Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-10-24
Hrubieszów: Dostawy mięsa, wędlin, konserw i drobiu
Numer ogłoszenia: 349478 - 2011; data zamieszczenia: 24.10.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Hrubieszowie , ul. Nowa 64, 22-500 Hrubieszów, woj. lubelskie, tel. 084 6966915, faks 084 6963354.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa, wędlin, konserw i drobiu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, wędlin, konserw i drobiu zgrupowanych we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) 151 w asortymencie i ilości przedstawionej w poniżej: Część A - mięso - tłuszcze 1. Mięso wieprzowe - łopatka b/k, w stanie mrożonym, w opakowaniach od 2 do 2,5 kg - wielkość zamawiana 4000 kg, 2. Mięso wołowe b/k z udźca w stanie mrożonym, w opakowaniach od 1 do 1,5 kg - wielkość zamawiana 500 kg, 3. Ozór wołowy w stanie mrożonym, w opakowaniach od 1 do 1,5 kg - wielkość zamawiana 350 kg, 4. Wątroba wieprzowa, świeża, nie mrożona - wielkość zamawiana 1600 kg, 5. Słonina bez skóry w stanie mrożonym, w opakowaniach od 2 do 2,5 kg - wielkość zamawiana 250 kg, 6. Serca wieprzowe, świeże, nie mrożone - wielkość zamawiana 1400 kg. Część B - wędliny wieprzowe 1. Kiełbasa zwyczajna, hermetycznie pakowana - wielkość zamawiana 2.200 kg, 2. Kiełbasa serdelki wieprzowe - wielkość zamawiana 2.400 kg, 3. Pieczeń wieprzowa - wielkość zamawiana 1.200 kg, 4. Pasztetowa wieprzowa w osłonie sztucznej - wielkość zamawiana 1.200 kg, 5. Salceson włoski w osłonie sztucznej - wielkość zamawiana 1.200 kg, 6. Salceson czarny w osłonie sztucznej - wielkość zamawiana 1.200 kg. Część C - konserwy 1. Mielonka typu konserwa turystyczna o wadze jednostkowej 300g - wielkość zamawiana 1.100 kg, 2. Pasztet mazowiecki - konserwa o wadze jednostkowej 290g -300g - wielkość zamawiana 1.100 kg. Część D - mięso drobiowe 1. Ćwiartka kurczaka tylna, mrożona w opakowaniach od 2 do 3 kg - wielkość zamawiana 4.200 kg. Część E - wędliny drobiowe 1. Pasztetowa drobiowa w osłonie sztucznej - wielkość zamawiana 1.200 kg, 2. Mielonka drobiowa w bloku - wielkość zamawiana 1.200 kg, 3. Parówki drobiowe gazowo lub hermetycznie pakowane - wielkość zamawiana 2.400 kg, 4. Mortadela drobiowa - wielkość zamawiana 1.200 kg, 5. Pieczeń drobiowa - wielkość zamawiana 1.200 kg, 6. Szynka drobiowa - wielkość zamawiana 300 kg, 7. Polędwica drobiowa - wielkość zamawiana 300 kg, 8. Serdelki drobiowe gazowo lub hermetycznie pakowane - wielkość zamawiana 1.200 kg, 9. Baleron z indyka - wielkość zamawiana 300 kg. Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia 1. Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. 2. Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP. 3. Każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą. 4. Na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, itp. Cechy jakościowe dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: 1) obce posmaki, 2) zapachy, 3) nalot pleśni, 4) fragmenty obcych ciał. Wymagania dotyczące opakowania Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 1) nazwę środka spożywczego, 2) dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, 3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, 4) dane identyfikujące producenta środka spożywczego, 5) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, 6) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, 7) oznaczenie partii produkcji, 8) klasę jakości handlowej. Realizacja dostaw Dostawy będą realizowane codziennie od poniedziałku do piątku od godziny 8:00 do 13:00, w ilościach i asortymencie uzgodnionym przez Zamawiającego z Wykonawcą z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem. Transport dostaw zapewnia Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie po uzgodnieniu z Wykonawcą prawo do korekty zamówionych ilości poszczególnych produktów w zależności od bieżących potrzeb..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.13.14.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5, 15.11.21.00-7, 15.13.11.35-0.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia, załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia, załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia, załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia, załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia, załącznik nr 2 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
złożenie oświadczenia dodatkowego, załącznik nr 5 do SIWZ
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Hrubieszowie, ul. Nowa 64, 22-500 Hrubieszów.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.11.2011 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny w Hrubieszowie, ul. Nowa 64, pokój nr 20 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso - tłuszcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mięso wieprzowe - łopatka b/k, w stanie mrożonym, w opakowaniach od 2 do 2,5 kg - wielkość zamawiana 4000 kg, 2. Mięso wołowe b/k z udźca w stanie mrożonym, w opakowaniach od 1 do 1,5 kg - wielkość zamawiana 500 kg, 3. Ozór wołowy w stanie mrożonym, w opakowaniach od 1 do 1,5 kg - wielkość zamawiana 350 kg, 4. Wątroba wieprzowa, świeża, nie mrożona - wielkość zamawiana 1600 kg, 5. Słonina bez skóry w stanie mrożonym, w opakowaniach od 2 do 2,5 kg - wielkość zamawiana 250 kg, 6. Serca wieprzowe, świeże, nie mrożone - wielkość zamawiana 1400 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.11.40.00-0, 15.13.14.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: wędliny wieprzowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kiełbasa zwyczajna, hermetycznie pakowana - wielkość zamawiana 2.200 kg, 2. Kiełbasa serdelki wieprzowe - wielkość zamawiana 2.400 kg, 3. Pieczeń wieprzowa - wielkość zamawiana 1.200 kg, 4. Pasztetowa wieprzowa w osłonie sztucznej - wielkość zamawiana 1.200 kg, 5. Salceson włoski w osłonie sztucznej - wielkość zamawiana 1.200 kg, 6. Salceson czarny w osłonie sztucznej - wielkość zamawiana 1.200 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1, 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: konserwy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mielonka typu konserwa turystyczna o wadze jednostkowej 300g - wielkość zamawiana 1.100 kg, 2. Pasztet mazowiecki - konserwa o wadze jednostkowej 290g -300g - wielkość zamawiana 1.100 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.10-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: mięso drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ćwiartka kurczaka tylna, mrożona w opakowaniach od 2 do 3 kg - wielkość zamawiana 4.200 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: wędliny drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Pasztetowa drobiowa w osłonie sztucznej - wielkość zamawiana 1.200 kg, 2. Mielonka drobiowa w bloku - wielkość zamawiana 1.200 kg, 3. Parówki drobiowe gazowo lub hermetycznie pakowane - wielkość zamawiana 2.400 kg, 4. Mortadela drobiowa - wielkość zamawiana 1.200 kg, 5. Pieczeń drobiowa - wielkość zamawiana 1.200 kg, 6. Szynka drobiowa - wielkość zamawiana 300 kg, 7. Polędwica drobiowa - wielkość zamawiana 300 kg, 8. Serdelki drobiowe gazowo lub hermetycznie pakowane - wielkość zamawiana 1.200 kg, 9. Baleron z indyka - wielkość zamawiana 300 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z HRUBIESZOWA
- Rozbudowa drogi gminnej nr 111100L w miejscowości Kozodawy
- Zmiana sposobu użytkowania budynku banku na budynek administracyjny - Centrum Usług Administracyjnych wraz z przebudową - etap 2
- Wykonanie izolacji przeciwwilgociowej pionowej w szkole Zespołu Szkól nr 1 w Hrubieszowie
więcej: przetargi w Hrubieszowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 6 w Bełchatowie
- Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsno - wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Zespole Placówek Oświatowych im. Unii Europejskiej w Boronowie w okresie od lipca do grudnia 2024 r."
- Sprzedaż i sukcesywna dostawa świeżego mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie-Wsi
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Chorzowie, ul. Harcerska 2 - I/2024
więcej: Wołowina »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.