eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gostyń › Zakup gorących pełnych obiadów dowożonych do szkół oraz wydawanych osobom niezaradnym życiowo.



Ogłoszenie z dnia 2010-02-10

Gostyń: Zakup gorących pełnych obiadów dowożonych do szkół oraz wydawanych osobom niezaradnym życiowo.
Numer ogłoszenia: 37202 - 2010; data zamieszczenia: 10.02.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Wrocławska 250, 63-800 Gostyń, woj. wielkopolskie, tel. 065 5720111, 5723911, faks 065 5723911.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup gorących pełnych obiadów dowożonych do szkół oraz wydawanych osobom niezaradnym życiowo..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: I. Zakres pierwszy. Przygotowanie, dostarczanie i wydanie gorących pełnych obiadów uczniom i innym osobom w szkołach : Szkoła Podstawowa w Goli Szkoła Podstawowa w Siemowie Szkoła podstawowa w Kunowie Szkoła Podstawowa w Daleszynie Szkoła Podstawowa w Sikorzynie Zespół Szkół Specjalnych w Brzeziu Gimnazjum Nr 1 w Gostyniu ul. Kościelna Zamówienie obejmuje:. I.1. Wyprodukowanie pełnego obiadu w dniu wydania, dostarczenie wraz z naczyniami do szkół oraz wydanie w godzinach ustalonych z przedstawicielem szkoły wskazanym pisemnie przez dyrektora placówki. I. 2. Przygotowanie i dostawa obiadów zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia składających się z : a/ zupy 300 ml; b/drugiego dania 330 g. w tym: -ziemniaki (kasza, ryż, makaron ) - 150 g. -danie mięsne - 80 g. -surówka lub jarzyny gotowane - 100 g. ( raz w tygodniu drugie danie z jajkiem lub rybą albo naleśniki, placki ziemniaczane czy też pierogi - 150 g.). c/kompot z produktów świeżych i wartościowych. Cztery razy w tygodniu ma być przygotowane danie mięsne, raz w tygodniu danie bezmięsne ( np. naleśniki, pierogi, placki itp.). Kaloryczność jednego obiadu powinna wynosić minimum 850 kalorii. I.3. Obiady będą dowożone do wymienionych szkół w następujących przybliżonych ilościach Szkoła Podstawowa w Goli około 9 obiadów dziennie Szkoła Podstawowa w Siemowie około 4 obiadów dziennie Szkoła podstawowa w Kunowie około 4 obiadów dziennie Szkoła Podstawowa w Daleszynie około 8 obiadów dziennie Szkoła Podstawowa w Sikorzynie około 4 obiadów dziennie Zespół Szkół Specjalnych w Brzeziu około 19 obiadów dziennie Gimnazjum Nr 1 w Gostyniu ul. Kościelna około 45 obiadów dziennie W/w ilości zostały oszacowane na podstawie ilości posiłków wydawanych w roku szkolnym 2008/2009 i mogą ulec zmianie. I.4. Wytyczne dotyczące dostawy: Wykonawca dostarcza tygodniowy jadłospis wraz z ceną posiłku według kalkulacji Wykonawca dostarcza i zabiera naczynia jednorazowe; Wykonawca dostarcza posiłki spełniającym wymogi pojazdem oraz przechowuje próbki posiłków do celów sanitarno- epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami podstawę drugiego dania powinna stanowić potrawa z produktów białkowych, np. z mięsa, ryb, podrobów, jaj, sera lub z tzw. potrawa półmięsna, złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych, albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (serem, jajami). W skład drugiego dania powinny również wchodzić dodatki mączne ( zwłaszcza w okresie jesienno -zimowym, gdyż zapotrzebowanie kaloryczne jest nieco większe ). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Wydawanie posiłków powinno odbywać się w godzinach od 10:30 do 13:30. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki bezwzględnie przestrzegając norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu, warunków produkcji, transportu i wydania oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania w czystości miejsca wykonywania i wydawania posiłków. Wykonawca zobowiązuje się do wydawania posiłku bezpośrednio do spożycia na miejscu, tylko w przypadkach nieobecności ucznia w szkole posiłek może być wydany na wynos. Wykonawca podawał będzie tygodniowy jadłospis do wiadomości uczniów i pedagoga w sposób zwyczajowo przyjęty w szkole i u Zamawiającego najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym obowiązuje. I.5. Wymagania zamawiającego dotyczące czasu świadczenia usługi. Czas dostarczania gorącego obiadu dla osób w wymienionych wyżej szkołach to przede wszystkim dni nauki w 2010 roku z możliwością dowożenia obiadów w pozostałe dni w roku 2010. II. Zakres drugi. Przygotowanie i wydanie we wskazanym przez oferenta lokalu gorących pełnych obiadów dla osób niezaradnych życiowo. II.1. Wymagania zamawiającego dotyczące lokalizacji punktu wydawania obiadów: Lokal powinien znajdować się na terenie miasta, wyłączając obrzeża Gostynia. Zamówienie obejmuje : II. 2. Wyprodukowanie pełnego obiadu w dniu wydania. II. 3. Przygotowanie obiadów zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia składających się z : a/ zupy 300 ml; b/drugiego dania 330 g. w tym: -ziemniaki (kasza, ryż, makaron ) - 150 g. -danie mięsne - 80 g. -surówka lub jarzyny gotowane - 100 g. ( raz w tygodniu drugie danie z jajkiem lub rybą albo naleśniki, placki ziemniaczane czy tez pierogi - 150 g.). c/kompot z produktów świeżych i wartościowych. Cztery razy w tygodniu ma być przygotowane danie mięsne, raz w tygodniu danie bezmięsne ( np. naleśniki, pierogi, placki itp.). Kaloryczność jednego obiadu powinna wynosić minimum 850 kalorii. II.4. Obiady będą wydawane w ilości 40 dziennie. W/w ilości zostały oszacowane na podstawie posiłków wydawanych w roku 2009 i mogą ulec zmianie. II. 5. Wytyczne dotyczące dostawy: dostawca dostarcza tygodniowy jadłospis wraz z ceną posiłku według kalkulacji dostawca przechowuje próbki posiłków do celów sanitarno - epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami podstawę drugiego dania powinna stanowić potrawa z produktów białkowych, np. z mięsa, ryb, podrobów, jaj, sera lub z tzw. Potrawa półmięsna, złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych, albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (serem, jajami). W skład drugiego dania powinny również wchodzić dodatki mączne ( zwłaszcza w okresie jesienno -zimowym, gdyż zapotrzebowanie kaloryczne jest nieco większe ). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Wydawanie posiłków powinno odbywać się w godzinach od 13:00 do 15:00. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki bezwzględnie przestrzegając norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu, warunków produkcji i wydania oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania w czystości miejsca wykonywania i wydawania posiłków. Wykonawca podawał będzie tygodniowy jadłospis do wiadomości klientów w miejscu wydawania posiłków w sposób zwyczajowo przyjęty i u Zamawiającego najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym obowiązuje. II.6.Wymagania zamawiającego dotyczące czasu świadczenia usługi. Wydawanie gorących obiadów codziennie z sobotą i niedzielą włącznie przez wszystkie miesiące obowiązywania umowy; W uzasadnionych przypadkach spowodowanych np. świętami i po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym gorący posiłek można zastąpić suchym prowiantem o wartości cenowej i odżywczej równoważnej cenie gorącego posiłku..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.02.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Bar U Franka, ul. Strzelecka 28, 63-800 Gostyń, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 315809,35 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 8,40

  • Oferta z najniższą ceną: 8,40 / Oferta z najwyższą ceną: 8,67

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. art.69 i 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    zakup goracych obiadów dowozonych do szkoł i wydawanym osobom niezaradnym życiowo sa to usługi powszechnie dostepne. wartosć szacunkowa nie przekracza kwot okreslonych na podstawie art.11 ust.8

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.