eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › Dostawa różnych artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-28

Katowice: Dostawa różnych artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 376910 - 2009; data zamieszczenia: 28.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Katowicach , ul. Mikołowska 10a, 40-068 Katowice, woj. śląskie, tel. 032 2084567, faks 032 2512931.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Służby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa różnych artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie I - artykuły nabiałowe L.p. Artykuł gramatura Szacunkowa roczna ilość -kg, szt., l.- Polska Norma Kod CPV Mleko w proszku odtłuszczone granulowane opakowania do 25 kg 1600 PN-A-86024:1992 15511700-0 2 Ser topiony kostka w opak. jednostkowych - 100g 2300 PN-A-86233:1996 15550000-8 3 Ser homogenizowany z dodatkami w opak. jednostkowych do 150 g - różne smaki 2900 PN-A-86300:1991 15550000-8 4 Ser homogenizowany naturalny w opak. jednostkowych do 150g 450 PN-A-86300:1991 15550000-8 5 Ser twarogowy ziarnisty typu WIEJSKI opak. do 200g 1900 PN-A-86300:1991 15550000-8 6 Ser twarogowy niedojrzewający półtłusty opakowanie do 3 kg 2000 PN-A-86300:1991 15542100-0 7 Ser typu fromage naturalny w opak. jednostkowych do 100g 600 PN-A-86300:1991 15544000-3 8 Ser typu EDAMSKI pełnotłusty klasa I - kształt kulisty lub blokowy, waga od 1 do 5kg. 1200 PN-A-86230:1968 15551310-1 9 Jogurt naturalny o zawartości 1,5%-2,5 % tłuszczu opakowanie jednostkowe - od 125 do 175g. 350 PN-A-86061:2002 15551320-4 10 Jogurt owocowy o zawartości 1,5%-2,5 % tłuszczu opakowanie jednostkowe - od 125 do 175g 750 PN-A-86061:2002 15550000-8 11 Serek kanapkowy do smarowania opakowanie jednostkowe do 150g - smak śmietankowy 850 PN-A-86230:1994 15542200-1 12 Śmietana zakwaszona o zawartości 18% tłuszczu w opakowaniach do 1 litra 300 PN-A-86050:2002 15512000-0 Zadanie II - cukier, warzywa przetworzone L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Cukier w opak. jednostkowych 1 kg 6300 PN - A - 74850 15831000-2 2 Dżem owocowy opak. jednostkowe 25g 200 PN - A - 75100:1994 15332290-2 3 Miód pszczeli opak. jednostkowe 25g 70 PN-88-A-77626 15831600-8 4 Dżem z owoców pestkowych - różne smaki, opak. do 14kg 1500 PN-A-75100:1994 15332290-3 5 Dżem z owoców bezpestkowych różne smaki, opak. do 14kg 500 PN-A-75100:1994 15332290-3 6 Powidła śliwkowe - opak. do 14kg 1400 PN-A-75100:1994 15332200-6 7 Marmolada wieloowocowa twarda - opak. do 14kg 1700 PN-93-A-75103 15332290-3 8 Groszek konserwowy kl. I opak. waga netto bez zalewy od 150g w puszkach z otwieraczem 600 PN-76-A-77803 15331400-1 9 Papryka konserwowa - słoje waga netto bez zalewy od 300g 400 PN-V-74016:2001 15331500-2 10 Szczaw konserwowy - słoje waga netto do 0,900kg 650 PN-R-75382:1997 15331400-1 11 Koncentrat pomidorowy 30% w opak. do 5 kg 1750 PN - 75-A - 77601 15331427-6 12 Mieszanka warzyw suszonych - minimum 5 składnikowa (seler, pietruszka, marchew, cebula, por) opak. do 10kg 630 PN-63-A-77603 03212000-0 Zadanie III - Herbata, kawa, przyprawy, sosy, zupy w proszku i inne L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Herbata granulowana opakowania do 25 kg 90 PN-ISO-3720 15860000-4 2 Kawa zbożowa opakowania do 25 kg 200 PN-ISO-3720 15860000-4 3 Musztarda stołowa opakowanie jednostkowe 1 kg 190 PN-A-86964 15871250-1 4 Pieprz czarny mielony w opak. do 1 kg 40 PN-A-86955 15872100-2 5 Majeranek w opak. do 1 kg 11 PN-A-86958 15870000-7 6 Liść laurowy w opak. do 1 kg 5 PN-82-R-78011 15870000-7 7 Ziele angielskie ziarno w opak. do 1 kg 18 PN-85-R-87018 15870000-7 8 Papryka słodka mielona w opak. do 1 kg 23 PN-A-86955 15870000-7 9 Czosnek mielony w opak. do 1 kg 35 PN-R-75518 15870000-7 10 Koperek suszony w opak. do 1 kg 8 PN-63-A-77603 15870000-7 11 Przyprawa uniwersalna w proszku typu -jarzynka- w opak. do 1 kg 70 PN-A-79008 15870000-7 12 Sól jodowana paczkowana po 1kg 1900 PN-C-84081 15872400-5 13 Przyprawa do zup typu -Magi- w opak. do 1000g 1100 PN-A-94052 15870000-7 14 Ocet spirytusowy 10 % w opak. do 1 l 180 PN-A-79733 15871100-5 15 Kwasek cytrynowy w opak. do 1 kg 5 PN-A-79741 15870000-7 16 Bulion wołowy - opak. do 10 kg 210 PN-A-94050 15891500-5 17 Bulion drobiowy - opak. do 10 kg 210 PN-A-94050 15891500-5 18 Bulion jarzynowy - opak do 10kg 210 PN-A-94050 15891500-5 19 Sos grzybowy w proszku - opak. do 10 kg 90 PN-A-94050 15871250-1 20 Sos pieczeniowy w proszku - opak. do 10 kg 90 PN-A-94050 15871260-4 21 Sos do spaghetti -boloński- w proszku - opak. do 10 kg 90 PN-A-94050 15871260-4 22 Sos myśliwski w proszku - opak. do 10 kg 90 PN-A-94050 15871260-4 23 Zupa w proszku - barszcz biały - opak. do 10 kg 120 PN-A-94050 15891000-0 24 Żurek śląski - zakwas - opak. butelki 1 l 800 Pat. 15891000-0 Zadanie IV - artykuły zbożowe, skrobiowe i przemiału ziarna L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Kasza jęczmienna perłowa opak. jednostkowe 1 kg 1400 PN-87-A-74203 15610000-7 2 Kasza manna opak. jednostkowe 1 kg 680 PN-88A-74036 15613000-8 3 Mąka pszenna typ 500 opak. jednostkowe 1 kg 2400 PN-91-A-74022 15612100-2 4 Mąka ziemniaczana opak. jednostkowe 1 kg 180 PN-93-A-74710 15612000-1 5 Ryż biały łuskany opak. jednostkowe 1 kg 3800 PN-A-74220:1997 15614100-6 6 Płatki owsiane opak. od 0,5 do 1,5 kg 680 PN-82-A-74037 15613380-5 Zadanie V - tłuszcze spożywcze L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 -Masło- roślinne do smarowania pieczywa - opak. jednostkowe 250g kostka zawart. tłuszczu min. 60% 9800 PN-A-86907 15412200-1 2 Margaryna niskotłuszczowa mleczna - opak. jednostkowe - kostka 250g zawart. tłuszczu do 60% 250 PN-92-A-86907 15431100-9 3 Olej jadalny rzepakowy op. z tworzywa do 1,5l 730 PN-A-86908:2000 15411100-3 4 Smalec wieprzowy - kostka 200 - 250g 380 PN-58-A-85802 15412100-0 Zadanie VI - konserwy mięsne i rybne L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Konserwa mięsna opak. jednostkowe do 0,300 kg z otwieraczem 1300 PN-A-82022:1998 15131000-5 2 Pasztet drobiowy opak. jednostkowe alupac do 0,130kg 1400 PN-A-86525:1996 15131320-4 3 Sałatka z makreli opak. jednostkowe do 0,170kg 950 PN-91-A-86763 15241000-9 4 Szprot w sosie pomidorowym - konserwa w opak. jednostkowych do 0,330kg z otwieraczem 900 PN-92-A-86763 15240000-2 5 Paprykarz szczeciński - konserwa w opak. jednostkowych do 0,330kg z otwieraczem 1100 PN-A-86763:1991 15241000-9 Zadanie VII - ryby, przetwory rybne L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Płaty śledziowe a-la matias w wiaderkach klasa I 350 PN-A-86766:1984 15240000-2 2 Filet z mintaja mrożony - płaty 350 PN-A-86755:1991 15221000-3 3 Makrela wędzona tusza bez głowy 450 PN-A-86772:1985 15234000-7 4 Burger rybny panierowany mrożony 700 PN-A-86759:1994 15240000-2 Zadanie VIII - rośliny strączkowe, produkty sojowe L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Fasola biała drobna luzem 2300 PN-75-R-65031 15331131-4 2 Groch łuskany luzem 800 PN-81-R-65032 15331132-1 3 Kostka sojowa opak. do 10 kg 550 PN-ISO 5506:2002 15331137-6 4 Kotlety sojowe opak. do 10 kg 300 PN-ISO 5506:2002 15331137-6 Zadanie IX - warzywa przetworzone - kiszonki L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Kapusta kiszona opak. beczki zamykane - pojemność do 60 kg. 7200 PN-72-A-77700 15331142-4 2 Ogórki kiszone opak. beczki zamykane - pojemność do 60 kg 5000 PN-A-77701:1997 15331000-7 Zadanie X - makarony L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Makaron - świderki, nitka, gruby (muszelka, kolanka, łazanka) opak. do 10kg 5800 PN-A-74131 15851100-9 Zadanie XI - jaja konsumpcyjne L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość szt. Polska Norma Kod CPV 1 Jaja konsumpcyjne - klasa świeżości - A, kategoria wagowa L 90000 PN-85-A-86503 03142500-3.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zgodnie z art. 22 Ustawy, o udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia,znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania, zgodnie z art. 24 Ustawy. Ocena spełniania warunków dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach, o których mowa w pkt VI SIWZ, dołączonych do oferty. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń musi jednoznacznie wynikać, iż Wykonawca spełnia wymienione warunki..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, zamawiający żąda, aby wykonawca załączył do oferty następujące dokumenty: Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia musi być załączone pełnomocnictwo zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, Formularz ofertowy - wspólny dla złożenia oferty dla np. realizacji dostaw kilku zadań, (wystarczy złożyć 1 egz.) Wypełniony załącznik nr 1 (formularz cenowy), dla każdego z wybranych zadań osobno, Podpisane i opatrzone pieczęcią oświadczenie wykonawcy - 1 egz. (załącznik nr 2), Zaakceptowany (parafowany na każdej ze stron) wzór umowy - 1 egz. (załącznik nr 3),.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ wraz załącznikami można uzyskać w siedzibie Zamawiającego: Dział Kwatermistrzowski Areszt Śledczy w Katowicach ul. Mikołowska 10a 40-067 Katowice od pn-pt 8:00 - 15:00.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.11.2009 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Katowicach ul. Mikołowska 10a 40-067 Katowice Sekretariat pok. nr 32. Od poniedziałku do piątku w godz. od 8:00 do 15:00.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.