eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Oświęcim › Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 9 im. Orędowników Pokoju w Oświęcimiu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-02-07

Oświęcim: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 9 im. Orędowników Pokoju w Oświęcimiu
Numer ogłoszenia: 36968 - 2012; data zamieszczenia: 07.02.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa nr 9 , ul. Budowlanych, 32-600 Oświęcim, woj. małopolskie, tel. 33 8423123, 8443415, faks 33 8423123.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 9 im. Orędowników Pokoju w Oświęcimiu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 9 im. Orędowników Pokoju w Oświęcimiu w 2012 r. Część I zamówienia: Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część 1. Część II zamówienia: Dostawa warzyw i owoców świeżych oraz przetworzonych zgodnie z treścią formularza cenowego- załącznik nr 2/część 2. Część III zamówienia: Dostawa rożnych produktów spożywczych zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część 3. Część IV: Dostawa produktów mleczarskich, jaj oraz tłuszczu pochodzenia roślinnego i zwierzęcego zgodnie z treścią formularza cenowego- załącznik nr 2/ część 4. Część V: Dostawa warzyw i owoców mrożonych oraz ryb mrożonych zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część 5. Część VI: Dostawa mięsa drobiowego i podrobów drobiowych zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część 6. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na następujące części: Część I Mięso wieprzowe, wołowe i wędliny ( CPV 1500000-9 ), Część II warzywa i owoce świeże i przetworzone ( CPV 03200000-3, 15300000-1 ), Część III Różne produkty spożywcze ( CPV 15000000-8, 15600000-4, 15800000-6 ) Część IV Produkty mleczarskie, jaja, tłuszcze pochodzenia roślinnego i zwierzęcego ( CPV 15500000-3, 03142500-3, 15400000-2 ) część V Warzywa i owoce mrożone oraz ryby mrożone ( CPV 15221000-3, 15331170-9 ) Część VI mięso drobiowe i podroby drobiowe ( CPV 15100000-9 ) 3. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzach cenowych lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. 4. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: odpowiednie normy jakościowe lub atesty, odpowiednie oznakowanie tj. data minimalnej trwałości, termin przydatności do spożycia, odpowiedni sposób przewożenia towarów tj. zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu, warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia towaru jeśli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź jeśli będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. 5. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub 6 części zamówienia. w przypadku złożenia oferty na 6 części zamówienia należy podać cenę ofertową brutto oddzielnie dla każdej części zamówienia zgodnie z treścią formularza cenowego dla danej części. Zamawiający będzie porównywał i oceniał każdą część odrębnie..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 9.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Na podstawie art. 144 ustawy Prawo Zamówień Publicznych zakazuje się istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy za wyjątkiem przypadków: a) zmiana liczby żywionych dzieci b) zmiana stawki VAT na dostarczane artykuły żywnościowe

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp9oswiecim.republika.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa nr 9 im. orędowników Pokoju w Oświęcimiu ul. Budowlanych 68.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.02.2012 godzina 10:00, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 9 im. Orędowników Pokoju w Oświęcimiu - sekretariat szkoły Otwarcie ofert nastąpi 15.02.2012 o godz. 11.00.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa wieprzowego wołowego i wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część 1.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców świeżych oraz przetworzonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/ część 2.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa różnych produktów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich, jaj oraz tłuszczu pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część 4.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 03.14.25.00-3, 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców mrożonych, ryb mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zgodnie z treścią formularza ofertowego załącznik nr 2/część 5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.22.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa mięsa drobiowego i podrobów drobiowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zgodnie z treścią formularza cenowego - załącznik nr 2/część 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.