eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ośtrowiec Świętokrzyski › dostawy mięsa i wędlin do Bursuy Szkolnej w Ostrowcu Świętokrzyskim

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-11-21

Ośtrowiec Świętokrzyski: dostawy mięsa i wędlin do Bursuy Szkolnej w Ostrowcu Świętokrzyskim
Numer ogłoszenia: 387448 - 2011; data zamieszczenia: 21.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Bursa Szkolna , Osiedle Słoneczne 48, 27-400 Ośtrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie, tel. 041 2476149, faks 041 2476149.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bursaostrowiec.republika.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Placówka opiekuńczo - wychowawcza.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy mięsa i wędlin do Bursuy Szkolnej w Ostrowcu Świętokrzyskim.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: GRUPA 1 - DRÓB Filet drobiowy świeży - 750 kg, CPV 15112100-7; Udko z kurczaka 1200kg, CPV 15112100-7; Podudzie z indyka - 20 kg, CPV 15112120-3; Wątróbka drobiowa - 50kg, CPV 15112300-9; Korpusy drobiowe (porcje drobiowe) - 330kg, CPV 15112100-7. GRUPA 2 - MIĘSO Łopatka b/k - 1200 kg, CPV 15113000-3; Wołowina b/k- 20kg, CPV 15111000-9; Schab wieprzowy - 500kg, CPV 15113000-3, Karczek b/k -1600 kg, CPV 15113000-3; Mięso od szynki -30kg, CPV 15113000-3; Żeberka wieprzowe - 60 kg; CPV 15113000-3. GRUPA 3 - WĘDLINY Baleron gotowany - 21 kg, CPV 15131130-5, Lencz królewski - 100kg, CPV 15131130-5, Kaszanka - 140 kg, CPV 15131134-3; Kiszka pasztetowa - 20kg, CPV 15131130-5; Kiełbasa podlaska - 138kg, CPV 15131130-5; Kiełbasa szynkowa - 220 kg, CPV 15131130-5; Kiełbasa toruńska - 27kg, CPV 15131130-5; Kiełbasa wiejska - 30kg, CPV 15131130-5; Kiełbasa żywiecka- 90kg, CPV 15131130-5; Kiełbasa krakowska - 100kg, CPV 15131130-5; Kiełbasa kanapkowa - 12kg, CPV 15131130-5; Baton z indyka - 45kg, CPV 15131135-0; Boczek wędzony - 11kg, CPV 15131130-5; Baton szynkowy - 45kg, CPV 15131130-5; Mortadela -50kg; CPV 15131130-5; Ogonówka - 140kg; CPV 15131130-5; Parówki -310 kg, CPV 15131130-5; Polędwica drobiowa - 74kg, CPV 15131135-0; Pasztet drobiowy - 68kg; CPV 15131310-1; Pieczeń drobiowa - 15 kg , CPV 15131135-0; Polędwica z warzywami - 60kg; CPV 15131130-5; Polędwica - 53kg, CPV 15131130-5;Polędwica miodowa - 76kg, CPV 15131130-5; Polędwica wiśniowa - 30kg, CPV 15131130-5; Polędwica sopocka - 95kg, CPV 15131130-5; Rolada - 22kg, CPV 15131130-5; Rolada z kurczaka- 40kg, CPV 15131135-0; Schab Lux -28kg, CPV 15131130-5; Schab pieczony - 14kg, CPV 15131130-5; Schab wieprzowy - 500kg, CPV 15131130-5; Szynka delikatesowa - 35kg, CPV 15131130-5; Schab cygański - 32kg, CPV 15131130-5; Schab krotoszyński - 85kg, CPV 15131130-5; Szynka golonkowa - 20kg, CPV 15131130-5; Szynka konserwowa - 193kg, CPV 15131130-5; Szynka wędzona - 60kg, CPV 15131210-0; Szynka wieprzowa - 46kg, CPV 15131130-5; Szynka 165 kg, CPV 15131130-5; Szynka aksamitna - 51kg, CPV 15131130-5; Szynka biała - 54kg, CPV 15131130-5; Szynka delikatna -26kg, CPV 15131130-5; Przysmak w galarecie - 25kg, CPV 15131130-5; Szynka kanapkowa - 60kg, CPV 15131130-5; Szynka wiejska - 65kg, CPV 15131130-5; Szynkówka - 20kg, CPV 15131130-5; Tyrolska - 60kg, CPV 15131130-5; Wędzonka regionalna -18kg, CPV 15131130-5; Karczek pieczony - 12kg, CPV 15131130-5; Filet wędzony - 77kg, CPV 15131135-0.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.20.00 - Drób 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    Oświadczenia o prawidłowości stosowania przy produkcji i obrocie przedmiotu zamówienia zasad systemu HACCP zgodnie z art. 73 ust. 1 pkt. 1 litera c ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z dnia 27 września 2006 r. nr 171 poz. 1225

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W uzasadnionych przypadkach Wykonawca może w trakcie realizacji dostaw dokonać zmiany cen umownych o wskaźnik wzrostu lub obniżki cen towarów i usług konsumpcyjnych (kwartał bieżący do kwartału poprzedzającego), obwieszczony przez prezesa Głównego Urzędu Statystycznego i publikowany w Monitorze Polskim. Zmiana ceny może nastąpić nie częściej niż raz na kwartał i nie wcześniej niż po okresie 3 miesięcy od daty podpisania umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bursaostrowiec.republika.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Bursa Szkolna os. Słoneczne 48 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2011 godzina 10:00, miejsce: Bursa Szkolna - sekretariat os. Słoneczne 48 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.