eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej Nr 215 im. Piotra Wysockiego ul. Kwatery Głównej 13; 04-294 Warszawa

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-11-15

Warszawa: Dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej Nr 215 im. Piotra Wysockiego ul. Kwatery Głównej 13; 04-294 Warszawa
Numer ogłoszenia: 368712 - 2010; data zamieszczenia: 15.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 215 , ul. Kwatery Głównej 13, 04-294 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6106779, faks 022 6106779.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp215.info

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła Podstawowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej Nr 215 im. Piotra Wysockiego ul. Kwatery Głównej 13; 04-294 Warszawa.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa n.w asortymentu: 1 JOGURT FINEZJA 115g szt 6000 2 JOGURT JOGOBELLA 125g szt 3000 3 JOGURT MONTE 55G szt 6000 4 JOGURT FANTAZJA DANON szt 800 5 JOGURT ZOT JOGOBELA 150G szt 1000 6 JOGURT DANON GRATKA szt 3000 7 JOGURT DANON OWOCOWY szt 1200 8 JOGURT POLSKIE SMAKI 130G BAKOMA szt 3000 9 SEREK BAKUŚ 100G szt 1600 10 JOGURT GRACJA 150G szt 1200 11 MASŁO STOŁOWE 200g szt 1500 12 MLEKO 3,2 UHT litr 2500 13 SER TWAROGOWY PÓŁTŁUSTY GARWOLIN kg 300 14 SER ŻÓŁTY GOUDA kg 100 15 SER FETA 270G op 100 16 ŚMIETANA DO ZUP I SOSÓW - 1 LITR litr 700 17 ŚMIETANA PIĄTNICA 400g 18% szt 3300 18 PRZYPRAWA W PŁYNIE MAGI 960G szt 10 19 PRZYPRAWA CURRY op 5 20 BARSZCZ BIAŁY 66 g op 900 21 BARSZCZ BIAŁY 1000g Nestle op 10 22 BAZYLIA PRYMAT 300 G op 4 23 CUKIER kg 1800 24 CZOSNEK GRANULAT KNOR 500g op 20 25 CZOSNEK 50G KAMIS szt 100 26 DELIKAT DO DROBIU 600g op 10 27 DELIKAT DO MIĘS 600g op 10 28 GALARETKA OWOCOWA WINIARY 75G op 200 29 KISIEL WINIARY MAŁY op 180 30 BUDYŃ WINIARY 45G op 200 31 OLEJ KUJAWSKI litr 1500 32 OLEJ SŁONECZNIKOWY litr 50 33 OLIWA Z OLIWEK litr 30 34 HERBATA LIPTON 100 SASZETKI szt 10 35 HERBATA SAGA 100 SASZETKI szt 50 36 PRZYPRAWA SZEFA KNOR 2000g op 10 37 KASZA GRYCZANA kg 200 38 KASZA JĘCZMIENNA 900g op 250 39 KASZA PĘCZAK 1000g op 100 40 KASZA MANNA 1000g kg 30 41 VEGETA 200g op 20 42 KUCHAREK kg 10 43 KWASEK CYTRYNOWY 20g op 400 44 LIŚCIE LAUROWE 100g op 30 45 MAJERANEK 20g op 100 46 MAJERANEK 250g op 10 47 MAKARON LUBELLA 500G op 1200 48 MAKARON ZACIERKI op 250 49 MAKARON KOKARDKI 3kg op 35 50 MAKARON RURKI PENE 3 kg op 30 51 MAKARON ŚWIDERKI 2KG op 20 52 MAKARON SPAGHETTI LUBELLA op 100 53 MĄKA SZYMANOWSKA kg 700 54 MĄKA ZIEMNIACZANA kg 30 55 OREGANO PRYMAT 250g op 4 56 PRZYPRAWA GYROS 1000G op 10 57 PAPRYKA MIELONA 800g op 10 58 PAPRYKA MIELONA 20g KAMIS op 200 59 PIEPRZ MIELONY 20g KAMIS op 600 60 PIEPRZ MIELONY 1000g op 10 61 PIEPRZ MIELONY ZIOŁOWY 600g Prymat op 5 62 PIEPRZ ZIARNO 800g op 5 63 ROSÓŁ WOŁOWY NESTLE 2200G op 3 64 ROSÓŁ O SMAKU WĘDZONKI 1KG op 3 65 ROSÓŁ DROBIOWY NESTLE 2,2KG op 3 66 ZUPA PIECZARKOWA 1000G WINIARY op 5 67 ZUPA PIECZARKOWA 66G WINIARY op 150 68 RYŻ kg 200 69 RYŻ PARABOLICZNY 5KG op 130 70 SMALEC 200G szt 50 71 SOS SOJOWY TAO-TAO szt 10 72 SOS DO SPAGHETTI 450G szt 300 73 SOS SŁODKO-KWAŚNY ŁOWICZ 450G szt 300 74 SOS BOROWIKOWY 1200g KNOR op 5 75 SOS MYŚLIWSKI 1100g KNOR op 5 76 SOS BOLONEZ1000g KNOR op 6 77 SOS SAŁATKOWY -MEKSYK. 0,5 kg op 5 78 SOS SAŁATKOWY - WŁOSKI 1kg op 3 79 SOS SAŁATKOWO -OGRODOWY 700g op 20 80 SOS SEROWO- BROKUŁOWY1000g op 10 81 SOS GRZYBOWY Knor 1kg op 4 82 DELIKAT DO RYB KNOR 600G op 4 83 SZCZAW KONSERWOWY 300G szt 400 84 SÓL kg 600 85 WARZYWKO kg 50 86 ZIELE ANGIELSKIE 20g op 300 87 PRZYPRAWA DO GRILA 1000G op 10 88 ZIOŁA PROWANSALSKIE 20g op 100 89 ANANASY 565G szt 100 90 BRZOSKWINIE 830G szt 100 91 GROSZEK 400g szt 100 92 KO NCENTRAT POMIDOROWY 410g pelagros szt 400 93 KUKURYDZA 400g szt 300 94 MAJONEZ 3000g szt 10 95 MAJONEZ 700 szt 400 96 OGÓREK KONSERWOWY 920G szt 200 97 PAPRYKA KONSERWOWA 2,5 kg szt 10 98 CHRZAN 270G szt 40 99 SOK PAOLA 540G szt 20 100 WAFEL GRZEŚ W CZEKOLADZIE 39g szt 2500 101 BATON JOGURT-POZIOMKA 25g szt 1500 102 HERBATNIKI BE-BE 16g szt 1500 103 PRINCE-POLO 20G szt 2000 104 KINDER BUENO szt 1000 105 BATON MUSLI SMAKO 25G szt 2500 106 CZEKOLADA MLECZNA 100g szt 800 107 DZEM ANANASOWY 900G szt 20 108 DZEM BRZOSKWINIOWY 1150G szt 20 109 NUTELLA 700 szt 100 110 PŁATKI MLEKOŁAKI CZEKOLADOWE 500G szt 100 111 PŁATKI KUKURYDZIANE 500G szt 130 112 PŁATKI KUKURYDZIANE 1000G szt 50 113 DZEM TRUSKAWKOWY 1150G szt 20 114 DZEM OWOCOWY WIŚNIA 1150G szt 20 115 WAFEK HORALKI 50G szt 4000 116 WIÓRKI KOKOSOWE 200G szt 100 117 SEZAM 500g szt 30 118 KAKAO PUCHATEK 300G szt 50 119 RODZYNKI 200G op 100 120 JAJA szt 12000 Uwaga! Zamawiający dopuszcza dostawę produktu równoważnego. W przypadku zaoferowania takiego produktu Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty, w celu dokonania przez Zamawiającego oceny równoważności, próbkę towaru (równoważnego).

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • a)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) Wykonawca musi posiadać zaświadczenie wystawione przez Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (WIJHARS) lub kartę zgłoszenia poświadczoną przez WIJHARS potwierdzające, że prowadzona przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi została zgłoszona właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych;

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Składając ofertę w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego na dostawę artykułów spożywczych wykonawca składa oświadczenie że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Składając ofertę w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego na dostawę artykułów spożywczych wykonawca składa oświadczenie że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Składając ofertę w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego na dostawę artykułów spożywczych wykonawca składa oświadczenie że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Składając ofertę w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego na dostawę artykułów spożywczych wykonawca składa oświadczenie że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia


III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    Zaświadczenie wystawione przez WIJHARS lub karta zgłoszenia poświadczona przez WIJHARS potwierdzające, ze prowadzona przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi została zgłoszona właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (podstawa prawna: art. 12 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r. - Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.).

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp215.info
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa Nr 215 im. Piotra Wysockiego ul. Kwatery Głównej 13; 04-294 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.11.2010 godzina 11:30, miejsce: Szkoła Podstawowa Nr 215 im. Piotra Wysockiego ul. Kwatery Głównej 13; 04-294 Warszawa Gabinet Dyrektora szkoły.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.