eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włodawa › Dostawa artykułów spożywczych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-02-19

Włodawa: Dostawa artykułów spożywczych.
Numer ogłoszenia: 37276 - 2016; data zamieszczenia: 19.02.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 3 , ul. Zbigniewa Sierpińskiego 4, 22-200 Włodawa, woj. lubelskie, tel. 0-82 572 11 38, faks 0-82 572 24 51.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: sp3wlodawa.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na poszczególne grupy artykułów spożywczych zgodnie z załącznikami nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, które opisano poniżej. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części. Część odpowiada grupie artykułów. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej grupie. Oferta częściowa musi obejmować minimum jedną z grup. 2. Opis przedmiotu zamówienia: Istotą zamówienia jest cykliczne dostarczanie do kuchni Szkoły Podstawowej nr 3 we Włodawie, ul. Z. Sierpińskiego 4, artykułów spożywczych do przygotowywania posiłków dla uczniów i dzieci. Artykuły będą zamawiane w cyklu od jednodniowego do dwutygodniowego, w przypadku ziemniaków głównie w okresie jesiennym z późniejszym uzupełnianiem. Artykuły żywnościowe zostały podzielone na 9 części, z których każda część odpowiada odrębnej grupie artykułów spożywczych. Wykaz szczegółowy artykułów będących przedmiotem zamówienia określono w załącznikach od nr 1 do nr 9, stanowiących integralną część specyfikacji. W obrębie każdego załącznika od nr 1 do nr 9 wykazano roczne zużycie artykułów spożywczych w 2015 r. ze wskazaniem przedmiotu dostawy. Część nr 1- garmażerka - dostawa dwa razy w tygodniu, Część nr 2- mrożonki - dostawa dwa razy w tygodniu, Część nr 3- nabiał - dostawa codzienna, Część nr 4- masa mięsna - dostawa codzienna, Część nr 5- warzywa - dostawa codzienna, Część nr 6- ziemniaki - dostawa dwa razy w miesiącu, dostawa główna październik - listopad 2016 r, Część nr 7- pieczywo - dostawa codzienna, Część nr 8- drożdżówki i ciasta - dostawa codzienna, Część nr 9- artykuły spożywcze ogólne - dostawa dwa razy w tygodniu. 2.0.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówień doraźnych dokonywanych telefonicznie, z dostawą w terminie 1 dnia roboczego. 2.1.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania różnych ilości artykułów, niż te, które określono w zał. nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ilości artykułów podane w załącznikach są wartościami szacunkowymi określonymi na podstawie zużycia z roku 2015 oraz rozszerzenia zamawianych asortymentów, bądź rezygnacji z niektórych artykułów w zależności od liczby żywionych osób i jadłospisów obowiązujących u zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający ma prawo do niewykorzystania pełnej ilości artykułów wskazanych w zał. od 1 do 9. Wykonawcy nie przysługuje prawo skreślenia gramatury wykazanej w załącznikach od nr 1 do nr 9 i wstawienie nowej obowiązującej u Wykonawcy. Niezastosowanie się do powyższej zasady będzie skutkować odrzuceniem oferty w trybie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp jako niezgodnej z treścią Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 2.2.Wykonawca będzie dostarczał towar wraz z rozładunkiem we wskazane miejsce do siedziby zamawiającego na swój koszt. 2.3.Realizacja dostaw odbywać się będzie w terminie od 1 dnia roboczego od przekazania zamówienia w formie telefonicznej, elektronicznej lub pisemnej. 2.4.Wykonawca zapewni odpowiednią temperaturę wewnątrz kontenera pojazdu, w którym będzie przewoził artykuły spożywcze, zgodnie z zasadami HACCP obowiązującymi u Zamawiającego. Wykonawca użyje przy przewozach, odpowiednich opakowań, stanowiących właściwe zabezpieczenie sanitarne przewożonej żywności. 2.5.Każdorazowa dostawa musi być potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela zamawiającego pod względem jakościowym i ilościowym. 2.6.Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów z żądaniem natychmiastowej wymiany. 2.7.Ceny jednostkowe artykułów będących przedmiotem przetargu określone w formularzach ofertowych nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 2.8.Zapłata za dostawy dokonywana będzie przelewem na konto wykonawcy po upływie 21 dni licząc od daty dostawy towaru i faktury. 2.9.Dostawcy będzie przysługiwać prawo zastosowania ewentualnych upustów cenowych, bez sporządzania aneksu do obowiązującej umowy. 2.10. Nazwy własne podane w załącznikach od nr 1 do nr 9 np. majonez Winiary, makaron POL-MAK i inne zostały podane przez Zamawiającego przykładowo. Wykonawca może zaproponować produkt równoważny pod warunkiem, że udowodni, iż posiadać on będzie nie gorsze parametry oraz właściwości, co produkty podane przykładowo, tzn. spełniać będzie co najmniej ten sam poziom jakościowy, smakowy i wydajnościowy. 3. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 4. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20% wartości zamówienia podstawowego. 6. Informacja na temat możliwości powierzenia przez Wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom: Wykonawca może powierzyć wykonanie części lub całości niniejszego zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku zobowiązany jest do wykazania w formularzu ofertowym części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. 7. Wymagania stawiane Wykonawcy: 7.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 7.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 7.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 7.4 Określenie przez wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 7.5 Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania.

II.1.5)

V przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20% wartości zamówienia podstawowego.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.11.00.00-2, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.20.00.00-0, 15.81.00.00-9, 15.31.00.00-4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 13 do SIWZ. 1) Formularz ofertowy główny wykonawcy zgodnie z załącznikiem nr 10 - wypełniony i podpisany przez wykonawcę, oraz 2) co najmniej jeden z załączników (od 1 do 9) Formularza ofertowego szczegółowego. W zależności od tego, na które części wykonawca składa ofertę. Nr 1- Garmażerka Nr 2- Mrożonki Nr 3 - Nabiał Nr 4 - Masa mięsna Nr 5 - Warzywa Nr 6 - Ziemniaki Nr 7 - Pieczywo Nr 8 - Drożdźówki i ciasta Nr 9 - Artykuły spożywcze ogólne. Wykonawca składający ofertę, którą podpisuje osoba reprezentująca go, powinien załączyć do oferty stosowne pełnomocnictwo, lub inne dokumenty uprawniające do zaciągania zobowiązań w jego imieniu. Przy składaniu oferty wspólnej stosowne pełnomocnictwo - upoważnienie wymaga podpisu prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z wykonawców występujących wspólnie - należy załączyć do oferty. Pełnomocnictwo należy złożyć w formie oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sp3wlodawa.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa nr 3 ul. Z. Sierpińskiego 4 22-200 Włodawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.03.2016 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 3 ul. Z. Sierpińskiego 4 22-200 Włodawa pokój nr 3.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Garmażerka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres dostaw w szczególności to: naleśniki, kopytka, kluski, knedle, pierogi, pyzy. Wielkość uzależniona od liczby żywionych osób i zmiennych jadłospisów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres dostaw w szczególności to:ryba, lody truskawki marchewka, mieszanki jarzynowe, kompotowe. Wielkość uzależniona od liczby żywionych osób i zmiennych jadłospisów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres dostaw w szczególności to: desery mleczne, jogurty, sery, śmietany Wielkość uzależniona od liczby żywionych osób i zmiennych jadłospisów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Masa mięsna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres dostaw w szczególności to:baleron, boczek, filety z kurczaka indyka, kiełbasy, mielonki, mięso wołowe, polędwice, szynki, pieczenie, udka z kurczaka. Wielkość uzależniona od liczby żywionych osób i zmiennych jadłospisów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres dostaw w szczególności to: arbuzy, banany, brokuły cytryny, fasola, kapusta, gruszki, marchew, ogórek, pomidor, sałata, truskawki. Wielkość uzależniona od liczby żywionych osób i zmiennych jadłospisów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres dostaw to ziemniaki. Wielkość uzależniona od liczby żywionych osób i zmiennych jadłospisów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres dostaw w szczególności to:bułki, chleby głównie razowe. Wielkość uzależniona od liczby żywionych osób i zmiennych jadłospisów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Drożdżówki i ciasta.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres dostaw w szczególności to: ciastka różne, pączki, pierożki, rogaliki, wafle. Wielkość uzależniona od liczby żywionych osób i zmiennych jadłospisów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Artykuły spożywcze ogólne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres dostaw w szczególności to: ananasy, batony, budynie, ciastka, przyprawy, herbaty, kawy, ketchupy, makarony, kisiele, mąka, oleje, soki,woda, soki, zioła. Wielkość uzależniona od liczby żywionych osób i zmiennych jadłospisów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.