eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koszalin › Usługi hotelarskie i restauracyjne dla potrzeb organizacji szkolenia zawodowego sędziów okręgu Sądu Okręgowego w Koszalinie. Znak sprawy ZP/SO/1/2011.



Ogłoszenie z dnia 2011-01-31

Koszalin: Usługi hotelarskie i restauracyjne dla potrzeb organizacji szkolenia zawodowego sędziów okręgu Sądu Okręgowego w Koszalinie. Znak sprawy ZP/SO/1/2011.
Numer ogłoszenia: 34447 - 2011; data zamieszczenia: 31.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Sąd Okręgowy , ul. Waryńskiego 7, 75-950 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 943 428 742, faks 943 423 755.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://koszalin.so.gov.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi hotelarskie i restauracyjne dla potrzeb organizacji szkolenia zawodowego sędziów okręgu Sądu Okręgowego w Koszalinie. Znak sprawy ZP/SO/1/2011..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarskie i restauracyjne dla potrzeb organizacji szkolenia zawodowego sędziów okręgu Sądu Okręgowego w Koszalinie. Usługi obejmują: zabezpieczenie jednocześnie miejsc hotelowych w jednym obiekcie na 170 osób/uczestników szkolenia (z dopuszczalną rezerwą 20%), zapewnienie całodziennego wyżywienia: śniadanie, obiad dwudaniowy, kolacja (z dopuszczalną rezerwą 20%), w trakcie prowadzonych wykładów należy uwzględnić przerwy na kawę i herbatę z drobnym poczęstunkiem, wynajem sal konferencyjnych klimatyzowanych, wyposażonych w niezbędne zaplecze techniczne (m.in. dostęp do rzutników multimedialnych i ekranów), w tym: a) jedna sala na 170 osób (powitanie, wspólny wykład dla wszystkich sędziów), b) dwie sale konferencyjne na 60 osób (wykłady tematyczne), c) jedna sala konferencyjna na 40 osób (wykłady tematyczne). W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zapewnia: zakwaterowanie dla każdego z uczestników szkolenia w pokojach 1 lub 2 osobowych; pokoje wyposażone w łazienki (prysznic lub wanna, umywalka, ubikacja, lustro), jednoosobowe łóżka, szafę i inne sprzęty umożliwiające rozpakowanie bagażu przez każdego z uczestników szkolenia, biurko lub stół, krzesło lub inny mebel do siedzenia, telewizor, zestaw ręczników, mydło, zimna i ciepła woda dostępne cała dobę; obiekt powinien posiadać parking dostępny dla uczestników szkolenia; całodzienne wyżywienie, które obejmuje minimum: a) śniadanie: pieczywo różnorodne, wędlina różnorodna (min. 3 rodzaje), sery różnorodne (min. 2 rodzaje), dżemy, świeże warzywa (pomidory, ogórek zielony), masło, sok owocowy, kawa, herbata, cytryna, cukier, mleko, świeży owoc oraz ciepły posiłek (jajecznica, kiełbaski na gorąco), b) obiad dwudaniowy: składający się z zupy i drugiego dania (mięso, ziemniaki lub ryż i zestaw surówek), napoje: kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana, dodatki: cytryna, cukier, mleko. Składniki obiadu powinny być każdego dnia różne, c) kolacja: pieczywo różnorodne, wędlina różnorodna (min. 3 rodzaje), sery różnorodne (min. 2 rodzaje), świeże warzywa (pomidory, ogórek zielony), masło, kawa, herbata, cytryna, cukier, mleko, ciepły posiłek, d) przerwy kawowe: kawa, herbata, mleko do kawy, cytryna, cukier, minimum 2 rodzaje ciastek, e) uroczysta kolacja - zorganizowana w dniu 26 maja 2011 r. z oprawą muzyczną, składająca się co najmniej z dania podanego na ciepło, 3 rodzaje sałatek, wędliny, sery, napoje: kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna gazowana, niegazowana. Wykonawca zapewni śniadania, obiady i kolacje w tym samym obiekcie, w którym jest świadczona usługa hotelowa oraz znajdują się sale konferencyjne. Niedopuszczalne jest, aby posiłki serwowano w ramach pomieszczeń, w których będzie odbywało się szkolenie. Miejsce realizacji: w odległości do 70 km od Koszalina, w pasie nadmorskim. Wykonawca załączy do oferty propozycję menu oraz folder przedstawiający miejsce wykonywania usługi (pokoje, sale konferencyjne, restauracja/sala obiadowa). Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany liczby osób uczestniczących w szkoleniu (a tym samym korzystających z noclegów i wyżywienia) do 20%, na dwa dni przed w/w terminem. W takim przypadku koszty związane z przedmiotem umowy zostaną pomniejszone proporcjonalnie do ilości uczestników. Wykonawca przedstawi do akceptacji Zamawiającego na 7 dni przed terminem wykonania usługi propozycję menu. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zamówienia..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 25.05.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawcy wykonali należycie (a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, minimum 1 usługę hotelarską i restauracyjną dla 150 osobowej grupy, z podaniem jej wartości, przedmiotu, daty wykonania i odbiorcy, oraz załączenie dokumentu potwierdzającego, że ta usługa została wykonana lub jest wykonywana należycie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • próbki, opisy lub fotografie

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Formularz ofertowy (załącznik nr 1) 2. Zaakceptowany wzór umowy (załącznik nr 5 do SIWZ) 3. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, gdy Wykonawca wspólnie ubiega się o udzielenie zamówienia, zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy pzp. 4. propozycję menu 5. folder reklamowy miejsca szkolenia wraz ze zdjęciami pokoi, sal konferencyjnych, restauracji/Sali obiadowej..

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 70
  • 2 - Doświadczenie wykonawcy w świadczeniu usług hotelarskich i restauracyjnych dla grup minimum 150 osobowych - 30

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://koszalin.so.gov.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Sąd Okręgowy w Koszalinie, ul. Waryńskiego 7, 75-950 Koszalin, pokój nr 138..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.02.2011 godzina 11:00, miejsce: Sąd Okręgowy w Koszalinie, ul. Waryńskiego 7, 75-950 Koszalin, pokój nr 138..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.