eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › dostawa dań gotowych w podziale na 2części1. dania mięsno warzywne 2. zupy z wkładka mięsną

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-09-02

Olsztyn: dostawa dań gotowych w podziale na 2części: 1. dania mięsno warzywne 2. zupy z wkładka mięsną
Numer ogłoszenia: 352574 - 2013; data zamieszczenia: 02.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Produkcyjno Usługowy Handlowy Lasów Państwowych , ul. M. Zientary-Malewskiej 51/53, 10-307 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5327304, faks 089 5268817.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: : /bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_olsztyn/zpuh_olsztyn/zamowienia_publiczne oraz zpuhlp.olsztyn.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka skarbu państwa nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa dań gotowych w podziale na 2części: 1. dania mięsno warzywne 2. zupy z wkładka mięsną.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa dań gotowych odpowiadających normom: dla dań mięsno warzywnych i zup z mięsem w opakowaniach szklanych lub puszkach o gramaturze 500-550g węglowodany 50-55% Tłuszcze 30-35% Białka 15% Wartość kaloryczna powyżej 970kcl dania gotowe -15 89 43 00 4 Asortyment obejmuje : Część I-dania mięsno-warzywne 1.Flaki wołowe w rosole w ilości 24.000sztuk 2.Gołąbki w sosie pomidorowym w ilości 6.000sztuk 3.Gulasz wieprzowy w ilości 8.000sztuk 4.Gulasz wołowy w sosie węgierskim 5.000sztuk 5.Fasola po bretońsku z boczkiem w ilości 22.000sztuk 6.Leczo pieczarkowe z kiełbasą 5.000sztuk 7.Klopsiki w sosie koperkowym 5.000sztuk 8..Klops w kapuście 5.000sztuk Dania gotowe winny być pakowane w słoiki lub puszki Gramatura netto opakowania 500-550g na okres od 20.10.2013r do 31.03.2014r Część II-zupy z wkładką mięsną 1.Zupa grochowa z kiełbasą lub mięsem w ilości 15.000sztuk 2.Zupa fasolowa z kiełbasą lub z mięsem w ilości 8.000sztuk 3.Zupa pomidorowa z mięsem w ilości 8.000sztuk 4.Zupa kapuśniak z mięsem w ilości 5.000sztuk 5. Żurek z biała kiełbasą 6.000sztuk 6.Zupa gulaszowa 8.000sztuk.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie tego warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie tego warunku

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie tego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie tego warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie tego warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • próbki, opisy lub fotografie produktów, które mają zostać dostarczone, których autentyczność musi zostać poświadczona przez wykonawcę na żądanie zamawiającego;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 60
  • 2 - ocena jakościowa - 40

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Strony dopuszczają zmianę w treści umowy w zakresie zmiany ceny umowy w przypadkach: a) ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług lub podatku akcyzowego, b) zaoferowania przez Wykonawcę obniżki ceny przedmiotu zamówienia /określonej czasowo lub stałej

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: /bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_olsztyn/zpuh_olsztyn/zamowienia_publiczne oraz zpuhlp.olsztyn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZPUH LP Olsztyn ul. Marii Zientary Malewskiej pok. Nr.11.....

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.09.2013 godzina 10:00, miejsce: ZPUH LP Olsztyn ul. Marii Zientary Malewskiej pok. Nr.13-sekretariat zamawiającego.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dania mięsno warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Flaki wołowe w rosole w ilości 24.000sztuk 2.Gołąbki w sosie pomidorowym w ilości 6.000sztuk 3.Gulasz wieprzowy w ilości 8.000sztuk 4.Gulasz wołowy w sosie węgierskim 5.000sztuk 5.Fasola po bretońsku z boczkiem w ilości 22.000sztuk 6.Leczo pieczarkowe z kiełbasą 5.000sztuk 7.Klopsiki w sosie koperkowym 5.000sztuk 8..Klops w kapuście 5.000sztuk Dania gotowe winny być pakowane w słoiki lub puszki Gramatura netto opakowania 500-550g na okres od 20.10.2013r do 31.03.2014r.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. ocena jakościowa - 40

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zupy z wkladka mięsną.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Zupa grochowa z kiełbasą lub mięsem w ilości 15.000sztuk 2.Zupa fasolowa z kiełbasą lub z mięsem w ilości 8.000sztuk 3.Zupa pomidorowa z mięsem w ilości 8.000sztuk 4.Zupa kapuśniak z mięsem w ilości 5.000sztuk 5. Żurek z biała kiełbasą 6.000sztuk 6.Zupa gulaszowa 8.000sztuk Zupy z wkładką mięsną winny być pakowane w słoiki lub puszki Gramatura netto opakowania 500-550g na okres od 20.10.2013r do 31.03.2014.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2014.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.