eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wrocław › Dostawa Różnych Produktów Spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-12-02

Wrocław: Dostawa Różnych Produktów Spożywczych
Numer ogłoszenia: 344829 - 2010; data zamieszczenia: 02.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 1 , ul. Kleczkowska 35, 50-211 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 071 3272600.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa Różnych Produktów Spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I przyprawy Liść laurowy - 40 kg Majeranek - 130 kg Papryka słodka mielona - 250 kg Papryka ostra mielona - 100 kg Pieprz ziołowy - 400 kg Koperek zielony suszony - 200 kg Cynamon mielony - 40 kg Czosnek suszony mielony - 45 kg Natka pietruszki suszona - 60 kg Grupa II zupy ,sosy,buliony Jarzynka - 1 200 kg Przyprawa do zup - 3 000 l Sos biały - 250 kg Sos boloński - 250 kg Sos cygański - 300 kg Sos do gulaszu - 500 kg Sos myśliwski - 300 kg Sos pieczarkowy - 250 kg Sos pieczeniowy - 300 kg Sos węgierski - 400 kg Sos z zielonym pieprzem - 300 kg Zupa kalafiorowa - 400 kg Zupa ogonowa - 300 kg Zupa pieczarkowa - 400 kg Zupa selerowa - 300 kg Zupa szparagowa - 300 kg Zupa porowa - 250 kg Żurek - 500 kg Grupa III różne produkty spożywcze Kawa zbożowa - 2 700 kg Herbata - 120 kg Ketchup pikantny - 3 400 kg Musztarda - 2 800 kg Majonez - 200 kg Ocet spirytusowy 10% - 1 300 l Żelatyna - 90 kg grupa IV - mrożonki Kluski śląskie - 9 800 kg Knedle z truskawkami - 1 000 kg grupa V - makaron Makaron wyborowy - 13 000 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku posiadania wiedzy i doświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku posiadania potencjału technicznego

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku posiadania sytuacji ekonomicznej i finansowej umożliwiającej realizację zamówienia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 Wrocław ul. Kleczkowska 35 50-211 Wrocław.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 Wrocław ul. Kleczkowska 35 50-211 Wrocław.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: grupa I - przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Liść laurowy 40 kg Majeranek 130 kg Papryka słodka mielona 250 kg Papryka ostra mielona - 100 kg Pieprz ziołowy - 400 kg Koperek zielony suszony - 200 kg Cynamon mielony - 40 kg Czosnek suszony mielony - 45 kg Natka pietruszki suszona - 60 kg Przyprawy w pierwszym gatunku , o swoistym zapachu i wyglądzie charakterystycznym dla danej przyprawy. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. Niedopuszczalne zwietrzałe przyprawy lub z obcym zapachem..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: grupa II - zupy ,sosy,buliony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jarzynka Uniwersalna kompozycja warzyw ziół i przypraw w postaci proszku - 1 200 kg Przyprawa do zup - w płynie o barwie ciemnobrunatnej , silnie słona ,o smaku i zapachu przypominającym bulion mięsny - 3 000 l Sos biały Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane - ilość 250 kg Sos boloński Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. - 250 kg Sos cygański Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. - 300 kg Sos do gulaszu - Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane - 500 kg Sos myśliwski - Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. - 300 kg Sos pieczarkowy Sosy w postaci sypkiej Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. - 250 kg Sos pieczeniowy Sosy w postaci sypkiej Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane - 300 kg Sos węgierski Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane - 400 kg Sos z zielonym pieprzem - Sosy w postaci sypkiej Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane - Zupa kalafiorowa - 400 kg Zupa ogonowa - 300 kg Zupa pieczarkowa - 400 kg Zupa selerowa - 300 kg Zupa szparagowa - 300 kg Zupa porowa - 250 kg Żurek - 500 kg Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max. do 10 kg i właściwie oznakowane. Sosy powinny mieć smak i zapach charakterystyczny dla użytych składników z wy- raźnie dominującym podstawowym surowcem smakowo -zapachowym. Niedopuszczalne są : smak i zapach gorzki,zjełczały,stęchły lub inne obce zanieczyszczenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.15.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: grupa III - różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kawa zbożowa - Kawa zbożowa o konsystencji sypkiej , drobnoziarnista , barwy brązowej - 2700 kg Herbata - Herbata czarna granulowana - 120 kg Ketchup pikantny - Pikantny sos pomidorowy w pierwszym gatunku w słoikach szklanych lub plastikowych opakowaniach z dozownikiem. Waga opakowania do 1,00 kg - 3400 kg Musztarda - O ostrym smaku , w pierwszym gatunku, pakowana w słoiki szklane lub plastiko wych opakowaniach z dozownikiem. Waga opakowania do 1,00 kg - 2800 kg Majonez - W pierwszym gatunku o łagodnym smaku, przeznaczony do sałatek . Pakowany w słoiki o wadze od 0,40kg do 1,00 kg - 200 kg Ocet spirytusowy 10% - Ocet spirytusowy 10% w pierwszym gatunku , rozlewany w butelki szklane o pojemności 0,50 litra - 1300 l Żelatyna - Żelatyna spożywcza wysokiej jakości w opakowaniach do 1 kg - 90 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.10.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: grupa IV - mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kluski śląskie - Kluski śląski mrożone - 9 800 kg Knedle z truskawkami - Knedle z truskawkami mrożone 1 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: grupa V - makaron.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron wyborowy - Makaron o konsystencji twardej, sprężystej i po ugotowaniu nie powinien sklejać się, ciemnieć i tracić nadanego kształtu. Makaron różne formy; świderki, kolanka duże , kolanko z falbanką ,falbanka. 13 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.