eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sosnowiec › Usługa dostaw żywnościowych z grupy 158 - różne produkty spożywcze

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-09-09

Sosnowiec: Usługa dostaw żywnościowych z grupy 158 - różne produkty spożywcze
Numer ogłoszenia: 364556 - 2013; data zamieszczenia: 09.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Radocha 25, 41-200 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 032 2925501, faks 032 2924877.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa dostaw żywnościowych z grupy 158 - różne produkty spożywcze.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1 1.Cukier Kg 9500 2.Dżem Kg 1200 3.Fasola JAŚ sredni Kg 1500 4.Fasolka konserwowa Kg 300 5. Groch łuszczony Kg 1500 6.Groszek konserwowy Kg 450 7.Koncentrat pomidorowy 30% Kg 800 8.Marmolada Kg 1200 9.Miód sztuczny Kg 900 10.Musztarda sarepska Kg 400 11.Ocet 10%-spirytusowy L 200 12.Szczaw konserwowy Kg 300 13.Soja - krajanka Kg 200 14. Soja - granulat Kg 300 15. Kotlet sojowy Kg 450 16.Dżem truskawkowy Kg 200 17.Herbata granulowana Kg 300 Grupa 2 1.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa ( kostka 250g) KG 8000 2.Margaryna mleczna KG 1200 3. Olej L 1600 4.śmietana 30 % ( kartonik 0,5 litra ) L 750 5.Serek kanapkowy- 150g o zawartości tłuszczu min. 3,5% KG 800 6.ser topiony (100 g)- dopuszcza się wyrób seropodobny KG 450 7.serek homogenizowany (150g) KG 1500 8.Mleko w proszku opakowanie 20-25 kg Kg 1000 9.Twaróg półtłusty (250 g) Kg 1600 Grupa 3 1.Konserwa Turystyczna (300g) z otwieraczem KG 800 2.konserwa Tyrolska (300g) z otwieraczem KG 800 3.pasztet drobiowy 130g opak. Aluminiowe z otwieraczem KG 800 4.pasztet mazowiecki (360g) z otwieraczem KG 800 5.przysmak śniadaniowy 300g z otwieraczem KG 800 Grupa 4 1.Cynamon KG 20 2. Czosnek mielony KG 40 3.Przyprawa do zup w proszku KG 200 4.Liść laurowy KG 15 5. Majeranek KG 15 6.Papryka mielona ostra KG 30 7. Sos pieczeniowy w proszku KG 200 8.Ziele angielskie KG 25 9.Sól jadalna KG 2500 10. Przyprawa w płynie do zup KG 1300 11.Zupa pieczarkowa w proszku KG 300 12.Pieprz mielony czarny KG 70 13.Rosół w proszku KG 600 14.Żurek KG 300 Grupa 5 1.Mąka pszenna poznańska KG 2500 2. Ryż biały długoziarnisty KG 3000 3.Mąka ziemniaczana KG 250 4.Kasza jęczmienna KG 3000 5.Kasza manna KG 1400 6.Płatki owsiane KG 800 7. Makaron - świder, nitka, łazanka KG 4000 Grupa 6 1.Jaja kurze klasy L SZT. 55000 Grupa 7 1.Burger rybny panierowany KG 750 2. Śledź mrożony płaty KG 900 3.Śledź solony Matyjas KG 450 4. Ryba mrożona Mintaj tusza KG 900 Grupa 8 1.Paprykarz szczeciński konserwa 330 g z otwieraczem KG 950 2.Szprot w sosie pomidorowym konserwa 330 g z otwieraczem KG 650 3.Sałatka z makreli konserwa 330 g z otwieraczem KG 950 Grupa 9 1.Woda mineralna - 1,5 L 4500 Grupa 10 1. Leczo Pieczarkowe ( 3 - 13 kg)tylko w puszce metalowej Kg 1300.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy (o niekaralności dot. osób fizycznych, osób wchodzących w skład zarządu, wspólników itd), wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. A.4) Dokumenty dodatkowe: - formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 SIWZ - oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 2 - Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 pkt. 1 - 9 - zaakceptowany przez Wykonawcę wzór umowy stanowiący załącznik nr 3 formularz cenowy - załącznik nr 4 Oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej - załącznik nr 5

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. - Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, - Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. - Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. - Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

A.4) Dokumenty dodatkowe: - formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 SIWZ - oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 2 - Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 pkt. 1 - 9 - zaakceptowany przez Wykonawcę wzór umowy stanowiący załącznik nr 3 formularz cenowy - załącznik nr 4 Oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej - załącznik nr 5

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.sw.gov.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.09.2013 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy ul. Radocha 25 41-200 Sosnowiec.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cukier Kg 9500 2.Dżem Kg 1200 3.Fasola JAŚ sredni Kg 1500 4.Fasolka konserwowa Kg 300 5. Groch łuszczony Kg 1500 6.Groszek konserwowy Kg 450 7.Koncentrat pomidorowy 30% Kg 800 8.Marmolada Kg 1200 9.Miód sztuczny Kg 900 10.Musztarda sarepska Kg 400 11.Ocet 10%-spirytusowy L 200 12.Szczaw konserwowy Kg 300 13.Soja - krajanka Kg 200 14. Soja - granulat Kg 300 15. Kotlet sojowy Kg 450 16.Dżem truskawkowy Kg 200 17.Herbata granulowana Kg 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa ( kostka 250g) KG 8000 2.Margaryna mleczna KG 1200 3. Olej L 1600 4.śmietana 30 % ( kartonik 0,5 litra ) L 750 5.Serek kanapkowy- 150g o zawartości tłuszczu min. 3,5% KG 800 6.ser topiony (100 g)- dopuszcza się wyrób seropodobny KG 450 7.serek homogenizowany (150g) KG 1500 8.Mleko w proszku opakowanie 20-25 kg Kg 1000 9.Twaróg półtłusty (250 g) Kg 1600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Konserwa Turystyczna (300g) z otwieraczem KG 800 2.konserwa Tyrolska (300g) z otwieraczem KG 800 3.pasztet drobiowy 130g opak. Aluminiowe z otwieraczem KG 800 4.pasztet mazowiecki (360g) z otwieraczem KG 800 5.przysmak śniadaniowy 300g z otwieraczem KG 800.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cynamon KG 20 2. Czosnek mielony KG 40 3.Przyprawa do zup w proszku KG 200 4.Liść laurowy KG 15 5. Majeranek KG 15 6.Papryka mielona ostra KG 30 7. Sos pieczeniowy w proszku KG 200 8.Ziele angielskie KG 25 9.Sól jadalna KG 2500 10. Przyprawa w płynie do zup KG 1300 11.Zupa pieczarkowa w proszku KG 300 12.Pieprz mielony czarny KG 70 13.Rosół w proszku KG 600 14.Żurek KG 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Grupa 5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Mąka pszenna poznańska KG 2500 2. Ryż biały długoziarnisty KG 3000 3.Mąka ziemniaczana KG 250 4.Kasza jęczmienna KG 3000 5.Kasza manna KG 1400 6.Płatki owsiane KG 800 7. Makaron - świder, nitka, łazanka KG 4000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Grupa 6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Jaja kurze klasy L SZT. 55000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Grupa 7.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Burger rybny panierowany KG 750 2. Śledź mrożony płaty KG 900 3.Śledź solony Matyjas KG 450 4. Ryba mrożona Mintaj tusza KG 900.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Grupa 8.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Paprykarz szczeciński konserwa 330 g z otwieraczem KG 950 2.Szprot w sosie pomidorowym konserwa 330 g z otwieraczem KG 650 3.Sałatka z makreli konserwa 330 g z otwieraczem KG 950.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Grupa 9.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Woda mineralna - 1,5 L 4500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Grupa 10.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Leczo Pieczarkowe ( 3 - 13 kg)tylko w puszce metalowej Kg 1300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.