eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › Sukcesywna dostawa wraz z rozładunkiem i wniesieniem artykułów spożywczych oraz cateringowych-jednorazowych w okresie od 01 stycznia 2017 roku do 31 grudnia 2017 roku dla Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.



Ogłoszenie z dnia 2016-12-23

Ogłoszenie nr 373347 - 2016 z dnia 2016-12-23 r.

Poznań: Sukcesywna dostawa wraz z rozładunkiem i wniesieniem artykułów spożywczych oraz cateringowych-jednorazowych w okresie od 01 stycznia 2017 roku do 31 grudnia 2017 roku dla Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Nazwa projektu lub programu

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie


Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiających

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, krajowy numer identyfikacyjny , ul. al. Niepodległości  10, 61875   Poznań, państwo Polska, woj. wielkopolskie, tel. 061 8569000, 8569500, faks 618 543 988, e-mail tomasz.lulka@ae.poznan.pl
Adres strony internetowej (URL): http://ue.poznan.pl/pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: Uczelnia publiczna

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Sukcesywna dostawa wraz z rozładunkiem i wniesieniem artykułów spożywczych oraz cateringowych-jednorazowych w okresie od 01 stycznia 2017 roku do 31 grudnia 2017 roku dla Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.

Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):

ZP/060/16

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa wraz z rozładunkiem i wniesieniem (w miejsce wskazane przez Zamawiającego) artykułów spożywczych oraz cateringowych-jednorazowych w terminie od 01.01.2017 roku do 31.12.2017 roku dla Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, jego wielkość i asortyment zawarty jest w formularzu cenowym zamówienia w załączniku nr 2 do zaproszenia do negocjacji udzielanego w trybie przepisów ustawy PZP z wolnej ręki. 3. Poszczególne dostawy będą każdorazowo potwierdzane drogą telefoniczną, mailową lub za pomocą faxu przez pracownika Działu Zaopatrzenia odrębnym zamówieniem, zgodnie z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, na swój koszt i ryzyko. 5. Ilości wymienione w załączniku nr 2 są szacunkowe i mogą ulec zmianom w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości towaru lub rezygnacji z niektórych produktów. 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania przesunięć ilościowych między pozycjami zawartymi w załączniku nr ....., do zaproszenia. Zamawiający podkreśla jednak, że wartość zawartej na podstawie niniejszego postępowania umowy pozostaje taka sama. 7. Dostarczane w ramach zapotrzebowań bieżących produkty spożywcze powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe, określone w obowiązujących przepisach prawa regulujących jakość produktów spożywczych. 8. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów świeżych, pełnowartościowych oraz należytej, pierwszej jakości, wolnych od wad. 9. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania produktów spożywczych w oryginalnych opakowaniach, oznakowanych nazwą (logo) producenta i terminem przydatności do spożycia. 10. W dacie faktycznego dostarczenia danego produktu Zamawiającemu, pozostały (do wykorzystania) okres przydatności do spożycia nie może być krótszy aniżeli 3/4 okresu pomiędzy datą jego wyprodukowania a wskazaną na produkcie datą końcową przydatności do spożycia. Za datę końcową przydatności do spożycia będzie się również uważać datę opisaną jako "najlepiej spożyć (należy spożyć do) .......". 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania w czasie przez siebie wyznaczonym kontroli prawidłowości wykonywania przedmiotu umowy przez Wykonawcę, w szczególności w zakresie transportu artykułów, sposobu pakowania i stanu opakowania odpowiedniego dla danego artykułu spożywczego z etykietą zawierającą: nazwę handlową artykułu, ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres producenta oraz datę produkcji i datę przydatności do spożycia. 12. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. 13. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe. 14. W przypadku stwierdzonych wad jakościowych lub w przypadku dostarczenia przedmiotu zamówienia innego niż był zatwierdzony przez Zamawiającego, poinformuje on Wykonawcę o stwierdzonej wadliwości, wstrzymując jednocześnie zapłatę za zakwestionowany towar i uruchomi postępowanie reklamacyjne. 15. Termin na złożenie reklamacji wynosi 2 dni robocze od dnia otrzymania przedmiotu zamówienia. 16. Po stwierdzeniu zasadności reklamacji Wykonawca zobowiązany jest dokonać wymiany towaru na wolny od wad, na własny koszt na przedmiot zamówienia opisany w Załączniku nr ... do zaproszenia do negocjacji, w terminie nie dłuższym niż wskazany w ofercie czas reakcji od dnia złożenia reklamacji. 17. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odmowy przyjęcia przedmiotu zamówienia dostarczonego w sposób niewłaściwy, w uszkodzonym opakowaniu lub w przypadku gdy uszkodzony jest przedmiot zamówienia lub gdy przedmiot zamówienia i jego jakość są niezgodne z opisem zawartym w umowie oraz gdy jego wygląd, zapach, konsystencja budzą uzasadnione podejrzenia co do jakości bądź przydatności do spożycia. W takim wypadku osoba upoważniona w imieniu Zamawiającego do odbioru zamówienia sporządza stosowną notatkę, lub adnotację na dokumencie dostawy, wskazując przyczynę odmowy przyjęcia zamówienia, zaś Wykonawca ma obowiązek w terminie ofertowym w określonym w godzinach roboczych od dnia sporządzenia notatki/adnotacji dostarczyć w sposób właściwy zamówienie, w nieuszkodzonym opakowaniu lub wolny od wad przedmiot zamówienia. 18. W sytuacji, gdy Wykonawca nie jest w stanie dostarczyć w wyznaczonym terminie produktu zgodnego z opisem zawartym w Załączniku nr 2, lub jego właściwego odpowiednika, Zamawiający ma prawo do nabycia towaru poza obowiązującą umową i obciążenia kosztami zakupu Wykonawcę. Jeśli w załączniku nr 2 Zamawiający wskazuje na znaki towarowe lub pochodzenie produktów spożywczych oznacza to, iż dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, które będą tożsame lub nie gorsze pod względem jakościowym, smakowym i użytkowym od wymienionego przez Zamawiającego z nazwy asortymentu. Zaproponowane przez Wykonawcę produkty równoważne muszą spełniać wymagania określone w załączniku nr 2 . W przypadku zaproponowania produktów równoważnych, Wykonawca zobowiązany jest wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania określone przez Zamawiającego, jak również podać nazwę producenta i nazwę handlową produktu oraz opisać produkty równoważne wraz z podaniem walorów potwierdzających ich równoważność. 19. Czas reakcji: od 8 do 20 godzin od daty stwierdzenia braków w dostawie i/lub dostarczenia niewłaściwego wadliwego o nieodpowiednich właściwościach lub parametrach artykułu spożywczego lub cateringowego jednorazowego - zgodnie z ofertą Wykonawcy. 20.Zamawiający ze względu na planowany system wewnętrznej dystrybucji przedmiotu zamówienia wymaga, aby Wykonawca w terminie 2 tygodni od daty zawarcia umowy dostarczył do Działu Zaopatrzenia UEP: 1) fotografie wszystkich artykułów spożywczych i cateringowych jednorazowych lub ich opakowań/ opakowań zbiorczych np. Kawa w kapsułkach ( po 16 kapsułek w kartonie). Przedstawione na fotografiach produkty muszą być takie same jak dostarczane w ramach realizacji umowy. Pliki zawierające fotografie musza być nazwane oznaczeniami oferowanego artykułu (zgodnie z kolumną "L.p." z oferty). Fotografie muszą być przekazane w postaci elektronicznej - na płycie CD/DVD w formacie JPEG w rozmiarze nie mniejszym niż 200 x 200 pkt o nazwach z formularza cenowego. W przypadku zmiany przez producenta wyglądu opakowania w trakcie obowiązywania umowy, Wykonawca ma obowiązek dostarczyć uaktualnione zdjęcie nie później niż 2 dni przed dokonaniem dostawy artykułów w nowych opakowaniach. Niedostarczenie aktualnych zdjęć lub niedostarczenie w powyższym terminie może skutkować nie przyjęciem dostawy. 2) wykaz artykułów, sporządzony wg wymagań określonych w nw. Tabeli, w formie elektronicznej na płycie CD/DVD i drukowanej w formacie .xls lub .csv:

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie podzielone jest na części:

Nie


II.5) Główny Kod CPV: 15312310-4
Dodatkowe kody CPV:

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Zamówienie z wolnej ręki

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15/12/2016
IV.2 Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT29610
WalutaPLN


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert1
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej:
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej:
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną:


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
HANDEL Hurtowy i Detaliczny Czesława Mazurek,  ,  Kościelna 10,  62-001,  Chludowo,  kraj/woj. wielkopolskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 35260.38
Oferta z najniższą ceną/kosztem 35260.38
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 35260.38
Waluta: PLN


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ

IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie  wolnej ręki  na podstawie art. art. 67 ust. 1 pkt 4  ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
W poprzednio powadzonym postępowaniu nie złożono żadnej oferty

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.