eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Hrubieszów › Dostawy artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-02-17

Hrubieszów: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 35262 - 2016; data zamieszczenia: 17.02.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Hrubieszowie , ul. Nowa 64, 22-500 Hrubieszów, woj. lubelskie, tel. 084 6966915, faks 084 6963354.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Służby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych w asortymencie i ilości przedstawionej poniżej: Część 1 Kawa zbożowa opakowanie do 10 kg Kod (CPV) 15860000-4 ilość 100 kg, Herbata granulowana opakowanie do 10 kg Kod (CPV) 15863200-7 ilość 200 kg, Sól kamienna spożywcza opakowanie do 50 kg Kod (CPV) 15872400-5 ilość 1200 kg, Przyprawa do zup w płynie butelka 1 litr Kod (CPV) 15870000-7 ilość 200 litrów, Musztarda Kod (CPV) 15871250-1 ilość 800 kg, Chrzan biały tarty Kod (CPV) 15331400-1 ilość 600, Ocet 10 procent Kod (CPV) 15871110-8 ilość 160 litrów, Ketchup łagodny Kod (CPV) 15871230-5 ilość 800 kg, Przyprawa warzywna typu jarzynka Kod (CPV) 15871200-6 ilość 700 kg, Pieprz naturalny mielony Kod (CPV) 15872100-2 ilość 40 kg, Pieprz ziołowy mielony Kod (CPV) 15872100-2 ilość 40 kg , Liść laurowy Kod (CPV) 15870000-7 ilość 20, Majeranek Kod (CPV) 15872200-3 ilość 40, Nać pietruszki suszona Kod (CPV) 15870000-7 ilość kg 35, Koperek suszony Kod (CPV) 15893000-4 ilość 40 kg, Rosół warzywny w kostkach Kod (CPV) 15891000-0 ilość 650 kg, Groch łuskany spożywczy opakowanie do 1 kg Kod (CPV) 15331132-1 ilość 900 kg, Fasola typu Jaś opakowanie do 5 kg Kod (CPV) 15331130-7 ilość 800 kg, Groszek konserwowy opakowanie - puszka 400g Kod (CPV) 15331400-1 ilość 300 kg, Koncentrat pomidorowy 30% opakowanie do 1 kg Kod (CPV) 15331427-6 ilość 2200 kg , płatki kukurydziane Kod (CPV) 15613311-1 ilość 100 kg , ziele angielskie Kod (CPV) 15872200-3 ilość 20 kg, czosnek granulowany Kod (CPV) 15872000-1 ilość 40 kg, papryka ostra mielona Kod (CPV) 15872000-1 ilość 40 kg , przyprawa curry Kod (CPV) 15870000-7 ilość 15 kg, kminek Kod (CPV) 1587000-7 ilość 10 kg , sos pieczeniowy ciemny w proszku - opakowanie do 20kg Kod (CPV) 15871000-4 ilość 200 kg, zupa barszcz czerwony w proszku opakowanie do 20 kg Kod (CPV) 15871000-4 ilość 100 kg, zupa pieczarkowa w proszku opakowanie do 20 kg Kod (CPV) 15891000-0 ilość 250 kg, zupa barszcz biały w proszku opakowanie do 20 kg Kod (CPV) 15891000-0 ilość 350 kg , zupa ogonowa w proszku opakowanie do 20 kg Kod (CPV) 15891000-0 ilość 350 kg, Część 2 Woda mineralna niegazowana, butelka o pojemności 1,5 l Kod (CPV) 15981000-8 ilość 1500 litrów. Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia 1) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie.2) Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP; 3) Każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą. 4) Na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, itp. Cechy jakościowe dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: 1) obce posmaki, 2) zapachy,3) nalot pleśni,4) fragmenty obcych ciał.Wymagania dotyczące opakowania.Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 1) nazwę środka spożywczego,2) dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym oraz alergeny jeżeli występują,3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,4) dane identyfikujące producenta środka spożywczego,5) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu,6) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania,7) oznaczenie partii produkcji,8) klasę jakości handlowej,9) wagę brutto. Wymagania stawiane Wykonawcy. W trakcie trwania umowy Wykonawca będzie odpowiedzialny za całokształt realizacji przedmiotu zamówienia w tym za przebieg, jakość i terminowe wykonanie dostaw. Realizacja dostaw. Dostawy będą realizowane codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 12:30, w ilościach i asortymencie uzgodnionym przez zamawiającego z dostawcą z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem. Transport dostaw zapewnia Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie po uzgodnieniu z Wykonawcą prawo do korekty zamówionych ilości poszczególnych produktów w zależności od bieżących potrzeb.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4, 15.86.32.00-7, 15.87.21.00-2, 15.33.14.00-1, 15.33.11.32-1, 15.33.11.30-7, 15.61.33.11-1, 15.87.10.00-4, 15.89.10.00-0, 15.33.14.27-6, 15.98.10.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • złożenie załącznika nr 3 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • złożenie załącznika nr 3 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • złożenie załącznika nr 3 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • złożenie załącznika nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Wiedza i doświadczenie - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Hrubieszowie, 22-500 Hrubieszów, ul. Nowa 64.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.02.2016 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Hrubieszowie, 22-500 Hrubieszów ul. Nowa 64, sekretariat pokój 212 A.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kawa zbożowa opakowanie do 10 kg Kod (CPV) 15860000-4 ilość 100 kg, Herbata granulowana opakowanie do 10 kg Kod (CPV) 15863200-7 ilość 200 kg, Sól kamienna spożywcza opakowanie do 50 kg Kod (CPV) 15872400-5 ilość 1200 kg, Przyprawa do zup w płynie butelka 1 litr Kod (CPV) 15870000-7 ilość 200 litrów, Musztarda Kod (CPV) 15871250-1 ilość 800 kg, Chrzan biały tarty Kod (CPV) 15331400-1 ilość 600, Ocet 10 procent Kod (CPV) 15871110-8 ilość 160 litrów, Ketchup łagodny Kod (CPV) 15871230-5 ilość 800 kg, Przyprawa warzywna typu jarzynka Kod (CPV) 15871200-6 ilość 700 kg, Pieprz naturalny mielony Kod (CPV) 15872100-2 ilość 40 kg, Pieprz ziołowy mielony Kod (CPV) 15872100-2 ilość 40 kg , Liść laurowy Kod (CPV) 15870000-7 ilość 20, Majeranek Kod (CPV) 15872200-3 ilość 40, Nać pietruszki suszona Kod (CPV) 15870000-7 ilość kg 35, Koperek suszony Kod (CPV) 15893000-4 ilość 40 kg, Rosół warzywny w kostkach Kod (CPV) 15891000-0 ilość 650 kg, Groch łuskany spożywczy opakowanie do 1 kg Kod (CPV) 15331132-1 ilość 900 kg, Fasola typu Jaś opakowanie do 5 kg Kod (CPV) 15331130-7 ilość 800 kg, Groszek konserwowy opakowanie - puszka 400g Kod (CPV) 15331400-1 ilość 300 kg, Koncentrat pomidorowy 30% opakowanie do 1 kg Kod (CPV) 15331427-6 ilość 2200 kg , płatki kukurydziane Kod (CPV) 15613311-1 ilość 100 kg , ziele angielskie Kod (CPV) 15872200-3 ilość 20 kg, czosnek granulowany Kod (CPV) 15872000-1 ilość 40 kg, papryka ostra mielona Kod (CPV) 15872000-1 ilość 40 kg , przyprawa curry Kod (CPV) 15870000-7 ilość 15 kg, kminek Kod (CPV) 1587000-7 ilość 10 kg , sos pieczeniowy ciemny w proszku - opakowanie do 20kg Kod (CPV) 15871000-4 ilość 200 kg, zupa barszcz czerwony w proszku opakowanie do 20 kg Kod (CPV) 15871000-4 ilość 100 kg, zupa pieczarkowa w proszku opakowanie do 20 kg Kod (CPV) 15891000-0 ilość 250 kg, zupa barszcz biały w proszku opakowanie do 20 kg Kod (CPV) 15891000-0 ilość 350 kg , zupa ogonowa w proszku opakowanie do 20 kg Kod (CPV) 15891000-0 ilość 350 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4, 15.86.32.00-7, 15.33.14.00-1, 15.87.12.00-6, 15.87.21.00-2, 15.89.10.00-0, 15.33.11.32-1, 15.33.11.30-7, 15.33.14.27-6, 15.61.33.11-1, 15.87.10.00-4, 15.89.10.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Woda mineralna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineralna niegazowana, butelka o pojemności 1,5 l, Kod (CPV) 15981000-8, ilość 1500 litrów.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Wiedza i doświadczenie - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.