eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łącko › Przygotowywanie oraz dostarczanie gotowych kanapek wraz z herbatą oraz dostarczenie dwudaniowych posiłków dla uczniów z terenu Gminy Łącko w ramach realizacji programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania na rok 2013.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-09-03

Łącko: Przygotowywanie oraz dostarczanie gotowych kanapek wraz z herbatą oraz dostarczenie dwudaniowych posiłków dla uczniów z terenu Gminy Łącko w ramach realizacji programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania na rok 2013.
Numer ogłoszenia: 356298 - 2013; data zamieszczenia: 03.09.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 307110 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej w Łącku, Łącko 445, 33-390 Łącko, woj. małopolskie, tel. 18 444 60 82, faks 18 414 07 43.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie oraz dostarczanie gotowych kanapek wraz z herbatą oraz dostarczenie dwudaniowych posiłków dla uczniów z terenu Gminy Łącko w ramach realizacji programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania na rok 2013..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Przygotowywanie oraz dostarczanie gotowych kanapek wraz z herbatą oraz dostarczenie dwudaniowych posiłków dla uczniów z terenu Gminy Łącko w ramach realizacji programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania na rok 2013 . Zamówienie dzieli się na zadania A i B opisane poniżej. Oferty należy składać na każde zadanie odrębnie. Każdy z Wykonawców może składać ofertę na każde z zadań. ZADANIE A. Dostarczanie pełnego obiadu (I i II danie) dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Kadczy. Szacunkowa liczba uczniów objętych dożywianiem w trakcie trwania zamówienia -8 osób. Charakterystyka zadania: 1. Pełen obiad dwudaniowy w postaci : zupa - 250 ml, ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza) - 200 gram, mięso - 100 gram, surówka - 150 gram, kompot - 200 ml. 2. Wykonawca będzie dostarczał posiłki do szkoły własnym transportem w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 3. Odbiór posiłków odbywał się będzie w godzinach umówionych z Dyrektorami Szkół. Codziennie do godziny uzgodnionej z Dyrektorem Szkoły, wykonawca powiadamiany będzie przez upoważnionego pracownika szkoły o ilości dzieci objętych dożywianiem, obecnych w danym dniu w szkole. 4. Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. 5. Wykonawca biorący udział w niniejszym przetargu powinien zaoferować taką cenę, która będzie zawierała w sobie wszystkie nośniki kosztów, w tym również koszty transportu. 6.Posiłki muszą posiadać wymagalną przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z przepisami i wymogami sztuki kulinarnej dla żywienia zbiorowego. Zamawiający wymaga aby surowcowy uśredniony tzw. wsad do kotła umożliwiający wyprodukowanie gorącego posiłku o charakterze obiadu dwudaniowego z uwzględnieniem niniejszej specyfikacji nie będzie niższy niż 3,00 zł brutto licząc w cenach hurtowych. Zamawiający zastrzega sobie aby mięso nie podawane było w dni postne. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. 7.Jadłospis będzie układany przez wykonawcę na okres jednego tygodnia do przodu i dostarczany Dyrektorowi szkoły. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektora szkoły będą brane pod uwagę przez wykonawcę. 8.Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorem szkoły lub osobą przez niego do tego upoważnioną, Kierownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej w Łącku lub pracownikiem OPS Łącko odpowiedzialnym za realizację dożywiania. 9.Wykonawca musi posiadać zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej oraz na transport posiłków. 10. Zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany. Zmiana ilości zarówno na + jak i na - nie będzie powodować zmiany ceny ani zmiany warunków umowy. 11. Dostarczanie posiłków w okresie od 16.09.2013 r do 20.12.2013 r. z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od nauki w szkole i przerw w nauce w szkole-planowane 68 dni nauki szkolnej. 12. Faktury za dostarczone posiłki wystawiane będą w okresach miesięcznych po wykonaniu usługi i przekazywane do Ośrodka Pomocy Społecznej w Łącku wraz z listami obecności dzieci, które były objęte dożywianiem, potwierdzonymi przez Dyrektorów Szkół do 3 dnia następnego miesiąca, którego dotyczą, za wyjątkiem miesiąca grudzień 2013 roku, w którym Wykonawca dostarczy do OPS Łącko fakturę wraz z listami obecności uczniów do 27.12.2013 roku. 13.Wartość kaloryczna posiłku nie może być niższa niż 1000 kcal. ZADANIE B. Posiłek w formie gotowych kanapek wraz z herbatą. Charakterystyka zadania: Palcówka Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem Szkoła Podstawowa w Maszkowicach 58 Szkoła Podstawowa w Kicznii 37 Szkoła Podstawowa w Zarzeczu 21 Szkoła Podstawowa w Zabrzeży 26 Szkoła Podstawowa w Szczereżu 17 Szkoła Podstawowa w Obidzy 34 Szkoła Podstawowa w Czarnym Potoku 6 Razem: 199 1. Wymagany skład pojedynczej kanapki: bułka sucha-100 g, masło 15g, wędlina lub ser 40g, warzywo tj. ogórek, sałata, pomidor- 2-4 g, łączna waga kanapki: 160 g. Do picia herbata z cukrem i cytryną. 2. Wszystkie bułki i kanapki powinny być zapakowane pojedynczo w folię spożywczą. 3. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie kanapek musi odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno-sanitarnych. 4. Termosy do przewozu herbaty powinny być w dobrym stanie technicznym, tak aby skutecznie zabezpieczały napój przed zanieczyszczeniami zewnętrznymi i zmianą temperatury herbaty. 5. Produkty użyte do sporządzenia kanapek muszą być świeże i posiadać aktualne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości w zakresie świeżości składników kanapki umowa z wykonawcą zostanie zerwana ze skutkiem natychmiastowym. 6. Zamawiający zastrzega sobie aby w dni postne przygotowywane były kanapki z żółtym serem. 7. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół lub osobami przez nich do tego upoważnionymi, Kierownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej w Łącku lub pracownikiem OPS Łącko odpowiedzialnym za realizację dożywiania. 8. Wykonawca będzie informowany przez upoważnionego pracownika szkoły o dłuższych nieobecnościach uczniów, planowanych wycieczkach itp. zdarzeniach skutkujących brakiem możliwości odebrania przez uprawnionych uczniów posiłku w szkole. 9.Zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany. Zmiana ilości zarówno na + jak i na - nie będzie powodować zmiany ceny ani zmiany warunków umowy. 10. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ograniczenia przedmiotu zamówienia, tj, rezygnację z dostarczania do szkół herbaty w przypadku braku możliwości sfinansowania tej części zadania. 11.Dostarczanie kanapek i herbaty w okresie od 16.09.2013 r do 20.12.2013 r. z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od nauki w szkole i przerw w nauce w szkole-planowane 68 dni nauki szkolnej. 12. Faktury za dostarczone posiłki wystawiane będą w okresach miesięcznych po wykonaniu usługi i przekazywane do Ośrodka Pomocy Społecznej w Łącku wraz z listami obecności dzieci, które były objęte dożywianiem, potwierdzonymi przez Dyrektorów Szkół do 3 dnia następnego miesiąca, którego dotyczą, za wyjątkiem miesiąca grudzień 2013 roku, w którym Wykonawca dostarczy do OPS Łącko fakturę wraz z listami obecności uczniów do 27.12.2013 roku..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 15.81.15.11 - Kanapki gotowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.08.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • CATERMED S.A., ul. ks. Siemaszki 15, 31-201 Kraków, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 47309,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 42936,56

  • Oferta z najniższą ceną: 42936,56 / Oferta z najwyższą ceną: 51421,60

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.