eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mikołajki Pomorskie › Dożywianie dzieci w szkołach prowadzonych przez Gminę Mikołajki Pomorskie.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-01-07

Mikołajki Pomorskie: Dożywianie dzieci w szkołach prowadzonych przez Gminę Mikołajki Pomorskie.
Numer ogłoszenia: 3755 - 2010; data zamieszczenia: 07.01.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 419858 - 2009r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy Mikołajki Pomorskich, ul. Dzierzgońska 2, 82-433 Mikołajki Pomorskie, woj. pomorskie, tel. 055 6404357 w. 20, faks 055 6404461.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach prowadzonych przez Gminę Mikołajki Pomorskie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamóienia jest dożywianie dzieci w szkołach prowadzonych przez Gminę Mikołajki pomorskie tj. Szkole Podstawowej w Cieszymowie, oraz Zespole Szkół w Mikołajkach Pomorskich. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje dzieci dożywiane przez Gminny Ośrodek pomocy Społecznej w Mikołajkach Pomorskich. 3. Planowana liczba dzieci objętych dożywianiem wynosi 230. 4. Przygotowanie wszystkich posiłków musi odbywać się w użyczonych pomieszczeniach-kuchni z zapleczem, znajdujacych się w Zespole Szkół w Mikołajkach Pomorskich, ul. Szreibera 12. 5. Przygotowane posiłki wydawane będą w Zespole Szkół w Mikołajkach Pomorskich oraz dostarczane Szkole Podstawowej w Cieszymowie. 6. Planowana ilość dożywianych dzieci w poszczególnych szkołąch wynosi: a Zespół Szkół- 170, b. Szkoła Podstawowa w Cieszymowie-60 7. Zamawiający udostępni nirodpłątnie pomieszczenia do wydawania oraz spożywania posiłków. 8. Wykonawca pokrywa wszelkie koszty związane z przygotowaniem, dostarczaniem i wydaniem posiłków, w szczególności koszty zakupu artykułów spozywczych niezbędnych do zrealizowania przedmiotu zamóienia, koszty obsługi i przygotowania posiłków itp. 9. Wykonawca pokrywa wszelkioe koszty eksploatacyjne związane z utrzymaniem kuchni, stołówki a w szczególności: koszty remon tów bieżących pomieszczeń( malowanie kuchni, zaplecza kuchennego i stołówki) zgodnie z wymaganiami sanitarno-higienicznymi, koszty napraw bieżących i konserwacji powierzonych urządzeń, sprzętu oraz wyposażenia kuchni i stołówki, koszty zużycia energii elektrycznej, gazu, wody i odprowadzania ściekó, co oraz wywozu nieczystości według wskazań urządzeń pomiarowych i zawartych umó z gestorami mediów. 11. Wykonawca korzystający z pomieszczeń w Zespole Szkół zobowiązany jest do zapewnienia w nich odpowiedniego stanu technicznego i sanitarno-epidemiologicznego, wyposażenia oraz właściwych warunkó bhp i p.poz, stosownie do wymogó Sanepidu, PIP i innych instytucji mających uprawnienia kontrolne, przyjmując na siebie wszelkie zobowiązania w szczególności przed rozpoczęciem działalności uzyskania pozytywnej decyzji zezwalajacej na realizację przedmiotu zamówienia od właściwego inspektora sanitarnego. II. WARUNKI DOTYCZĄCE POSIŁKÓW 1. Posiłki przygotowane przez Wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości spełniać muszą normu okreslone przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży. 2.Zamawiający zakłada przygotowanie posiłków przez 184 dni w ciągu roku kalendarzowego. 3. Wykonawca rozpocznie przygotowywanie i wydawanie posiłkó od 02 stycznia 2010 r. i zakończy 30 czerwca 2013 r. 4. Posiłki muszą być spoorządzane w stołówce znajdujacej się w Zespole Szkół w Mikołajkach . Na własny koszt oferent będzie ponosić koszty związane z prowadzeniem tej stołówki. posiłki muszą posiadać wymagania przepisami kalorycxzność i muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świezych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki oferent dostarczać będzie we włąsnym zakresie, na włąsny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca ponosi koszty załądunku i rozłądunku wszystkich dostaw posiłku, jak i czystość termosó. Wykonawca jest zobowiązany do wydawania posiłkó uprawnionym uczniom w Zespole Szkół. Lista uprawnionych ucznió będzie sporządzona przez Gminny Óśrodek Pomocy Społecznej w Mikołajkach, która będzie przedstawiana na 3 dni przed rozpoczęciem kolejnego tygodnia. 5. Obiady będą dostarczane w cyklu: zupa z wkłądką 2 razy w tygodniu i drugie danie 3 razy w tygodniu( w tym przynajmniej 2 dania mięsne.). 6. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml i powinna zawierać wkładkę w postaci mięsa lub wędliny+ 2 kromki chleba. 7. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 400 gramów: ziemniaki lub zamiennik( makaron, ryż lub inne)-200 g oraz mięso 100g i suróka 100gh.Drugie danie moga stanowić: pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety o wadze 200 g. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia( 5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego posiłku. Jadłospis należy uzgodnić z Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Mikołajkach Pomorskich w cyklu miesięcznym. 8. Zamawiający zastrzega sobie, aby nie podawano dzieciom skrzydełęk drobiowych. 9. Kaloryczność każdego posiłku nie powinna bnyć mniejsza niż 450 kcal. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia , że posiłek nie spełnia parametró określony w Zamóieniu Zamawiający kosztami badania obciązy Wykonawcę. W przypadku ciągłego naruszania warunkó umowy Zamawiajacy ma prawo odstąpić od umowy bez okresu wypowiedzenia. Godziny dostarczania posiłków: w godzinach umówionych z dyrektorami szkół..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 640732.67 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2010.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • IGUANA Usługi Gastronomiczne Kamil Stopikowski, ul.PIastowska 32, 82-500 Kwidzyn, kraj/woj. pomorskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 493777.76
  • Oferta z najniższą ceną: 493777.76 oferta z najwyższą ceną: 600217.20
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.