eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nysa › Warzywa i owoce - zaopatrzenie zimowe

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-09

Nysa: Warzywa i owoce - zaopatrzenie zimowe
Numer ogłoszenia: 352386 - 2009; data zamieszczenia: 09.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Nysie , ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa, woj. opolskie, tel. 077 4332471.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Warzywa i owoce - zaopatrzenie zimowe.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są: Warzywa i owoce Lp, przedmiot zamówienia, kod CPV, jm, ilość 1. Ziemniak jadalny zg. z PN kl/gat.I, 01112100-6, kg 78.000 2. Marchew korzeń zg. z PN kl/gat.I, 01121112-9, kg 8.700 3. Seler korzeń zg. z PN kl/gat.I, 01121110-5, kg 5.400 4. Cebula biała zg. z PN kl/gat.I, 01121113-6, kg 7.200 5. Por zg. z PN kl/gat.I, 01121110-5, kg 3.600 6. Burak czerwony- ćwikłowy zg. z PN kl/gat.I, 01121111-2, kg 6.800 7. Kapusta biała zg. z PN kl/gat.I, 01121410-8, kg 9.000 8. Kapusta czerwona zg. z PN kl/gat.I, 01121410-8, kg 4.200 9.Jabłko zg. z PN kl/gat.I, 01131321-0, kg 6.000 10.Kapusta biała kiszona zg. z PN kl/gat.I, 15331142-4, kg 7.500 11.Ogórek kiszony zg. z PN kl/gat.I, 15331000-7, kg 6.000.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00 - Ziemniaki 03.22.11.12 - Marchew 03.22.11.10 - Warzywa korzeniowe 03.22.11.13 - Cebula 03.22.13.00 - Warzywa liściaste 03.22.11.11 - Burak ćwikłowy 03.22.14.10 - Kapusta 03.22.23.21 - Jabłka 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 15.07.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2.posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; 5.akceptują warunki określone w specyfikacji oraz załącznikach do niej. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu w oparciu o złożone dokumenty i oświadczenia dokonana zostanie z formułą: spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dla uznania ważności ofert i w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 22 i 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych(Dz.U.z 2007 Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.), wykonawca składa następujące oświadczenia i dokumenty: 1)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2)jeżeli wykonawcą jest rolnik indywidualny (definicja rolnika indywidualnego znajduje się w ustawie z dnia 11kwietnia 2003r. o kształtowaniu ustroju rolnego, art. 6 (Dz. U. z 2003r. Nr 64, poz. 592)), który nie prowadzi pozarolniczej działalności gospodarczej, na podstawie przepisów o działalności gospodarczej lub innych przepisów szczególnych (czyli zarejestrowanej np. w ewidencji działalności gospodarczej), to w miejsce rejestru lub zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej przedkłada: aktualne oświadczenie, o którym mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 11 kwietnia 2003r. o kształtowaniu ustroju rolnego - Dowodem potwierdzającym osobiste prowadzenie gospodarstwa rolnego jest oświadczenie prowadzącego to gospodarstwo, poświadczone przez wójta (burmistrza, prezydenta miasta). W/w oświadczeniu mają znajdować się m.in. dane dotyczące osoby prowadzącej gospodarstwo rolne, tj.: a)imię i nazwisko, b)dokładny adres zamieszkania, c)powierzchnia gospodarstwa. wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3)dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych; 4)oświadczenie o spełnieniu wymagań określonych w art. 22 Ustawy - Prawo zamówień publicznych wykorzystaniem informacji z załącznika nr 2, 5)oświadczenie, że oferent nie podlega wykluczeniu z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 Ustawy -Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem informacji z załącznika nr 3, 6)formularz ofertowy wypełniony według danych zawartych w załączniku nr 4 7)projekt umowy - podpis i pieczęć wykonawcy pod informacją - akceptuję warunki umowy - z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 5. Dokumenty powyższe mogą być składane w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem na każdej ze stron przez wykonawcę lub pełnomocnika wykonawcy..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny 48-300 Nysa ul. Kościuszki 4a w godz. 7:00 do 15:00 zgłaszając się osobiście w siedzibie zamawiającego,lub pocztą internetową na pisemny wniosek wykonawcy, lub na stronie internetowej..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.10.2009 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Nysie 48-300 Nysa ul. Kościuszki 4a.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Ziemniak jadalny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniak jadalny kg 78.000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.07.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Marchew korzeń.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew korzeń kg 8.700.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.07.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Seler korzeń.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Seler korzeń kg 5.400.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.10-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.07.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Cebula biała.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cebula biała kg 7.200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.13-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.07.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Por.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Por kg 3.600.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.13.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.07.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Burak czerwony - ćwikłowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Burak czerwony - ćwikłowy kg 6.800.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.07.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Kapusta biała.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta biała kg 9.000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.10-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.07.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Kapusta czerwona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta czerwona kg 4.200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.10-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.07.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Jabłko.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jabłko kg 6.000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.07.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Kapusta biała kiszona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta biała kiszona kg 7.500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.07.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Ogórek kiszony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ogórek kiszony kg 6.000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.07.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.