eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczy zwierzęcych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-11-04

Olsztyn: Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczy zwierzęcych
Numer ogłoszenia: 364124 - 2014; data zamieszczenia: 04.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 3674 , ul. Saperska 1, 10-073 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 5422815; 5423866; 5423856, faks 89 5422815.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.22wog.wp.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Skarb Państwa- Jednostka Wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczy zwierzęcych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczy zwierzęcych zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, do garnizonu Olsztyn, Lidzbark Warmiński i Lipowiec powiat Szczytno, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 6 SIWZ w następującym asortymencie i ilościach: Antrykot wołowy b/k kręg- 330 kg, Wołowina zrazowa b/k- 440 kg, Karkówka wieprzowa b/k- 650 kg, Łopatka wieprzowa b/k- 600 kg, Schab wieprzowy b/k- 900 kg, Żeberka wieprzowe- 330 kg, Szynka wieprzowa b/k- 430 kg, Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne-350 kg, Wątroba wieprzowa- 70 kg, Pasztetowa- 140 kg, Salceson włoski- 80 kg. Salceson ozorkowy - 80 kg, Kaszanka z kaszy gryczanej- 80 kg, Kiełbasa szynkowa wołowa specjalna- 45 kg, Kiełbasa myśliwska- 190 kg, Kiełbasa jałowcowa- 160 kg, Kiełbasa parówkowa specjalna- 190 kg, Parówki specjalne- 230 kg, Mortadela specjalna- 130 kg, Kiełbasa biała parzona specjalna- 360 kg, Kiełbasa podlaska specjalna- 140 kg, Kiełbasa wojskowa specjalna- 160 kg, , Kiełbasa śląska specjalna - 240 kg, Kiełbasa toruńska specjalna- 310 kg, Kiełbasa zwyczajna specjalna- 430 kg, Kiełbasa krakowska parzona specjalna- 150 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna- 170 kg, Kiełbasa krakowska sucha- 150 kg, Kiełbasa żywiecka- 190 kg, Kabanosy- 180 kg, Baleron- 180 kg, Polędwica wędzona wieprzowa- 100 kg, Szynka wieprzowa wędzona- 100 kg, Szynka wieprzowa gotowana- 120 kg, Szynka wieprzowa mielona- 60 kg, Szynka wieprzowa konserwowa- 140 kg, Boczek wędzony parzony b/k- 380 kg, Golonka wieprzowa- 100 kg, Ogonówka- 20 kg, Smalec wieprzowy- 230 kg, Słonina - 45 kg.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia oraz dokumentów: aktualnej decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub aktualnej decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.), - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wydane na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień (dotyczy podmiotów, o których mowa w art. 63 ust. 2 przywołanej ustawy )

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    1.W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom zamawiającego, należy złożyć: 1.1. certyfikat systemu HACCP wystawiony przez niezależną , akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub 1.2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP - Podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) lub 1.3. protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymanie systemu HACCP na postawie art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. 2.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), Wykonawca przedstawi dokumenty o których mowa powyżej wydane dla podmiotów będących producentem zaoferowanych środków spożywczych będących przedmiotem zamówienia

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Zmiany postanowień umowy mogą być dokonane przy wystąpieniu następujących uwarunkowań w zakresie: 1)Zmiany stawki VAT w przypadku ich urzędowej zmiany; 2)Zmiany ilości, częstotliwości dostaw do Odbiorców w przypadku: a)zastosowania sytuacji określonych w § 4 ust. 2, b)konieczności dostosowania do aktualnych potrzeb Odbiorców limitów asortymentowych, spowodowanych zmianą ilości osób żywionych, przekroczeniem limitu środka spożywczego u jednego Odbiorcy a nie wykorzystaniem limitu u innego Odbiorcy poprzez dokonywanie korekt ilościowych w limitach tego samego Odbiorcy lub w limitach tego samego produktu pomiędzy poszczególnymi Odbiorcami. Zmiany nie mogą spowodować przekroczenia ogólnej ilości środków spożywczych objętych umową oraz całkowitej wartości umowy określonej w § 2 ust. 1. W przypadku różnych cen środków spożywczych dla poszczególnych Odbiorców ceną obowiązującą będzie cena części, do której dokonano przesunięcia limitu. 3)Wstrzymanie dostaw, z powodu braku produktu na rynku krajowym. 2.Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.22wog.wp.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: JW 3674 Olsztyn, 10-073 Olsztyn ul. Saperska 1.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.11.2014 godzina 09:00, miejsce: JW 3674 Olsztyn, ul. Saperska 1, w kancelarii jawnej, bud. nr 1, pok. 18, w dni robocze od. 7.30-14.30. Nie dopuszcza się składania ofert na biurze przepustek lub u oficera dyżurnego.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczy zwierzęcych do garnizonu Olsztyn , ul. Saperska 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczy zwierzęcych do garnizonu Olsztyn , ul. Saperska 1 w następującym asortymencie i ilościach:Antrykot wołowy b/k kręg- 100 kg, Wołowina zrazowa b/k- 60 kg, Karkówka wieprzowa b/k- 250 kg, Łopatka wieprzowa b/k- 150 kg, Schab wieprzowy b/k- 300 kg, Żeberka wieprzowe- 80 kg, Szynka wieprzowa b/k- 150 kg, Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne -150 kg, Wątroba wieprzowa - 10 kg, Pasztetowa - 20 kg, Salceson włoski- 10 kg. Salceson ozorkowy - 10 kg, Kaszanka z kaszy gryczanej- 10 kg, Kiełbasa szynkowa wołowa specjalna- 5 kg, Kiełbasa myśliwska- 30 kg, Kiełbasa jałowcowa- 30 kg, Kiełbasa parówkowa specjalna- 20 kg, Parówki specjalne- 80 kg, Mortadela specjalna- 30 kg, Kiełbasa biała parzona specjalna- 50 kg, Kiełbasa podlaska specjalna- 30 kg, Kiełbasa wojskowa specjalna- 50 kg, , Kiełbasa śląska specjalna - 100 kg, Kiełbasa toruńska specjalna- 50 kg, Kiełbasa zwyczajna specjalna- 120 kg, Kiełbasa krakowska parzona specjalna- 50 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna- 60 kg, Kiełbasa krakowska sucha- 30 kg, Kiełbasa żywiecka- 60 kg, Kabanosy- 20 kg, Baleron- 50 kg, Polędwica wędzona wieprzowa- 30 kg, Szynka wieprzowa wędzona- 30 kg, Szynka wieprzowa gotowana- 30 kg, Szynka wieprzowa mielona- 20 kg, Szynka wieprzowa konserwowa- 30 kg, Boczek wędzony parzony b/k- 100 kg, Golonka wieprzowa- 20 kg, Ogonówka- 20 kg, Smalec wieprzowy- 80 kg, Słonina - 15 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczy zwierzęcych do garnizonu Lidzbark Warmiński , ul. Ornecka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczy zwierzęcych do garnizonu Lidzbark Warmiński , ul. Ornecka, w następującym asortymencie i ilościach: Antrykot wołowy b/k kręg- 200 kg, Wołowina zrazowa b/k- 300 kg, Karkówka wieprzowa b/k- 300 kg, Łopatka wieprzowa b/k- 350 kg, Schab wieprzowy b/k- 500 kg, Żeberka wieprzowe- 150 kg, Szynka wieprzowa b/k- 200 kg, Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne-150 kg, Wątroba wieprzowa- 50 kg, Pasztetowa- 100 kg, Salceson włoski- 50 kg. Salceson ozorkowy - 50 kg, Kaszanka z kaszy gryczanej- 50 kg, Kiełbasa myśliwska- 80 kg, Kiełbasa jałowcowa- 80 kg, Kiełbasa parówkowa specjalna- 120 kg, Parówki specjalne- 100 kg, Mortadela specjalna- 60 kg, Kiełbasa biała parzona specjalna- 250 kg, Kiełbasa podlaska specjalna- 50 kg, Kiełbasa wojskowa specjalna- 50 kg, , Kiełbasa śląska specjalna - 80 kg, Kiełbasa toruńska specjalna- 200 kg, Kiełbasa zwyczajna specjalna- 250 kg, Kiełbasa krakowska parzona specjalna- 40 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna- 50 kg, Kiełbasa krakowska sucha- 70 kg, Kiełbasa żywiecka- 70 kg, Kabanosy- 100 kg, Baleron- 70 kg, Polędwica wędzona wieprzowa- 70 kg, Szynka wieprzowa wędzona- 30 kg, Szynka wieprzowa gotowana- 50 kg, Szynka wieprzowa konserwowa- 70 kg, Boczek wędzony parzony b/k- 200 kg, Golonka wieprzowa- 40 kg, Smalec wieprzowy- 100 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczy zwierzęcych do garnizonu Lipowiec, 12-100 Szczytno..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczy zwierzęcych do garnizonu Lipowiec, 12-100 Szczytno w następującym asortymencie i ilościach:Antrykot wołowy b/k kręg- 30 kg, Wołowina zrazowa b/k- 80 kg, Karkówka wieprzowa b/k- 100 kg, Łopatka wieprzowa b/k- 100 kg, Schab wieprzowy b/k- 100 kg, Żeberka wieprzowe- 100 kg, Szynka wieprzowa b/k- 80 kg, Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne-50 kg, Wątroba wieprzowa- 10 kg, Pasztetowa- 20 kg, Salceson włoski- 20 kg. Salceson ozorkowy - 20 kg, Kaszanka z kaszy gryczanej- 20 kg, Kiełbasa szynkowa wołowa specjalna- 40 kg, Kiełbasa myśliwska- 80 kg, Kiełbasa jałowcowa- 50 kg, Kiełbasa parówkowa specjalna- 50 kg, Parówki specjalne- 50 kg, Mortadela specjalna- 40 kg, Kiełbasa biała parzona specjalna- 60 kg, Kiełbasa podlaska specjalna- 60 kg, Kiełbasa wojskowa specjalna- 60 kg, , Kiełbasa śląska specjalna - 60 kg, Kiełbasa toruńska specjalna- 60 kg, Kiełbasa zwyczajna specjalna- 60 kg, Kiełbasa krakowska parzona specjalna- 60 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna- 60 kg, Kiełbasa krakowska sucha- 50 kg, Kiełbasa żywiecka- 60 kg, Kabanosy- 60 kg, Baleron- 60 kg, Szynka wieprzowa wędzona- 40 kg, Szynka wieprzowa gotowana- 40 kg, Szynka wieprzowa mielona- 40 kg, Szynka wieprzowa konserwowa- 40 kg, Boczek wędzony parzony b/k- 80 kg, Golonka wieprzowa- 40 kg, Smalec wieprzowy- 50 kg, Słonina - 30 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.