eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lipno › Dostawa artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-12-28

Lipno: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 372933 - 2010; data zamieszczenia: 28.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Lipno sp. z o. o. , ul. Nieszawska 6, 87-600 Lipno, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 2880414, faks 054 2880414.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitallipno.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych w następującym asortymencie i ilości: Lp. Asortyment J.m. Ilość 1 Budyń śmietankowy - odpowiadający jakościowo i składnikowo budyniowi Delecty (opak. 0,5kg. - 1kg) kg 150 2 Budyń śmietankowy - odpowiadający jakościowo i składnikowo budyniowi Delecty (opak. 0,06kg - 0,07kg) szt. 100 3 Chrupki kukurydziane (opak. 0,08kg) szt. 1 500 4 Ciastka kruche domowe kg 150 5 Cukier biały (opak. 1kg - 5kg) kg 2 000 6 Cynamon (opak. 0,02kg) szt. 150 7 Dżem owocowy niskosłodzony (opak. 0,28kg - 0,50kg) kg. 1 000 8 Dżem owocowy niskosłodzony (opak. 0,025kg - 0,030kg) szt. 5 000 9 Fasola drobna kg 100 10 Fasola Jaś (opak. 5kg) kg 200 11 Galaretka owocowa - odpowiadająca jakościowo i składnikowo galaretce Delekty (opak. 0,065kg - 0,075kg) szt. 1 500 12 Groch łuskany (opak. 1kg - 5kg) kg 100 13 Herbata czarna (opak. 0,1kg - 0,3kg) kg 160 14 Kasza jęczmienna, średnia (opak. 1kg) kg 100 15 Kasza manna (opak. 0,4kg - 1kg) kg 500 16 Kawa zbożowa - odpowiadająca jakościowo i składnikowo kawie zbożowej Kujawianka (opak. 0,5kg) kg 300 17 Kisiel owocowy (opak. 0,06kg - 0,07kg) szt. 400 18 Kisiel owocowy (opak. 0,50kg) kg 200 19 Kleik ryżowy (opak. 0,20kg) szt. 600 20 Koncentrat pomidorowy 30% - odpowiadający jakościowo i składnikowo koncentratowi Włocławskiemu (opak. 0,2kg - 1kg) kg 250 21 Koper suszony (opak. 0,02kg) szt. 40 22 Kucharek - odpowiadający jakościowo i składnikowo kucharkowi Prymat (opak. 0,20kg - 1kg) kg 150 23 Kwasek cytrynowy (opak. 0,02kg) szt. 500 24 Liść laurowy (opak. 0,02kg) szt. 500 25 Maggi, przyprawa do zup i sosów - odpowiadająca jakościowo i składnikowo przyprawie Winiary (opak. 0,9l. - 1l.) l. 200 26 Majeranek (opak. 0,02kg) szt. 400 27 Makaron - świderki, nitki (opak. 0,5kg - 1kg) kg 500 28 Mąka pszenna typ 500 - odpowiadająca jakościowo i składnikowo mące Wrocławskiej (opak. 1kg) kg 500 29 Mąka ziemniaczana kg 150 30 Miód naturalny (opak. 0,025kg - 0,030kg) szt 4 000 31 Miód sztuczny (opak. 0,30kg - 0,50kg) kg 100 32 Musztarda (opak. 0,2kg) szt. 150 33 Ocet 10% (opak. 0,5l.) l. 500 34 Olej uniwersalny (opak. 1l.) l. 200 35 Papryka słodka (opak. 0,02kg) szt. 250 36 Pieprz naturalny (opak. 0,02kg) szt. 500 37 Pieprz ziołowy (opak. 0,02kg) szt. 500 38 Pietruszka suszona (opak. 0,02kg) szt. 200 39 Płatki owsiane (opak. 1kg) kg 100 40 Przecier ogórkowy kg 100 41 Rodzynki (opak. 0,2kg - 1kg) kg 10 42 Ryż biały (opak. 1kg) kg 600 43 Sok owocowo warzywny (opak. 0,30l. - 0,35l.) l. 250 44 Sok owocowo warzywny bez cukru (opak. 0,30l. - 0,35l.) l. 100 45 Sól jodowana (opak. 1kg) kg 1 000 47 Sól ważona spożywcza (opak. 25kg - 50kg) kg 7 000 48 Suchary bez cukru kg 10 49 Suchary delikatesowe kg 20 50 Syrop malinowy - odpowiadający, jakościowo i składnikowo syropowi Vitax (opak. 0,4l. - 0,6l.) l. 250 51 Szczaw konserwowy kg 50 52 Żelatyna spożywcza (opak. 0,05kg) kg 40 Opakowania jednostkowe powinny być oznakowane, zawierać informacje dotyczące miedzy innymi: nazwa, adres producenta, nazwa towaru, klasa jakości, data produkcji, termin przydatności do spożycia (początkowy termin daty ważności przydatności do spożycia). Wykonawca dostarcza przedmiot zamówienia własnym transportem przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi jakościowe dotyczące wytwarzania, przechowywania i transportu asortymentu w systemie HACCP..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 8.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: brak wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, spełniający wymagania na podstawie art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, którzy posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, spełniający wymagania na podstawie art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, którzy posiadają wiedzę i doświadczenie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, spełniający wymagania na podstawie art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, którzy dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, spełniający wymagania na podstawie art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, którzy znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej, umożliwiającej wykonanie zamówienia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

- pełnomocnictwo do podpisania oferty, jeżeli nie wynika ono z odrębnych dokumentów, np. z odpisu z rejestru

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Wszelkie postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści umowy oraz wysokość kar umownych z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy zawarte są we wzorze umowy stanowiącym załącznik do niniejszej specyfikacji. 2. Dopuszcza się następujące zmiany w treści umowy: - Ceny wymienione w załączniku do umowy będą obowiązywały przez cały okres trwania umowy. Możliwa jest jedynie ich waloryzacja o kwartalny wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego. - Waloryzacja cen będzie następowała na wniosek Wykonawcy, począwszy od dnia, w którym Wykonawca przekaże Zamawiającemu informację o zamiarze waloryzacji cen, zawierającą wysokość wskaźnika waloryzacji. - Zamawiający zastrzega sobie prawo waloryzacji cen w przypadku wystąpienia ujemnej wartości wskaźnika, o którym mowa w ust. 2. - Pierwsza waloryzacja może nastąpić po upływie pierwszego pełnego kalendarzowego kwartału obowiązywania umowy. - W przypadku zmiany stawki podatku VAT, zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto, cena netto pozostanie niezmienna - przez cały okres trwania umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitallipno.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Lipno Sp. z o.o., 87-600 Lipno, ul. Nieszawska 6, pok. 233.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.01.2011 godzina 10:30, miejsce: Szpital Lipno Sp. z o.o., 87-600 Lipno, ul. Nieszawska 6, kancelaria.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.