwi szt176Susz owocowy - mieszanka 250g10 opGrzyby suszone - podgrzybek0,5 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowane..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z dorsza mrożony277 kgMakrela wędzona153kgKonserwa rybna w oleju 330g 170 sztKonserwa rybna w pomidorach 330g600 sztŚledzie matias102kg Sałatka śledziowa123 kgMasełko rybne70kgTuńczyk w kawałku konserwa 170g280 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.