eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piła › Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin, części drobiowych, dla Szkoły Policji w Pile.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-05

Piła: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin, części drobiowych, dla Szkoły Policji w Pile.
Numer ogłoszenia: 345246 - 2009; data zamieszczenia: 05.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Policji w Pile , Pl. Staszica 7, 64-920 Piła, woj. wielkopolskie, tel. 067 3522134, faks 067 3522322.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: jerks@poczta.onet.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła policji.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin, części drobiowych, dla Szkoły Policji w Pile..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie I - mięso wieprzowe - 8 580 , wołowe w asortymencie - 5 150 kg Zadanie II - drób i części drobiowe w asortymencie - 14 100 kg Zadanie III - wędliny w asortymencie - 15 317 kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: 1) Wykonawca przystępujący do przetargu jest obowiązany wnieść wadium w wysokości: Zadanie I - mięso wieprzowe, wołowe w asortymencie - 3 000,00 zł Zadanie II - drób i części drobiowe w asortymencie - 2 000,00 zł Zadanie III - wędliny w asortymencie - 2 500,00 zł

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca musi spełniać wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy. b Wykonawca nie może podlegać wykluczeniu z ubiegania się o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. c W przypadku Wykonawców składających wspólną ofertę, warunki określone w pkt. a i b musi spełniać każdy z Wykonawców oddzielnie. d Wykonawca musi spełniać wymagania określone w niniejszej SIWZ. e Wykonawca musi wnieść wadium w wymaganym terminie, w podanej wysokości i formie. f Wykonawca musi posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności na podstawie Rozporządzenia 852/2004, 853/2004, 854/2004 Rozdz. 2 art. 3. g Wykonawca musi posiadać uprawnienia do wykonania określonej działalności na podstawie Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z dnia 02 lutego 2006 roku, a w szczególności: posiadać decyzję administracyjną o wpisie do rejestru zakładów albo zatwierdzeniu zakładu wydaną przez Powiatowego Lekarza Weterynarii wraz z nadanym numerem identyfikacyjnym zgodnie z art. 21 ust. 4 wyżej wymienionej ustawy. h Wykonawca musi dysponować potencjałem technicznym zapewniającym wykonanie zamówienia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1 Wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 1. 2 Wypełniony formularz cenowy według załączonego wzoru w Specyfikacji - załącznik nr 2. 3 Oświadczenie Wykonawcy o posiadaniu co najmniej jednego środka transportu przystosowanego do przewozu przedmiotu zamówienia lub złożenie pisemnego zobowiązania innych podmiotów o jego udostępnieniu według załączonego wzoru w Specyfikacji - załącznik nr 4. 4 Opisy oferowanych produktów dokumentacja systemu HACCP. Wymagane poniżej dokumenty powinny być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do reprezentowania Wykonawcy. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę. Celem potwierdzenia spełnienia warunków ogólnych do oferty muszą zostać dołączone następujące dokumenty: 1 Oświadczenie, potwierdzające spełnienie przez Wykonawcę warunków określonych w art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, którego wzór stanowi załącznik nr 3 dla Wykonawców składających ofertę samodzielnie lub załącznik nr 3a dla Wykonawców składających ofertę wspólnie do Formularza oferty. 2 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3 Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4 Decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej zatwierdzenia zakładów, które wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004, 853/2004, 854/2004 oraz na podstawie art. 61 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia Dz. U. z dnia 27 września 2006 roku. 5 Oświadczenie Wykonawcy o posiadaniu co najmniej jednego środka transportu przystosowanego do przewozu artykułów żywnościowych objętych przedmiotem zamówienia lub złożenie pisemnego zobowiązania innych podmiotów o jego udostępnieniu (według załączonego wzoru w Specyfikacji - załącznik nr 4. 6 Decyzję administracyjną o wpisie do rejestru zakładów albo zatwierdzeniu zakładu wydaną przez Powiatowego Lekarza Weterynarii wraz z nadanym numerem identyfikacyjnym zgodnie z art. 21 ust. 4 Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z dnia 02 lutego 2006 roku. Wykonawcy zagraniczni zamiast dokumentów wskazanych: w ppkt.2, 3 - składają odpowiedni dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym mają siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto likwidacji Wykonawcy ani nie ogłoszono upadłości, nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie, nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne ani zdrowotne, albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Aktualność tych dokumentów określona jest analogicznie do dokumentów o podobnej treści wydawanych przez odpowiednie urzędy na terenie RP. W przypadku, gdy w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się wskazanych wyżej dokumentów Wykonawca składa dokument zawierający oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sppila.type.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Policji w Pile 64-920 Piła, Plac Staszica 7 Sekcja Żywnościowa.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.10.2009 godzina 10:30, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego w Szkole Policji w Pile, Plac Staszica 7, 64-920 Piła w Kancelarii Ogólnej pok. 250..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso wieprzowe - 8 580 , wołowe w asortymencie - 5 150 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa drobiu i części drobiowych w asortymencie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa drób i części drobiowe w asortymencie - 14 100 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa wędlin w asortymencie - 15 317 kg.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wędlin w asortymencie - 15 317 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.