Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-09-12
Kraków: Zamówienie na dostawy mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Krakowie powyżej kwot okreslonych w art. 11 ust. 8 ustawy prawo zamówień publicznych - nr post. 10/D/Kw-Ż/13
Numer ogłoszenia: 370140 - 2013; data zamieszczenia: 12.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6345077, faks 012 6335354.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie na dostawy mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Krakowie powyżej kwot okreslonych w art. 11 ust. 8 ustawy prawo zamówień publicznych - nr post. 10/D/Kw-Ż/13.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I: Mięso i wędliny wołowe i wieprzowe. 1. Boczek wędzony - 300 kg 2. Karczek wieprzowy bez kości, świeży - 200 kg 3. Łopatka wieprzowa bez kości, świeża - 1 400 kg 4. Mięso mielone wieprzowe (bez przypraw), świeże - 5 500 kg 5. Mięso mielone wołowe (bez przypraw), świeże - 1 100 kg 6. Mięso wołowe gulaszowe, świeże - 2 000 kg 7. Schab wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg 8. Wątroba wieprzowa świeża - 1 000 kg 9. Kaszanka - 1 000 kg 10. Kiełbasa biała parzona - 300 kg 11. Kiełbasa golonkowa - 1 400 kg 12. Kiełbasa kanapkowa - 1 500 kg 13. Kiełbasa mortadela - 2 400 kg 14. Kiełbasa mortadela z pieczarkami - 2 000 kg 15. Kiełbasa parówkowa - 500 kg 16. Kiełbasa popularna - 800 kg 17. Kiełbasa szynkowa wołowa - 1 100 kg 18. Kiełbasa toruńska - 600 kg 19. Kiełbasa zielonogórska - 1 000 kg 20. Kiełbasa zwyczajna - 1 600 kg 21. Mielonka prasowana - 1 900 kg 22. Mielonka tyrolska wieprzowa - 1 600 kg 23. Parówki wieprzowe - 300 kg 24. Pasztetowa wieprzowa - 600 kg 25. Pasztet wieprzowy zapiekany - 1 500 kg 26. Pieczeń rzymska wieprzowa - 2 000 kg 27. Salceson wieprzowy - 1 500 kg 28. Serdelki wieprzowe - 800 kg Część II: Mięso i wędliny drobiowe. 1. Ćwiartka tylna z kurczaka, świeża - 2 000 kg 2. Filet z indyka, świeży - 600 kg 3. Filet z kurczaka, świeży - 700 kg 4. Kurczak świeży (tusza) - 900 kg 5. Mięso gulaszowe drobiowe, świeże - 1 600 kg 6. Mięso mielone drobiowe ( bez przypraw ), świeże - 1 100 kg 7. Wątróbka drobiowa, świeża - 600 kg 8. Żołądki drobiowe, świeże - 900 kg 9. Baleron drobiowy - 1 400 kg 10. Baton drobiowy - 1 000 kg 11. Kiełbasa krakowska drobiowa - 1 000 kg 12. Kiełbasa mortadela drobiowa - 1 100 kg 13. Kiełbasa parówkowa drobiowa - 700 kg 14. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 1 100 kg 15. Mielonka tyrolska drobiowa - 2 100 kg 16. Parówki drobiowe - 900 kg 17. Pieczeń rzymska drobiowa - 1 900 kg 18. Polędwica drobiowa - 600 kg 19. Szynka z indyka - 600 kg 2. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie lub normom zawartym w klasyfikacjach ujętych w ustawie z dnia 29.06.1995 r. o statystyce publicznej (Dz. U. z 2012 r. poz. 591). 3. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów dopuszcza się możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale pod warunkiem że produkowany przez niego produkt jest tożsamy w procesie produkcji, składu i grupy technologicznej z artykułem podanym w przedmiocie zamówienia. 4. Ilości szacunkowe mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy w zależności od stanu zaludnienia w jednostce..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Wymagania dotyczące wadium: Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium dla każdej z części zamówienia w wysokości: część I - 9 800 zł część II - 5 900 zł Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Wadium może być wniesione w formie określonej w art. 45 ust. 6 ustawy pzp. Wadium wnoszone w pieniądzu Wykonawca winien wpłacić przelewem na niżej podany numer rachunku bankowego Zamawiającego: Areszt Śledczy Kraków ul. Montelupich 7 31-155 Kraków Narodowy Bank Polski oddział okręgowy Kraków 92 1010 1270 0010 2313 9120 0000 W tytule przelewu należy wpisać: 10/D/Kw-Ż/13 oraz podać numer części zamówienia, za którą wpłacane jest wadium jak również nazwę firmy.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
ocena spełniania warunku metodą złożył - nie złożył: posiada uprawnienia do wykonywania działalności polegającej na produkcji, magazynowaniu lub sprzedaży produktów żywnościowych
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
ocena metodą złożył - nie złożył: w ciągu ostatnich 3 lat wykonali minimum 3 usługi dostawy mięsa i wędlin na minimalną kwotę 150 000,00 zł każda
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
ocena metoda złożył - nie złożył
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie, ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.10.2013 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie, ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso i wędliny wołowe i wieprzowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I: Mięso i wędliny wołowe i wieprzowe. 1. Boczek wędzony - 300 kg 2. Karczek wieprzowy bez kości, świeży - 200 kg 3. Łopatka wieprzowa bez kości, świeża - 1 400 kg 4. Mięso mielone wieprzowe (bez przypraw), świeże - 5 500 kg 5. Mięso mielone wołowe (bez przypraw), świeże - 1 100 kg 6. Mięso wołowe gulaszowe, świeże - 2 000 kg 7. Schab wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg 8. Wątroba wieprzowa świeża - 1 000 kg 9. Kaszanka - 1 000 kg 10. Kiełbasa biała parzona - 300 kg 11. Kiełbasa golonkowa - 1 400 kg 12. Kiełbasa kanapkowa - 1 500 kg 13. Kiełbasa mortadela - 2 400 kg 14. Kiełbasa mortadela z pieczarkami - 2 000 kg 15. Kiełbasa parówkowa - 500 kg 16. Kiełbasa popularna - 800 kg 17. Kiełbasa szynkowa wołowa - 1 100 kg 18. Kiełbasa toruńska - 600 kg 19. Kiełbasa zielonogórska - 1 000 kg 20. Kiełbasa zwyczajna - 1 600 kg 21. Mielonka prasowana - 1 900 kg 22. Mielonka tyrolska wieprzowa - 1 600 kg 23. Parówki wieprzowe - 300 kg 24. Pasztetowa wieprzowa - 600 kg 25. Pasztet wieprzowy zapiekany - 1 500 kg 26. Pieczeń rzymska wieprzowa - 2 000 kg 27. Salceson wieprzowy - 1 500 kg 28. Serdelki wieprzowe - 800 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mięso i wędliny drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II: Mięso i wędliny drobiowe. 1. Ćwiartka tylna z kurczaka, świeża - 2 000 kg 2. Filet z indyka, świeży - 600 kg 3. Filet z kurczaka, świeży - 700 kg 4. Kurczak świeży (tusza) - 900 kg 5. Mięso gulaszowe drobiowe, świeże - 1 600 kg 6. Mięso mielone drobiowe ( bez przypraw ), świeże - 1 100 kg 7. Wątróbka drobiowa, świeża - 600 kg 8. Żołądki drobiowe, świeże - 900 kg 9. Baleron drobiowy - 1 400 kg 10. Baton drobiowy - 1 000 kg 11. Kiełbasa krakowska drobiowa - 1 000 kg 12. Kiełbasa mortadela drobiowa - 1 100 kg 13. Kiełbasa parówkowa drobiowa - 700 kg 14. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 1 100 kg 15. Mielonka tyrolska drobiowa - 2 100 kg 16. Parówki drobiowe - 900 kg 17. Pieczeń rzymska drobiowa - 1 900 kg 18. Polędwica drobiowa - 600 kg 19. Szynka z indyka - 600 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Opracowanie dokumentacji projektowej dla budowy drogi technicznej przy ul. Księcia Józefa.
- Wyłonienie Wykonawcy w zakresie dostawy mebli laboratoryjnych dla Wydziału Chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego
- Remont 5 lokali mieszkalnych zasobu Gminy Miejskiej Kraków, w podziale na 5 części.
- Remont dachu płaskiego na budynku H-A1A2 AGH w Krakowie. DE-dzp.272-288/24.
- (DFP.271.93.2024.KSK) Dostawa produktów leczniczych oraz wyrobów medycznych.
- Usługi pralnicze
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 2 im. Księdza Jana Twardowskiego w Białymstoku ul. Bohaterów Monte Cassino 25, 15-873 Białystok
- Zakup i sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej im. Józefa Żurawia w Brzózie Królewskiej w II połowie 2024 roku z podziałem na części
- Sukcesywne dostawy artykułów ogólnospożywczych dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury.
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Ogólnokształcących w Brwinowie przy ul. Żwirowej 16 05-840 Brwinów
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka Pomocy Społecznej w Czechowicach-Dziedzicach
- "Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Domów Dziennego Pobytu Złota Jesień i Magda - Maria w Opolu "
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.