eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-05

Olsztyn: 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Numer ogłoszenia: 351287 - 2008; data zamieszczenia: 05.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych , ul. Bałtycka 37A, 10-144 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5275191, faks 089 5226970.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zset.olsztyn.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne : 15110000-2 mięso - CZĘŚĆ I 15112000-6 drób - CZĘŚĆ II 15131120-2 produkty wędliniarskie CZĘŚĆ III.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawcy ubiegający się o zamówienie publiczne muszą spełniać niżej wymienione warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności w zakresie odpowiadającym profilowi zamówienia, zgodnie z wymogami ustawowymi. W celu potwierdzenia spełniania niniejszego warunku Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt 1-3 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych , 3) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust.1 4) Wdrażają lub stosują system HACCP z elementami GMP/GHP, jeżeli wymagają tego odrębne przepisy 5) Posiadają aktualną decyzję administracyjną wydaną przez Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą pojazdy do transportu żywności. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego warunki , 2 ,5 muszą być spełnione łącznie przez Wykonawców; warunki 1,3, 4 muszą być spełnione przez każdego Wykonawcę. Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły: (spełnia - nie spełnia) w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach złożonych przez Wykonawcę.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony formularz ofertowy - druk OFERTA (wg załączonego wzoru załącznik nr 1) wraz z formularzem asortymentowo-cenowym (załącznik nr 5), Druk oferta i formularz asortymentowo-cenowy(załącznik nr 1 i 5) Wykonawcy składają oddzielnie dla każdej części zamówienia. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, przedstawiające aktualny stan faktyczny i prawny potwierdzające, że zakres działalności Wykonawcy odpowiada profilowi zamówienia, tj. w przypadku: 1) spółek prawa handlowego, przedsiębiorstw, spółdzielni i innych podmiotów zarejestrowanych w sądzie - odpis z rejestru sądowego (KRS), 2) spółek cywilnych - zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (dotyczy każdego ze wspólników będących przedsiębiorcami ) 3) osób fizycznych - zaświadczenie o wpisie do ewidencji o działalności gospodarczej. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Wykonawcę.Dokument potwierdzający prawo osoby podpisującej ofertę do występowania w imieniu firmy jeżeli nie wynika to bezpośrednio z dokumentów rejestrowych. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie.Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych - wg zał. nr 2 do SIWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Wykonawcę. 3. Oświadczenie Wykonawcy o wprowadzaniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP wg pkt. VIII.4 SIWZ. 4. Oświadczenie Wykonawcy , że środek transportu, którym będzie przewożona żywność posiada odpowiednią decyzję /opinię Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą pojazd Wykonawcy do wykonywania usługi w zakresie transportu żywności , potwierdzającą Wyposażenie w miernik temperatury, lub opinia PIS w postaci kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem. 5. Wykonawca zobowiązany jest do wskazania w złożonej ofercie części zamówienia, którą zamierza powierzyć podwykonawcy w formie oświadczenia. W przypadku nie wskazania części zamówienia , która ma być realizowana przez podwykonawcę Zamawiający uzna, że całość zamówienia będzie wykonana przez Wykonawcę osobiście. 6. Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy w wyznaczonym terminie nie złożyli oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub którzy nie złożyli pełnomocnictw , albo którzy złożyli wymagane dokumenty i oświadczenia zawierające błędy lub którzy złożyli wadliwe pełnomocnictwa , do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich złożenia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu lub konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Złożone na wezwanie Zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu nie później niż w dniu w którym upłynął termin składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zset.olsztyn.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych z siedzibą przy ul. Bałtyckiej 37a; 10-144 Olsztyn, tel. 089/527-51-91.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2008 godzina 11:00, miejsce: j.w. sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: 15110000-2 mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 15110000-2 mięso - CZĘŚĆ I NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ WIEPRZOWINA-ŁOPATKA B/K KG 1200 SCHAB B/K KG 300 ZEBERKA WP KG 100 SZYNKA B/K KG 500 KOŚCI SCHABOWE KG 50 PACHWINA B/S KG 150 SŁONINA KG 70 WOŁOWINA Z/K KG 30 KIEŁBASA BIAŁA KG 120 SMALEC KG 200 karkówka kg 150 łopatka cielęca KG 10.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: 15112000-6 drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 15112000-6 drób - CZĘŚĆ II NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ FILET Z KURCZAKA B/S KG 2000 udko z kurczka b/k KG 1800 MIĘSO TRYBOWANE Z UDŹCA INDYKA KG 1200 PORCJE ROSOŁOWE Z INDYKA KG 2000 pierś z indyka b/s kg 300 wątróbka z kurczaka kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: 15131120-2 produkty wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 15131120-2 produkty wędliniarskie CZĘŚĆ III NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ OGONÓWKA WĘDZONA kg 120 SZYNKA GOTOWANA kg 20 WĘDZONKA MYŚLIWSKA kg 120 POLĘDWICA SOPOCKA kg 200 BOCZEK WEDZONY B/S kg 30 KIEŁBASA ŻYWIECKA kg 120 PARÓWKI CIENKIE kg 350 KIEŁBASA cienka typu : szefa, madrycka kg 600 KIEŁBASKI typu: delikatesowe, smakusie kg 250 PASZTETOWA kg 150 KASZANKA GRYCZANA LUB JĘCZMIENNA kg 180 SALCESON WŁOSKI kg 10 KIEŁBASA LEŚNICZEGO kg 160 KABANOSY PIECZONE kg 100 MIELONKA TYROLSKA kg 300 KARKÓWKA NA SZARO kg 10 SCHAB BIAŁY kg 200 KIEŁBASA SZYNKOWA kg 100 KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA kg 150 PASZTET PIECZONY kg 200 PARÓWKI cielęce kg 20 KIEŁBASA PARÓWKOWA kg 200 MORTADELA kg 300 BOCZEK ROLOWANY kg 120 KIEŁBASKI Z SEREM kg 300 KRAKOWSKA SUCHA kg 150 BIAŁA PARZONA kg 100 szynka domowa pieczona kg 160 kiełbasa podwawelska kg 100 łopatka górska kg 100 kiełbasa tucholska pieczona kg 60 salami typu: gratka kg 80.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.20-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.