eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lubiewo › Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - owoce i warzywa przetworzone.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-02-18

Lubiewo: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - owoce i warzywa przetworzone.
Numer ogłoszenia: 36888 - 2015; data zamieszczenia: 18.02.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej , 144, 89-526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 33 412 25 wew. 306, faks 0-52 3341225 wew.316.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Służby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - owoce i warzywa przetworzone..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów stanowiących rodzaj - owoce i warzywa przetworzone. Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej Część I: Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość 1 Warzywa przetworzone 153 31000-7 kg 100 kg 300 kg 700 kg 300 kg 50 kg 50 kg 4000 kg 2000 kg 800 kg 5500 kg 1000 kg 3000 kg 5000 kg 1000 kg 100 kg 100 kg 100 kg 500 2 fasola przetworzona 153 31131-4 kg 600 kg 600 kg 1500 3 Groch przetworzony 153 31132-1 kg 700 kg 700 4 Kapusta przetworzona 153 31142-4 kg 7000 kg 700 5 Przetworzone owoce 153 32100-5 kg 700 kg 700 kg 200 kg 700 kg 200 kg 500 kg 800 kg 800 6 Skoncentrowany przecier pomidorowy 153 31427-6 kg 350 kg 700 7 Kukurydza słodka 153 31470-2 kg 900 kg 100 8 Oliwki przetworzone 153 31450-6 kg 200 kg 50 9 Grzyby przetworzone 153 31135-2 kg 500 Część II: Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość Cena netto Wartość netto Stawka VAT Wartość VAT Wartość brutto 1 Dżemy 153 32290-3 kg 700 kg 700 kg 100 kg 700 kg 700 kg 200 kg 200 kg 200 kg 200 2 Przetworzone owoce 153 32100-5 kg 100 kg 100 kg 700 3 Marmolady 153 32230-5 kg 700 Razem część II X X X X Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej Odział Zamiejscowy Zwartowo Część III: Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość 1 Warzywa przetworzone 153 31000-7 kg 30 kg 20 kg 5 kg 200 kg 40 kg 40 kg 200 kg 30 kg 15 kg 15 2 fasola przetworzona 15331131-4 kg 10 kg 10 3 Groch przetworzony 15331132-1 kg 10 4 Kapusta przetworzona 153 31142-4 kg 300 5 Przetworzone owoce 153 32100-5 kg 100 kg 100 kg 100 kg 10 kg 10 kg 100 kg 100 6 Skoncentrowany przecier pomidorowy 153 31427-6 kg 200 7 Kukurydza słodka 153 31470-2 kg 50 kg 10 8 Oliwki przetworzone 153 31450-6 kg 20 9 Oliwki przetworzone 153 31450-6 kg 20 9 Grzyby przetworzone 153 31135-2 kg 50 Razem część III X X Część IV: Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość 1 Dżemy 153 32290-3 kg 10 kg 10 kg 10 kg 10 kg 10 kg 5 kg 5 kg 5 kg 5 2 Przetwory owocowe 15332100-5 kg 5 3 Marmolady 153 32230-5 kg 50.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.21.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawcy zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. VI SIWZ oświadczeń i dokumentów wg. formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawcy zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. VI SIWZ oświadczeń i dokumentów wg. formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawcy zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. VI SIWZ oświadczeń i dokumentów wg. formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawcy zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. VI SIWZ oświadczeń i dokumentów wg. formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawcy zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. VI SIWZ oświadczeń i dokumentów wg. formuły spełnia - nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Okres związania cenami określonymi w ofercie wynosi 30 dni od daty podpisania umowy. Po tym okresie strony dopuszczają zmiany cen określonych w ofercie dostarczanych produktów, z zastrzeżeniem, iż zostaną spełnione łącznie następujące warunki: 1) wyłącznym powodem zmiany cen będzie zmiana kwartalnego wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanego przez Prezesa GUS w Monitorze Polskim po 30 dniach od podpisania umowy, 2) zmiana cen odpowiadać będzie, z uwzględnieniem pkt. 3 i 4 poniżej, zmianie wskaźnika, o którym mowa w pkt. 1 za ostatni kwartał, a jeżeli w poprzednim kwartale lub w poprzednich kwartałach ceny nie były zmieniane, sumie wskaźników kwartalnych od ostatniej zmiany cen lub od daty, w której upłynął termin związania ceną, 3) zmiana ceny danego produktu wynosić będzie co najmniej 1 grosz, 4) wysokość ceny zaokrągla się do pełnych groszy w ten sposób, że kwoty do 0,5 grosza pomija się, a kwoty powyżej 0,5 grosza zaokrągla się do góry.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www. sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej, Sucha 144 89-526 Lubiewo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.02.2015 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej, Sucha 144 89-526 Lubiewo - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa i owoce przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość 1 Warzywa przetworzone 153 31000-7 kg 100 kg 300 kg 700 kg 300 kg 50 kg 50 kg 4000 kg 2000 kg 800 kg 5500 kg 1000 kg 3000 kg 5000 kg 1000 kg 100 kg 100 kg 100 kg 500 2 fasola przetworzona 153 31131-4 kg 600 kg 600 kg 1500 3 Groch przetworzony 153 31132-1 kg 700 kg 700 4 Kapusta przetworzona 153 31142-4 kg 7000 kg 700 5 Przetworzone owoce 153 32100-5 kg 700 kg 700 kg 200 kg 700 kg 200 kg 500 kg 800 kg 800 6 Skoncentrowany przecier pomidorowy 153 31427-6 kg 350 kg 700 7 Kukurydza słodka 153 31470-2 kg 900 kg 100 8 Oliwki przetworzone 153 31450-6 kg 200 kg 50 9 Grzyby przetworzone 153 31135-2 kg 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dżemy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość Cena netto Wartość netto Stawka VAT Wartość VAT Wartość brutto 1 Dżemy 153 32290-3 kg 700 kg 700 kg 100 kg 700 kg 700 kg 200 kg 200 kg 200 kg 200 2 Przetworzone owoce 153 32100-5 kg 100 kg 100 kg 700 3 Marmolady 153 32230-5 kg 700.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa i owoce przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość 1 Warzywa przetworzone 153 31000-7 kg 30 kg 20 kg 5 kg 200 kg 40 kg 40 kg 200 kg 30 kg 15 kg 15 2 fasola przetworzona 15331131-4 kg 10 kg 10 3 Groch przetworzony 15331132-1 kg 10 4 Kapusta przetworzona 153 31142-4 kg 300 5 Przetworzone owoce 153 32100-5 kg 100 kg 100 kg 100 kg 10 kg 10 kg 100 kg 100 6 Skoncentrowany przecier pomidorowy 153 31427-6 kg 200 7 Kukurydza słodka 153 31470-2 kg 50 kg 10 8 Oliwki przetworzone 153 31450-6 kg 20 9 Oliwki przetworzone 153 31450-6 kg 20 9 Grzyby przetworzone 153 31135-2 kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dżemy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość 1 Dżemy 153 32290-3 kg 10 kg 10 kg 10 kg 10 kg 10 kg 5 kg 5 kg 5 kg 5 2 Przetwory owocowe 15332100-5 kg 5 3 Marmolady 153 32230-5 kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.