eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bartoszyce › Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Bartoszycach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-21

Bartoszyce: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Bartoszycach
Numer ogłoszenia: 349456 - 2015; data zamieszczenia: 21.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Warszawska 5, 11-200 Bartoszyce, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7622294 w. 131, faks 89 7626254.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Bartoszycach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1. Opis części 1 zamówienia Produkty przemiału ziarna, puree ziemniaczane 1) ryż (op. do 1 kg) w ilości 350kg 2) kasza manna (op. do 1kg) w ilości 100kg 3) kasza jęczmienna (op. do 5kg) w ilości 500kg 4) kasza pęczak (op. do 5kg) w ilości 450 kg 5) mąka pszenna (op. 1 kg) w ilości 900 kg 6) mąka ziemniaczana (op. 1 kg) w ilości 60 kg 7) płatki jęczmienne (op. do 1 kg) w ilości 50kg 8) płatki owsiane (op. do 1 kg) w ilości 50 kg 9) makaron (op. do 5 kg) w ilości 1500 kg 10) bułka tarta (op. do 1 kg)w ilości 200kg 11) puree ziemniaczane ( op. 1 -5kg) w ilości 50kg 3.2 Opis 2 części zamówienia: Groch, fasola 1) groch połówki (op. do 5 kg) w ilości 250 kg 2) fasola (op. do 5 kg) w ilości 500 kg 3.3 Opis części 3 zamówienia: Produkty rybne przetworzone 1) sałatka z makreli 290-330g w ilości 400kg 2) paprykarz szczeciński 290-330kg w ilości 400kg 3) Śledź w pomidorach 290-330g w ilości 50kg 4) kotlet rybny mrożony(waga 1 sztuki od 80 - 120g) w ilości 500kg 3.4 Opis 4 części zamówienia: Produkty rybne 1) kostka rybna mrożona (waga 1 sztuki od 100 - 120g) w ilości 300kg 2) płaty śledziowe bez skóry wiadro 4 kg w ilości 50kg 3.5 Opis części 5 zamówienia: Produkty mleczarskie 1) Ser topiony 100g. W ilości 300kg 2) śmietana 12% (op. Od 0,4 do 1l) w ilości 250l 3) twaróg chudy 200 -250g w ilości 600kg 4) serek homogenizowany (op. do 150g) w ilości 200kg 5) twarożek typu wiejski (op. do 150g) w ilości 200kg 6) twarożek biały op. do (150g) w ilości 200kg 7) jogurt naturalny (op. do 150g) w ilości 150kg 8) ser żółty op. do 1kg.(krojony) w ilości 40kg 9) mleko w proszku pełne op. 1 - 2kg. W ilości 200kg. 3.6 Opis części 6 zamówienia: Margaryna, olej 1) margaryna do smarowania pieczywa 200 lub 250g w ilości 3000kg 2) olej uniwersalny (op. 1l) w ilości 400l 3.7 Opis części 7 zamówienia: Przyprawy: 1) przyprawa w płynie (op. 0,5 - 1l) w ilości 360l 2) przyprawa uniwersalna sypka (op. 0,5 - 1kg) w ilości 200kg 3) pieprz czarny mielony(op. 200g - 500g) w ilości 20 kg 4) majeranek (op. 200g - 500g)w ilości 20kg 5) liść laurowy (op. 200g - 500g)w ilości 10kg 6) ziele angielskie(op. 200g - 500g) w ilości 20kg 7) pietruszka nać suszona (op. 200g - 500g)w ilości 20kg 8) włoszczyzna suszona (op. 1kg)w ilości 100kg 9) susz marchwi (op. 1kg) w ilości 60kg 10) susz buraczków (op.1kg) w ilości 40kg 11) koper suszony(op. 200g - 500g) w ilości 20kg 12) sól (op.do 1 kg). W ilości 350kg 13) czosnek suszony mielony(op. 200g - 500g) w ilości 20kg 14) musztarda (op. 1 kg) w ilości 200kg 15) ketchup (op. 1 kg) w ilości 200kg 16) kawa zbożowa (op.1kg) w ilości 300kg 17) herbata(op. 1kg) w ilości 50kg 18) majonez (op. 400 - 900g) w ilości 30kg 19) ocet (op. 0,5 - 1l) w ilości 150l 20) kisiel (op. 0,5 - 1kg) w ilości 300kg. 21) napój owocowy w proszku (op. 0,5 - 1kg) w ilości 100kg. 3.8 Opis części 8 zamówienia: Cukry: 1) cukier (op.1kg) w ilości 1300kg 2) dżem owocowy (op.do 15 kg) w ilości 350kg 3) marmolada wieloowocowa (op.do 15 kg) w ilości 400kg 4) dżem wieloowocowy (op. 25g) w ilości 100kg. 3.9 Opis części 9 zamówienia: Zupy, Przetwory z owoców i warzyw: 1) groszek konserwowy (op. do 900g) w ilości 140kg 2) fasolka konserwowa (op.do 900g) w ilości 130kg 3) koncentrat pomidorowy (op.do 900ml) w ilości 900kg 4) szczaw konserwowy (op. do 900g) w ilości 100kg 5) chrzan tarty (op.800 - 900g) w ilości 70kg 6) sos biały (op. do 1 kg) w ilości 100kg 7) sos pieczeniowy (op. do 1 kg) w ilości 100kg 8) zupa pieczarkowa (op. do 2kg) w ilości 100kg 9) zupa żurek (op. do 2 kg) w ilości 150kg 10) zupa kalafiorowa (op. do 2 kg) w ilości 100kg 11) zupa szparagowa (op. do 2 kg) w ilości 100kg 12) zupa barszcz biały (op. do 2 kg) w ilości 100kg 13) zupa ogonowa (op. do 2 kg) w ilości 100kg 14) zupa porowa (op. do 2 kg) w ilości 100kg 15) zupa cebulowa (op. do 2 kg) w ilości 100kg 16) sos do spaghetti po bolońsku (op. do 2 kg) w ilości 100kg 17) sos pomidorowy (op. do 2 kg) w ilości 100kg 13) bulion drobiowy (op. 0,5 - 1kg) w ilości 300kg. 3.10 Opis części 10 zamówienia: Produkty mrożone 1) pyzy ziemniaczane (op. do 3kg) mrożone w ilości 150kg 2) kopytka mrożone (op. do 3kg) w ilości 150kg 3) pierogi z kapustą i grzybami mrożone (op. do 3kg) w ilości 150kg 4) pierogi z serem mrożone (op. do 3kg) w ilości 150kg 5)pierogi ruskie mrożone (op. do 3kg) w ilości 150kg. 6)pierogi z owocami mrożone (op. do 3kg) w ilości 150kg. 7)pierogi z mięsem mrożone (op. do 3kg) w ilości 150kg 8) pyzy z mięsem mrożone (op. do 3kg) w ilości 150kg 9) kalafior mrożony op. (op. do 3 kg) w ilości 200kg 10)brokuły mrożone (op. do 3kg) w ilości 200kg. 11)fasolka szparagowa mrożona (op. do 3kg) w ilości 150kg. 3.11 Opis części 11 zamówienia: Sałatki i leczo pieczarkowe 1) sałatka szwedzka op.do 2 kg w ilości 300kg 2) leczo pieczarkowe op. 4 kg w ilości 200kg 3.12 Opis części 12 zamówienia: Soja 1) kostka sojowa (op. 1 - 5kg) w ilości 100kg 2) granulat sojowy (op. 1 - 5kg) w ilości 130kg 3) kotlet sojowy (op. 1-5kg) w ilości 150kg.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.51.20.00 - Śmietana 15.54.00.00 - Produkty serowarskie 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 15.62.30.00 - Skrobie 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 01.11.22.00 - 01.11.22.00 .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • posiadania uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Bartoszycach ul. Warszawska 5 11-200 Bartoszyce.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.01.2016 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Bartoszycach ul. Warszawska 5 11-200 Bartoszyce.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.