eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bydgoszcz › Dostawa produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-06

Bydgoszcz: Dostawa produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 346946 - 2009; data zamieszczenia: 06.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Uniwersytecki Nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy , ul. Ujejskiego 75, 85-168 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3655352, 3655521, 3655296, faks 052 3655752.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.biziel.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa wraz z rozładunkiem nabiału, pieczywa oraz jaj kurzych w zakresie: Grupa 1 - Nabiał: mleko 2% opakowanie minimum 5 L - 46 000 litrów, śmietana 18% opakowanie minimum od 1 L do 5 L - 10 000 litrów. Grupa 2 - Nabiał: jogurt owocowy 120 - 150 g - 1 000 kg, jogurt naturalny 120 - 150g - 600 kg, twaróg półtłusty - 8 000 kg. Grupa 3 - Nabiał: masło ekstra 200 g - 2 000 kg,masło z dodatkiem oleju 200 g - 1 000 kg. Grupa 4 - Nabiał: ser topiony bez dodatków 100 g ( kostka) - 1 000 kg, ser topiony krążki zegary ( 8 sztuk) - 700 kg, ser żółty półtłusty - 1 200 kg, serek homogenizowany naturalny150 g - 800 kg, serek homogenizowany owocowy 150 g - 2 800 kg. Grupa 5 - Nabiał: masło roślinne bez mleczne do smarowania 250 - 500 g ( zaw. tł. rośl. 80% ) - 1 200 kg, margaryna zwykła kostka 250 - 500 g - 1 600 kg, olej rzepakowy uniwersalny 1 litr - 1 000 litrów, olej rzepakowy uniwersalny 5 litr - 1 500 litrów. Grupa 6 - Nabiał: mleko w proszku 500 g pełne - 50 kg. Grupa 7 - Pieczywo: chleb pszenny krojony - 3 500 kg, chleb graham krojony - 15 000 kg, chleb zwykły krojony - 30 000 kg. Grupa 8 - Pieczywo: bułka tarta opakowanie 20 - 50 g - 700 kg. Grupa 9 - Pieczywo: bułka grahamka 100 g - 100 kg, bułka zwykła 50 g - 500 kg. Grupa 10 - Ciasto: drożdżówka z makiem 100 g - 100 kg, drożdżówka z owocami 100 g - 100 kg, drożdżówka z serem 100 g - 100 kg, drożdżówka z budyniem 100 g - 100 kg, drożdżówka z kruszonką 100 g - 100 kg. Grupa 11 - Jaja kurze: klasa A, klasa wagowa M ( od 55 g do 60 g ) - 3 500 kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.51.00.00 - Mleko i śmietana 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.54.00.00 - Produkty serowarskie 15.43.11.00 - Margaryna 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.81.10.00 - Pieczywo 15.81.14.00 - Bułeczki 15.81.22.00 - Ciasta 03.14.25.00 - Jaja .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawcy muszą spełniać wymagania określone w art. 22 ust.1 Prawo zamówień publicznych tzn., że: a)Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b)Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznymi i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, c)Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d)Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie według formuły spełnia / nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w rozdziale III specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz ogłoszeniu o zamówieniu..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy dostarczyli następujące dokumenty: Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej stosuje się do przepisów §2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawców, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane ( Dz. U. z 2006 r. nr 87 poz. 605 z późn. zm.). 2. Inne wymagane dokumenty dla grup 1, 2, 3, 4, 5, 6: 1.W przypadku hurtowni i dystrybutorów - oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem regionalnej stacji sanitarno - epidemiologicznej. 2.W przypadku mleczarni, zakładów produkcyjnych - oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem weterynaryjnym. 3.Oświadczenie o wdrażaniu lub stosowaniu zasad systemu HACCP. 4.Odpowiednia decyzja regionalnej stacji sanitarno- epidemiologicznej dopuszczająca pojazdy do transportu przedmiotu zamówienia. 3. Inne wymagane dokumenty dla grup 7, 8, 9, 10: 1. Oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem regionalnej stacji sanitarno - epidemiologicznej. 2.Oświadczenie o wdrażaniu lub stosowaniu zasad systemu HACCP. 3.Odpowiednia decyzja regionalnej stacji sanitarno epidemiologicznej dopuszczająca pojazdy do transportu przedmiotu zamówienia. 4. Inne wymagane dokumenty dla grupy 11: 1.W przypadku fermy - oświadczenie o nadzorze weterynaryjnym wraz podanie weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego fermy. 2.W przypadku fermy - dokument potwierdzający pozytywny wynik badań zdrowotności stada. 3.W przypadku hurtowni - oświadczenie o nadzorze odpowiedniej stacji sanitarnej nad hurtownią. 5. Wymagane oświadczenia dla grup 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11: 1.Oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2.Oświadczenie z art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3.Oświadczenie o podwykonawcach. 4.Pełnomocnictwo - w przypadku, gdy oferta będzie podpisywana przez osobę upoważnioną..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biziel.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego lok.39 za okazaniem dowodu wpłaty dokonanej w kasie Szpitala lub za pobraniem pocztowym lub przy udziale firmy kurierskiej( plus koszty przesyłki). Cena SIWZ 10 zł.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.10.2009 godzina 09:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 w Kancelarii Szpitala lok nr 46A.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Numer sprawy: NZZ/40/D/09. Miejsce i termin otwarcia ofert: siedziba zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 - świetlica - niski parter w dniu 14.10.2009r. o godzinie 10:00. Uprawnieni do kontaktów z wykonawcami: Agata Juśkowiak tel. (052) 36-55-521, lok. 39, w godz. 7: 30 -15:00 - Samodzielna Sekcja Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, Maria Szuda tel. (052) 36-55-483, Kuchnia Ogólna, w godz. 7.00-15.00. Zamawiający nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów. NIP: 953 258 22 66. Regon: 340517145. Godziny urzędowania: od poniedziałku do piątku: 7:30-15:00 E-mail: przetargi@biziel.pl.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nabiał: mleko 2% opakowanie minimum 5 L - 46 000 litrów , śmietana 18% opakowanie minimum od 1 L do 5 L - 10 000 litrów.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.51.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nabiał: jogurt owocowy 120 - 150 g - 1 000 kg, jogurt naturalny 120 - 150g - 600 kg, twaróg półtłusty - 8 000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nabiał: masło ekstra 200 g - 2 000 kg, masło z dodatkiem oleju 200 g - 1 000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nabiał: ser topiony bez dodatków 100 g ( kostka) - 1 000 kg, ser topiony krążki zegary ( 8 sztuk) - 700 kg, ser żółty półtłusty - 1 200 kg, serek homogenizowany naturalny150 g - 800 kg, serek homogenizowany owocowy 150 g - 2 800 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.54.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nabiał: masło roślinne bez mleczne do smarowania 250 - 500 g ( zaw. tł. rośl. 80% ) - 1 200 kg, margaryna zwykła kostka 250 - 500 g - 1 600 kg, olej rzepakowy uniwersalny 1 litr - 1 000 litrów, olej rzepakowy uniwersalny 5 litr - 1 500 litrów.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.43.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nabiał: mleko w proszku 500 g pełne - 50 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.51.17.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo: chleb pszenny krojony - 3 500 kg, chleb graham krojony - 15 000 kg, chleb zwykły krojony - 30 000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo: bułka tarta opakowanie 20 - 50 g - 700 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo: bułka grahamka 100 g - 100 kg, bułka zwykła 50 g - 500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.81.14.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Ciasto.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ciasto: drożdżówka z makiem 100 g - 100 kg, drożdżówka z owocami 100 g - 100 kg, drożdżówka z serem 100 g - 100 kg, drożdżówka z budyniem 100 g - 100 kg, drożdżówka z kruszonką 100 g - 100 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.81.22.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze: klasa A, klasa wagowa M ( od 55 g do 60 g ) - 3 500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.