eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mrozy › dostawy mięsa, wędlin i drobiu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-03

Mrozy: dostawy mięsa, wędlin i drobiu
Numer ogłoszenia: 347409 - 2008; data zamieszczenia: 03.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Specjalistyczny Zespół Opieki ZakładówOpieki Zdrowotnej , Al. Teodora Dunina 1, 05-320 Mrozy, woj. mazowieckie.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rudka.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy mięsa, wędlin i drobiu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, wędlin oraz drobiu dla Samodzielnego Specjalistycznego Zespołu Zakładów Opieki Zdrowotnej w Rudce transportem na koszt i ryzyko Wykonawcy przez okres 12 miesięcy od daty podpisania umowy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają formularze asortymentowo- cenowe ( załączniki nr.2/I, 2/II, 2/III), będące integralną częścią SIWZ. 2.Dostawy będą realizowane po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym na trzy dni przed każdą dostawą trzy razy w tygodniu /poniedziałek, środa, piątek/. Dostarczane wyroby powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Cechować się wysokimi walorami smakowymi. Wyroby muszą być świeże, nie mrożone z odpowiednim terminem przydatności do spożycia zgodnie z obowiązującymi normami. 3.Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie przyjęcia do magazynu dostarczonego towaru w przypadku stwierdzenia jego jakości niezgodnej z określonymi wymogami zawartymi w formularzu asortymentowo-cenowym, niezgodnego ze złożonym zamówieniem, zepsutego, nie posiadającego stosownych dokumentów jakie winny być dołączone do każdej dostawy zgodnie z przepisami prawa, które nakładają na Wykonawcę obowiązek dołączania takich dokumentów /dla mięs i przetworów Handlowy Dokument Identyfikacyjny, dla drobiu Świadectwo Weterynaryjne/. 4.Zamawiający zastrzega sobie możliwość reklamowania dostarczonego do magazynu towaru w terminie 12 godz. od daty dostawy. Wykonawca winien wymienić reklamowany towar w terminie 12 godz. od chwili zgłoszenia reklamacji. Nie zastosowanie się do powyższego pociągnie za sobą konsekwencje finansowe w postaci potrącenia należności za reklamowany towar przy następnej dostawie. 5. Dostawy winny odbywać się w odpowiednio przystosowanych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających stosowne normy dotyczące tych opakowań. 5.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na : CZĘŚĆ I - Dostawy mięsa wołowego i wieprzowego. Kości schabowe 1080 kg Mięso wieprzowo-wołowe kawałki kl. I 600 kg Łopatka wieprz b/k 1200 kg Udziec wołowy kl. II 480 kg Kark wołowy b/k. kl. I 600 kg Kark wołowy z/k. kl. I 360 kg Szynka wieprz b/k. 960 kg Żeberka paski 360 kg Wątroba wieprzowa 180 kg Smalec wieprzowy 120 kg CZĘŚĆ II - Dostawy wędlin. Boczek wędzony 300 kg Baleron drobiowy 360 kg Polędwica drobiowa 240 kg Kiełbasa wiejska 420 kg Mortadela 480 kg Parówkowa 900 kg Kaszanka 240 kg Mielonka 540 kg Szynkówka 720 kg Szynka parzona 360 kg Salceson włoski-pęcherz 120 kg Pasztet drobiowy pieczony 840 kg CZĘŚĆ III - Dostawy drobiu. Kurczak świeży 1800 kg Porcje rosołowe-korpusy 420 kg Mięso gulaszowe 660 kg 6.Nie dopuszcza się składania ofert ofert wariantowych. 7.Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających. 8.Zamawiający nie zamierza zawierać umowy ramowej. 9.Zamawiający nie zamierza ustanawiać dynamicznego systemu zakupów. 10..Zamawiający nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej. 11. Stosownie do potrzeb, ilość zamawianych pozycji ( załączniki nr.2/I, 2/II, 2/III) może ulec zmianie , co nie może spowodować zwiększenia ceny umowy..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Zgodnie z art.22 ust.1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r.- Prawo zamówień publicznych ( Dz.U. z 2007r. Nr.223 poz.1655 z późn. zm) o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy : - posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności, jeżeli ustawy - nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia zgodnie z art.24 ustawy prawo zamówień publicznych. - znajdują się w sytuacji finansowej i ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia w kwocie określonej w formularzu oferty Wykonawcy, załącznik nr.1 - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny i doświadczony personel mogący w sposób wiarygodny wykonać powierzone zamówienie 2. Ocena spełnienia powyższych warunków nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w pkt. VI SIWZ według formuły ,,spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (załącznik nr 3). 2. Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. (załącznik nr 4). 3.Oświadczenie Wykonawcy Nr.1, że dostarczane przez niego artykuły wyszczególnione w formularzu asortymentowo-cenowym spełniają określone wymogi zgodne z normami dotyczącymi tych produktów , posiadają wymagane prawem atesty i świadectwa - do okazania na każde żądanie Zamawiającego (załącznik nr 5). 4. Oświadczenie Wykonawcy Nr.2 - o spełnieniu warunków zgodnych z art. 22 ust.1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r.-Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 6). 5. Wykaz wykonanych lub wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzieleniu zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączyć dokumenty potwierdzające, że te dostawy zostały wykonane należycie( załącznik nr 7) 6. Dokument dopuszczający pojazd do transportu mięsa, wędlin i drobiu wydany przez organ inspekcji sanitarnej lub weterynaryjnej, której podlega Wykonawca (załącznik nr.8) 7. Certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności (załącznik nr 9) 8. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt.VI ppkt.1,2, składa dokumenty o których mowa w § 2 ust.1 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006r.(Dz.U.Nr 87 poz.605).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.rudka.com.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Specjalistyczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej w Rudce al.Teodora Dunina 1 05-320 Mrozy.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2009 godzina 13:00, miejsce: Samodzielny Specjalistyczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej w Rudce al.Teodora Dunina 1 05-320 Mrozy.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.