eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Przygotowanie i przeprowadzenie działań polegających na promocji polskiej żywności i dorobku kulinarnego podczas spotkania wigilijnego organizowanego w Stałym Przedstawicielstwie RP w Brukseli w dniu 13 grudnia 2010 r.



Ogłoszenie z dnia 2010-12-20

Warszawa: Przygotowanie i przeprowadzenie działań polegających na promocji polskiej żywności i dorobku kulinarnego podczas spotkania wigilijnego organizowanego w Stałym Przedstawicielstwie RP w Brukseli w dniu 13 grudnia 2010 r.
Numer ogłoszenia: 364941 - 2010; data zamieszczenia: 20.12.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Rynku Rolnego, ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6617347, faks 022 6617535.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Administracja rządowa centralna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i przeprowadzenie działań polegających na promocji polskiej żywności i dorobku kulinarnego podczas spotkania wigilijnego organizowanego w Stałym Przedstawicielstwie RP w Brukseli w dniu 13 grudnia 2010 r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie działań polegających na promocji polskiej żywności i dorobku kulinarnego podczas spotkania wigilijnego organizowanego w Stałym Przedstawicielstwie RP w Brukseli w dniu 13 grudnia 2010 r. W ramach zadania zrealizowane będą następujące działania: a. zaopatrzenie w produkty spożywcze konieczne dla obsługi cateringowej zaproszonych gości, z uwzględnieniem transportu produktów i materiałów promocyjnych ARR maksymalnie do 150 kg do miejsca organizacji przyjęcia, b. obsługa cateringowa (kucharska i kelnerska) wykorzystująca powyższe produkty. GRUPA DOCELOWA Działania skierowane będą do grupy zaproszonej przez Zamawiającego, Ambasadora oraz Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, tj.do : -przedstawicieli administracji publicznej i stałych przedstawicielstw państw członkowskich UE -pracowników wydziałów rolnych innych krajów członkowskich UE, -przedstawicieli Komisji Europejskiej, Parlamentu Europejskiego i Sekretariatu Generalnego Rady Europy, -przedstawicieli mediów, -przedstawicieli Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Prezesa Agencji Rynku Rolnego. Spotkanie zostanie zorganizowane w formie przyjęcia stojącego z oprawą muzyczną w postaci kolęd polskich i pastorałek (odtwarzanie z płyt CD). Szacuje się, że w spotkaniu będzie uczestniczyć ok. 500 osób. REALIZACJA ZADANIA Przeprowadzenie promocji polskiej żywności i dorobku kulinarnego nastąpi 13 grudnia 2010r. w godz. 19:00 - 23:00 na terenie Stałego Przedstawicielstwa Rzeczpospolitej Polskiej w Brukseli wg następującego harmonogramu: 19:00 - 19:30 - przybycie zaproszonych gości 19:45 - uroczyste powitanie gości oraz przemówienia Ambasadora, Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi i Prezesa ARR 20:15 - degustacja tradycyjnych polskich potraw wigilijnych 23:00 - zakończenie przyjęcia Wykonawca podczas spotkania zapewnia posiłek w formie szwedzkiego bufetu z daniami wigilijnymi wg menu zatwierdzonego przez Zamawiającego. Do przygotowania i obsługi cateringowej Wykonawca zobowiązany jest zapewnić: -niezbędną liczbę wykwalifikowanego personelu; -sprzęt i wyposażenie niezbędne do przygotowania i zaserwowania przygotowanych dań; -dekorację świąteczną sal i stołów (udostępnionych przez Stałe Przedstawicielstwo RP w Brukseli); -niezbędną ilość produktów, które zostaną wykorzystane do przygotowania planowanych dań; -dania wg menu zatwierdzonego przez Zamawiającego w ilości odpowiedniej do liczby przewidywanych gości; -napoje zimne (woda, soki), napoje gorące oraz alkohole w asortymencie uzgodnionym z Zamawiającym i w ilości odpowiedniej do liczby przewidywanych gości; Zaproponowane menu musi opierać się głównie na polskiej żywności. Serwowane dania powinny prezentować dorobek kulinarny i tradycję polskich dań regionalnych związanych z okresem świąt Bożego Narodzenia. Propozycja menu: Zakąski z zimnych bufetów: 4 różne sałatki warzywne Ryby wędzone z mórz i jezior Galantyny z ryb Ryby w galarecie (karp, sandacz) Ryba po grecku Rolady warzywno-rybne Dodatki marynowane i z zalewy (ogórki, grzyby, oliwki, papryka, cebula, śliwki itp.) Śledzie i inne ryby w zalewie, marynowane Musy, sosy (żurawinowy, chrzanowy, ćwikłowy) Pieczywo różne (białe, ciemne - chleby, bułki) Dania gorące serwowane z bemarów: Warzywa gotowane(mi. in. ziemniaki z wody), grilowane, panierowane Pierogi różne (z kapustą i grzybami, z serem, soczewicą itp.) Ryby smażone Kulebiak rybny Zupy (barszcz z pasztecikami/krokiecikami, grzybowa) Kapusta z grzybami Karp po żydowsku Desery: Kutia Makowiec Serniki Sękacz podlaski Sztrucla Pierniczki(do wręczania gościom) Napoje: Kompot z suszu śliwkowego itp. Woda 0,2 l - osoba Soki ( jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) 0,5 l -osoba Kawa-herbata Wino białe 100 ml - osoba Wino czerwone 100 ml - osoba Wódka czysta Wyborowa 100 ml - osoba Żubrówka 50 ml - osoba Piwo krajowe Amber 100 ml.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.31.10.00 - Restauracyjne usługi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.12.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Janex, Sławomir i Elżbieta Wiesiak Sp. J., ul. Wagonowa 11, 02-223 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 100000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 75225,00

  • Oferta z najniższą ceną: 75225,00 / Oferta z najwyższą ceną: 89600,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie .

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.