eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chełmno › Dostawa nabiału i wyrobów mleczarskich do kuchni Szpitalnej w ZOZ w Chełmnie .

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-02-13

Chełmno: Dostawa nabiału i wyrobów mleczarskich do kuchni Szpitalnej w ZOZ w Chełmnie .
Numer ogłoszenia: 37799 - 2009; data zamieszczenia: 13.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Opieki Zdrowotnej , Plac Rydygiera 1, 86-200 Chełmno, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6772607, faks 056 6772710.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoz.chelmno.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa nabiału i wyrobów mleczarskich do kuchni Szpitalnej w ZOZ w Chełmnie ..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest - Dostawa nabiału i wyrobów mleczarskich do kuchni Szpitalnej w ZOZ w Chełmnie. 2.Zgodnie z art. 36 . ust 2 pkt.1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych przedmiot zamówienia podzielono na części (pakiety od 1 do 2 ) 3. Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: a. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie transportem Wykonawcy i na jego koszt i ryzyko. b. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony wyłącznie specjalistycznym transportem spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku Nr 21 poz. 179). 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik Nr 1 do niniejszej SIWZ ..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00 - Masło 15.54.40.00 - Ser twardy 15.51.00.00 - Mleko i śmietana 15.55.13.00 - Jogurt 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.54.50.00 - Pasty serowe do smarowania .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie wymaga się wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki udziału w postępowaniu O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy , którzy spełnią następujące warunki: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (art. 22 ust. 1 pkt 1 ustawy - Pzp), b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonywania zamówienia (art. 22 ust. 1 pkt 2 ustawy - Pzp); c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (art. 22 ust. 1 pkt 3 ustawy - Pzp), d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy - Pzp (art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy - Pzp). 1.1 Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej ( art.23 ust.1 ustawy Pzp) : a) dokumenty potwierdzające ustanowienie pełnomocnika wykonawców składających ofertę wspólną do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia i zawarcia umowy. b) przepisy dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców . c) jeżeli oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia została wybrana , Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy regulującej współpracę tych wykonawców ( art. 23 ust.4 ustawy Pzp ) 2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: wykonawca spełnia albo nie spełnia poszczególne warunki. Nie spełnienie chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Dokumenty wymagane: 1.1 Aktualny odpis wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego lub wpisu do ewidencji działalności gospodarczej. 1.2 Oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków z art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodnie z załącznikiem nr 2 do niniejszej SIWZ. 1.3 Oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków z art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodnie z załącznikiem nr 3 do niniejszej SIWZ . 1.4 Kserokopię zezwolenia (decyzji) Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem , i że przedmiot zamówienia jest dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi przepisami 1.5 Oświadczenie Wykonawcy , że środki transportu spełniają warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku Nr 21 poz. 179). 2. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej 2.1 Zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt. 1.1; składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. - nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. - nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2.2 Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w niniejszym pkt. 2 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawionych nie wcześniej niż w terminach określonych w niniejszym pkt. 2. 3. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej 3.1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. Zawartość oferty; 1.Dokumenty wymienione w Rozdziale IV - Wykaz oświadczeń lub dokumentów 2.Oświadczenie o warunkach płatności i stabilności cen. 3.Wypełniony formularz asortymentowo-cenowy (załącznik nr 1 ).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 95
  • 2 - stabilność ceny - 5

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zoz.chelmno.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Biuro Zamówień Publicznych , pokój nr 6 - budynek administracji ZOZ CHEŁMNO Plac Rydygiera 1 86-200 Chełmno.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.02.2009 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat ZOZ Chełmno Plac Rydygiera 1 86-200 Chełmno.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Masło , ser żółty twardy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło , ser żółty twardy 2 pozycje.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2, 15.54.40.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 95
    • 2. stabilność ceny - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mleko i śmietana , jogurt, ser twarogowy, serek smażony, twaróg chudy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko i śmietana , jogurt, ser twarogowy, serek smażony, twaróg chudy 7 pozycji.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.00.00-6, 15.55.13.00-8, 15.54.21.00-0, 15.54.50.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 95
    • 2. stabilność ceny - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.