eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włoszczowa › Artykuły spożywcze

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-08

Włoszczowa: Artykuły spożywcze
Numer ogłoszenia: 354607 - 2008; data zamieszczenia: 08.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Koniecpolska 20, 29-100 Włoszczowa, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3942038, faks 041 3942039.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpswloszczowa.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Artykuły spożywcze.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej we Włoszczowie artykułów spożywczych w ilościach i o parametrach szczegółowo określonych w załączniku nr 3 do siwz..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) spełniają warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy, tj.: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) nie podlegają wykluczeniu z postępowanie o udzielenie zamówienia z powodu okoliczności, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 2 ustawy; 2. Ocena spełniania określonych wyżej warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych przez Wykonawcę dokumentów, w tym oświadczeń, określonych w treści siwz. Wykonawca, który nie spełnia warunków uprawniających do udziału w postępowaniu, o których mowa w pkt. 1 zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta zostanie uznana za odrzuconą..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenie, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy prawo zamówień publicznych, Wykonawca składa następujące dokumenty: 1. Dokumenty wymagane: 1) formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru, wraz z oświadczeniami do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych - załącznik nr 1 i 2; 2) dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych; 3) koncesja, zezwolenie lub licencja, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym niniejszym zamówieniem; 4) dokumenty stwierdzające, że osoby które będą wykonywać zamówienie, posiadają uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 5) oryginał lub kserokopię ( potwierdzoną za zgodność ) zaświadczeń o nie zaleganiu z Urzędu Skarbowego i ZUS oraz wypis z rejestru działalności gospodarczej lub KRS. 2. Dokumenty wymagane w przypadku oferty wspólnej: 1) umowa regulująca współpracę podmiotów występujących wspólnie; 2) oferta winna zawierać dokumenty dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie. 3. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa wyżej składa dokument lub dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji; 2) nie ogłoszono upadłości; dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswloszczowa.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację istotnych warunków zamówienia można odebrać w siedzibie Zamawiającego ( budynek administracji przy ul. Ogrodowej 13 ) - nieodpłatnie..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2008 godzina 10:00, miejsce: Ofertę należy złożyć ( doręczyć ) w terminie w Sekretariacie Domu Pomocy Społecznej we Włoszczowie, przy ul. Ogrodowej 13 ( budynek biurowy )..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mleko folia 1l 19 000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Masło unijne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Masło unijne 2000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.53.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pozostałe artykuły mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ser biały ( twaróg ) 900 kg 2 Serek owocowy 150g 4 000 szt 3 Serek wiejski 150g 3 000 szt 4 Serek do chleba 100g 3 000 szt 5 Śmietana 400g 3 200 szt 6 Zakwas owocowy 330g 2 400 szt 7 Kefir 400g 520 szt 8 Ser żółty 280 kg 9 Maślanka 1000g 250 szt 10 Masło 200g 260 szt.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-2, 15.54.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso i wędliny wieprzowo-wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Baleron 120 kg 2 Bekon 20 kg 3 Boczek surowy 50 kg 4 Boczek wędzony 220 kg 5 Boczek z pietruszką 40 kg 6 Golonka surowa 70 kg 7 Golonka w galarecie 40 kg 8 Karczek pieczony 50 kg 9 Kaszanka 400 kg 10 Kiełbasa szynkowa 240 kg 11 Kiełbasa krakowska 240 kg 12 Kiełbasa głogowska 230 kg 13 Kiełbasa podwawelska 300 kg 14 Kiełbasa wiejska 40 kg 15 Kiełbasa śląska 100 kg 16 Kiełbasa starowiejska 40 kg 17 Kości schabowe, karkowe 1500 kg 18 Kiełbasa żywiecka 60 kg 19 Łopatka pieczona 240 kg 20 Łopatka surowa bez kości 400 kg 21 Mielonka delikatesowa 240 kg 22 Mortadela 30 kg 23 Nogi wieprzowe 100 kg 24 Ozorki wieprzowe 60 kg 25 Parówki grube 220 kg 26 Parowki winerki 220 kg 27 Pasztet domowy 150 kg 28 Pasztetowa 150 kg 29 Pasztetowa grzybowa 150 kg 30 Podgarlana 150 kg 31 Pieczeń kujawska 360 kg 32 Pieczeń tyrolska 120 kg 33 Polędwica sopocka 30 kg 34 Rolada boczkowa 240 kg 35 Rolada schabowa 60 kg 36 Salceson 300 kg 37 Schab surowy z kością 400 kg 38 Schab pieczony 20 kg 39 Słonina bez skóry 150 kg 40 Szynka surowa z kością 950 kg 41 Szynka tyrolska 120 kg 42 Szynka wiejska 200 kg 43 Szynka dębicka 40 kg 44 Udziec wołowy bez kości 100 kg 45 Wątroba wieprzowa 90 kg 46 Żeberka wieprzowe 360 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pozostałe artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Aromat 10ml 30 szt 2 Bazylia 10g 100 szt 3 Biszkopty 120g 200 szt 4 Budyń 65g 360 szt 5 Chrupki kukurydziane 100g 150 szt 6 Chrzan 180g 600 szt 7 Cukier 1kg 3300 szt 8 Cukier puder 400g 100 szt 9 Cukier waniliowy32g 60 szt 10 Czekolada 100g 260 szt 11 Drożdże 100g 80 szt 12 Dżem 300g 1000 szt 13 Dżem 280g 1000 szt 14 Powidła 340g 200 szt 15 Fasola JAŚ 500g 250 szt 16 Gorczyca 30g 50 szt 17 Gałka muszkatałowa 50g 80 szt 18 Groch 500g 200 szt 19 Groszek konserwowy 400g 150 szt 20 Herbata exp.50t/100g 800 szt 21 Herbata granulowana 90g 1000 szt 22 Herbata granulowana 100g 1600 szt 23 Kakao 100g 200 szt 24 Kasza gryczana 500g 150 szt 25 Kasza jęczmienna 1kg 500 szt 26 Kasza manna 1kg 150 szt 27 Kaszka BOBO VITA 230g 250 szt 28 Kawa 250g 50 szt 29 Kleik ryżowy 180g 100 szt 30 Kawa zbożowa 500g 120 szt 31 Ketchup 450g 700 szt 32 Kisiel 65g 360 szt 33 Koncentrat pomidorowy 0,9l 200 szt 34 Kukurydza konserwowa 360g 120 szt 35 Kwasek cytrynowy 25g 130 szt 36 Liść laurowy 20g 200 szt 37 Majeranek 10g 250 szt 38 Majonez 500g 1000 szt 39 Margaryna 250g 1200 szt 40 Mąka pszenna 1kg 1000 szt 41 Mąka tortowa 1kg 500 szt 42 Mąka ziemniaczana 1kg 150 szt 43 Miód 220g 1100 szt 44 Musztarda 190g 650 szt 45 Napoje niegazowane 2l 300 szt 46 Ocet 0,5l 300 szt 47 Olej 1l 400 szt 48 Paluszki 300g 80 szt 49 Papryka 20g 50 szt 50 Pieprz mielony 50g 250 szt 51 Pieprz ziołowy 20g 100 szt 52 Płatki kukurydziane 250g 600 szt 53 Płatki owsiane 0,5kg 200 szt 54 Proszek do pieczenia 30g 50 szt 55 Przyprawa 200g 1400 szt 56 Przyprawa do drobiu 20g 200 szt 57 Przyprawa do flaków 20g 120 szt 58 Przyprawa w płynie maggi 1000g 100 szt 59 Oregano 10g 100 szt 60 Ryż 1kg 500 szt 61 Seler konserwowy 320g 120 szt 62 Smalec 250g 1600 szt 63 Sok 2l pomarańczowy 10 szt 64 Sok 2l jabłkowy 10 szt 65 Sok 2l grejfrutowy 10 szt 66 Syrop 330g 2000 szt 67 Sól 1kg 650 szt 68 Suchary 285g 50 szt 69 Ziele angielskie 15g 200 szt 70 Zupa inst.barszcz czerwony 25g 100 szt 71 Zupa grzybowa 25g 300 szt 72 Żelatyna 50g 100szt 73 Kminek 20g 30 szt 74 Cynamon 20g 10 szt 75 Tuńczyk w sosie własnym 185g 80 szt 76 Fasola czerwona konserwowa 360g 100 szt 77 Śliwki suszone 6 kg 78 Serki hochland 25g 3000 szt 79 Tymianek 10g 50 szt 80 Cukierki mieszanka FRUTTI 20 kg 81 Cukierki MICHAŁKI 20 kg 82 Wafle 30 kg 83 Ciastka DELISKI 20 kg 84 Ciastka AGATKI z cukrem 20 kg 85 Rodzynki 100g 20 szt 86 Płatki jęczmienne 0,50kg 50 szt 87 Piernik 15 kg 88 Glukoza 150g 50 szt.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Chleb żytni 0,50 kg 1150 szt 2 Chleb dyniowy 0,50 kg 1000 szt 3 Chleb sojowy 0,55 kg 1000 szt 4 Chleb wieloziarnisty 0,70 kg 850 szt 5 Chleb 0,60 kg 9000 szt 6 Chleb 1 kg 150 szt 7 Bułki 0,10 kg 11400 szt 8 Bułki 0,05 kg 90000 szt 9 Bułki drożdżowe 0,10 kg 7200 szt 10 Bułki słodkie 0,10 kg 2000 szt 11 Bułki pizzerki 0,10 kg 1200 szt 12 Bułki mini 0,03 kg 2400 szt 13 Bułka tarta 400 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.