eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łódź › Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego Nr 1 w Łodzi

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-10-26

Łódź: Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego Nr 1 w Łodzi
Numer ogłoszenia: 352678 - 2011; data zamieszczenia: 26.10.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 1 w Łodzi , ul. Beskidzka 54, 91-612 Łódź, woj. łódzkie, tel. 042 6750415, 6750415, faks 042 6750500.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka penitencjarna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego Nr 1 w Łodzi.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy niżej wymienionych produktów, określonych według polskich norm podanych w poniższych tabelach, oznaczonych według Wspólnego Słownika Zamówień część 1 produkty przemiału ziarna CPV 15500000-4 część 2 fasola CPV 03221210-1 groch CPV 03221220-4 część 3 przyprawy CPV 15870000-7, kawa herbata CPV 15860000-4 część 4 sosy CPV 15871260-4, zupy CPV 15891400-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6 część 1 - produkty przemiału ziarna /podano odpowiednio L.p. Nazwa artykułu Norma PN Przewidywane zapotrzeb. na 12 m-cy w kg/ 1 Kasza gryczana PN-76/A-74204 1000 2 Kasza manna PN-88/A-74036 600 3 Kasza jęczmienna wiejska PN-87-A-74203 1000 4 Ryż PN-A-74220:1997 1500 5 Płatki owsiane PN-82/A-74037 600 6 Mąka pszenna typ 650 PN-A-74022:2003 2000 7 Mąka ziemniaczana PN-93/A-74710 150, część 2- fasola i groch /podano odpowiednio L.p. Nazwa artykułu Norma PN Przewidywane zapotrzebowanie na 12 miesięcy w kg/ 1 Fasola PN-75/R-65031 1600 2 Groch PN-81/R-65032 1000, część 3 - przyprawy /podano odpowiednio L.p. Nazwa artykułu Norma PN Przewidywane zapotrzebowanie na 24 miesiące w kg/l/ 1 Przyprawa warzywna jarzynka o zawartości soli do 50% oraz odpowiedni udział dodatków smakowo-aromatycznych PN-A-86967:1998/Az1:2002 1500 2 Pieprz czarny mielony PN-A-86965:1997/Az1:2002 60 3 Papryka mielona ostra PN-A-86955:1997/Az1:2002 30 4 Ziele angielskie PN-A-86967:1998/Az1:2002 30 5 Majeranek PN-A-86958:1997/Az1:2002 30 6 Liść laurowy PN-A-86967:1998/Az1:2002 30 7 Czosnek mielony PN-A-86967:1998/Az1:2002 30 8 Kwasek cytrynowy 50 9 Cynamon 5 10 Kakao 120 11 Kawa zbożowa 120 12 Przyprawa do mięsa mielonego o zawartości soli do 45% oraz odpowiedni udział dodatków smakowo-aromatycznych PN-A-86967:1998/Az1:2002 30 13 Herbata granulowana PN-ISO-3720:1997 800 14 Przyprawa w płynie do zup, sosów, mięs i sałatek PN-A-94052:1996 1500 l Część 4 - sosy, zupy i różne produkty spożywcze /podano odpowiednio L.p. Nazwa artykułu Norma PN Przewidywane zapotrzebowanie na 24 miesiące w kg/ 1 Sos biały PN-A-94050 ; 1996 200 2 Sos boloński PN-A-94050 ; 1996 200 3 Sos cygański PN-A-94050 ; 1996 200 4 Sos grzybowy PN-A-94050 ; 1996 200 5 Sos koperkowy PN-A-94050 ; 1996 200 6 Sos myśliwski PN-A-94050 ; 1996 200 7 Sos pieczarkowy PN-A-94050 ; 1996 300 8 Sos pieczeniowy PN-A-94050 ; 1996 300 9 Sos węgierski PN-A-94050 ; 1996 200 10 Zupa grzybowa PN-A-94050 ; 1996 200 11 Zupa pieczarkowa PN-A-94050 ; 1996 300 12 Żurek PN-A-94050 ; 1996 500 13 Zupa wiejska PN-A-94050 ; 1996 300 14 Zupa ogonowa PN-A-94050 ; 1996 200 15 Budyń mleczny 1000 16 Kisiel owocowy 200.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-4, 03.22.12.10-1, 03.22.12.20-4, 15.87.00.00-7, 15.86.00.00-4, 15.87.12.60-4, 15.89.14.00-4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych /załącznik nr 2/.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych /załącznik nr 2/.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych /załącznik nr 2/.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych /załącznik nr 2/.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych /załącznik nr 2/.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 ul. Beskidzka 54 91-612 Łódź godziny urzędowania 8.00-16.00.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.11.2011 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 ul. Beskidzka 54 91-612 Łódź godziny urzędowania 8.00-16.00.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: produkty przemiału ziarna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa artykułu Norma PN przewidywane zapotrzebowania na 12 m-cy w kg 1.Kasza gryczana PN-76/A-74204 - 1000 2.Kasza manna PN-88/A-74036 - 600 3. Kasza jęczmienna wiejska PN-87-A-74203 - 1000 4.Ryż PN-A-74220:1997 - 1500 5.Płatki owsiane PN-82/A-74037 - 600 6.Mąka pszenna typ 650 PN-A-74022:2003 - 2000 7.Mąka ziemniaczana PN-93/A-7471 - 150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: fasola i groch.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa artykułu Norma PN Przewidywane zapotrzebowanie na 12 m-cy w kg 1.Fasola PN-75/R-65031 - 1600 2.Groch PN-81/R-65032 - 1000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.12.10-1, 03.22.12.20-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: l.p.Nazwa artykułu Norma PN Przewidywane zapotrzebowanie na 24 m-ce w kg/l 1.Przyprawa warzywna jarzynka o zawartości soli do 50% oraz odpowiedni udział dodatków smakowo-aromatycznych PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 1500 2.Pieprz czarny mielony PN-A-86965:1997/Az1:2002 - 60 3.Papryka mielona ostra PN-A-86955:1997/Az1:2002 - 30 4.Ziele angielskie PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 30 5.Majeranek PN-A-86958:1997/Az1:2002 - 30 6.Liść laurowy PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 30 7.Czosnek mielony PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 30 8.Kwasek cytrynowy PN-brak - 50 9.Cynamon PN-brak -5 10. Kakao PN-brak - 120 11.Kawa zbożowa PN-brak -120 12.Przyprawa do mięsa mielonego o zawartości soli do 45% oraz odpowiedni udział dodatków smakowo-aromatycznych PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 30 13.Herbata granulowana PN-ISO-3720:1997 - 800 14.Przyprawa w płynie do zup, sosów, mięs i sałatek PN-A-94052:1996 - 1500 l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7, 15.86.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: sosy. zupy i różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p.Nazwa artykułu Norma PN Przewidywane zapotrzebowanie na 24 m-ce w kg 1.Sos biały PN-A-94050 ; 1996 - 200 2.Sos boloński PN-A-94050 ; 1996 - 200 3.Sos cygański PN-A-94050 ; 1996 - 200 4.Sos grzybowy PN-A-94050 ; 1996 - 200 5.Sos koperkowy PN-A-94050 ; 1996 - 200 6.Sos myśliwski PN-A-94050 ; 1996 - 200 7.Sos pieczarkowy PN-A-94050 ; 1996 - 300 8.Sos pieczeniowy PN-A-94050 ; 1996 - 300 9.Sos węgierski PN-A-94050 ; 1996 - 200 10.Zupa grzybowa PN-A-94050 ; 1996 -200 11.Zupa pieczarkowa PN-A-94050 ; 1996 - 300 12.Żurek PN-A-94050 ; 1996 - 500 13.Zupa wiejska PN-A-94050 ; 1996 - 300 14.Zupa ogonowa PN-A-94050 ; 1996 - 200 15.Budyń mleczny PN brak - 1000 16.Kisiel owocowy Pn brak - 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.60-4, 15.89.14.00-4, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.