eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Radostowice › Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kobielicach na 2011 rok.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-12-02

Radostowice: Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kobielicach na 2011 rok.
Numer ogłoszenia: 345133 - 2010; data zamieszczenia: 02.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Kobielicach , ul. Topolowa 61, 43-262 Radostowice, woj. śląskie, tel. 32 212 52 26, faks 32 212 52 26.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spkobielice.edupage.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kobielicach na 2011 rok..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kobielicach na 2011 rok , tj. od 03.01.2011r. do 31.12.2011r. Szczegółowy wykaz artykułów żywnościowych z podziałem na poszczególne części, wraz z ich rocznym zapotrzebowaniem zawarto w załącznikach do SIWZ. Ustala się 7 części podlegających zamówieniu. Wykonawca może złożyć ofertę na całość zamówienia, poszczególną część lub na wybrane części: 1. Część I - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 2. Część II - Mięso, wędliny, konserwy i wyroby mięsne 3. Część III - Drób 4. Część IV - Ryby, przetworzone i konserwowe 5. Część V - Warzywa, owoce i przetwory 6. Część VI - Oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne, produkty mleczarskie i jaja 7. Część VII - Produkty sypkie i różne produkty spożywcze.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełniania warunku posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia Wykonawca powinien przedłożyć wykaz dostaw - Załącznik nr 4 do SIWZ Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie powinien wykonać (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych mogą to być również dostawy wykonywane) co najmniej jednej dostawy o wartości powyżej 10 000,00 zł.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym Wykonawca powinien przedłożyć zamawiającemu wykaz sprzętu transportowego przystosowanego do przewożenia artykułów żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi zgodnie z Załącznikiem nr 6 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Wykonawca powinien przedłożyć zamawiającemu oświadczenie, że osoby które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - Załącznik nr 7 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spkobielice.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Kobielicach 43-262 Radostowice ul. Topolowa 61.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.12.2010 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Kobielicach 43-262 Radostowice ul. Topolowa 61.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Babeczki kruche z owocami szt 30 Babka drożdżowa z rodzynkami 300 g szt 18 Babka piaskowa 300 g szt 20 Bułka grahamka 80g szt 350 Bułka kajzerka 50g szt 1600 Bułka kanapkowa (wek 300g) szt 350 Bułka kukurydziana 70g szt 300 Bułka maślana 80g szt 450 Bułka pikantno-serowa 65g szt 150 Bułka serowa 70g szt 220 Bułka staropolska 100g szt 2800 Bułka tarta kg 140 Bułka zwykła 90g szt 2600 Bułka żytnia 70g szt 200 Chleb 1000g krojony szt 700 Chleb krojony 500g. ze słonecznikiem 500 g szt 20 Drożdżówka (różne smaki) 160 g szt 150 Drożdżówka Mini (różne) 100g szt 280 Drożdżówka podwójna szt 40 Rogaliki Francuskie (różne) 150 g szt 40 Jagodzianka 130g szt 150 Keks 300 g szt 6 Kołocz z jabłkami kg 4 Kołocz z posypką kg 4 Makowiec kg 6 Pączki (różne)100g szt 80 Pączki serowe kg 6 Ciasto Półfrancuskie 170 g szt 100 Rogal z nadzieniem (różne)150g szt 140 Rogalik zwykły 100g szt 550 Chleb wieloziarnisty, krojony, 500g. szt 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO , WĘDLINY, KONSERWY I WYROBY MIĘSNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Boczek wędzony kg 25 Kiełbasa domowa kg 250 Kiełbasa zwyczajna kg 300 Kiełbaska winerka kg 60 Kości wędzone kg 120 Łopatka wieprzowa b/k kg 950 Mortadela kg 55 Mielonka kg 100 Mięso garmażeryjne kg 400 Pasztet drobiowy Drob 160g p 40 Pasztet wieprzowy kg 9 Schab z kością kg 350 Wołowe b/k kg 60 Żeberka wędzone kg 10 Szynka wieprzowa krojona kg 15 Szynka drobiowa krojona kg 10 Szynka prasowana wieprzowa krojona kg 210 Kiełbasa drobiowa krojona kg 15 Kiełbasa szynkowa krojona kg 10 Pieczeń rzymska krojona kg 5 Kiełbasa kasztelańska kg 10 Polędwica krojona kg 10 Kiełbasa krakowska krojona kg 5 Szynka pieczona krojona kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: DRÓB.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka kg 600 Kurczak kg 60 Porcje rosołowe kg 200 Podudzie z kurczaka kg 130 Udziec z kurczaka kg 90 Udziec z indyka kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z makreli w pomidorach170g puszki 80 Filet z soli kg 190 Paluszki panierowane (kostka) kg 180 Tuńczyk w sosie własnym 170g puszki 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: WARZYWA , OWOCE I PRZETWORY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki kg 5500 Fasola Jaś kg 50 Groch łuskany kg 65 Buraki kg 250 Cebula kg 350 Czosnek szt 180 Kapusta biała kg 900 Kapusta pekińska szt 10 Kapusta czerwona kg 400 Marchew kg 520 Ogórek zielony kg 70 Papryka świeża kg 20 Pieczarka kg 80 Pietruszka kg 5 Pomidor kg 40 Por szt 320 Rzodkiewka pęczek 8 Sałata szt 4 Banan kg 600 Brzoskwinie świeże szt 35 Brzoskwinie kondensowane 450 g puszka 6 Nektarynka szt 30 Jabłka kg 600 Mandarynka kg 100 Pomarańcza kg 50 Koncentrat pomidorowy 1l szt 95 Dżem Łowicz 280g lub równoważne szt 220 Fasola szparagowa Hortex 450g lub równoważne paczka 15 Papryka konserwowa 1 l szt 15 Groszek konserwowy 1 l szt 15 Kalafior świeży szt 80 Kalafior mrożony Hortex 450g lub równoważne paczka 80 Kalarepa szt 10 Kapusta kiszona kg 350 Mrożonka zupa Hortex 450g lub równoważne paczka 120 Truskawka mrożona Hortex 450g lub równoważne paczka 25 Ogórek kiszony kg 90 Ogórek konserwowy 1l. szt 50 Szpinak mrożony Hortex 450g lub równoważne paczka 60 Brokuł mrożony Hortex 450g lub równoważne paczka 60 Syrop owocowy 380 ml szt 6 Marchewka z groszkiem - mrożonka, 450g. paczka 20 Groszek - mrożonka, 450g. paczka 10 Sok wieloowocowy typy Kubuś 250ml. sztuk 300 Brokuł świeży sztuk 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: OLEJE TŁUSZCZE ZWIERZĘCE I ROŚLINNE, PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Olej uniwersalny 1l szt 400 Margaryna mleczna Bielmar 250g lub równoważny szt 550 Kefir 400ml szt 160 Jogurt Jogobella 125g lub równoważny szt 90 Serek homo Danio 150g lub równoważny szt 200 Masło ekstra 200g szt 1800 Mleko 3,2% Łowickie 1l lub równoważny szt 550 Ser biały krajanka Pszczyna lub równoważny kg 180 Serek topiony 100g szt 100 Ser żółty krojony kg 60 Śmietana 12% Łowicka 500g lub równoważny szt 150 Śmietana zakwaszana 400ml 18% szt 90 Śmietana 30% 400ml szt 10 Jaja szt 5000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PRODUKTY SYPKIE I RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sól kg 140 Mąka ziemniaczana Superior lub równoważny kg 200 Cytrynka Sztar 1 l. szt 380 Soczek dla dzieci 200 ml szt 850 Napój dla dzieci 300 ml szt 580 Kasza gryczana kg 50 Kasza manna kg 16 Kasza jęczmienna kg 26 Mąka pszenna Brzeska lub równoważny kg 350 Ryż kg 250 Wafelek śmietankowy szt 300 Wafel czekoladowy Princeska lub równoważny szt 800 Herbatniki mały szt 220 Biszkopty podłużne szt 40 Wafel Lion lub równoważny szt 1550 Wafel Snickers lub równoważny szt 1550 Wafle KinderBueno lub równoważny szt 1550 Cukier kg 1800 Kakao DekoMorreno 200g lub równoważny szt 30 Płatki czekoladowe Nestle 500g lub równoważny szt 25 Makaron świderki Lubella 500 g lub równoważny kg 250 Makaron domowy Czaniec 250g lub równoważny szt 46 Makaron łazanki Lubella lub równoważny kg 40 Makaron zacierka 250 g kg 40 Kawa Inka 150 g lub równoważny szt 10 Herbata 100g szt 750 Cynamon sypki 15 g szt 100 Gałka muszkatowa 10 g szt 20 Ketchup Hortex 500 g.lub równoważny szt 40 Liść laurowy 6 g szt 40 Majeranek 10 g szt 26 Majonez l 80 Ocet 0,5 l szt 40 Papryka słodka 20g szt 140 Zioła prowansalskie 20 g szt 80 Pieprz 20 g szt 150 Ziele angielskie 15 g szt 80 Budyń z cukrem Winiary lub równoważny szt 140 Cukier waniliowy 10 g szt 130 Drożdże 100g szt 15 Galaretka Winiary 100 g szt 130 Jarzynka sucha Kucharek lub równoważny 200g szt 450 Przyprawa do zup i sosów typu Maga 850ml szt 80 Żurek kiszony 1l szt 180 Musztarda 1l szt 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.