eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piekary Śląskie › Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-12-29

Piekary Śląskie: Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich
Numer ogłoszenia: 347539 - 2011; data zamieszczenia: 29.12.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 401696 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejskie Gimnazjum Nr 4, ul. Marii Skłodowskiej-Curie 108, 41-949 Piekary Śląskie, woj. śląskie, tel. 32 287 94 56, faks 32 287 94 56.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła publiczna dla dzieci i młodzieży prowadzona przez Gminę Piekary Śląskie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w następujących 5 częściach: część I: ryby przetworzone i konserwowane część II: owoce i warzywa mrożone część III: produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne część IV: artykuły ogólnospożywcze: oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne produkty mleczarskie jaja produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych różne produkty spożywcze część V: warzywa i owoce Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami są zawarte w formularzach cenowych będącym załącznikami do wzoru oferty. Dostarczone produkty powinny spełniać następujące warunki: produkty muszą mieć ważny termin spożycia, częstotliwość dostaw - dwa razy w tygodniu (w tym w pierwszy roboczy dzień tygodnia do godz. 900), w okresie ferii letnich (lipiec 2012 r. - dokładny termin będzie ustalony w późniejszym terminie) - codziennie. Pieczywo, mleko, artykuły cukiernicze oraz wędliny w okresie ferii dostawa codziennie do godz. 700. termin realizacji dostawy od daty zgłoszenia - 24 godziny, zapisu produkt równoważny oznacza, iż gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji co produkt określony przez zamawiającego. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, mięso - powinno mieć powierzchnię suchą, matową, barwę bladoróżową do czerwonej, konsystencję elastyczną, jędrną, wędliny - powinny być świeże, czyste, gładkie, plasterki o grubości 2 mm nie powinny się rozpadać, zapach powinien być charakterystyczny dla asortymentu, warzywa i owoce powinny być świeże, w I gatunku, bez oznak zaparzenia, zamarznięcia, zepsucia i pleśni, nieuszkodzone przez choroby lub szkodniki, bez silnych uszkodzeń mechanicznych oraz pozbawione obcych smaków i zapachów, a także pozostałości środków ochrony roślin, w szczególności: ziemniaki: o średnicy min 5 cm, bez kłączy i zanieczyszczeń, jednego gatunku, niemieszane, buraki czerwone - bez liści, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 10 cm, marchew - bez liści, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, pietruszka korzeń, świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, seler korzeń: świeży, duży, tzn. o przeciętnej średnicy od 10 cm do 12 cm, oczyszczony, bez liści, ogórki zielone - pozbawione gorzkiego smaku, twarde, sałata zielona - bez oznak zwiędnięcia i gorzkiego smaku, kapusta biała, świeża w główkach, o wadze główki od 1,0 kg do 4,0 kg bez liści bocznych, kapusta czerwona- świeża, w główkach, o wadze główki od 1 kg, kapusta włoska, świeża w główkach, o wadze główki od 1,0 kg- 4,0 kg, kapusta pekińska - świeża w główkach, o minimalnej średnicy 9 cm i minimalnej długości 20 cm, kalafior - w I gatunku, bez oznak zaparzenia, zamarznięcia, zepsucia i pleśni, nieuszkodzony przez choroby, kapusta kiszona - bez oznak zepsucia, bez konserwantów, ogórek kiszony, ogórek konserwowy - bez oznak zepsucia, twardy, pomidor - świeży, twardy, niepoobijany, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 5cm do 8cm, cebula - świeża, twarda, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm, rzodkiewka - świeża, bez oznak zepsucia, papryka czerwona - świeża, twarda, bez oznak zepsucia, czosnek główki - bez oznak zepsucia, produkcja polska, por świeży - bez wyrastających pędów kwiatostanu, natka pietruszki - świeża, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysta bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, koper świeży - świeży, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, szczypiorek - świeży, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, pieczarki - owocniki świeże, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3 cm do 5cm, jabłka, świeże, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm, gruszki: soczyste, słodkie , twarde, banany: żółte, twarde, bez brązowych plam, pomarańcze: słodkie, soczyste, nektaryny: jędrne, soczyste, słodkie, mandarynki: słodkie, bezpestkowe, skórę łatwo się obiera, dla pozycji, gdzie jednostką miary jest pęczek uznaje się bukiet o masie 0,05 kg, z wyjątkiem rzodkiewki w której pęczek to bukiet o masie co najmniej 180g (rzodkiewki pozbawione części niejadalnych ważą co najmniej 115g). warunki odbioru towaru, sposób zgłaszania ewentualnych reklamacji - wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar do wyznaczonego pomieszczenia, przy odbiorze nastąpi potwierdzenie zgodności dostarczonego asortymentu ze złożonym zamówieniem; w przypadku ewentualnych niezgodności lub nieodpowiedniej jakości dostarczonego towaru zamawiający w trybie natychmiastowym (telefon,fax) poinformuje wykonawcę o zaistniałych niezgodnościach, warunki transportu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 oraz rozporządzeniem w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności - Dz.U. z 2003 r. nr 21, poz. 179), oznakowanie produktu zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2007 r. nr 137, poz. 966); zgodnie z przepisami tego rozporządzenia oznakowanie musi zawierać: nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu; wykaz i ilość składników lub kategorii składników; zawartość netto w opakowaniu; datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia; warunki przechowywania; firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy; nazwę i adres producenta. dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych, nieuszkodzonych; przy każdej dostawie dostawca ma obowiązek przedstawić Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.Urz. UE L139 z 30 kwietnia 2004 r.)..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 03.14.25.00 - Jaja 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 03.20.00.00 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: ryby przetworzone i konserwowane

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PROAGRA Jarosław Kryca, ul. Rogów 42, 28-520 Opatowiec, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13933,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 15532,13

  • Oferta z najniższą ceną: 15532,13 / Oferta z najwyższą ceną: 18807,95

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: owoce i warzywa mrożone

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma ABEL Sp. J. Wysota, ul. Górna 8, 98-277 Brąszewice, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6983,10 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 8382,85

  • Oferta z najniższą ceną: 8382,85 / Oferta z najwyższą ceną: 10307,25

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: artykuły ogólnospożywcze

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Marek Paciej, ul. Księdza Krupy nr 13, 41-949 Piekary Śląskie, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 32451,10 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 38566,55

  • Oferta z najniższą ceną: 38566,55 / Oferta z najwyższą ceną: 38566,55

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: warzywa i owoce

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • F.H.U. WAMIX Wacław Bachmiński, ul. Czołgistów 3, 41-949 Piekary Śląskie, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 22622,62 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 22871,32

  • Oferta z najniższą ceną: 22871,32 / Oferta z najwyższą ceną: 23947,51

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.