eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczawno Zdrój › Dostawy ryb mrożonych i innych ryb oraz konserw rybnych do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-02-10

Szczawno Zdrój: Dostawy ryb mrożonych i innych ryb oraz konserw rybnych do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju
Numer ogłoszenia: 37688 - 2010; data zamieszczenia: 10.02.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 17750 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 074 8493201, faks 074 8436764.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy ryb mrożonych i innych ryb oraz konserw rybnych do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy ryb mrożonych i innych ryb oraz konserw rybnych do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA ZOSTAŁ PODZIELONY NA DWA ZADANIA: Zadanie nr 1: Dostawy ryb mrożonych i innych ryb; Zadanie nr 2: Dostawy konserw rybnych. Zamawiający oszacował zapotrzebowanie na wymienione produkty na okres 12 miesięcy. Ilości te stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego jakiekolwiek roszczenia z tytułu niezrealizowania pełnej ilości przedmiotu zamówienia. WYMAGANIA WSPÓLNE DLA ASORTYMENTU Z ZADANIA NR 1: 1. Dostarczane ryby muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach i muszą posiadać ważne terminy do spożycia 2. Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. 3. Asortyment musi być dostarczany odpowiednim środkiem transportu (chłodnią), spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne i dopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia. 4. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia Zamawiającemu 8 sztuk zamrażarek skrzyniowych o pojemności min. 250 l każda i przekazanie ich w nieodpłatne użytkowanie Zamawiającemu przez cały czas obowiązywania umowy. Dostawa, montaż, odbiór oraz serwisowanie zamrażarek wraz z ewentualnymi naprawami będą realizowane przez Wykonawcę na jego koszt. 5. Wymagania dla ryb mrożonych: - zawartość glazury nie może przekraczać 20%, - wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny, - tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, do osłabionej, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu, - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: Brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. 6. Wymagania dla śledzi solonych a la matias: - filety błyszczące o naturalnym, jasnym zabarwieniu właściwym dla śledzi, całe, nie uszkodzone, oprawienie staranne, płaty równej wielkości, wyrównane w kształcie, - smak i zapach: właściwy dla ryb dojrzałych, bez naleciałości znamionujących początek rozkładu, - tkanka mięsna: mięso właściwie związane, sprężyste, bez rozwarstwień i uszkodzeń, - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: Brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. 7 Wymagania dla ryb wędzonych: - wygląd: tusze ryb powinny mieć właściwy wygląd, tkanka mięsna powinna być odpowiednio jędrna, prawidłowo, równomiernie wywędzona, niedopuszczalne przewędzenie lub niedowędzenie; całe, nie uszkodzone, z odpowiednio przylegającą skórą , - smak i zapach: smak i zapach przyjemny, charakterystyczny dla wyrobów wędzonych z określonych gatunków ryb, niedopuszczony: smak i zapach mięsa jełki, gorzki, pleśni, gnilny inny obcy, - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, niedopuszczalne: występowanie pasożytów szkodliwych dla zdrowia ludzkiego lub nadających odrażający wygląd, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki np. muchy, szczury itp., obecność pleśni. 8. Wymagania dla ryb świeżych (karp): - skóra i wygląd: połyskująca, opalizująca, o naturalnym zabarwieniu, czysta, bez uszkodzeń, ryby pokryte cienką warstwą naturalnego, przeźroczystego śluzu, skrzela jasnoczerwone, wolne od śluzu, - żywotność: zdrowe, bez zewnętrznych i wewnętrznych oznak chorobowych, - zapach i smak: charakterystyczny dla danego gatunku, Szczegółowe zestawienie asortymentowo-ilościowe: Zadanie 1. Dostawy ryb mrożonych i innych ryb LP. NAZWA PRODUKTU J.M. ILOŚĆ I. RYBY MROŻONE 1 Dorsz bez skóry, filet mrożony bez glazury SHP, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni kg 100 2 Miruna, filet mrożony bez glazury SHP, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni kg 300 3 Mintaj bez skóry, filet mrożony bez glazury SHP, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni kg 2825 4 Panga biała, filet mrożony bez glazury SHP, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni kg 500 II. INNE RYBY 1 Filety śledziowe a la matias, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni kg 515 2 Karp świeży, tusza, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 72 godziny kg 30 3 Łosoś wędzony, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni kg 2 4 Makrela wędzona, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni kg 10 5 Owoce morza, mieszanka, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy kg 2 WYMAGANIA WSPÓLNE DLA ASORTYMENTU Z ZADANIA NR 2: 1.Dostarczane konserwy i przetwory rybne muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach i muszą posiadać ważne terminy do spożycia (co najmniej 180 dni od daty dostawy). 2. Konserwy rybne muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim puszkach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, zawartości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. 3. Konserwy powinny być dostarczane w łatwo otwieranych puszkach (z wieczkiem EO, bez konieczności użycia otwieracza mechanicznego). Szczegółowe zestawienie asortymentowo-ilościowe: Zadanie 2. Dostawy konserw rybnych LP. NAZWA PRODUKTU J.M. RAZEM I. KONSERWY RYBNE 1 Makrela w oleju, konserwa 200g szt. 890 2 Makrela w pomidorach, konserwa 200g szt. 500 3 Makrela w pomidorach, konserwa 310g szt. 530 4 Paprykarz szczeciński 135g szt. 40 5 Szprotki w oleju, konserwa 170g szt. 340 6 Szprotki w pomidorach, konserwa 170g szt. 200 7 Śledź w oleju, konserwa 170g szt. 40 8 Śledź w sosie pomidorowym, konserwa 170g szt. 200 9 Tuńczyk w oleju, kawałki, konserwa 170g szt. 500 10 Tuńczyk w sosie własnym, kawałki, konserwa 170g szt. 450.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.23.00.00 - Ryby suszone lub solone; ryby w solance; ryby wędzone 15.25.00.00 - Owoce morza 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.23.50.00 - Ryby konserwowane 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Dostawy ryb mrożonych i innych ryb

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.02.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • NORDIS Chłodnie Polskie Sp. z o.o., ul. Długa 4, 58-309 Wałbrzych, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 52000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 51957,63

  • Oferta z najniższą ceną: 51957,63 / Oferta z najwyższą ceną: 51957,63

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Dostawy konserw rybnych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.02.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • NORDIS Chłodnie Polskie Sp. z o.o., ul. Długa 4, 58-309 Wałbrzych, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 3000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 11383,30

  • Oferta z najniższą ceną: 11383,30 / Oferta z najwyższą ceną: 11383,30

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.