Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-11-05
Rydułtowy: Zapewnienie usług gastronomicznych w trakcie imprez i wydarzeń kulturalnych realizowanych w ramach projektu - Rydułtowskie spotkania kulturalne na pograniczu, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
Numer ogłoszenia: 385592 - 2009; data zamieszczenia: 05.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Rydułtowskie Centrum Kultury , ul. Ofiar Terroru 36, 44-280 Rydułtowy, woj. śląskie, tel. 0-32 4537-537, faks 0-32 4537410.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.rck.rydultowy.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zapewnienie usług gastronomicznych w trakcie imprez i wydarzeń kulturalnych realizowanych w ramach projektu - Rydułtowskie spotkania kulturalne na pograniczu, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usług gastronomicznych - również w formie cateringu - realizowanych podczas imprez kulturalnych i wydarzeń organizowanych w ramach projektu Rydułtowskie spotkania kulturalne na pograniczu współfinansowanego przez Europejski Funduszu Rozwoju Regionalnego. 2.W ramach zamówienia wykonawca zobowiązuje się również do: a)obsługi kelnerskiej, b)dostarczenia odpowiednich naczyń i sztućców, c)w przypadku usług cateringowych dostarczenia na swój koszt i ryzyko wymaganych produktów we wskazane przez zamawiającego miejsce. 3.Przedmiot zamówienia podzielono na sześć etapów w ramach, których realizowane będą poszczególne zadania. 4. Zamawiający w terminie do 14 dni przed datą rozpoczęcia imprez i wydarzeń uzgodni z wybranym wykonawcą miejsce i termin realizacji zamówienia. 5.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Dział II SIWZ Opis przedmiotu zamówienia.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy: 1.Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonywania zamówienia, 3.Wykonali w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie co najmniej 1 usługę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz z załączeniem dokumentów potwierdzających należyte wykonanie zamówienia. Za usługi odpowiadające swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia zamawiający uważa wykonanie 1 usługi polegającej na przygotowywaniu posiłków dla co najmniej 50 osób o wartości co najmniej 5 000,00 zł. 4.Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 5.Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy. W celu potwierdzenia, że oferowane usługi odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego, należy do oferty dołączyć: 1.zezwolenie/opinię stacji sanitarno - epidemiologicznej potwierdzające, że pomieszczenia wykonawcy spełniają wymogi do świadczenia usług gastronomicznych (np. catering, przygotowanie posiłków, dystrybucja). 2.zezwolenie/opinię stacji sanitarno - epidemiologicznej potwierdzającą, że środki transportowe wykonawcy spełniają wymogi odnośnie transportu żywności. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca spełnia warunki udziału oraz iż nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp, wykonawca winien dołączyć do oferty: 1.Oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt 1-3 ustawy Pzp - zał. nr 2 do oferty. 2.Oświadczenie wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i ust.2 ustawy Pzp - zał. nr 3 do oferty. 3.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - zał. nr 4 do oferty. W celu potwierdzenia spełnienia warunku dotyczącego posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia lub przedstawienia pisemnego zobowiązania innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonywania zamówienia należy do oferty dołączyć: 4. Wykaz wykonanej co najmniej 1 usługi w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadającej swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentów potwierdzających należyte wykonanie zamówienia. Za usługę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia zamawiający uważa wykonanie 1 usługi polegającej na przygotowywaniu posiłków dla co najmniej 50 osób o wartości co najmniej 5 000,00 zł. - zał. nr 5 do oferty. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenia zamówienia art. 23 ustawy Pzp. (np. konsorcjum/spółka cywilna) 1.W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia wykonawcy występujący wspólnie (np. konsorcjum spółka cywilna) muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. Do oferty należy dołączyć stosowne pełnomocnictwo zawierające zakres (tj. określenie do jakich czynności pełnomocnik jest upoważniony), podpisane przez osoby upoważnione do składania oświadczeń woli (wszyscy wspólnicy/członkowie konsorcjum), w formie oryginału lub kserokopii potwierdzonej notarialnie. 2.Oferta winna być podpisana przez każdego partnera lub ustanowionego pełnomocnika. 3.Oferta winna zawierać wszystkie dokumenty, oświadczenia i informacje wymienione w rozdziale VI, natomiast dokumenty określone w rozdziale VI pkt 1-3 składa każdy podmiot osobno, przy czym na oświadczeniu o spełnieniu warunków udział w postępowaniu wystarczy, że podpis złoży pełnomocnik w imieniu konsorcjum/spółki cywilnej. Pozostałe dokumenty będą traktowane jako wspólne. 4.W przypadku, gdy jeden z podmiotów wspólnie ubiegających się o zamówienie złoży jednocześnie własną ofertę lub partycypuje w więcej niż jednej ofercie, wszystkie oferty z udziałem tego podmiotu zostaną odrzucone. 5.W przypadku udzielenia zamówienia wykonawcy określonemu w art. 23 ust. 1 ustawy Pzp - zamawiający przed podpisaniem umowy zażąda złożenia umowy, regulującej współpracę tych wykonawców. Postanowienia dotyczące wykonawców, mających siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej. Wykonawca mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej składa dokumenty zgodnie z przepisami rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r.w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane. (Dz. U. Nr 87, poz. 605 ze zm.). Wszystkie dokumenty dołączone do oferty, sporządzone w języku obcym, składane są wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rck.rydultowy.pl oraz www.rydultowy.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Rydułtowskie Centrum Kultury ul. Ofiar Terroru 36, 44-280 Rydułtowy.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.11.2009 godzina 12:30, miejsce: Rydułtowskie Centrum Kultury ul. Ofiar Terroru 36, 44-280 Rydułtowy, Kancelaria.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamówienie finansowane będzie ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego - Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego na lata 2007-2013, Priorytet IV Kultura, Działanie 4.3 Promocja Kultury.
INNE PRZETARGI Z RYDUŁTÓW
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 w Rydułtowach w roku szkolnym 2024/2025
- Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola nr 1 w Rydułtowach w roku szkolnym 2024/2025
- Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola nr 2 im. Czesława Janczarskiego w Rydułtowach w roku szkolnym 2024/2025
- Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola nr 4 w Rydułtowach w roku szkolnym 2024/2025
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 4 w Rydułtowach w roku szkolnym 2024/2025
więcej: przetargi w Rydułtowach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja szkoleń oraz wyjazdów studyjnych w ramach SIR
- "Organizacja wyjazdowego posiedzenia Komitetu Monitorującego Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, w tym wyjazdy studyjne w ramach operacji/działań PROW 2014-2020".
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie wizyt studyjnych krajowych
- Świadczenie usług hotelarsko - restauracyjnych dla celów spotkania oraz zapewnienie sali konferencyjnej i wyżywienia dla uczestników oraz organizatorów spotkania - w terminie 18 - 19 czerwca 2024 r.
- Świadczenie usług hotelarsko - restauracyjnych dla celów spotkania oraz zapewnienie sal konferencyjnych w miesiącu czerwcu 2024 r.
- Kompleksowa usługa organizacji konferencji otwierającej realizację projektu pn. Regiony Rewitalizacji Edycja 3.0
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.