eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Biesiekierz › Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Nowych Bielicach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-11-26

Biesiekierz: Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Nowych Bielicach
Numer ogłoszenia: 386144 - 2010; data zamieszczenia: 26.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Nowe Bielice 1-3, 76-039 Biesiekierz, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 3426440, faks 0-94 3426440.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: dps.nowebielice.ibip.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Nowych Bielicach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Nowych Bielicach. Szczegółowy wykaz artykułów wraz z podaniem ilości i jednostek miar określa załącznik nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (Szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia ) Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia zawarte jest w SIWZ i załącznikach do SIWZ Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg CPV: Kod 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod 15800000-6 Różne produkty spożywcze Kod 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty Kod 15500000-3 Produkty mleczarskie Kod 03142500-3 Jaja Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych . Częściami zamówienia są Część Nr 1 Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin Część Nr 2 Dostawa mięsa drobiowego i wyrobów drobiarskich Część Nr 3 Dostawa produktów ogólno spożywczych Część Nr 4 Dostawa mleka i produktów mleczarskich Część Nr 5 Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców Część Nr 6 Dostawa jaj konsumpcyjnych.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone art. 22 ust. 1 ustawy oraz którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Wykonawca musi złożyć pisemne oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 3 do SIWZ). Wykonawca musi złożyć pisemne oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z prowadzonego postępowania (zał. nr 4 do SIWZ).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca jest zobowiązany udokumentować wykonanie w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie co najmniej jednej dostawy odpowiadającej swoim rodzajem oraz porównywalną wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia tj.dostawa artykułów spożywczych Część Nr ........... Wykonawca musi złożyć wykaz na/wg załącznika nr 5 do SIWZ wraz z wymaganymi załącznikami;

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczegółowo warunku w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczegółowo warunku w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczegółowo warunku w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    III.6) INNE DOKUMENTY

    Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

    1) SZCZEGÓŁOWE ZESTAWIENIE ILOŚCIOWE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Część Nr................ wypełnione na/wg Załącznika nr 1 do SIWZ. 2) FORMULARZ OFERTOWY na/wg Załącznika nr 2 do SIWZ. 3) OŚWIADCZENIA WYKONAWCY, ze posiada atesty na dostarczane produkty(HACCP lub Handlowy Dokument Identyfikacyjny),a także oświadczenie, iż na każde żądanie Zamawiającego przedstawi dokumenty potwierdzające to oświadczenie na/wg Załącznika nr 7 do SIWZ. 4) OŚWIADCZENIE O WPISIE DO EWIDENCJI DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ (Krajowego Rejestru Sądowego) na/wg załącznika nr 8 do SIWZ

    III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

    IV.3) ZMIANA UMOWY

    Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dps.nowebielice.ibip.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Nowych Bielicach, 76-039 Biesiekierz lub w formie papierowej w siedzibie Domu Pomocy Społecznej w Nowych Bielicach pok. Kier. adm. Gospodarczego w dni robocze od 9.00 do14.00.

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Spolecznej w Nowych Bielicach 1-3, 76-039 Biesiekierz- sekretariat.

    IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia załącznik nr. 1 do SIWZ cz.1.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa mięsa drobiowego i wyrobów drobiarskich.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia załącznik nr.1 do SIWZ cz. 2.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa produktów ogólno spożywczych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia załącznik nr.1 do SIWZ cz. 3.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa mleka i produktów mleczarskich.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia załącznik nr.1 do SIWZ cz. 4.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia załącznik nr.1 do SIWZ cz. 5.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa jaj konsumpcyjnych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia załącznik nr.1 do SIWZ cz. 6.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.