eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awek › Dostawa sprzêtu gastronomicznego dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawyMJ.AZ.2420-14/2013)

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2013-09-27

W³oc³awek: Dostawa sprzêtu gastronomicznego dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-14/2013)
Numer og³oszenia: 392926 - 2013; data zamieszczenia: 27.09.2013
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 319352 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego", ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 54 4110380, faks 54 4110380.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa sprzêtu gastronomicznego dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-14/2013).

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa SPRZÊTU GASTRONOMICZNEGO dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego: 1) Czê¶æ I zamówienia (piec konwekcyjno - parowy): a) Piec konwekcyjno - parowy gazowy spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, kompletny - wyposa¿ony we wszelkie podzespo³y niezbêdne do u¿ytkowania urz±dzenia po pod³±czeniu do istniej±cej instalacji, - przed³u¿ony okres gwarancji - minimum 24 miesi±ce liczone od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego (w miejscu monta¿u pieca Zamawiaj±cy zapewnia przy³±cze elektryczne, gazowe, wodne), - zapewniony przez Wykonawcê serwis - przegl±d techniczny gwarancyjny pieca po up³ywie ka¿dych 12 miesiêcy okresu gwarancyjnego, - zasilany gazem ziemnym, - jednokomorowy o pojemno¶ci 20 x GN 1/1, - obudowa zewnêtrzna oraz wszystkie elementy pieca maj±ce kontakt z ¿ywno¶ci± wykonane ze stali nierdzewnej, - minimalna odleg³o¶æ miêdzy pólkami na pojemniki GN 1/1 - 65 mm, - minimalna moc gazowa 35kW, minimalna moc elektryczna 1,7kW, - zasilanie 230V + gaz, - automatyczny system mycia pieca, - elektroniczny panel sterowania z mo¿liwo¶ci± zapamiêtania minimum 90 programów, - automatycznie regulowana moc palnika gazowego, - system obiegu powietrza wewn±trz komory pieca, umo¿liwiaj±cy wymieszanie powietrza gwarantuj±ce równomiern± temperaturê wewn±trz pieca; system umo¿liwia wybranie jednej z minimum 5 prêdko¶ci obrotowych wentylatora, - system wytwarzania pary wewn±trz komory pieca gwarantuj±cy mo¿liwo¶æ natychmiastowej produkcji pary, - system usuwaj±cy parê z komory pieca, umo¿liwiaj±cy szybkie pozbycie siê wilgotno¶ci uwolnionej z pieczonego produktu, a tak¿e tej pozosta³ej po stosowaniu systemu wytwarzania pary, - system pozwalaj±cy na ustawienie minimum 5 odrêbnych czasów dla ró¿nych potraw przygotowywanych w tym samym ¶rodowisku (gotowanie, pieczenie lub regeneracja), - system pozwalaj±cy uzyskaæ powtarzalno¶æ wypieków, niezale¿nie od wielko¶ci wsadu; gwarantuj±cy, ¿e produkt finalny bêdzie zawsze taki sam, kontroluj±cy temperaturê oraz rzeczywist± wilgotno¶æ wewn±trz komory i dostosowuj±cy j± tak aby by³a optymalna przy danym za³adunku pieca z wykorzystaniem sondy wielopunktowej rdzenia, - system zapewniaj±cy maksymalne bezpieczeñstwo i komfort w miejscu pracy poprzez obni¿anie i stabilizacjê temperatury obudowy pieca tak aby nie przekracza³a 60°C, - mo¿liwo¶æ zmiany kierunku obrotów wentylatora, co umo¿liwia uzyskanie równomiernych wypieków niezale¿nie od wielko¶ci wsadu, - wnêtrze pieca o¶wietlone diodami LED, - system myj±cy z mo¿liwo¶ci± uruchomienia programu p³ucz±cego w celu usuniêcia zapachów i smaków wcze¶niej przygotowywanych potraw, - wyposa¿ony w automatyczny zmiêkczacz wody - regeneracja odbywa siê automatycznie w cyklu logicznym, w którym system na podstawie poboru wody z ostatnich dni sam wyznacza dzieñ regeneracji o ustawionej godzinie, - wyposa¿ony w dwa wózki transportowe wjazdowe wykonane ze stali nierdzewnej o pojemno¶ci 20 x GN 1/1 ka¿dy - wózki, które po za³adowaniu pojemnikami GN z surowcem do obróbki termicznej wje¿d¿aj± do komory pieca i pozostaj± w niej podczas ca³ego procesu obróbki, - wyposa¿ony w 20 sztuk pojemników gastronomicznych wykonanych ze stali nierdzewnej GN 1/1 o wymiarach: szeroko¶æ (W) 530 mm x g³êboko¶æ (D) 325 mm x wysoko¶æ (H) 40 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 2 mm), przeznaczone do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±ce wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, posiadaj±ce deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku; nie dopuszcza siê pojemników perforowanych lub z uchwytami, - wyposa¿ony w 10 litrów p³ynu przeznaczonego do mycia oferowanego pieca konwekcyjnego, - spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, (w tym bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci), - posiadaj±cy: dokumentacjê techniczno - ruchow± (DTR) w jêzyku polskim, kartê gwarancyjn± w jêzyku polskim oraz deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczone wraz z urz±dzeniem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt. 2) Czê¶æ II zamówienia (kocio³ warzelny): a) Kocio³ warzelny gazowy w obudowie okr±g³ej spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, kompletny - wyposa¿ony we wszelkie podzespo³y niezbêdne do u¿ytkowania urz±dzenia po pod³±czeniu do istniej±cej instalacji, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego (w miejscu monta¿u kot³a zamawiaj±cy zapewnia przy³±cze elektryczne, gazowe, wodne), - zasilany gazem ziemnym, - kocio³ w³a¶ciwy (p³aszcz wewnêtrzny i p³aszcz zewnêtrzny zbiornika) wykonany w ca³o¶ci ze stali nierdzewnej, - wszystkie pozosta³e elementy kot³a maj±ce kontakt z ¿ywno¶ci± wykonane ze stali nierdzewnej, - wyposa¿ony w zabezpieczenie przeciwwyp³ywowe, zabezpieczenie przed przegrzaniem, zabezpieczenie przed cofaniem spalin, przerywacz ci±gu, armaturê bezpieczeñstwa przestrzeni miêdzyp³aszczowej, - przeznaczony do podgrzewania i gotowania produktów spo¿ywczych, - pojemno¶æ nominalna zbiornika warzelnego 300 dm3, - moc cieplna kot³a minimum 20 kW, - moc cieplna palnika minimum 30 kW, - z mo¿liwo¶ci± ogrzewania gotowanego produktu za pomoc± p³omienia przez p³aszcz wodny, z mo¿liwo¶ci± regulacji temperatury, medium grzewcze - woda, - wyposa¿ony w zamontowany zawór spustowy oraz dodatkowy zapasowy zawór spustowy, - wyposa¿ony w dodatkowy zapasowy wska¼nik ci¶nienia, - wyposa¿ony w dodatkowy, zapasowy zawór bezpieczeñstwa, - spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, (w tym bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci), - posiadaj±cy: dokumentacjê techniczno - ruchow± (DTR) w jêzyku polskim, kartê gwarancyjn± w jêzyku polskim oraz deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczone wraz z urz±dzeniem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt. 3) Czê¶æ III zamówienia (sprzêt kuchenny): a) Stó³ kuchenny przy¶cienny spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - wykonany ze stali nierdzewnej, - o wymiarach: szeroko¶æ (W) 1800 mm, g³êboko¶æ (D) 700 mm, wysoko¶æ (H) 850 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 20 mm), - konstrukcja spawana z blatem usztywnionym od spodu i rantem przy¶ciennym pozwalaj±cym zachowaæ higienê o wysoko¶ci minimum 35 mm na ca³ej d³ugo¶ci blatu, - wyposa¿ony w szafkê z drzwiami suwanymi na zespo³ach jezdnych i uchwytami drzwi niewystaj±cymi poza obrys sto³u, - z pó³k± wewnêtrzn± znajduj±c± siê za drzwiami suwanymi pod powierzchni± blatu, - osadzony na nogach z regulacj± wysoko¶ci, - przeznaczony do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt. b) Termos gastronomiczny stalowy do p³ynów spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - pojemno¶æ 50 litrów (dopuszczalna ró¿nica pojemno¶ci: +/- 1 litr), - wykonany ze stali nierdzewnej, - podwójne ¶cianki izolowane specjalnym tworzywem lub pian±, - podwójna pokrywa izolowana specjalnym tworzywem lub pian± z uszczelk± odporn± na ¶cieranie, uchwytem i wentylem odprowadzaj±cym, eliminuj±cym podci¶nienie, - wyposa¿ony w kran, ergonomiczne uchwyty transportowe oraz minimum 6 zatrzasków trzymaj±cych pokrywê, - podstawa wykonana z elastycznego tworzywa zabezpieczaj±ca przed uszkodzeniami mechanicznymi zarówno termos jak i pod³ogê, umo¿liwiaj±ca stawianie termosów jeden na drugim. - przeznaczony do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±cy instrukcjê obs³ugi w jêzyku polskim dostarczan± wraz z produktem, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 3 szt. c) Pojemnik gastronomiczny GN 1/1 spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - GN 1/1 o wymiarach: szeroko¶æ (W) 530 mm x g³êboko¶æ (D) 325 mm x wysoko¶æ (H) 200 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 2 mm). - wykonany ze stali nierdzewnej, - przeznaczony do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - kompatybilny z pokryw± do GN 1/1 z uszczelk± wskazan± poni¿ej - ppkt d) - nie dopuszcza siê produktu perforowanego lub z uchwytami, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 4 szt. d) Pokrywa do pojemnika gastronomicznego GN 1/1 spe³niaj±ca poni¿sze wymagania minimalne: - nowa - nieu¿ywana, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - kompatybilna z pojemnikiem gastronomicznym GN 1/1 ze stali nierdzewnej o wymiarach 530 mm x 325 mm, wskazanym powy¿ej - ppkt c), - wyposa¿ona w uszczelkê zapewniaj±c± szczelne zamykanie pojemnika GN 1/1, uchwyt i wentyl odpowietrzaj±cy - przeznaczona do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±ca wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±ca deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 4 szt. e) Podstawa do pojemników gastronomicznych GN - rega³ magazynowy spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - wykonany ze stali nierdzewnej, skrêcany do samodzielnego monta¿u, nogi z regulacj± wysoko¶ci, ³±czone do pó³ek za pomoc± ¶rub, - wyposa¿ony w minimum cztery perforowane pó³ki, - o wymiarach: szeroko¶æ (W) 1400 mm, g³êboko¶æ (D) 600 mm, wysoko¶æ (H) 1800 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 20 mm), - maksymalne obci±¿enie ka¿dej pó³ki nie mniejsze ni¿ 55 kg - produkt spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt. 2. Miejscem dostawy jest siedziba Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 3. Wykonawca zapewnia na w³asny koszt: - transport, roz³adunek, pod³±czenie do istniej±cej instalacji gazowej, elektrycznej i wodnej w pomieszczeniu kuchni w³a¶ciwej na parterze budynku, o którym mowa w pkt 2 oraz przeszkolenie personelu Zamawiaj±cego z obs³ugi przedmiotowych produktów, o których mowa w pkt III/1/1) i pkt III/1/2) (dotyczy czê¶ci I i II przedmiotu zamówienia), - transport i roz³adunek przedmiotowych produktów, o których mowa w pkt III/1/3) do pomieszczenia magazynowego w siedzibie Zamawiaj±cego, o której mowa w pkt 2 (dotyczy czê¶ci III przedmiotu zamówienia).

II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 39.12.12.00 - Sto³y 39.14.10.00 - Meble i wyposa¿enie kuchni 39.14.11.00 - Rega³y 39.22.10.00 - Sprzêt kuchenny 39.22.11.30 - Pojemniki na ¿ywno¶æ 39.22.11.50 - Termosy 39.31.20.00 - Urz±dzenia do przygotowania ¿ywno¶ci 39.31.40.00 - Przemys³owy sprzêt kuchenny 42.21.41.00 - Piece kuchenne 44.62.12.10 - Wodne kot³y grzewcze .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Czê¶æ NR: 2   

Nazwa: Kocio³ warzelny

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.09.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 9.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiêbiorstwo Handlowo - Us³ugowe BMS Spó³ka Jawna Z. Bielecki, T. Bia³ow±s, ul. Staszica 22, 82-500 Kwidzyn, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 16083,28 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 17097,00

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 16605,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 20628,70

  • Waluta: PLN.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.