eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nysa › Dostawa mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-11-17

Ogłoszenie nr 345073 - 2016 z dnia 2016-11-17 r.

Nysa: Dostawa mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Nysie, krajowy numer identyfikacyjny 32020700000, ul. ul. Kościuszki  , 48300   Nysa, woj. opolskie, państwo Polska, tel. 774 332 471, e-mail , faks .
Adres strony internetowej (URL): www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka sektora finansów publicznych

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
www.sw.gov


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
forma pisemna
Adres:
Zakład Karny w Nysie ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych
Numer referencyjny: 13/PN/Ż/16
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Część I Mięso wieprzowe i wołowe 1. Mięso wieprzowe gulaszowe surowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego i śródmięśniowego tłuszczu,, bez skór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C zg. z PN kl./gat.I kg 5.500 2. Mięso wołowe bez kości - gulasz- surowe, świeże, nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez tłuszczu zewnętrznego i śródmięśniowego, bez skóry, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C zg. z PN kl./gat.I kg 1.000 3. Karczek wieprzowy bez kości, surowy,świeży, nie mrożony, pozbawiony tłuszczu, schłodzony do temperatury nie wyższej niż 40C zg. z PN kl./gat.I kg 200 Cześć II Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie 1./ Mięso gulaszowe z kurczaka surowe, świeże nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3 cm bez zanieczyszczeń obcych, tłuszczu, skór, piór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C zg. z PN kl./gat.I kg 2.600 2. Mięso gulaszowe z indyka surowe, świeże, nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3cm bez zanieczyszczeń obcych ,tłuszczu, skór, piór, kości, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C zg. z PN kl./gat.I kg 500 3. Żołądki drobiowe z kurczaka surowe, świeże nie mrożone, żołądek mięśniowy oczyszczony z treści pokarmowej, pozbawiony rogowatego naskórka, tłuszczu, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C zg. z PN kl./gat.I kg 2.000 4. Serca drobiowe z kurczaka surowe, świeże nie mrożone, serca pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych, bez skrzepów krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C zg. z PN kl./gat.I kg 2.000 Część III Wędliny drobiowo - wieprzowo - wołowe 1. Kiełbasa litewska średniorozdrobniona, parzona,wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 3.200 2. Kiełbasa kanapkowa średniorozdrobniona, w osłonce barierowej o średnicy ok. 75-95 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.Ikg 1.800 3. Kiełbasa - mortadela extra homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 3.200 4. Mortadela z pieczarkami homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, widoczne drobno rozdrobnione pieczarki, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 5. Kiełbasa - parówki śląskie - cienkie homogenizowana w osłonie barierowej o średnicy ok. 20-25 mm, skład mięso wieprzowo - wołowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 6. Kiełbasa parówkowa homogenizowana, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok.25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 7. Kiełbasa zwyczajna średniorozdrobniona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 8. Kiełbasa opolska/ regionalna średniorozdrobniona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 9. Kiełbasa tyrolska / szynka tyrolska średniorozdrobniona w osłonce barierowej o średnicy 50-80 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy,dopuszczalny konserwant E - 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 10. Kiełbasa biała parzona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo wieprzowe, przyprawy,dopuszczalny konserwant E - 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.600 11. Boczek wędzony wieprzowy,,parzony bez żeberek i bez widocznych złogów solanki, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 2.000 12. Szynka gotowana - chuda wyrób z mięsa wieprzowego peklowany lub solony, konsystencja ścisła, zwarta umożliwiająca porcjowanie, struktura jednolita termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 200 Część IV Wędliny drobiowe 1. Rolada drobiowa gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, warzywa, galareta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180 2.Polędwica z kurczaka gruborozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnica ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja ścisła, zwarta zg. z PN kl./gat.I kg 360 3. Polędwica z indyka gruborozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnica ok. 70-90 mm, skład mięso z indyka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja ścisła, zwarta zg. z PN kl./gat.I kg 180 4. Blok drobiowy gruborozdrobniony, parzony, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm lub innej formie utrzymującej kształt, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja zwarta umożliwiająca wyporcjowanie termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180 5. Serdelki drobiowe homogenizowane, parzone w osłonce wiskozowej o średnicy ok. 20 mm, skład mięso drobiowe , sól, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180 6. Szynka z indyka szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży,konsystencja zwarta umożliwiająca porcjowanie zg. z PN kl./gat.I kg 180 7. Kiełbasa szynkowa z kurczaka gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 360 8. Kiełbasa szynkowa z indyka gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180 9. Parówki drobiowe cienkie -homogenizowana w osłonie barierowej o średnicy ok. 20-25 mm, skład mięso drobiowe , przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180 10. Szynka z kurczaka prasowana szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży,konsystencja zwarta umożliwiająca porcjowanie zg. z PN kl./gat.I kg 180 11. Kiełbasa biała drobiowa w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy,dopuszczalny konserwant E - 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180. Część V Podroby wieprzowe i wędliny podrobowe 1. Wątroba wieprzowa surowa,świeża, nie mrożona zg. z PN kl./gat.I kg 600 2. Kaszanka jęczmienna produkt z surowców podrobowych wieprzowych i kaszy jęczmiennej w formie bloku, batonu o wadze około 3 kg, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10 % zg. z PN kl./gat.I kg 2.000 3. Pasztet wieprzowy produkt powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych, rozdrobnionych do masy homogenizowanej w osłonce poliamidowej, o średnicy ok.40:50mm i długości 30cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%, zg. z PN kl./gat.I kg 1.200 4. Salceson zwykły / włoski / produkt z podrobów i surowców mięsnych w osłonkach o średnicy ok. 80 mm i długości do 30 cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 26% zg. z PN kl./gat.I kg 1.200 Cześć VI Konserwy mięsne 1. Mielonka wieprzowa - turystyczna 200g lub 300g opakowanie metalowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza,zawartość tłuszczu do 23% zg. z PN kl./gat.I kg 1.500 2. Mielonka wieprzowa - tyrolska 200g lub 300g opakowanie metalowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza,zawartość tłuszczu do 27% zg. z PN kl./gat.I kg 1.500 3. Przysmak śniadaniowy 200g lub 300g opakowanie metalowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 23% zg. z PN kl./gat.I kg 1.500 4. Pasztet drobiowy 130g opakowanie w małych foremkach, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 25% zg. z PN kl./gat.I kg 2.400 5. Pasztet mazowiecki/firmowy/ 200 lub lub 290g lub 300 g opakowanie metalowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 34%. zg. z PN kl./gat.I kg 1.000

II.5) Główny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Dodatkowe kody CPV:15113000-3, 15111000-9, 15112210-1, 15131135-0, 15131130-5, 15131220-3, 15131410-2, 15131120-2
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

data rozpoczęcia: 02/01/2017 data zakończenia: 31/12/2017


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

a) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24. ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, b) Zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed terminem składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, c) zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, d) jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ppkt a-c - składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:1) nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed terminem składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. 2) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. e) jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się powyższych dokumentów, zastępuje się je dokumentem, zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę, zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu.

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
załącznik nr 3 di SIWZ
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

formularz ofertowy załączniki nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f do SIWZ aktualne na dzień składania ofert oświadczenia, że: 1) spełniają warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1b ustawy Pzp - załącznik nr 3 do SIWZ, 2) nie zachodzą wobec nich przesłanki określone w art. 24 ust. 1 pkt 12-22 ustawy Pzp, skutkujące wykluczeniem z postępowania - załącznik nr 4 do SIWZ, 3) pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę (jeżeli dotyczy).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
cena 60
termin realizacji reklamacji 40


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 25/11/2016, godzina: 12:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1    Nazwa: Mięso wieprzowe i wołowe

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Mięso wieprzowe gulaszowe surowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego i śródmięśniowego tłuszczu,, bez skór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C zg. z PN kl./gat.I kg 5.500 2. Mięso wołowe bez kości - gulasz- surowe, świeże, nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez tłuszczu zewnętrznego i śródmięśniowego, bez skóry, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C zg. z PN kl./gat.I kg 1.000 3. Karczek wieprzowy bez kości, surowy,świeży, nie mrożony, pozbawiony tłuszczu, schłodzony do temperatury nie wyższej niż 40C zg. z PN kl./gat.I kg 200
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15113000-3, 15111000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena 60
termin realizacji reklamacji 40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2    Nazwa: Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1./ Mięso gulaszowe z kurczaka surowe, świeże nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3 cm bez zanieczyszczeń obcych, tłuszczu, skór, piór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C zg. z PN kl./gat.I kg 2.600 2. Mięso gulaszowe z indyka surowe, świeże, nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3cm bez zanieczyszczeń obcych ,tłuszczu, skór, piór, kości, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C zg. z PN kl./gat.I kg 500 3. Żołądki drobiowe z kurczaka surowe, świeże nie mrożone, żołądek mięśniowy oczyszczony z treści pokarmowej, pozbawiony rogowatego naskórka, tłuszczu, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C zg. z PN kl./gat.I kg 2.000 4. Serca drobiowe z kurczaka surowe, świeże nie mrożone, serca pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych, bez skrzepów krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C zg. z PN kl./gat.I kg 2.000
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15112100-7, 15112120-3, 15114000-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena 60
termin realizacji reklamacji 40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3    Nazwa: Wędliny drobiowo-wieprzowo-wołowe

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Kiełbasa litewska średniorozdrobniona, parzona,wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 3.200 2. Kiełbasa kanapkowa średniorozdrobniona, w osłonce barierowej o średnicy ok. 75-95 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.Ikg 1.800 3. Kiełbasa - mortadela extra homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 3.200 4. Mortadela z pieczarkami homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, widoczne drobno rozdrobnione pieczarki, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 5. Kiełbasa - parówki śląskie - cienkie homogenizowana w osłonie barierowej o średnicy ok. 20-25 mm, skład mięso wieprzowo - wołowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 6. Kiełbasa parówkowa homogenizowana, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok.25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 7. Kiełbasa zwyczajna średniorozdrobniona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 8. Kiełbasa opolska/ regionalna średniorozdrobniona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 9. Kiełbasa tyrolska / szynka tyrolska średniorozdrobniona w osłonce barierowej o średnicy 50-80 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy,dopuszczalny konserwant E - 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.800 10. Kiełbasa biała parzona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo wieprzowe, przyprawy,dopuszczalny konserwant E - 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 1.600 11. Boczek wędzony wieprzowy,,parzony bez żeberek i bez widocznych złogów solanki, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 2.000 12. Szynka gotowana - chuda wyrób z mięsa wieprzowego peklowany lub solony, konsystencja ścisła, zwarta umożliwiająca porcjowanie, struktura jednolita termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 200
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131135-0, 15131130-5, 15131220-3, 15131410-2
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena 60
termin realizacji reklamacji 40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4    Nazwa: Wędliny drobiowe

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Rolada drobiowa gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, warzywa, galareta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180 2.Polędwica z kurczaka gruborozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnica ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja ścisła, zwarta zg. z PN kl./gat.I kg 360 3. Polędwica z indyka gruborozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnica ok. 70-90 mm, skład mięso z indyka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja ścisła, zwarta zg. z PN kl./gat.I kg 180 4. Blok drobiowy gruborozdrobniony, parzony, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm lub innej formie utrzymującej kształt, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja zwarta umożliwiająca wyporcjowanie termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180 5. Serdelki drobiowe homogenizowane, parzone w osłonce wiskozowej o średnicy ok. 20 mm, skład mięso drobiowe , sól, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180 6. Szynka z indyka szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży,konsystencja zwarta umożliwiająca porcjowanie zg. z PN kl./gat.I kg 180 7. Kiełbasa szynkowa z kurczaka gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 360 8. Kiełbasa szynkowa z indyka gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180 9. Parówki drobiowe cienkie -homogenizowana w osłonie barierowej o średnicy ok. 20-25 mm, skład mięso drobiowe , przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180 10. Szynka z kurczaka prasowana szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży,konsystencja zwarta umożliwiająca porcjowanie zg. z PN kl./gat.I kg 180 11. Kiełbasa biała drobiowa w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy,dopuszczalny konserwant E - 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży zg. z PN kl./gat.I kg 180.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131135-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena 60
termin realizacji reklamacji 40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5    Nazwa: Podroby wieprzowe i wędliny podrobowe

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Wątroba wieprzowa surowa,świeża, nie mrożona zg. z PN kl./gat.I kg 600 2. Kaszanka jęczmienna produkt z surowców podrobowych wieprzowych i kaszy jęczmiennej w formie bloku, batonu o wadze około 3 kg, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10 % zg. z PN kl./gat.I kg 2.000 3. Pasztet wieprzowy produkt powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych, rozdrobnionych do masy homogenizowanej w osłonce poliamidowej, o średnicy ok.40:50mm i długości 30cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%, zg. z PN kl./gat.I kg 1.200 4. Salceson zwykły / włoski / produkt z podrobów i surowców mięsnych w osłonkach o średnicy ok. 80 mm i długości do 30 cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 26% zg. z PN kl./gat.I kg 1.200
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15114000-0, 15131134-3, 15131310-1, 15131100-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena 60
termin realizacji reklamacji 40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6    Nazwa: Konserwy mięsne

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Mielonka wieprzowa - turystyczna 200g lub 300g opakowanie metalowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza,zawartość tłuszczu do 23% zg. z PN kl./gat.I kg 1.500 2. Mielonka wieprzowa - tyrolska 200g lub 300g opakowanie metalowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza,zawartość tłuszczu do 27% zg. z PN kl./gat.I kg 1.500 3. Przysmak śniadaniowy 200g lub 300g opakowanie metalowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 23% zg. z PN kl./gat.I kg 1.500 4. Pasztet drobiowy 130g opakowanie w małych foremkach, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 25% zg. z PN kl./gat.I kg 2.400 5. Pasztet mazowiecki/firmowy/ 200 lub lub 290g lub 300 g opakowanie metalowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 34%. zg. z PN kl./gat.I kg 1.000
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131000-5, 15131310-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena 60
termin realizacji reklamacji 40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.